Icefire d20
Takže počínaje dneškem je oficiálně spuštěn nový web http://icefire.d20.cz!
Všechno důležitý se dozvíte snad tamtéž, takže to tu nebudu rozvádět. Za připomínky budu rád buď tam v Diskuzi nebo tady na fóru. Užijte si to...
Takže počínaje dneškem je oficiálně spuštěn nový web http://icefire.d20.cz!
Všechno důležitý se dozvíte snad tamtéž, takže to tu nebudu rozvádět. Za připomínky budu rád buď tam v Diskuzi nebo tady na fóru. Užijte si to...
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Nowej veb wypadá fakt dobře. Dobrá práce Aleku.
Tak zas tě jednou musím pochválit, mistře Aleku. (a fakt ti nelezu do řitě, z čehož si mě už kdysi nařkl :D ) Profesionální práce, daleko přehlednější a pěknější než staré stránky. Mimochodem, kdybys měl zájem o nějaký překlad, klidně si o něco řekni. Neslibuju, že to dodám do týdne, ale už jenom v rámci praxe bych měl překládat co nejvíc, tak se ti klidně na něco podívám (nějaké historie, spekulace, atd. z Citadely a tak). Jenom doufám, že si toho lidi všimnou.
Novej web se mi začíná líbit. Nejdříve jsem si na něj musel zvyknout. Klidně taky s něčím pomůžu, ikdyž nevím s čím:-)
Překlady to nebudou.
Tak to jsem rád, že se začíná líbit:-) když se zaregistruješ tak si dokonce můžeš změnit vzhled, je tam ještě jeden, tmavší, ale zatim vypadá tak nějak divně, tak jsem jako default nastavil tenhle světlej...
No a co se týče zapojení, tak teď mě zrovna nenapadá, co udělat aniž by se to týkalo překladu...no třeba mě něco napadne časem :-)
každopádně dík za reakci na novej web, zatím jich je poskrovnu, tak jsem si nebyl jistej, jestli jsem tak dobře ohromil nebo naopak:-)
V poslední době (s oživnutím fora) pořád uvažuju nad soužitím webu IF a fora (potažmo galerie). Co si o tom myslíte vy? Vyhovuje vám současný stav? Diskutuje se vám na foru lépe než v diskuzích na webu na d20? Uvítali byste spojení, aby bylo vše pohromadě?
Já osobně bych preferoval diskuze na d20 (články jso po ruce, skvělá programátorská podpora, dobrý hosting, kvaitní rss, rychlejší přístup). A hlavně, každému webu sluší když je vidět, že žije, pak mu i nárůstá návštěvnost, jenže třeba v posledních dnech je tam mrtvo, zatímco živo je tady. Měl jsem už dřív plán, že diskuze by se přesunuly tam a z fora by se stalo místo primárně pro seriál, ale ten je v nedoheldnu, tak na to nemusime brát ohledy.
Taky jsem uvažoval o spojení galerie a fora, páč na to existuje docela dobrý udělátko a diskuze k obrázkům by pak byly ještě lepší než teď. Ale bojím se ho použít, aby to forum zase nespadlo. Už teď jedeme v takovém omezeném režimu, ale buďme rádi že jedeme. ;)
Takže budu rád za vaše názory, nápady.
Já tak nějak z nostalogie chodím radši sem - ale je to tvoje dítě... Jestli jsou s chodem problémy, tak bys byl blbej, abys zadarmo dělal něco, co nemusíš.
Kurňa, to je ohlas, ani to nestiham číst. ;)
V rámci nudy jsem to tu trochu čistil, pár témat jsem spojil, něco jsem uzamkl (vyloženě jen uzavřené věci, jako kapitoly Eddarda nebo věci kolem nešťastného turnaje). Snad to nikomu nevadí, rozhodně nechci moderovat diskuze či zakazovat témata, takže pokud chce někdo ještě turnaj otevřít, řekněte si. ;) Snažim se to jen trochu uspořádat před případnými většími změnami (musíme myslet na budoucnost a pokud by došlo na seriál, tak bych to tu rád proměnil víc pro něj).
bedynka: chápu, dík za názor. Nejde o to, že to dělam zadara, spíš mě tak nějak mrzí to tříštění sil. Ale uznávam, že web zatim nemá tak komfortní diskuzní prostředí, ale pracuje se na tom a já vás nakonec přesvědčim. ;))
Staromilsky dávám přednost starému prohnilému fóru. Zde se mohu rozmáchnout, aniž bych spadl z řádku, což se mi na d20 stává zhusta. :roll: Na d20 vyrážím jen jakési temné výkřiky (viz: "AAAARRRGGGHHH!"), zde mám pocit, že předávám něco budoucím generacím. :lol:
Jak to myslíš s tím spojením?
V galerii jde diskutovat? O čem??? :o :wink:
Jj, u tebe jsem odpověď čekal, akurát je blbý že si poslední dobou povídame skorem sami, repsketive ty sám se sebou. ;)
Spojení znamená něco ala http://phpbbgallery.ph.funpic.de/gallery/. Ale to je spíš hudba budoucnosti, až vyjde nějaká ofiko verze fora a tý galerie (zatim je všechno jen demoverze). A hlavně jestli forum zas nespadne. Anebo spadne až s tou galerií, která to zas zatíží o mnoho víc (ostatně i teď jedem na půl plynu, zrušil jsem vyhledávání - a asi to pomohlo, že to zatim drží).
V gal jdou komentovat články, s diskuzí jsem to asi přepísk. ;)
A na d20 je to lepší, jo? :? Mně se zdá, že to tu poslední dobou ožilo.
Tos trochu přepísk, ne? Chtěls říct, že jdou komentovat obrázky, ne? :wink:
Ty diskuze na tom tvém odkazu pod obrázky stojí za to. :twisted:
no právě, a zas to chcíplo na webu, přitom je to škoda, ne?
no jo, tak obrázky, puntičkáři. tamto je je testovací galerie, jistě budeš mít duchaplnější příspěvky ;)
Myslím, že živou vodou tu i na webu bude dokončení Tance. Možná pak nebude stačit ani ta dvoukolejná diskuse.
Tak jo, zatim tedy své revoluční choutky odložim. Necham forum žít dokud zas neumře samo na free hosting. ;)
Tak už na mě zase jdou slučovatelský choutky. :-) Ale přišlo to samo, já za to fakt nemůžu. takže v budcouích týdnech pravděpodobně čekejte malé rozšíření webu.
Navíc se chystá na d20 změna obecně k vypíchnutí diskuzí.
No a při tý příležitosti mě zase začlo hlodat to rozštěpení diskuzí na webu a foru. To mě fatk trápí. Takže přemýšlím, jak by se měli ještě vylepšit diskuze na webu, aby zašláply forum. Tak co? Co je na foru tak úžasného a web to nemá? Co by se mělo na webu vylepšit?
Já bych to neviděl jako rozštěpení, ale jako vzájemný doplněk, obohacení.
Kdo objeví web, může zavítat i sem a zapojit se do diskuze.
A naopak.
Nevidím v tom problém.
Čeho přesně se to rozšíření bude týkat?
Web nemá např. smajlíky. Také nejdou dělat odstavce. Vkládat nějaké obrázky jsem se ani nepokoušel.
Fórum se mi jeví přehlednější. Seřazená témata atp. Na webu, když chci dohledat nějakou starší diskuzi, tak obvykle tápu.
V podstatě sdílím názor sera těžkohlavého, ještě bych dodal, že na webu nechodí emailem upozornění na reakce. Sice jsou zažlutěné nové příspěvky, ale není to ono. Možná stav není ideální, na druhou stranu takhle funguje řada stránek, např. o hrách.
Rozšíření se bude týkat herní sekce potažmo možná i celého zvětšení zájmu o IF, ale víc neřeknu. :-)
Ale dík za ty návrhy, co by vám na webu chybělo...
Pravda, nemá, ale už se o nich uvažovalo. Odstavce určo jdou, navíc jsme v minulých dnech zavedli, že by měli fachat i čistě po odentrování, takže netřeba dávat tag. Obrázky jdou vkládat jako tady, prostě odkaz, což je ideální.
hmm, tak toho se tam asi nedočkáme, v době RSS je to imo úplná zbytečnost
Tak tady to vidíme stejně. A to bych rád změnil, ať už dojde ke spojení nebo ne. Zpřehlednit strukturu webu a hlavně diskuzí. Na léto těch změn chystám vůbec trochu víc. Snad budou k lepšímu, já věřím že určo, jinak bych je neplánoval. :-)
Klidně pište dál, jestli vás napadá ještě něco, co bychom měli z fora převést na web. Budu rád.
Já se na to snažím koukat zvenčí a z toho pohledu to prostě trochu jako rozštěpení vypadá. Loguje se pokaždý samostatně, vzhled úplně jinej a další. A to je prostě marketingově špatný. Neříkám, že bych to tu chtěl úplně zrušit, ale prostě IF věci bych rád směřoval na web, tady můžem nezávazně kecat o hokeji apod. nadále.
Pomóóóóc!
Unifikace! Centralizace! Germanizace! Katolizace!
Byrokrati z Bruselu! :o :evil: :lol:
Hoďte na něj Vejce!
Úplně ideální by bylo, kdyby se na webu daly dávat stejné smajlíky jako tady. Pokud tedy na ně PHPBB nemá práva duševního vlastnictví a kdesi cosi. :) Jsem na ně prostě zvyklý, vyjadřují celou plejádu pocitů, které mi v jiných smileysystémech prostě chybějí.
Mně se například příspěvky přeposílají na email, odtamtud na mobil a z mobilu na domovní zvonek.
Je to úžasně praktická vymoženost. 8)
Šáhneš na mě a ukousnu ti ruku. Přátelské upozornění! :twisted: :D
Já bych to formuloval tak, že icefire.d20 je pro obyčejné smrtelníky, kteří se v těch místech setkávají s námi, über-fanoušky a mohou se nejrůznějším způsobem kořit.
A tady na fóru se pak kalí skutečná ocel. 8) :P
Dělám si samozřejmě legraci! Jsem zvědavý, co vymyslíš. :?: :)
v zásade by som nespájal web a diskusné fórum, pretože sú odlišné, komplemetnátrne platformy. tu si cvrkáme len tak a zadávame si sami témy. to na webe nemá zmysel
PROČ???
Já bych si to právě představoval tak, že by web do sebe nasál forum, se všim všady, jen s tim rozdílem, že by pak diskuze byly rychlý a bezproblémový, což mě na na foru štve. A navíc by to bylo na jednom místě, takže by oživl celý web i v době kdy nestíham článkovat a vůbec mělo by to jeden styl...prostě samá pozitiva a životní jistoty. :-) Základní předpoklad je prostě a jednoduše žádná cenzura a moderování, prostě jen přenést forum s tim, že by to tam probíhalo stejně jako tady doteď. A tomu bych právě rád přizpůsobil i techniku, proto se tak blbě pořád ptam. :-)
EDIT: Jakoby si i forum říkalo o změnu...už pár dní mi tu nefachaj obrázky, mizí mi avatar, smajlíky...a fakt mě to nebaví řešit, protože u freehostingu to nemá smysl...to je prostě to, co mě láká na webu. Rychlé bezproblémové diskuze...možná naivně si řikam, že kdyby se to spojilo na tak vhodném místě, mohlo by to i celý obživnout. Naskýtá se přeci úžasná možnost prodiskutovat všechny tady už probraný teorie a spekulace. :-)))
neviem, mám pocit, že pre diskusné fórum sú článkami názvy topicov. na klasickom webe by asi zavadzali jeden druhému. bude na stránke ja neviem recenzia na Tanec s drakmi a vedľa diskusný room o hokeji?
neviem...
no dobrá, to máš asi pravdu, hokej (potažmo Rozličný pokec, snad vyjma kultury) by měl asi zůstat tady. Ale Svět ledu a ohně (tedy GRRM, Spekulace, Hry, Film,...), ten bych rád přetah čistě na jedno místo. O to mi jde v první řadě, prostě soustředit dikuzi o IF na jedno místo...o to se snažím od samýho počátku, postupně jsem odrovnal diskuze na jiných forech, tak už zbývá jen tento pohrobek, paradoxně z mý ruky. :-)
Ale tady by to klidně mohlo žít dál v podobě plkání o hokeji, fotbalu, ženách, počasí, Létu apod. :-)
Tak co teda takovýhle koncept??? Nechci vás do ničeho nutit, radši to nechám jak to je, než abych to prosadil proti vaší vůli. Ale jsem přsvědčen, že by to tak bylo lepší pro všechny...vy to jen ne a ne pořád pochopit. :lol:
Stejně si to uděláš, jak to chceš ty, tak o čem se tady bavíme? :wink:
Fujtajksl, takhle hnusný nařčení...to jsem si nezasloužil. :shock: :o Vždyť mrkni do týhled diskuze...udělal jsem to snad v minulém roce, když jsem to navrhoval poprvé?
Já jen prostě sonduju, protože sám nevidim jediný důvod proč to oddělovat. :-)
A uděláš to letos, když ses toho pořád ještě nevzdal? :)
Ty bys prostě chtěl, aby se hlavní debaty vedly na webu. Jenže všechno důležité už bylo probráno tady. :wink: Začínat s tím znovu, abychom přitáhli nové lidi? :idea: :?:
Tak jak si to představuješ? Celé spekulace se přemístí na d20? Docílí se tím něčeho?
Ale ne, s ničim nezačínat znovu, určitě ne plánovaně, a už vůbec ne to tam přesouvat. Prostě jen odteď vést všechny IF diskuze tam (což jsem myslel, že pujde samo od sebe, ale ono ne, pořád se IF věci probíraj tady)...tady to zamknout a nechat tu žít ten rozličný pokec.
Mám například v plánu popsat zajímavé teorie a spekulace na webu jako články (tzn. vyzobat zdejší diskuze) a tam by se to pak mohlo rozvíjet dál v diskuzích. Podobně jako to dělá Tower of the Hand. Třeba byste mi s tim mohli pomoct, kdybyste chtěli. Neni na to třeba překladatelských schopností. :-)
Ale to se děje, ne? Léto těch článků publikoval několik. Diskuze byla. 8)
Co bys chtěl vyzobat? A co s tím zbytkem, který by se nevyzobal? :?:
Léto? Článků? Kdy? Kde? Něco mi asi uniklo. :-)
Vyzobat bych chtěl prostě spekulace. Jonův původ, Aegon, Quentyn, Modrá růže, všechny postavy které jsme diskutovali, ... Je toho tu hafo. Spousta materiálu pro nové oživení diskuzí. Rád bych to dávkoval v nějakých intervalech, aby web permanentně a nebyly tam měsíční prostoje.
Zbytek by tu prostě pořád byl, ale nechtěl bych aby se nadále diskutoval tam i tady, takže bych ho tady nejraděj zamknul a odkázal z těch diskuzí na web.
Hele, já za to fakt nemůžu, fakt to tu i v galerii stávkuje a padá samo od sebe. :-))