Hra o trůny 2x06 - Bohové staří a noví

13468911

Komentáře

• Alek napsal(a):

Proč by ji měl Tywin poznat? V životě Aryu neviděl.

Asi jsem to špatně formulovala. Malíček nemůže vědět, že je tam Arya inkognito. Takže pokud o ní bude někomu říkat, řekne: Tywin má Aryu.
    Pokud si to nechá pro sebe, je to stejné, jako by ji nepoznal. Zbytečná informace.
  • Ben Nevis napsal(a):

Alek napsal(a):

Asi jsem to špatně formulovala. Malíček nemůže vědět, že je tam Arya inkognito. Takže pokud o ní bude někomu říkat, řekne: Tywin má Aryu.
    Pokud si to nechá pro sebe, je to stejné, jako by ji nepoznal. Zbytečná informace.
    Proč by o ní měl někomu říkat- nic by z toho neměl.
    Pokud by tam nebyla inkognito, těžko by si od ní Tywin nechal nalívat a těžko by před ní rozebíral záležitosti války (zas až tak senilní není).
    Zbytečná informace to rozhodně není. Je to informace, která by se mohla později hodit. Jen teď pro ni není konkrétní využití.
  • Alek napsal(a):

Nevim proč radši nevyužít čas pro Dany v domě neumírajících.
    A není právě tohle jasný nasměrování do Domu n.?
    Malíček u Tywina, proč? Proč nenavrhne tu svatbu třeba Tyrionovi. Proč má poznat Aryu, a mlčet?
    A proč ne? Mají to řešit přes dopisy? Není v seriálu lepší nechat ty postavy potkat se? Když už seriál neřeší časové a změpisné reálie (to bych kritizoval spíš), tak není důvod je nedat dohromady. A poznání Arye? Na tom je krásně vidět, že malíček hraje jen a jen svou hru. Tvůrci se snaží více profilovat Malíčka, aby nevypadal, že je nějaký podřadný intrikán pod Tyrionem.
    Koukáš na to zkrátka jinak než já, proč ji museli ukrást draky aby šla do domu neumírajících, byla tam pozvaná a byli to mocní a tajemní lidé, to samo o sobě přece k návštěvě stačí. Malíčekova role je dle mého hrozně nadhodnocena, zase můžu nahodit několik proč, a ty odpovíš proč ne. Časové a zeměpisné reálie neřeším, to už bych se z toho opravdu zbláznil.

Ono pokud to takhle půjde dál může to být úplně jiný příběh než v knize, to mi vadí. Dosud jsem to viděl jako adaptaci knihy, ale teď už jí být pomalu přestává, myslím že v tomhle díle se rozehrálo dost věcí, které prostě budou jinak.

Asi budu muset změnit svůj pohled na seriál, kompletně. Nebo se přestat dívat. Jsem optimista, snad se to v budoucnu vrátí do kolejí z první serie...
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Alek napsal(a):

Proč by o ní měl někomu říkat- nic by z toho neměl.
    Pokud by tam nebyla inkognito, těžko by si od ní Tywin nechal nalívat a těžko by před ní rozebíral záležitosti války (zas až tak senilní není).
    Zbytečná informace to rozhodně není. Je to informace, která by se mohla později hodit. Jen teď pro ni není konkrétní využití.
    Je to zbytečná informace pro seriál, kde každá sekunda stojí prachy. Takže pokud jenom nechtěli zvyšoval napětí (poznal ji? nepoznal?), musí s tou informací nějak naložit.
    Jak už kdosik říkal: Když se v prvním jednání hry objeví na zdi puška, ve třetím jednání se s ní musí vystřelit. :-)
  • Ben Nevis napsal(a):

Alek napsal(a):

čekala bych alespoň překvapený pohled. Malíček může být dobrý herec, ale že by nehnul brvou nad tím, že právě objevil poklad?
    Teda koukal jsem na to ráno na ipadu, ale ten pohled tam byl - zahrál to skvěle a přitom podle mě nemůže být pochyb, že by jí nepoznal.
    Oukej, ale když ji poznal, věděl by, že ji nepoznal Tywin? Zase není telepat. Nejspíš by ji považoval za rukojmí.
    Rukojemnik, ktory moze nepriatelovi nalievat vino? :))
  • Rukojemnik, ktory moze nepriatelovi nalievat vino? :))
    Theon byl taky rukojmí na Zimohradu. Mohl nalévat víno i píchat místní děvky. :-)

Arya se tam chová jako špion, krade dokumenty, a Tywin je senilní dědek, že to nevidí. Anebo jsem z těch seriálů a filmů už paranoidní. :-)
  • Dosud jsem to viděl jako adaptaci knihy, ale teď už jí být pomalu přestává,
    Tenhle pocit jsem měl intenzivně po prvních dvou dílech a ten dnešní to imo definitnivně potvrdil. Jestli se první série dala považovat za adaptaci, tak teď už je to opravdu jen ve formě „inspirováno/založeno na“, ale to je asi tak všechno. Smiřte se s tím, nečekal bych návrat ke kořenům. Tak bych si přál větší sepjetí, také věřím, že ve spoustě případů by to mohlo fungovalo, ale neřeším to, nezatěžuju si tím raději hlavu a bavím se seriálem, který je sám o sobě skvělý.
  • Jo, a další mínus tohohle dílu. Musel jsem si asi po pěti letech poprvý stáhnout novej kodek :)

BTW
    No a jestli fakt řešíme, zda Myrcella brečela a Tommen ne, tak to chápu rozčarování mnohých z vás :-)
    Aleku prosím negeneralizuj ani neodbočuj. Tohle rozhodně není to, co většině z nás vadí.
  • to byl joke, doufám, že nikoho neurazil ;-) jen jsem narážel na to, co jsem později rozvíjel. Už to fakt není věrná adaptace, dávno se utrhli a takovýhle detaily je vůbec nezajímají (mění mnohem závažnější věci). Profilují si postavy dle sebe...
  • Tenhle díl... WTF? Tohle už má do adaptace fakt hodně daleko. Krádež draků a Tywin jako milej dědula už mi přijde jako trapárna na druhou. Nebejt debilka Theona a fackovačky Joffa (joooo!), byla bych dost znechucená... jdu si číst.
  • Lewandule napsal(a):

... jdu si číst.

Ano, to to jediné co s tím můžeme dělat. ;)
  • Já vás nechápu, proč se rozčilovat tím, že to není podle knihy... Stačí se smířit s tím, že to prostě stejný nebude a užévat si parádní seriál :)
  • Já to bral jako adaptaci, se změnami odůvodnitelnými rozpočtem nebo stopáží seriálu, když se od toho oprostím třeba to bude lepší.
    Jinak aby nedošlo k mýlce, seriál se mi loc líbí, ale prostě mě mrzí, že ten potenciál, který je velký nevyužitý a nesfilmovaný, a místo toho dostáváme něco jiného, jaksi paskvilovatého.
    To je jako, (s rezervou) někdo předělává Staré pověsti české tak, že Libuše nosí minisukni a jezdí na skateboardu a Přemysla si najde v baru u flašky absintu a přitom předloha je tak krásná.
    Kdyby tu byl už jiný seriál snažící se co nejvíce držet předlohy a pak přišel jiný alternativní, tak bych na něj koukal rád, ale teď bych rád klasiku.
    No asi jsem trochu přestřelil, teď když si to po sobě čtu, ale co už. Dalo to práci napsat tak vám to dám přečist. :)
  • Myslím, že by Ayru měl poznat každý trošku znalý šlechtic v království .... (a na severu zvlášt, narážím na to, že si starý Umber spletl slušku s ayrou) Každý přeci ví, že Ayra má typické Starkovské rysy ...
  • sederik: Já to chápu, taky bych radši některé věci přesna tak, jak byly v knize... Ale beru to jako odlišný projekt, takže mě to pekelně baví a neznat předlohu, tak chrochrám blahem :)
  • @Emilio: Holku nikdo moc nezkoumá a lidé vidějí to, co chtějí vidět, jak bylo v knize několikrát zdůrazněno - viz. scéna se strážnými v přístavu.
  • Emilio Pentoský napsal(a):

Myslím, že by Ayru měl poznat každý trošku znalý šlechtic v království .... (a na severu zvlášt, narážím na to, že si starý Umber spletl slušku s ayrou) Každý přeci ví, že Ayra má typické Starkovské rysy ...

Tohle je krapet přehnané. Ne vše se starkovskými rysy musí být Stark (případy jako pravnuk parchanta apod.). A kde si jaký Umber spletl ARYU se služkou?
  • Krisa: To je pravda, ale třeba u první serie jsem předlohu znal, a i když mi tam dost věci nesedělo, chápal jsem, takže nejsem ten klasický kniho-typ, který nebude s adaptací nikdy spokojen, to až teď po polovině druhé serie toho na mě bylo prostě moc.
  • Malíček se s Ayrou také nikdy nesetkal..a poznal jí okamžitě, podle rodových rysů, podle rysů jejího otce i jejího strýce Brandona (jehož tvář se jistě Malíčkovi vryla do pamětí)
  • .... okamžitě... když se konečně náhodou podíval na sluhu (sluha je pro pány vzduch)
  • Malíček Aryu znal moc dobře, potkával jí v přístavišti během jejich pobytu. Jen v seriálu spolu seděli třeba na turnaji, kde se právě on dcerám Starka věnoval, i když hlavně Sanse :-)

navíc on je úchyl do Catelyniných dcer, takže jim věnuje náležitou pozornost :-)
  • Ben Nevis napsal(a):

Rukojemnik, ktory moze nepriatelovi nalievat vino? :))
    Theon byl taky rukojmí na Zimohradu. Mohl nalévat víno i píchat místní děvky. :-)
    Je rozdiel medzi rukojmnikom v mieri /theon/ a vo vojne /arya/
  • Emilio Pentoský: Jak víš, že jí poznal podle rodových rysů? Že by Malíček Aryu v KL ani nezahlédl, tomu se mi nechce věřit...
    sederik: Chápu :) Třeba se to zase "vrátí" a pokud ne, doufám že to bude z ajímavé a zábavné :)
  • Emilio Pentoský napsal(a):

Malíček se s Ayrou ...

ARYOU!!!
  • užévat si parádní seriál :)
    Kterej? :)
  • flanker.27: A neříkej, že tě seriál nebaví :)))
  • Sere mě, ale chci se dívat, abych věděl, jestli mě naserou ještě víc :)
  • flanker.27: Ale nepovidej :) ("Přestávám kouřit, jen co dokouřím tuhle krabičku")
  • Tak to ti můžu zaručit :-) Možná se to trochu zklidní v Bourři mečů, až budou mít víc prostoru (pokud tomu opravdu vyhradí dvě série), ale Střet se bude dál a dál odklánět a budem rádi, když to na konci dojde do nějakého vhodného bodu.
  • Krisa: Povídám. Já fakt zuřim a je mi úplně jedno, jestli mi věříš, já se ti nezpovídám. A proč? krom toho, že jsem z těch velkejch změn nezaznamenal jedinou, která by měla opodstatnění, tak především to často postrádá elementární logiku. Tak třeba jak chytěj Rodrika, kde je ta armáda 200 mužů? Nebo jak Bolton věděl, že je Rodrik mrtvej. Luwin poslal dopis ještě než se to stalo. Proč je Malíček pořád někde jinde, místo aby Sansu prostřednictvím Dontose pozval do božího háje? No a to s Amory Lorchem už byla absolutní pitomost.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi