No jo, ovšem "stahování jelena" byl prakticky vrchol první série, na tuhle úroveň se to těžko ještě vrátí.
Tuhle pasáž miluju. Dá se na ní dívat pořád dokola a neomrzí. I když s postupem času začínám váhat, zda mne na ní fascinuje "Tywinův" herecký um, nebo jelen (=vynikající hora masa) samotný. :D
Jako jsou změny, ze kterejch se dá rozumně vybruslit, ale u Jona to pokopali naprosto a dokonale.
Pod tohle se podepisuju. Jestli tu šlamastyku okolo Jona přece jenom dokážou vyřešit nějak (pro nás) uspokojivě, tak to bude scénáristický majstrštyk posledního desetiletí. Dějová linka okolo Theona je zatím asi nejlepší. Quarth určitě působí na nečtenáře atraktivně. A Hora je nějakej pohublej...
Rozpačitost z minulého dílu jde stranou. Tohle bylo dobrý. Nějak mi vůbec nevadí změny v Quarthu, docela se mi líbilo, jak to bylo zpracované. Naopak u Snowa je to tragédie, bohužel, ale třeba z toho nějak vybruslí. Nicméně jestli se pokoušeli vymyslet něco lepšího než Martin, tak se jim to moc nepovedlo. Útěk Jamieho mě nijak nepobuřuje. Docela to vystihuje jeho "floutkovskou" část i když by už teď měl začít procházet změnou, ale to se dá natočit dost těžko, vzhledem k tomu, že celková proměna byla více patrná až ve 4.knize. Začínám se těšit na linii Brienne a Jaime Za mě jen jediný minus a to zpracování děje za zdí, ale třeba to zachrání scény z Pěsti (předpokládám, že jich pár bude v dalších dílech). Taky je škoda, že tam není víc Půlrukýho.
Rozpačitost z minulého dílu jde stranou. Tohle bylo dobrý. Nějak mi vůbec nevadí změny v Quarthu, docela se mi líbilo, jak to bylo zpracované. Naopak u Snowa je to tragédie, bohužel, ale třeba z toho nějak vybruslí. Nicméně jestli se pokoušeli vymyslet něco lepšího než Martin, tak se jim to moc nepovedlo. Útěk Jamieho mě nijak nepobuřuje. Docela to vystihuje jeho "floutkovskou" část i když by už teď měl začít procházet změnou, ale to se dá natočit dost těžko, vzhledem k tomu, že celková proměna byla více patrná až ve 4.knize. Začínám se těšit na linii Brienne a Jaime Za mě jen jediný minus a to zpracování děje za zdí, ale třeba to zachrání scény z Pěsti (předpokládám, že jich pár bude v dalších dílech). Taky je škoda, že tam není víc Půlrukýho.
Tuhle pasáž miluju. Dá se na ní dívat pořád dokola a neomrzí. I když s postupem času začínám váhat, zda mne na ní fascinuje "Tywinův" herecký um, nebo jelen (=vynikající hora masa) samotný. :D
Tam je úžasná ta kombinace. Lord Casterleyovy skály vykonává činnost náležející sloužícím se stejným soustředěním a precizností, které je třeba věnovat čemukoliv, co člověk chce dělat na úrovni. Jeho kázaní synovi, který ho potřebuje jak koza drbání, se nese přesně v tom duchu. Sledujeme Tywina, jak přerušuje práci na jelenovi, když říká to zásadní, a vývoj výrazu v Jaimově obličeji od "mám to na háku" po "ano tati, jistě tati".
Tam je úžasná ta kombinace. Lord Casterleyovy skály vykonává činnost náležející sloužícím se stejným soustředěním a precizností, které je třeba věnovat čemukoliv, co člověk chce dělat na úrovni. Jeho kázaní synovi, který ho potřebuje jak koza drbání, se nese přesně v tom duchu. Sledujeme Tywina, jak přerušuje práci na jelenovi, když říká to zásadní, a vývoj výrazu v Jaimově obličeji od "mám to na háku" po "ano tati, jistě tati".
Jo, to je super scéna. Tam se scénaristé ještě hodně drželi předlohy a v seriálu šlo najít různé vychytávky pro čtenáře jako třeba tahle. Mám pocit, že v knize Takhle popisoval Sam svůj poslední rozhovor se svým otcem, když mu oznámil, že se dá k Noční hlídce Navíc oba herci jsou v téhle scéně perfektní
Události na Zimohradu se mi i přes změny velmi líbí, velkým plus je i to, že Theon je skvěle zahranej. Stejně tak se mi zamlouvá i zpracování dějové linky v Quarthu, co ale scénáristům neodpustím, je zmršená Jonova linie. Zatím se jim opravdu skvěle daří dělat ze Sněha největšiho troubu na sever od Zdi. Zdá se mi, jakoby chtěli, co nejvíce v této sérii využít novou posilu castingu, ale "You know nothing, Jon Snow" si ještě užijeme dost i v další serii, kde bude mít Ygritte spoustu prostoru, proto mi přijde naprosto zbytečné ji tam za každou cenu cpát teď na úrok Qhorina :(
Chci se zeptat na situaci z dnešního dílu. Konkrétně teda na scénu z Winterfellu. Kdy na konci Theon nechal vytáhnout ta 2 ohořelá dětská těla. Patřila opravdu Branovi a Rickonovi? Nebo to oni nebyli.
Chci se zeptat na situaci z dnešního dílu. Konkrétně teda na scénu z Winterfellu. Kdy na konci Theon nechal vytáhnout ta 2 ohořelá dětská těla. Patřila opravdu Branovi a Rickonovi? Nebo to oni nebyli.
- Ze Shae se stala oficiální "best of" kámoška Sansy. A opilí rytíř Dontos tam asi vůbec nebude to tak vypadá.
žeby Shae prevzala Dontosovú úlohu? a jeho ukázali iba, aby ukázali Joffovú krutosť.... je to možné, a v zásade aj logické....
Mohli ušetřit postavu. Joffovu krutost ukazují pořád. Když se to tak vezme, Joffrey nedělá nic jiného než štve lidi a vraždí koťátka. Možná vynechají mezičlánek a Sansu bude zachraňovat samotný Malíček.
Úspešne dopozerané. Veľmi dobré. Ale... S veľkým úspechom z Jona robia blbečka, ktorému ani nie za 24 hodín zdrhne 2x bravúrna Ygritte( tá ženská má šmrnc :D ) Navyše, duet Tywin a Arya. Mám pocit, že, v knihe ho pomaly ani len nezazrela, tu sú ako vnučka s dedkom. Dany a draky veľmi dobré, najmä tá scéna s 13(boli to oni,že?) ...a Hora. Tento mi skôr príde ako hajzlový pavúk. V I.sérii to bolo kus chlapa, pri ktorom by som mala problém dýchať. Caty a Králokat. Dobre prenesené z knihy, ten pohľad akým ho prebodávala, keď hanil jej Edda, na nezaplatenie. A nebola to jediná skvelá scéna s Lanisterovcami, súrodenecké duo. Lekcia materstva... Ale tak naokraj, prečo bonzol Sansu pes? Teda aspoň to tak vyzerá...
Mně se tento díl moc líbil. S Dany hezky vyřešili, proč do Domu neumírajících půjde, ačkoliv se to dalo po minulým díle čekat. Zamrzelo mě ale, že XXD v tom únosu draků měl prsty, celou dobu se tvářil hrozně nevinně. Nevidím důvod, proč by mělo vadit, že Bran a Rickon se neschovávali na zimohradu, takhle to hezky zkrátilo jejich cestu, která je prostě moc dlouhá a nudná:) Cersei v tomhle díle byla taková...necerseiovská, ještě ji nakonec budu mít ráda nebo co:)
... Ale tak naokraj, prečo bonzol Sansu pes? Teda aspoň to tak vyzerá...
Já si to odvodila tak, že když už se na scéně objevilo víc lidí, pochopila, že nemá cenu "nic neříkat královně", poněvadž by se stejně domákla pravdy.
Hm. Môžbyť. Ale tešila som sa na hysterický pyromanský počin Sansy. Toto bolo také- Šae v úlohe bff lomítko upratovacia čata a udavateľ Brave man. Prišlo mi to ako: ,,Vidíš, tu máš dôvod, prečo mi neďakovať."
... Ale tak naokraj, prečo bonzol Sansu pes? Teda aspoň to tak vyzerá...
Já si to odvodila tak, že když už se na scéně objevilo víc lidí, pochopila, že nemá cenu "nic neříkat královně", poněvadž by se stejně domákla pravdy.
Hm. Môžbyť. Ale tešila som sa na hysterický pyromanský počin Sansy. Toto bolo také- Šae v úlohe bff lomítko upratovacia čata a udavateľ Brave man. Prišlo mi to ako: ,,Vidíš, tu máš dôvod, prečo mi neďakovať."
Takhle mě to nenapadlo brát, ale jo, to by bylo pěkně hnusné. Šae v roli nejlepší kamarádky až za hrob mne zatraceně s**e. Někde v Bouři v Tyrionově kapitole do Sansy pěkně rýpe a tady z ní udělají takové hodné, milé, dozajista nepochopené děvče.... >:(
Miss Utahraptor, vieš čo sa mi na Šae hodí? S džbánom sa chodí po vodu, až kým sa ucho nerozbije (alebo tak nejako). Je sladká ako med, kým sa nedozvie, že toto stvorenie bude právoplatnou paňou jej ,,obra". Potom už taká ochotná nebude. Inu, bolo by to od neho podlé... ale čo už, Martin píše, scnárista si spraví po svojom.
Nevidím důvod, proč by mělo vadit, že Bran a Rickon se neschovávali na zimohradu, takhle to hezky zkrátilo jejich cestu, která je prostě moc dlouhá a nudná:)
Krom toho, že to líp vyzní (Železní se honili za chimérou) a stanou se svědky konce Zimohradu (a Luwina), tak především kvuli jedný velmi podstatný scéně v Tanci s Draky.
Já prostě budu nekompromisní, jde to díl od dílu, do háje (slušně řečeno). Upřímě závidím, že se vám seriál ještě líbí, já ho sleduju už jen ze setrvačnosti, pro mě to prostě je o třídu níž než první serie. Nebudu ani jemnovat co se mi nelíbilo, protože to byl skoro celý díl. A když se podívám kam se to žene do budocna, no... Užijte si to a doufejte, že to nezačnete vidět jako já...
Viete co tym tvorcovia ziskali, ze tak brutalne zmenili linku za stenou? Mne absolutne nenapada nic preco to tak urobili. namiesto Ygritte bohol byt Qhorin ktory je tiez zahrany genialne, a Ygritte mohli nechat na koniec 2 porpipade zaciatok 3 sezony
No jedného slnečného dňa prišla lady Vanessa z rodu Taylorovcov a povedala si, že knihu GRRM prepíše. Z Oši spravila kravu, ktorá sa vyspala s Theonom a nie žeby ho zabila, ale radšej rýchlo zdrhla, zato Theonovho vojaka (jedného zrejme na celú chodbu, ktorý ani evidentne nestál pri Theonových dverách) zabila bezproblémovo. Jon je ťulpas, ktorý je najskôr príliš veľký srab, aby zabil égrit a potom za ňou uteká - ja by som asi tiež nenabral odvahu ju zabiť, ale tak prečo by som za ňou jak magor bežal ?!. A teraz si asi myslí, že ak sa vráti ku Qhorinovi, pochvália ho za neschopnosť. A to je len zlomok zbytočných zmien. A ak sa takto zničí jedna epizóda, môže to mať vplyv neblahý na ďalšie.
Komentáře
Dějová linka okolo Theona je zatím asi nejlepší. Quarth určitě působí na nečtenáře atraktivně. A Hora je nějakej pohublej...
Za mě jen jediný minus a to zpracování děje za zdí, ale třeba to zachrání scény z Pěsti (předpokládám, že jich pár bude v dalších dílech). Taky je škoda, že tam není víc Půlrukýho.
Za mě jen jediný minus a to zpracování děje za zdí, ale třeba to zachrání scény z Pěsti (předpokládám, že jich pár bude v dalších dílech). Taky je škoda, že tam není víc Půlrukýho.
S veľkým úspechom z Jona robia blbečka, ktorému ani nie za 24 hodín zdrhne 2x bravúrna Ygritte( tá ženská má šmrnc :D )
Navyše, duet Tywin a Arya. Mám pocit, že, v knihe ho pomaly ani len nezazrela, tu sú ako vnučka s dedkom.
Dany a draky veľmi dobré, najmä tá scéna s 13(boli to oni,že?)
...a Hora. Tento mi skôr príde ako hajzlový pavúk. V I.sérii to bolo kus chlapa, pri ktorom by som mala problém dýchať.
Caty a Králokat. Dobre prenesené z knihy, ten pohľad akým ho prebodávala, keď hanil jej Edda, na nezaplatenie. A nebola to jediná skvelá scéna s Lanisterovcami, súrodenecké duo. Lekcia materstva...
Ale tak naokraj, prečo bonzol Sansu pes? Teda aspoň to tak vyzerá...
Nevidím důvod, proč by mělo vadit, že Bran a Rickon se neschovávali na zimohradu, takhle to hezky zkrátilo jejich cestu, která je prostě moc dlouhá a nudná:)
Cersei v tomhle díle byla taková...necerseiovská, ještě ji nakonec budu mít ráda nebo co:)
Šae v roli nejlepší kamarádky až za hrob mne zatraceně s**e. Někde v Bouři v Tyrionově kapitole do Sansy pěkně rýpe a tady z ní udělají takové hodné, milé, dozajista nepochopené děvče.... >:(
Inu, bolo by to od neho podlé... ale čo už, Martin píše, scnárista si spraví po svojom.
Užijte si to a doufejte, že to nezačnete vidět jako já...