Co zrovna čtete?

1171820222347

Komentáře

• Knih doma méme, že nevíme, kam stupnout :-) A hromadí se a hromadí...v ložnici už i na parapetě do půl okna, za dveřmi 3/4 tuny všude sloupky ve všech izbách...fakt nevím kam s tím, ale přece se jich nevzdám :-))
  • Lord Gepeto napsal(a):

Knižnica? Kto hovorí o knižnici, ja mám knihy doma a rád sa s nimi tulím a voniam ich :D

Sajn napsal(a):

Hmatatelné, papírové knihy jsou lepší. Dává vám to pocit, že tu knihu opravdu máte, že ten příběh v ní je jakoby ve vašich rukou :) Elektronických knih jsem taky pár četl, ale... kniha je prostě lepší :)

Souhlas. A ani se nemusí číst. Chodím u nás probírat obsah antikvariátu a často beru i věci, které nejspíš nikdy nepřečtu. Jen proto, že se mi líbí, budou pasovat do knihovničky nebo jsou pěkně staré (nejstarší mám z r. 1829, ještě se starým pravopisem g=j, j=í, w=v- vypadá to moc hezky).
  • Miss - jo :-) Knihy jsou estetické samy o sobě :-) Můj nejmilejší úlovek je první vydání Darwina (samozřejmě první české! za anglické bych si koupila farmu pro chov nosorožců!)vázané v kůži ve dvou svazcích s jeho původními rytinami....taky devatenácté století :-)
  • Jarla: Jééé!!! To je nádhera, jen to čtu (ani ji nemusím vidět :).
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Jarla: Jééé!!! To je nádhera, jen to čtu (ani ji nemusím vidět :).

No je trochu umolousaná a druhý díl má křuchlou vazbu, ale i tak je to moje rozkošňátko :-))
  • Lord Gepeto napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Lord Gepeto: A kde jsi teď?

Pomaly ale isto dobieham spoilery: Akurát som dočítal Samovu prvú kapitolu kde dokázal, aký je veľký ,,zbabelec" (na to som sa tešil) a už som dokončil aj Tyrionovu kapitolu alal Zasadanie nafúkaných lordov... Prišiel som na to, že Mace Tyrell je kus vola.. Olenna sa mýli, do erbu sa mu nehodí nafukovacia ryba ale vôl.. Tyrion takmer obetoval svoj život v boji na čiernovode, Mace bojoval v jednom boji, aj ten zvládli zaňho a tváril sa ako niekto, kto vie o boji viac ako chudák Tyri :) Pred Búrkou som si ho predstavoval skôr ako skutočného bojovníka - vidím, že som sa mýlil a že sa mu moc preklad jeho mena nehodí :D
    Jaj, závidim co máš eště před sebou :)
    Knih doma méme, že nevíme, kam stupnout :-) A hromadí se a hromadí...v ložnici už i na parapetě do půl okna, za dveřmi 3/4 tuny všude sloupky ve všech izbách...fakt nevím kam s tím, ale přece se jich nevzdám :-))
    Máme to podobný, a když se k tomu přidaly knihy po dědovi, tak nám ani chata skoro nestačí :)
  • flankere - právě - knihovny po obou dědech a přece nepustím ani chlup :-)
  • Sajn napsal(a):

Hmatatelné, papírové knihy jsou lepší. Dává vám to pocit, že tu knihu opravdu máte, že ten příběh v ní je jakoby ve vašich rukou :) Elektronických knih jsem taky pár četl, ale... kniha je prostě lepší :)

Presne, lepšia sa to číta aj sa lepšie vciťuje do deja :)
    Miss Utahraptor napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

Knižnica? Kto hovorí o knižnici, ja mám knihy doma a rád sa s nimi tulím a voniam ich :D

Sajn napsal(a):

Souhlas. A ani se nemusí číst. Chodím u nás probírat obsah antikvariátu a často beru i věci, které nejspíš nikdy nepřečtu. Jen proto, že se mi líbí, budou pasovat do knihovničky nebo jsou pěkně staré (nejstarší mám z r. 1829, ještě se starým pravopisem g=j, j=í, w=v- vypadá to moc hezky).
    Jeden z mojich šialených snov - ak raz budem mať svoj vlastný dom (1. štádium :D), budem dospelý (2. štádium) a budem mať dosť peňazí (3. štádium), spravím si takú knižnicu v dome (4. štádium), ktorá bude preplnená policami a tam sa budú tlačiť rôzne knihy... A hlavne tie straé so zažltnutými stránkami (5. štádium).. :D Som zvedavý, na ktorom v budúcnu skončím...
    flanker.27 napsal(a):

Lord Gepeto napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Lord Gepeto: A kde jsi teď?

Pomaly ale isto dobieham spoilery: Akurát som dočítal Samovu prvú kapitolu kde dokázal, aký je veľký ,,zbabelec" (na to som sa tešil) a už som dokončil aj Tyrionovu kapitolu alal Zasadanie nafúkaných lordov... Prišiel som na to, že Mace Tyrell je kus vola.. Olenna sa mýli, do erbu sa mu nehodí nafukovacia ryba ale vôl.. Tyrion takmer obetoval svoj život v boji na čiernovode, Mace bojoval v jednom boji, aj ten zvládli zaňho a tváril sa ako niekto, kto vie o boji viac ako chudák Tyri :) Pred Búrkou som si ho predstavoval skôr ako skutočného bojovníka - vidím, že som sa mýlil a že sa mu moc preklad jeho mena nehodí :D
    Jaj, závidim co máš eště před sebou :)

áno, aj ja som rád, že mám ešte čo čítať :) čaká ma KS/RW, pár zaujímavých části a ešte aj to, o čom neviem (a výnimočne nechcem vedieť), takže už sa teším :)
    Jarla napsal(a):

flankere - právě - knihovny po obou dědech a přece nepustím ani chlup :-)

To nie je fér!!! Tiež chcem mať takých dedov... Mal som dvoch.. jedného som ledva poznal, ten zomrel na rakovinu, druhý je kdesi v čechách, rozvedený s mojou babkou a ten ma tak zdravotné problémy, nie knižnice plné starých kníh.... ach jáj, som utrápený.. :)
  • Gepeto - taky bych chtěla velkou knihovnu - místnost jen pro knihy - dvoupatrovou s ochozama jako třeba toto
    kn
    ale uprostřed nějaké bezva pohodlné doupě s nízkým stolkem a polštářema :-)
  • Jarla napsal(a):

Gepeto - taky bych chtěla velkou knihovnu - místnost jen pro knihy - dvoupatrovou s ochozama jako třeba toto
    kn

:O To je krása.. Tam by som sa cíil ako v raji... Pokoj, žiadny hluk, čerstvý vzduch na moje slabé srdce, príjemný gaučík, taký ten obrovský vankúš, na ktorý by som sa hodil, dobré svetlo... Ach, zelený sen :D

Ja by som ten stolček nepotreboval, stačil by mi gauč, kde by som sa vyvalil .D
  • já bych tam potřebovala dost velký, ale nízký stolek, kde by se mi hromadily knihy....když něco čtu a hledám, tak mám kolem sebe většinou roztahaných hafo knih a když je to po zemi, tak mohou dojít k úhoně, takže u mne je velký konferák na místě :-) Taky se tam dá odložit něco na pití - to se na vankúši blbě balancuje :-)
  • Hmm... Pravda, príjemné občerstvenie by nezaškodilo.. Dobré mlieko na podporu kostí a občasne aj nejako to dobré vínko... teda nechcem vyzerať na alkoholika, ale sem-tam je to príjemné na čítanie :D Taká pohodička...

Takže aj konferečný stolík sa tam hodí... len aby som sa však ja naňho nehodil, mne sa stáva, že čo má byť užitočné mi často ubližuje :D
  • Ja som si dala urobit kniznicu na mieru, sa mi ziadna nepacila ani rozsahom ani vizualne, ale uz sa pomaly zaplna..
  • Já jsem si nechala nějaké udělat a jiné hotové z masivu, ale už je není kam stavět - chybí mi místnost....leda bych přistavěla :-)
  • Mít celou knihovnu s sebou taky není k zahození, třeba na dovolené. Odpadne těžké rozhodování, co a kolik si toho přibalit. :-)
    Ale hlavní nedocenitelná výhoda elektroniky - slovník. Kdybych četla v AJ papírové knížky, tak se ochudím o spoustu slovíček, protože by se mi nechtělo pořád listovat ve slovníku.
  • Četli jste posledního Eriksona? Líbilo se?
  • Ben Nevis napsal(a):

Mít celou knihovnu s sebou taky není k zahození, třeba na dovolené. Odpadne těžké rozhodování, co a kolik si toho přibalit. :-)
    Ale hlavní nedocenitelná výhoda elektroniky - slovník. Kdybych četla v AJ papírové knížky, tak se ochudím o spoustu slovíček, protože by se mi nechtělo pořád listovat ve slovníku.

S lepší znalostí angličtiny ani ne...ono hlavně - každý spisovatel má svou slovní zásobu a na tu si člověk medle zvykne. Jistě - Pratchett je trochu jiná liga a Tolkien se taky nedá zadarmo, ale jinak je to většinou celkem snadné....
    Chech - před lety když jsem žila chvíli v UK, tak jsem si tam přivezla nějaké Zaklínače v polštině - začtu se a říkám si - kde to krucišpik vázne a pak jsme se načapala, že si to z polštiny v hlavě překládám do angličtiny!!! A pak proč čtu tak pomalu :-D
  • Chmur napsal(a):

Četli jste posledního Eriksona? Líbilo se?

Teď se chystám na třetí díl (až dolouskám toho Vlkodlaka... sice je to hrozné, ale nedokážu do odložit). Akorát si už moc nepamatuji, co bylo v předchozích dílech, hlavně těch plno postav. Jenom že tam byl Šumař, Chmur a Anomander dlouhý vlas. :-)
  • Chmur napsal(a):

Četli jste posledního Eriksona? Líbilo se?

Ja osobne som the crippled god (deviatku mám doma a čakám na desiatku) nečítal. Ale podľa toho, čo som sa dozvedel od ostatných, si vraj na konci poplačem. Nejaké moc epické finále tam nemám čakať - v kontexte malazu, samozrejme.
  • Vlkodlaka
    Jakého Vlkodlaka?
  • Chmur napsal(a):

Vlkodlaka
    Jakého Vlkodlaka?
    Vlčice od Zdeňka Žemličky
    Už to skočilo na předchozí stránku. :-)
  • Jarla napsal(a):

Já jsem si nechala nějaké udělat a jiné hotové z masivu, ale už je není kam stavět - chybí mi místnost....leda bych přistavěla :-)

Tak to ti ostava iba garaz :)
  • Jarla napsal(a):

Já jsem si nechala nějaké udělat a jiné hotové z masivu, ale už je není kam stavět - chybí mi místnost....leda bych přistavěla :-)

Tak ak chces poukazku na kupu dalsich knih
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.275452430606.311607.189405215606&type=3
  • Hildegarda: některé jsou fakt krásné. my máme provizorní regály z ikey, aby se knížky chudinky neválely v banánovkách :)
  • Jarla napsal(a):

Gepeto - taky bych chtěla velkou knihovnu - místnost jen pro knihy - dvoupatrovou s ochozama jako třeba toto
    kn

to je fakt paráda. akurát že by som tiež potreboval diván dlhý dva metre a cca 40 cm vysoký. Viac ako 50% času čítam ležiačky na bruchu, kniha na zemi...
  • Tak to je můj sen. Velká knihovna....
    Mám doma v našem pidibytě přes celou stěnu knihovnu, ale mít takovou tu velkou, zámeckou...
  • sarvene - tak to rovnou letiště 2,5 x 2,5 :-)

Ještě by se mi ta místnost líbila jako osmihran - aby byly knihy hezky na očích přehledně rozdělené :-)
  • sarven napsal(a):

to je fakt paráda. akurát že by som tiež potreboval diván dlhý dva metre a cca 40 cm vysoký. Viac ako 50% času čítam ležiačky na bruchu, kniha na zemi...

Tak ja som si radsej kupila polohovatelnu postel :)
  • aj to dávam, aj sediačky a na boku, ale keď sa naozaj začítam a idem v kuse hodiny, alebo celú noc (to sa už dávno nestalo), tak sa mi najlepšie číta tak, že ležím na bruchu, hlava mi pretŕča z postele a knihu mám na zemi. pravda, keď človek zaspí tak si to krk odskáče :p
  • No to znám - taky na břiše, protože na boku když se začtu, tak mám dojem, že mi ta podepřená hlava nakřivo upadne :-)))

No já si časem vytvořila polohu sfingy, kdy se mi čte nejlíp :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi