Hra o trůny 2x07 - Muž bez cti

Daenerys se vypořádává se ztrátou draků a přijímá pozvání do Domu neumírajících. Theon pátrá po Branovi, Rickonovi, Hodorovi a Oše, kteří v minulém...

Číst celý článek zde
«13456716

Komentáře

• Dům neumírajících! :O Nemůžu se dočkat... :)
  • Zajímalo by mne, jaký úkol dostane Jorah příště?
    1. Sehnat loď.
    2. Najít draky.
    3. ?Snést modré z nebe?
  • Přijít oblečený neoblečený a dotáhnout dar nedar :-D
  • Dar-nedar budou draci.
    Jorah jí je dá, i když už jsou její. ;D
  • Aha a oblečený neoblečený budou trenky spíchlé ze síťovky a igeliťáku ? :-D
  • Skotská sukně. :D
  • Kilty jsou ohromně slušivé, to si nezaslouží :-)
  • Právě proto, že jsou slušivé. I přes zvolený materiál tak výsledek bude vypadat dobře. :)
  • a myslíte že dům neumírajících bude už v tomto díle? aby nás nenapínali až do příštího dílu. jinak se nemůžu dočkat jak to bude zpracované.
  • mi se nejvíc líbí ta poslední věta ("Tywin hledá příčinu podivných úmrtí na Harrenově.") můžem se těšit na nějakou středověkou detektivku? třeba bratra Cadfaela? :)
  • brbr: No, tak v první sérii bylo CSI Winterfell, tak se teď přesuneme jižněji- CSI Harrenhal. :D
  • A to jsem byl krůček od toho přeložit to jako „Tywin vyšetřuje“ :-D Je výborný to překládat bez znalosti děje a pak to porovnávat zpětně...
  • to jste mi připomněli našeho krále jako sherlocka :D

http://i.imgur.com/0jh6w.jpg
  • a Ywin mu dělá prodlouženou ruku na místě činu? jako Joffrey Holmes a Tywin Watson? :-)
  • jo, tahle fotka je skvělá
  • Sice tam bylo pár podivností, ale jinak to byl skvělý díl.
  • Jinak mě napadá, že Tywin je zde vyobrazen jako hodný děda proto, že se tím pěkně vysvětlí, proč Aryu nenapadlo jmenovat jeho - a asi si to uvědomí až v momentě, kdy pojede na Roba, že je to vlastně jeden z největších nepřátel i když se k ní choval vlastně mile. Takové pěkně Martinovské - není vše jen černé a bílé
  • Tímto dílem seriál definitivně sjíždí na špatnou cestu. Bran a Rickon opustili Zimohrad? To si zas podřezávaj větev do budoucna pro adaptaci Tance. Že Theonovým pokušitelem je Dagmer, no budiž, ale dost to oslabuje budoucí vnímání Ramseyho. Cersei se záchvaty špatného svědomí? Jaime, ať je jakej chce, takovejhle pokus o útěk? Proč se zas odchýlili od knihy, od Tyrionova plánu, zcela a naprosto pitomě? Cat sáhne u jaimeho pro meč ještě PŘED zprávami ze Zimohradu? Ale to vůbec nejhorší. Totálně domrvená Jonova linie. Okrást se tímhle způsobem o možná nejsilnější moment druhýho dílu? Vážně mi docházej slova, kterejma vyjádřit svoje zhnusení.
  • Takový dost vyplňující historický díl. Hádám, že jsme se asi ze seriálu dozvěděli o historii víc, než kdy předtím. Škoda, že současnost se poněkud mění :)
  • A co zpracování? Funguje to? Nebo to Nutter nezvlád? To je to, co mě poslední dobou (od chvíle kdy je jasné, že to nemá ambici být věrnou adaptací) zajímá nejvíc - tedy jaký to je? Ne jaký to mohlo být.

Já to asi uvidím až večer :-(
  • Daenerys se vypořádává se ztrátou draků...
    To jsem zvědavá, jestli si chvíli pobrečí v koutě, pak řekně "ať si je nechají" a přijme pozvání do Domu neumírajících. Na ten se těším nejvíce.
    Alek: Taky čekám do večera. Teď se ještě rozmyslet, jestli číst během dne spoilery, protože to pak ovlivňuje divání.
    Nevím, jestli to máte taky tak, že když lidi nadávají na něco ve seriálu, díváte se na to automaticky negativně.
  • Mám to naopak, když někdo nadsadí očekávání, bývám zklamán a naopak. Takže si říkám (a doufám), že po flankerově postu se můžu těšit na docela dobrou epizodu :-)
  • Mno Ta linka v Qarthu začíná být docela zajímavá. A Irri je fakt mrtvá. Hajzlové!
    - A za zdí okolo Jona je to taky nějaký zamotaný. To jsem teda zvědav, jak z toho chtějí vybruslit.
    - Ze Shae se stala oficiální "best of" kámoška Sansy. A opilí rytíř Dontos tam asi vůbec nebude to tak vypadá.
    - První "You know nothing" skóre 1:0 pro Ygritte.
    - V knize děcka taky opustili Zimohrad, ale ještě tu noc se stihli vrátit.
    - Konečně Lord Karstark, jsem s ním spokojen :-) a Jaime je fakt hovado.
    - A kdo nečetl knihy, bude na konci epizody řvát. What the Fuck!

Už se těším na titulky.
  • Mno Ta linka v Qarthu začíná být docela zajímavá. A Irri je fakt mrtvá. Hajzlové!
    - A za zdí okolo Jona je to taky nějaký zamotaný. To jsem teda zvědav, jak z toho chtějí vybruslit.
    - Ze Shae se stala oficiální "best of" kámoška Sansy. A opilí rytíř Dontos tam asi vůbec nebude to tak vypadá.
    - První "You know nothing" skóre 1:0 pro Ygritte.
    - V knize děcka taky opustili Zimohrad, ale ještě tu noc se stihli vrátit.
    - Konečně Lord Karstark, jsem s ním spokojen :-) a Jaime je fakt hovado.
    - A kdo nečetl knihy, bude na konci epizody řvát. What the Fuck!

Už se těším na titulky.
  • Monty: No jo, ale tady jdo ve dne a okolo mlejna...
  • Nabízejí se asi dvě verze: Buď je to další změna oproti knize a odkráčeli si čert ví kam.
    Nebo se vrátili na hrad v době kdy byl Theon na lovu.
  • Díl vyprávěný v poklidným tempu. Dozvíme se víc o minulosti, povaze a motivaci některých postav, krve je přiměřeně a opět chybí erotická scéna nebo odhalená děvka (co se to děje? :)) Změny pokračují, ale rezignovala jsem na to si na ně stěžovat nebo je řešit před koncem série. Z herců můsím pochválit Lenu Headey a Sophii Turner. S Talisou/Jeyne to začíná být zajímavý - že by Robba postrkovala tak, aby se dostala domu na Skalisko a v minulým díle psala svojí matce? Mrzí mě, že Jon se znova nechal napálit a poslední scéna s Catelyn (jsem zvědavá, jak z toho chtějí vybruslit, aby nevypadala jako naprostá idiotka, když i to, co udělá, je v knížce pochopitelný jenom vzhledem k jejímu duševnímu stavu). A ten konec - hej, diváci asi budou přát tomu ukřivděnýmu děcku na Zimohradě brutální dekapitaci.
  • Jako jsou změny, ze kterejch se dá rozumně vybruslit, ale u Jona to pokopali naprosto a dokonale.
  • No to jsem teda zvedav, asi nejvic na tu Jonovu linku, i kdyz z komentaru tusim co udelali... a asi se mi to nebude libit. :-) No, vecer se ukaze...
  • Hodně pěknej díl, který rozvíjí charaktery postav. Některé změny trochu zbytečné, chápu Jaime, že se snaží nám dát trochu děje zjednodušenou cestou. Ale Jonovu linku asi mohly nechat stejnou jako v knize i když sem zvědavej jak z toho vybruslí. Aspoň máme změnu. Akorát z Carsei dělaj úplnýho andílka, která sama přizná co za zrůdu vychovala. V knize sem z ní měl trochu jinej pocit. Lord Tywin je kádr začínam ho mít rád, taky skvělej herec. Měly by mu dát víc prostoru jěště teď si pamatuju úžasnou scénu z první série rozhovor s Jaimem jak porcuje jelena.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi