Chmure :-) Ne to se mi ve škole nikdy nestalo :-) Mne museli posadit vždycky dřív než jsem domluvila, pokud chtěli ten den zkoušet ještě někoho jiného :-) A to jsi měl vidět mé brilantní výkony, aneb jak jsem udělala třeba maturu z chovu zvířat "Hybridizační program masných plemen krůt" - vše, co jsem věděla byla dvě plemena - bílá širokoprsá a bronzová širokoprsá....a přesto mne museli po čtvrt hodinkce zastavit, že to zkrátka stačí :-D A to je vůbec neťuklo, že jim povídám tvorbu vejce a tvářím se, že prostě začínám ze široka :-D To je má rada - když nevíte nic z toho, o čem máte mluvit, rozzářete tvář úsměvem, vyskočte a utíkejte nadšeně k tabuli a začněte povídat to, co víte, i když se to vůbec netýká otázky a tvařte se, že se tím holdáte propracovat k jádru pudla a máte toho strašně co říct. Drtivá většina učitelů zapomene i na to, že se ptali na něco jiného.....ano Chmure - já chodila od tabule s jedničkama, nehledě na to, že jsem se vždycky hlásila na začátku hodiny, že chcu být zkoušená :-D
jak jsem udělala třeba maturu z chovu zvířat "Hybridizační program masných plemen krůt"
Něco mi říká, že jsi se připravovala na jinou maturu než já :) Ale ano, částečně na gymplu a hlavně potom na akademii jsem se naučil "pojímat věci zeširoka." Pravda, měl jsem dobrý základy, výřečnost mojí ségry je opravdu obdivuhodná a pokud jsem se měl vedle ní aspoň trochu prosadit, nezbejvalo než se to naučit taky :)
Jo to znám, mluvit, mluvit, mluvit, jenom, aby se nezeptali na něco, co nevím. Tak jsem zvládla střední i vysokou (i když tam už to někteří, obávám se, prokoukli :)
Na tohle byl expert profesor Čáp, který mne učil na gymnáziu Biologii - toho jsem dokázala několikrát přesvědčit, že se mne zeptal na to, co jsem mu odpovídala :). Ovšem musím přiznat, že ne vždy mi to vyšlo, u ryb se nespokojil s mým začátkem "Ryby mají žábry a žijí ve vodě" :)))
Moje máma vyprávěla o jednom černochovi, co kdysi v rámci internacionalismu studoval zemědělku a umě jenom "zajíc žere, zajíc taky sere, ryba žere, ryba taky sere..."
Ani ne tak dojemné, jako smutné vzhledem k dalším událostem: (Hra- Ned) This was the boy he had grown up with, he thought; this was the Robert Baratheon he’d known and loved. If he could prove that the Lannisters were behind the attack on Bran, prove that they had murdered Jon Arryn, this man would listen. Then Cersei would fall, and the Kingslayer with her, and if Lord Tywin dared to rouse the west, Robert would smash him as he had smashed Rhaegar Targaryen on the Trident. He could see it all so clearly.
Naposledy viděla sníh v den, kdy odjížděla ze Zimohradu. Tehdy to byla lehčí sněhová přeháňka. Robbovi tály vločky ve vlasech, když mne objal, a sněhové koule, které se snažila dělat Arya, se jí neustále rozpouštěly v rukou. Bolelo ji, když si vzpomněla, jak šťastná byla toho rána. Hullen jí pomohl nasednout na koně a Sansa vyjela z brány se sněhovými vločkami vířícími kolem ní, daleko do širého světa. Toho dne jsem si myslela, že začíná moje píseň. Jenže ona tehdy už téměř končila.
Přesunuto z nejlepších hlášek (tam to působilo jako pěst na oko).
Z Tance They were all dead now, Jory, old ser Rodrick, Lord Eddard, Harwin and Hullen, Cayn and Desmond and Fat Tom, Alyn with his dreams of knighthood, Mikken who had given him his first real sword. Even Old Nan, like as not. And Robb. Robb who had been more a brother to Theon than any son born of Balon Greyjoy's loins. Murdered at the Red Wedding, butchered by the Freys. I should have been with him. Where was I? I should have died with him.
svoa00: Myslím, že máme stejný vkus na dojemné scény. Tahle kapitola mi přišla asi nejlepší z celé ságy a při těchto větách jsem měla co dělat, abych se nerozbrečela (ale to byla pochopitelně nějaká alergie, já nejsem žádnej cíťa :D ).
Tak mne sebraly scénky z Tance (ta poslední možná není z Tance)když Penny líčí svůj příběh; když umírá starý Aemon; když při obraně Zdi padl Donal Noye i velký Mag
Lady Sansa: Mě nejvíc drtí, jakým způsobem na sebe Starčata pořád myslej. Přísahám, že kdykoliv Sansa nebo Jon myslej na Robba, tak mám chuť složit hlavu do dlaní. Robb se sněhovýma vločkama ve vlasech, to nikdy nezestárne :)
Jo já mám Samovy kapitoly moc ráda :-) Mám v tom trochu chaos, v kterých knihách byly které kapitoly - ty POV a různé časové posuny mi v tom dělají maglajz :-) Jo kapitoly Sama, Brienne, Davose, Brana a Arye - ty mne baví nejvíc :-) Řekla bych, že to je asi dáno tím, že každému je blízký popis toho, kdo se mu podobá uvažováním a pohledem na svět a život. Pro někoho je srozumitelnější to a pro jiného ono :-)
Lord Gepeto: Přesně proto- ubohý, nevinný a tááák ufňukaný. Už jsem to tu někde psala- chápu, proč fňuká ve Hře a Střetu, ale proč se neustále shazuje i v Bouři a Hostině... Po tom, co znovuobjevil způsob zabití Jiných a Jon s ostatními se mu pořád snaží zvednout sebevědomí... Prostě nesnáším lidi, co se slepě drží nějakého "faktu" a odmítají poslouchat okolí a alespoň přemýšlet o jiné možnosti.
svoa00: Ano, ano, ano. Starčata jsou dokonalý a strašně hodný, úžasný a milý. Asi nejvíc mě dostalo jak bylo v hostině u Sansy, jak už jí zbyl jenom Jon a jak by se s ním moc chtěla setkat.
Jo já mám Samovy kapitoly moc ráda :-) Mám v tom trochu chaos, v kterých knihách byly které kapitoly - ty POV a různé časové posuny mi v tom dělají maglajz :-) Jo kapitoly Sama, Brienne, Davose, Brana a Arye - ty mne baví nejvíc :-) Řekla bych, že to je asi dáno tím, že každému je blízký popis toho, kdo se mu podobá uvažováním a pohledem na svět a život. Pro někoho je srozumitelnější to a pro jiného ono :-)
Sam, Davos, Bran, Arya - Arya lebo je vražedná a páči sa mi spôsob jej uvažovania, aj keď je horkokrvná; Bran pretože má meno, ktoré dostávajú len tí najlepší ľudia ( :D ) a chcem aby bol Azorom Ahaiom; Davos lebo je spojením k Meli-meli-sandre; Sam pretože má zaujímavé kapitoly... Brienne som ešte nečítal..
Komentáře
To je má rada - když nevíte nic z toho, o čem máte mluvit, rozzářete tvář úsměvem, vyskočte a utíkejte nadšeně k tabuli a začněte povídat to, co víte, i když se to vůbec netýká otázky a tvařte se, že se tím holdáte propracovat k jádru pudla a máte toho strašně co říct. Drtivá většina učitelů zapomene i na to, že se ptali na něco jiného.....ano Chmure - já chodila od tabule s jedničkama, nehledě na to, že jsem se vždycky hlásila na začátku hodiny, že chcu být zkoušená :-D
(Hra- Ned)
This was the boy he had grown up with, he thought; this was the Robert Baratheon he’d known and loved. If he could prove that the Lannisters were behind the attack on Bran, prove that they had murdered Jon Arryn, this man would listen. Then Cersei would fall, and the Kingslayer with her, and if Lord Tywin dared to rouse the west, Robert would smash him as he had smashed Rhaegar Targaryen on the Trident. He could see it all so clearly.
Z Tance
They were all dead now, Jory, old ser Rodrick, Lord Eddard, Harwin and Hullen, Cayn and Desmond and Fat Tom, Alyn with his dreams of knighthood, Mikken who had given him his first real sword. Even Old Nan, like as not. And Robb. Robb who had been more a brother to Theon than any son born of Balon Greyjoy's loins. Murdered at the Red Wedding, butchered by the Freys. I should have been with him. Where was I? I should have died with him.
Mám v tom trochu chaos, v kterých knihách byly které kapitoly - ty POV a různé časové posuny mi v tom dělají maglajz :-)
Jo kapitoly Sama, Brienne, Davose, Brana a Arye - ty mne baví nejvíc :-)
Řekla bych, že to je asi dáno tím, že každému je blízký popis toho, kdo se mu podobá uvažováním a pohledem na svět a život. Pro někoho je srozumitelnější to a pro jiného ono :-)