No protože každý člověk má nějakou povahu a nějakou výchovu a nezmění se jen proto, že mu přítel nebo šéf řekne, aby se změnil. Každý kdo má nějaký mindrák má problém, se kterým se neumí vyrovnat, i když mu stakrát řekneš, že jeho mindrák je neopodstatněný, tak s tím jen málokdy dokáže něco udělat....anorektičky si pořád myslí, že jsou tlusté a mají co shazovat...Sam svůj úspěch považuje za náhodu a né vlastní důvtip, což je z jeho strany velmi střízlivé a uvážlivé. Sam je pro mne velmi srozumitelný :-)
To se moc neshodneme. Arya (svéhlavé děvče), Sansa (zpětně jsem v ní objevila mnohem silnější charakter, než jsem čekala), Jon (bastardi drží při sobě :), Tyrion (ostrý jazyk, dobré srdce), Jaime (velmi si cením upřímnosti), Theon (trouba série- nikdy nikam nepatřil a ve snaze zavděčit se vše po**** a pěkně si to vyžere), Asha (drsné děvče), Arianne (potvora :).
Jarla: Princip chápu, z osobního hlediska nechápu. Mám moc tvrdou hlavu, ničemu nevěřím absolutně a argument mne obvykle přinutí alespoň přemýšlet o jiné variantě. To mi u Sama chybí- ochota připustit variantu, že mají pravdu ostatní (Jon & spol.). :)
Raptorko - nojo, lidi holt takoví jsou, takoví taky...mi je třeba dokonale nesrozumitelné chování Jaimieho - nedokážu se vžít do jeho charakteru a podívat na svět jeho očima, podobný problém mám u Daenerys - nechápu její pohled na svět. Sansin taky ne.....Tyrionův ano - ten je pochopitelnější, ale přesto tam mám nějaké mezery.
A ano - Sam nepřipouští variantu a opět - anorektička navzdory svému celému okolí, doktorům i zrcadlu stále trvá na tom, že je tlustá.... Sam potřebuje čas a spoustu knih, akademickou půdu a velkou knihovnu - vypracuje se časem až si naučí vážit sám sebe. Zatím mu byl od narození podstrkován žebříček "hodnocených" chlapských vlastností, kde se nemohl najít. I Hlídka není zrovna vhodným prostředím, kde by nalezl sebevědomí. Potřebuje se dostat do prostředí, kde budou ceněny právě ty vlastnosti, které má - a to mu Citadela (dle mého názoru) poskytne. Dostane se do prostředí, kde se nehodnotí postavení muže podle obratnosti v boji a na koni, ale podle schopnosti pojmout vědomosti a zpracovat je.... Hovořím samozřejmě o archetypu - co s tím vykutí autor nemůžu tušit :-)
:-D Hlavně to neříkej Jonovi - mohl by na to si na to už vypěstovat alergickou realci a nechceš přece, aby v reakci na Tvou osobu chytl anafylaktický šok nebo tak něco :-D
:-D Hlavně to neříkej Jonovi - mohl by na to si na to už vypěstovat alergickou realci a nechceš přece, aby v reakci na Tvou osobu chytl anafylaktický šok nebo tak něco :-D
Vzhledem k tomu, že mám zítra zkoušku a narazila jsem na zvířátková videa, tak by to mohl říkat spíš Jon mně :)
tak ako už bolo viackrát povedané, Theon je glumom ASOIAF. akurát, že glumovi som viac bral to nešťastie a keď Gandalf vravel odpusti tak mi to prišlo správne a "ľahké". Theonovi odpustiť neviem. Aj na konci Tanca ho stále neznášam. v tom vidím signifikantný rozdiel medzi LOTR a ASOIAF. Balada vs drsná realita.
sarven: Ono je to nejspíš tím, že Theon se na několika místech dokazuje, že je to pořád jenom Theon Greyjoy. IMHO mu ale nemáš odpustit, jenom ho politovat. Ságu ostatně docela vystihuje jedna Stannisova poznámka - špatný skutek nejde smazat dobrým a naopak. A Theon nic zázračnýho nepředved, konec konců na konci Tance zachraňoval i sebe.
Máte pravdu - Gluma jsem měla docela ráda a bylo mi ho líto. Jen jsem nesouhlasila s Gandalfovým determinismem, nikoliv s tím, aby ho Frodo zabil. Jestli mne chápete - neviděla jsem důvod Gluma zabít, akorát důvod, kterým Gandalf Froda přesvědčoval mi přišel uhozený :-))
A ano, taky znám přísloví, že cukr smíchaný s jedem nesníží účinky jedu :-)
Trpěli jsme tím zjevně všichni. Já dokonce myl nádobí a luxoval :)
Ja síce nemám na gympli také ťažké učivo ako vy, čo ste o množstvo životných úrovní vyššie, ale ako bolo niekde na FB napísané... Keď sa učíš, aj čumenie do steny ti pripadá ako zaujímavšia činnosť... Síce to bolo v ang, ale už si to nepamätám.. čosi When you're learning, also starring the wall looks more interesting... :D
Ja síce nemám na gympli také ťažké učivo ako vy, čo ste o množstvo životných úrovní vyššie, ale ako bolo niekde na FB napísané...
Tak na gymplu jsem eště na učivo víceméně sral, na většinu věcí to stačilo zapáknout o přestávce a pak cestou ráno do školy. Když jsem nejel na "samý", taks e s tím dalo vystačit. Samozřejmě výjimky byly, ale když jsem zjistil, že třeba kráva němčinářka mi stejně lepší známku nedá i kdybych se rozkrájel, tak jsem to taky přestal hrotit.
Samo to byla chyba, když jsem se na naší přeslavné Pé Á musel začít doopravdy, tak to nešlo snadno... :)
Ja síce nemám na gympli také ťažké učivo ako vy, čo ste o množstvo životných úrovní vyššie, ale ako bolo niekde na FB napísané...
Tak na gymplu jsem eště na učivo víceméně sral, na většinu věcí to stačilo zapáknout o přestávce a pak cestou ráno do školy. Když jsem nejel na "samý", taks e s tím dalo vystačit. Samozřejmě výjimky byly, ale když jsem zjistil, že třeba kráva němčinářka mi stejně lepší známku nedá i kdybych se rozkrájel, tak jsem to taky přestal hrotit.
Samo to byla chyba, když jsem se na naší přeslavné Pé Á musel začít doopravdy, tak to nešlo snadno... :)
:D To dnes sme písali takú kratšiu písomku o výbere z možností na 6-tich otázkach a naučil som sa to asi tak za 10 minút cez prestávku a inokedy sa učím dva dni na písomku z matiky a trojka :D
Komentáře
Arya (svéhlavé děvče), Sansa (zpětně jsem v ní objevila mnohem silnější charakter, než jsem čekala), Jon (bastardi drží při sobě :), Tyrion (ostrý jazyk, dobré srdce), Jaime (velmi si cením upřímnosti), Theon (trouba série- nikdy nikam nepatřil a ve snaze zavděčit se vše po**** a pěkně si to vyžere), Asha (drsné děvče), Arianne (potvora :).
Raptorko - nojo, lidi holt takoví jsou, takoví taky...mi je třeba dokonale nesrozumitelné chování Jaimieho - nedokážu se vžít do jeho charakteru a podívat na svět jeho očima, podobný problém mám u Daenerys - nechápu její pohled na svět. Sansin taky ne.....Tyrionův ano - ten je pochopitelnější, ale přesto tam mám nějaké mezery.
A ano - Sam nepřipouští variantu a opět - anorektička navzdory svému celému okolí, doktorům i zrcadlu stále trvá na tom, že je tlustá....
Sam potřebuje čas a spoustu knih, akademickou půdu a velkou knihovnu - vypracuje se časem až si naučí vážit sám sebe. Zatím mu byl od narození podstrkován žebříček "hodnocených" chlapských vlastností, kde se nemohl najít. I Hlídka není zrovna vhodným prostředím, kde by nalezl sebevědomí. Potřebuje se dostat do prostředí, kde budou ceněny právě ty vlastnosti, které má - a to mu Citadela (dle mého názoru) poskytne. Dostane se do prostředí, kde se nehodnotí postavení muže podle obratnosti v boji a na koni, ale podle schopnosti pojmout vědomosti a zpracovat je....
Hovořím samozřejmě o archetypu - co s tím vykutí autor nemůžu tušit :-)
Theonovi odpustiť neviem. Aj na konci Tanca ho stále neznášam.
v tom vidím signifikantný rozdiel medzi LOTR a ASOIAF. Balada vs drsná realita.
A ano, taky znám přísloví, že cukr smíchaný s jedem nesníží účinky jedu :-)
Ja sa radšej TVÁRIM, že sa učím, než aby som upratoval... :D Prečítal som jednu kapitolu s Jonom, kde to Ygi zopakovala asi 10x (raz dokonca počas rozkoše) a už to začína liezť na nervy aj mne :D
Ale inak: :D :D To by sme samozrejme nechceli...
EDIT: Myslím spoilnuť tú časť s Yginou smrťou, nie tvojím ana...nechce sa mi hľadať ako sa to píše.. anachfilaktickým šokom .D
BTW: Čo je Pé Á?