Každý může psát svou vlastní teorii, jak to vidí sám - to je naprosto otevřeno :-) Tím se povídky dost ozvláštní :-) Nikomu nebude vyčítáno, že tam zapomněl uvást takovou a onakou postavu, protože tam dozajista musela jít kolem - ponechme autorům volnou ruku :-) Třeba se za pár let dozvíme, jak to má vymyšleno autor :-D
Jdu do toho... Může někdo (Head) prosím shrnout pravidla bych nebyl já ani nikdo jiný vyřazen z procedurálních důvodů? Něco jako: Téma: Původ Jona Sněha. Rozsah: Neomezen/ 750-1500 normostran, pěkně po Martinovsku... :o) Jazyk: Volte dle uvážení, ale v turečtině vám to moc lidí číst nebude Styl: libovolný (možno i báseň)/pěkně po Martinovsku z pohledu libovolně zvolené osoby / konkrétní osoby (třeba matky:o)) Omezení: Musí to v kontextu západozemí alespoň trochu dávat smysl... např. nepřipouští se možnost, že by se Tony Stark (Iron Man) přenesl mezi dimenzemi z alternativního Marvelovského vesmíru a spíchl si Jona se Starou chůvou... Hodnocení: Budou hodnotit čtenáři každou povídku číslem x-y dle svého uvážení, někoho může nadchnout jazyk, druhého myšlenka, třetího spousta pravopisných chyb. Bude dle uvážení. Odevzdání: Přímo Alekovi do půlnoci dne...
... např. nepřipouští se možnost, že by se Tony Stark (Iron Man) přenesl mezi dimenzemi z alternativního Marvelovského vesmíru a spíchl si Jona se Starou chůvou... ...
A to je zrovna hezký nápad. Ned by měl pravdu- Jon by byl Stark ("jeho krev") a skutečně by žil léta se spoustou lží. Přece jen- po odhalení Jonovy totožnosti by se mohl bát Západozemské verse čarodějnických procesů... :D
Téma: Původ Jona Sněha Rozsah: Neomezen Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů... Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje) Omezení: Držte se tématu, prosím... Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body (detaily se ještě pilujou) Odevzdání: Kdykoli v průběhu nadcházejícího měsíce do 16. června na e-mailovou adresu lorda velitele Aleka, která bude včas zveřejněna.
Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně (a původ Jona Sněha) nějakou zásadní roli. Opravdu - fantazii se meze nekladou.
Pilně studuju Robertovu rebelii a turnaj v Harrenově, ale stejně bude moje "veledílo" plné nesmyslů. Třeba se vůbec nevyznám v čase, geografii (vždycky jsem si myslela, že Tower of Joy je někde v Řekotočí! :D) atd. Mimochodem, v českém překladu je Ashara jako Ašara, žejo?
Nikdo Ti nebude vyčítat nedostatečné znalosti souvislostí. Zde se bude hodnotit povídka a ne věrohodnost nebo jak se nakonec bude shodovat s tím, co předloží autor....tak to zkrátka nejde. V povídce se bude hodnotit, jak to napíšeš, jakou to bude mít atmosféru, čtivost a taky styl....:-)
†Dayne, Ašara (lady), sestra Arthura Daynea. Žila na Hvězdopadu, kam jí Eddard Stark přinesl meč jejího bratra, kterého zabil. Pověsti říkají, že to ona porodila Nedu Starkovi syna Jona Sněha. Zmožená žalem se vrhla do moře.
Ja že to bude končiť Zmorená žiaľom sa vrhla na Eddarda :D Ale vážne som to čakal
Čímž by se vysvětlovalo, proč Ned nikdy nemluvil o Jonově matce a tak rázně uťal šeptandu u Ašaře. Byl traumatizován. Přece jen v tehdejší době přiznat, že Váš parchant je produktem nečekaného zmermomocnění ženou... :D
:D Skormútený Ned: ,,Vieš, musím ti niečo povedať... Tvoj brat... Je mŕtvy..." Ašara: ,,To je strašné!!!....... Nevadí..." *Stiahne Neda do izby a zabuchne dvere* Hmm... To môže byť inšpirácia :D
Pane jo, lidi vy se činíte! Děláte mi radost. Četl jsem zatím jen úvodní post, snad mi nic neuteklo. Povídky tedy posílejte na adresu alek/zav/icefire.cz
:D Skormútený Ned: ,,Vieš, musím ti niečo povedať... Tvoj brat... Je mŕtvy..." Ašara: ,,To je strašné!!!....... Nevadí..." *Stiahne Neda do izby a zabuchne dvere* Hmm... To môže byť inšpirácia :D
Ano může, ale dovolím si poradit drobnou historickou souvislost... tou dobou by musela spíše rodit než počít,.. Nicméně jako povídka by toto bylo krátké vtipné, inovativní... jsem zvědavý, jestli nekdo bude až tak odvážný, že něco takového bude nikoli inspirace, ale celý text... :o)
Komentáře
Flanker: Já za to nemůžu, já ho nevymyslel. :-)
Ale téma je to těžké, ještě že GRRM neumí česky.
Může někdo (Head) prosím shrnout pravidla bych nebyl já ani nikdo jiný vyřazen z procedurálních důvodů? Něco jako:
Téma: Původ Jona Sněha.
Rozsah: Neomezen/ 750-1500 normostran, pěkně po Martinovsku... :o)
Jazyk: Volte dle uvážení, ale v turečtině vám to moc lidí číst nebude
Styl: libovolný (možno i báseň)/pěkně po Martinovsku z pohledu libovolně zvolené osoby / konkrétní osoby (třeba matky:o))
Omezení: Musí to v kontextu západozemí alespoň trochu dávat smysl... např. nepřipouští se možnost, že by se Tony Stark (Iron Man) přenesl mezi dimenzemi z alternativního Marvelovského vesmíru a spíchl si Jona se Starou chůvou...
Hodnocení: Budou hodnotit čtenáři každou povídku číslem x-y dle svého uvážení, někoho může nadchnout jazyk, druhého myšlenka, třetího spousta pravopisných chyb. Bude dle uvážení.
Odevzdání: Přímo Alekovi do půlnoci dne...
Téma: Původ Jona Sněha
Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím...
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body (detaily se ještě pilujou)
Odevzdání: Kdykoli v průběhu nadcházejícího měsíce do 16. června na e-mailovou adresu lorda velitele Aleka, která bude včas zveřejněna.
Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně (a původ Jona Sněha) nějakou zásadní roli.
Opravdu - fantazii se meze nekladou.
V povídce se bude hodnotit, jak to napíšeš, jakou to bude mít atmosféru, čtivost a taky styl....:-)
†Dayne, Ašara (lady), sestra Arthura Daynea. Žila na Hvězdopadu, kam jí Eddard Stark přinesl meč jejího bratra, kterého zabil. Pověsti říkají, že to ona porodila Nedu Starkovi syna Jona Sněha. Zmožená žalem se vrhla do moře.
Skormútený Ned: ,,Vieš, musím ti niečo povedať... Tvoj brat... Je mŕtvy..."
Ašara: ,,To je strašné!!!....... Nevadí..."
*Stiahne Neda do izby a zabuchne dvere*
Hmm... To môže byť inšpirácia :D
http://www.icefire.cz/rejstrik-postav-mist
Nicméně jako povídka by toto bylo krátké vtipné, inovativní... jsem zvědavý, jestli nekdo bude až tak odvážný, že něco takového bude nikoli inspirace, ale celý text... :o)