Arya Stark

2»

Komentáře

• Já souhlasim s Jonem, to je Stark každým coulem. A hned vedel něj Arya a Bran. Skutečně to v Branovi vidím - vzhledově možná neodpovídá, ale jinak naprosto. Ta severská moudrost se nezapře. Ne náhodou má stejné jméno jako Brandon Stavitel. U Rickona zatim nevim, kam s nim, je dost nečitelnej...

• Kapitoly s Aryou jsem měl vždycky rád, ale v hostině se mi pomalu přestávaly líbit. Nelíbí se mi ta cesta "kterou se vydala". Prakticky nulová interakce s ostatními postavami a pokud by vše dějově mělo pokračovat podle předpokladů a Arya neopustila cech assasinů - nejsem si jist, zda by z toho dokázal G.R.R vykouzlit něco kvalitního.

(I když 100 lidí, 100 chutí.....)

• Souhlas, v Hostině pro vrány je Arya, ve srovnání s předchozími knihami, taková nějaká divná, taky mě nebrala tolik jako dříve. Myslím, že velkou roli v tom hrál zoufale nízký počet kapitol. Kolik jich v celé Hostině pojednávalo o Aryi, tři? Každopádně je to málo, v předchozí knihách měla myslím vždycky přes deset. Teď se najednou dostala do úplně nového prostředí, ale nedostali jsme moc možností ho poznat. Ty kapitoly byly v zásadě jenom takové nakousnutí, vůbec nic se nestihlo pořádně rozjet. Vím, že další kapitoly mají být v Tanci, ale stejně...

Nebojím se toho, že by Arya jakožto vražedkyně nemohla dělat zajímavé věci. Například by mohla být v rámci nějakého úkolu poslána zpátky do Západozemí, a hned by se zapojila do dějových spletitostí, ať už takovým či onakým způsobem. Ale připadne mi, že její časová osa moc nesedí s ostatními postavami. Ona prostě potřebuje minimálně několik let výcviku. Vždyť za ten skoro rok (?), co strávila v Braavosu, se ani pořádně nezačala učit asasínkou, jenom se učila jazyk a dozvídala "nové věci". Jenomže tenhle přístup je strašně zdlouhavý, ona potřebuje nějaký rychlokurs, aby vůbec před koncem série začala něco dělat. :D

Mimochodem, u nás se říká: dva židé, pět názorů. :wink:

• Což by nasvědčovalo tomu, že se assasinkou přeci jen nakonec nestane, jedině že by ji opravdu někdo poskytnul rychlokurz jak pravíš :D Nebo ji z cechu assasinů vyloučí,ale ona je svým způsobem "pološílená" takže i přes to,že jí vyhodí, bude chtít být assasinem a bude si na něj hrát.(Popřípadě by mohla narazit na Jaquena a děj by se potom nějak rozvinul s nima)

• To s tím pološíleným hraním si na Ženu bez tváře je zajímavý nápad, líbí se mi. Kdyby už Arya měla svůj výcvik opustit, tak je třeba, aby ji aspoň nějak silně ovlivnil a nasměroval její další kroky a chování. Jinak by její cesta do Braavosu byla v podstatě zbytečná, z literárního hlediska by to bylo divné (takové tápání) a prostě by se mi to nelíbilo. Ale předpokládám, že GRRM už má kostru příběhu vymyšlenou dopředu, takže ať se stane cokoliv, nebude to působit vyloženě divně nebo prvoplánovitě.

Na milostné mecheche s Jaquenem by taky potřebovala aspoň tři roky navíc. :wink:

• Léto wrote:
    Jinak by její cesta do Braavosu byla v podstatě zbytečná, z literárního hlediska by to bylo divné (takové tápání)

No je tu i možnost, která ale určitě není případ G.R.R Martina, a sice, že by nevěděl co si počít s Aryou,ale zabít ji nechtěl,tak ji vymyslel takové kratičké "dobrodružství" v Braavosu a později po políbení od muzi by vrátil Aryu zpět jinam do víru děje. (Něco takového často můžeme vidět u seriálových scénaristů, kteří uměle natahují děj.

Ale nevěřím,že by se GRR k něčemu takovému snížil,nechci ho podceňovat,tomu opravdu nevěřím,byl to jen takový nápad. :)

Léto wrote:
    Na milostné mecheche s Jaquenem by taky potřebovala aspoň tři roky navíc

Na co ty hned nemyslíš? :lol: Co se týče Aryi a Jaquena,tam jsem absolutně neměl na mysli milostné mecheche :lol:

• Léto wrote:
    Na milostné mecheche s Jaquenem by taky potřebovala aspoň tři roky navíc.

Myslím, že bylo řečeno, že Arya by na Jaqena "mohla narazit", a ne "mohla by si ho narazit". :wink:

Quote:
    Ženy bez tváře ušetří za makeup.

:lol:

Což mi něco připomnělo. :idea:

Nevím, jestli jste byli na vojně, ale jeden náš major měl oblíbené rčení, které na nás na cvičáku, zatímco jsme se - v potu tváře s plnou polní a plynovou maskou u pasu - porůznu potáceli , s oblibou hulákal: "Mám rád muže stejných tváří, proto velím: PLYN!" :roll:

Arya se podle mě do Západozemí ještě podívá, ale GRRM má na to už jen tak málo dílů. :!: :o :wink:

• Quote:
    Arya se podle mě do Západozemí ještě podívá, ale GRRM má na to už jen tak málo dílů. :!: :o :wink:

Abychom se ještě nedivili :D
  • Nemylsím, že Arya zůstane na východě až do Vichrů zimy. Myslím, že se sveze s některou z misí zpět do Západozemí. Ať už s Greyjoyema či s Dany. Jako jistou možnost bych viděl i to, že se vzepře beztvářným, že od nich uteče. Třeba s nějakou lodí na sever, za svým nejmilejším bráškou.

• a čo tak to pekne spojiť? Arya dostane prvú misiu, ktorá je súčasťou výcviku. tá misia ju dostane naspäť do deja a zároveň bude v učení (napr. s jedi učiteľom Jacqenom :-) )

keď už spomínate toho jedi :-) ďaľšia možnosť je "Impérium vracia úder"t.j. Arya "Luke" S. preruší výcvik, pretože bude musieť pomstiť/zachrániť niekoho....

• Anebo bude přes den cvičit a v noci vždycky vklouzne do kůže Nymerie a bude pobíhat po Západozemí. Měničství zřejmě není nijak prostorově omezeno. :) (určitou překážku např. pro Jonovy sny představovala Zeď, ale Bran, který již v tomto ohledu dosáhl vyšší úrovně, ji poměrně bez potíží překonal)

Arya je zajímavá postava. Má velký potenciál kvalitních kapitol, ale stejně dobře může dopadnout divně a rozplizle. Doufejme, že GRRM ví, co dělá. :wink:

• Som sice este mlada citatelka, neskusena na poli Martinovskych konspiracii ale tak ma napadlo ze v tej ukaze z Vichrov zimy posiela Stannis svojich ludi s tym Bravoskym bankarom (aj ked nieco mi hovori ze ten bankar nebude uplne tym za koho ho povazujeme) za more verbovat vojakov a vlastne aj Jon mu dal za ulohu priviest z Bravosu proviant pre Zed....
    Pride mi celkom pravdepodobne ze ak sa bude tato dejova linia rozvijat podla planu a do Bravosu pripluju lode Nocnej hliadky a budu vo velkom verbovat na boj za krala Stanisa a Lorda Sneha tak slecna "Nikto" pociti volanie svorky a prida sa k nim.....

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi