Ugla: Tak to já zas takhle neberu... Ono no tohle když už to vidíš v nějakém širším kontextu, tak to proste akceptuješ... Stejně jako broušení či připalování zobáku kuřat. Někdo se snad snaží dokonce o úplnou degradaci slepice, aby ten ten její krátký život nebyl moc frustrující...
Jarla: Ani nevím. Líbí se mi svalnatá plemena. Třebas ty, co využívají v koridě. Taky se mi celkem líbilo to krémově hnědý monstrum na obrázku, který jsi sem vložila. Krávy mě moc neberou. Jednak jsou mnohem zajímavější zvířata (pro mě) a navíc mi moc nechutná hovězí, to už si dám radši koninu. Z hospodářských zvířat mám radši prasata, kozy a husy.
No Belgické modré jsou na mne vážně moc... Ale obecně nejsou taková monstra běžná - ani Cheroláci se nechovají čistí - pouze se běžné kravky většinou českého červeno nebo černostrakatého inseminují Cherolákem (střední rámec) a výsledná býčci i jalovičky mají výbornou zmasilost. S kříženci problémy nejsou - naopak jsou krásně samostatní a mohou být celoročně na ohrazené pastvině, protože se nedojí a kde jim je nejlíp. Hezounká nenápadná kravka na mlíko je Holštýnka To jsou ty, co se přebarvují na fialovo :-p
Osobně bych chtěla do Francie, kde mají řeznictví se specializovanými výseky - to jest - pouze Cherolaise, Blond d Aquitaine, Maine-Anjou....skutečně bych si chtěla vyzkoušet, jak chutnají tyhle speciálky :-)
Vzpomínky z nemocnice (jedinkrát jsem tam byla) - bílé stěny, bílé povlečení, zima, hlad, přeslazený čaj, bílá káva a kakao, ponižování, zacházení jak s kusem flaksy, nejen že mi vzali knihu slovenských rozprávek, ale ještě na mne řvali, že jsem ji ukradla, protože pětileté děcko podle nich neumí číst a vůbec ne slovensky, všichni hrozně lhali, cikáni mi ukradli jedinou hračku, co jsem měla z domova, nepustili ke mně nikoho z rodiny a lhali, že za mnou nikdo nepřišel, byly i horší věci, ale ty prostě neřeknu ve fóru a z injekcí mám tak panickou hrůzu, že už mám i soudní potvrzení, že mi nikdo nesmí dát injekci ani odebrat krev bez mého výslovného souhlasu, protože je to proti listině základních práv a svobod a navíc bych ho mohla v okamžiku panické hrůzy zneškodnit jakýmikoliv prostředky....doktoři s tím mají věčně problémy a to jsem byla leda 2x v porodnici - nikdo si to nepřečte a pak se děsně diví a další várka sester a historie se opakuje....hnus! Bylo mi tehdá 5 let a nebýt v okně mříže, tak jsem z šestého patra skočila....ale nepodařilo se mi protáhnout nikde hlavu :( Snila jsem o tom, že přijde dinosaurus a vyzvedne mne odtamtud.... Fuj...v noci se mi někdy tohle vrací a jsem zasou tou bezbrannou malou holkou :(
flankere - to bych nedokázala - zkrátka bych umřela... taky jsem proto šla na veterinu, že....ale tím se to nezlepšílo, jen je rozdíl mezi injekcí kterou dávám já - se soucitem, aby to co nejmíň bolelo a hlavně nikdy neublížit a mezi injekcema, které dávají ostatní - tam si nejsem jejich morální zodpovědností tak jistá :-))
Sešup k podivnosti...těžko - jsme rodina podivínů :-)
Komentáře
Z hospodářských zvířat mám radši prasata, kozy a husy.
Ale obecně nejsou taková monstra běžná - ani Cheroláci se nechovají čistí - pouze se běžné kravky většinou českého červeno nebo černostrakatého inseminují Cherolákem (střední rámec) a výsledná býčci i jalovičky mají výbornou zmasilost. S kříženci problémy nejsou - naopak jsou krásně samostatní a mohou být celoročně na ohrazené pastvině, protože se nedojí a kde jim je nejlíp.
Hezounká nenápadná kravka na mlíko je Holštýnka
To jsou ty, co se přebarvují na fialovo :-p
Osobně bych chtěla do Francie, kde mají řeznictví se specializovanými výseky - to jest - pouze Cherolaise, Blond d Aquitaine, Maine-Anjou....skutečně bych si chtěla vyzkoušet, jak chutnají tyhle speciálky :-)
http://www.photographyabdu.com/fine-art-editing-photography-by-joshua-hoffine/
BTW co byla vaše noční můra?
Fuj...v noci se mi někdy tohle vrací a jsem zasou tou bezbrannou malou holkou :(
Krisa: Co třeba?
taky jsem proto šla na veterinu, že....ale tím se to nezlepšílo, jen je rozdíl mezi injekcí kterou dávám já - se soucitem, aby to co nejmíň bolelo a hlavně nikdy neublížit a mezi injekcema, které dávají ostatní - tam si nejsem jejich morální zodpovědností tak jistá :-))
Sešup k podivnosti...těžko - jsme rodina podivínů :-)