Tak, jak už všímavý head zjistil, souhrn Střetu je konečně na webu. Nakonec, jak zjistíte, to prakticky zůstalo, velká sekačka se nekonala. Není divu, skoro nejdelší souhrny mám asi já, tak by bylo blbé, kdybych vás osekával. :)
Ano, nezbývá, než si poděkovat sobě navzájem, poplácat se chlapsky po ramenou a plivnout si do dlaní pro další práci.
Máme mnohem lepší souhrny než na zahraničních stránkách, máme je vyvážené (na rozdíl od třeba Tower of the Hand), ostatní nám můžou jen závidět.
A multijazyčně, pro Čechy i Slováky. :!: To je další unikát. Je dobré toto pouto občas utužit.
Prostě čtenáři čtenářům.
Mým snem o jaru :) je, že bychom stihli shrnout do vydání Tance s draky celý předchozí děj ságy,pak bychom na něj plynule navázali, a poté bychom jej ve vítězné euforii dokonce předběhli. :D
Fiktivní anotace (sumáře) Tance s draky, POV známe, fantazii se meze nekladou. Jen by to chtělo založit vlastní topic. Bude zajímavé sledovat, nakolik koho řídí jeho rozum, soulad s fakty a pravděpodobností, anebo emoce, sympatie s danou postavou.
A pak bychom mohli srovnat s originálem a nadávat, jak by naše řešení bylo lepší než to Martinovo. :D
Poněvadž šel Alek s Davosem do trháku a všechny nás zahanbil, na tomto místě slibuji, že přes víkend zveřejním jednu Sansu a dalšího Jaimeho. Ne-li více! :!:
Ó jak opojný pocit být v čele peletonu a udávat tempo...a do toho mít tak chápající kolegy, kteým k inspiraci stačí jen přišlápnbout trochu plyn a zahanbit je. :-)Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady...a jejda, tohle heslo je tu vlastně už trochu zprofanovaný, že? Takže jinak, pravicověji. Pánové, současný burzovní index poslal vaše akcie k šípku, takže koukejte makat, já ve vás věřil. :-)
Tak tak, na Sansu nespěchej, je to křehulinka a dělá si ze všho těžkou hlavu. Zato já se začínam bát, že s Arianne to bude jedna velká rychlovka a pak mě odkopne. :-)
Irri i Jhiqui? Nechceš s Dany taky pomoct? Já měl zatim pořád samý chlapy a to vlastně jinak než od ruky nešlo. :D
Doufám, že mě žádný zdejší mravokárce nebude za tohle popotahovat...
Není nad to si občas vypomoci vhodným citátem. :!: :wink:
Dvojsmysly až trojsmysly si lze vykládat způsobem, jakým kdo uzná za příhodné.
Dokonce i bajky! :twisted:
Čistému vše čisté.
Neboť, jak jest psáno: řeč vaše budiž ANO, ANO - NE, NE. Co nad to jest, od ďábla jest. :evil:
Ale to by nebyla taková (ne zas tak velká) sranda. :wink:
Když na to přijde, sumářím dobře, sumářím rád. (Také jeden citát - dnes se cítím "tak nějak hluboký" :o )
O víkendu přibudou mé další cesty do hlubin Králokatovy a Ptáčkovy duše.
(Pro případné puntičkáře, které by snad mohlo zarazit, že se minulý víkend neobjevilo nic od Jaimeho, ačkoliv jsem se bil hrdě pěstmi do hrudi a sliboval kdeco, uvedu na svou obranu slizké vysvětlení, že jsem neupřesnil, který to víkend mám vlastně na mysli. :twisted: :roll: )
Zatim takhle...původně jsem si řikal, že na Joea počkáme, ale pokud máš, flankere, chut, muzes si vzit Tyriona nebo Jona a vypomoct Joeovi...ono i kdyby jste si každej vzal jednoho, je to docela pálka. Ale zas velmi atraktivní postavy. :-) Anebo si můžeš vzít někoho z Hostiny, ale raděj bych nejdřív dodělal Bouři.
Délka...jak uznáš za vhodný, prostě jde o to vystihnout o co v kapitole jde, ne ji přepisovat. Nemusí tam být ani všechny detaily, to co neni klíčové pro děj já vynechávám. No mrkni na naše dosavadní práce, každý to děláme trochu po svém, takže pravidla vlastně nejsou. Já se snažim to dělat co nejkratší, ale poslední dobou se mi to moc nedařilo. :-)
Až to bude tak to bude...jednou za čas se tak vyhecujem, že se do toho všichni pustíme. Ale kdy ten čas nadejde, to netušim.. Třeba nás pošťouchneš právě Jonem. ;)
Teď si naoko stěžuje, ale nevěřte mu. Když se rozdělovaly postavy, klidně se vzdal i své nezletilé targaryenské princezničky, jen aby nepřišel o Brana. :wink:
Jinak bych řekl, že to opravdu nehoří. Spíš to jenom tak doutná. :D
Komentáře
A co z toho pro nás vyplývá? :?:
Že už brousím sekáček...sám Stannis mi ho půjčil, ještě na něm jsou cítit cibulové prstíky. ;)
Tak, jak už všímavý head zjistil, souhrn Střetu je konečně na webu. Nakonec, jak zjistíte, to prakticky zůstalo, velká sekačka se nekonala. Není divu, skoro nejdelší souhrny mám asi já, tak by bylo blbé, kdybych vás osekával. :)
Tak a s čistým stolem můžem jít do Bouře!
Ano, nezbývá, než si poděkovat sobě navzájem, poplácat se chlapsky po ramenou a plivnout si do dlaní pro další práci.
Máme mnohem lepší souhrny než na zahraničních stránkách, máme je vyvážené (na rozdíl od třeba Tower of the Hand), ostatní nám můžou jen závidět.
A multijazyčně, pro Čechy i Slováky. :!: To je další unikát. Je dobré toto pouto občas utužit.
Prostě čtenáři čtenářům.
Mým snem o jaru :) je, že bychom stihli shrnout do vydání Tance s draky celý předchozí děj ságy,pak bychom na něj plynule navázali, a poté bychom jej ve vítězné euforii dokonce předběhli. :D
ja osobne by som veľmi rád predbehol majstra a napísal hypotetickú anotáciu Arye v posledných dvoch knihách....
to by ste sa naplakali.... :shock:
Co ti brání? :wink: :idea:
Fiktivní anotace (sumáře) Tance s draky, POV známe, fantazii se meze nekladou. Jen by to chtělo založit vlastní topic. Bude zajímavé sledovat, nakolik koho řídí jeho rozum, soulad s fakty a pravděpodobností, anebo emoce, sympatie s danou postavou.
A pak bychom mohli srovnat s originálem a nadávat, jak by naše řešení bylo lepší než to Martinovo. :D
idem do toho. kto sa pridá?
anotácie hlavných postáv (každý jednu stačí bohato) z Tanca a Ďalších kapitol.
Já. 8)
Váhám mezi Sansou nebo někým jiným. :wink:
Já bych navrhoval nejdřív dodělat ty sumáře Bouře a Hostiny, ale jestli se mezitim potřebujete vyblbnout, směle do toho!
Sansa nebo Jiný? No to je snad jasné! :)
Poněvadž šel Alek s Davosem do trháku a všechny nás zahanbil, na tomto místě slibuji, že přes víkend zveřejním jednu Sansu a dalšího Jaimeho. Ne-li více! :!:
Ó jak opojný pocit být v čele peletonu a udávat tempo...a do toho mít tak chápající kolegy, kteým k inspiraci stačí jen přišlápnbout trochu plyn a zahanbit je. :-) Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady...a jejda, tohle heslo je tu vlastně už trochu zprofanovaný, že? Takže jinak, pravicověji. Pánové, současný burzovní index poslal vaše akcie k šípku, takže koukejte makat, já ve vás věřil. :-)
tak ja som rad, ze drzim krok a nie som 2 knihy pozadu :D
No jo, ta Daenerys se sama neudělá.
Budu se tom též muset trochu zapracovat. :P
Však má na to Jhiqui.. :lol:
Asi si budu muset Irri a Jhiqui přizvat jako externí spolupracovnice.
Nepochybuji, že ve třech by nám to šlo lépe od ruky. :)
Například já sumářím Sansu pomalu, klidně a s rozvahou. 8)
Není kam spěchat. :!:
Tak tak, na Sansu nespěchej, je to křehulinka a dělá si ze všho těžkou hlavu. Zato já se začínam bát, že s Arianne to bude jedna velká rychlovka a pak mě odkopne. :-)
Irri i Jhiqui? Nechceš s Dany taky pomoct? Já měl zatim pořád samý chlapy a to vlastně jinak než od ruky nešlo. :D
Doufám, že mě žádný zdejší mravokárce nebude za tohle popotahovat...
Popotahovat? Za ruku? Ale už mlčím - Это ваше дело.
Při summáření kapitol našlapujte prosím opatrně.
Neboť toto jsou mé sny. :)
Není nad to si občas vypomoci vhodným citátem. :!: :wink:
Dvojsmysly až trojsmysly si lze vykládat způsobem, jakým kdo uzná za příhodné.
Dokonce i bajky! :twisted:
Čistému vše čisté.
Neboť, jak jest psáno: řeč vaše budiž ANO, ANO - NE, NE. Co nad to jest, od ďábla jest. :evil:
Ale to by nebyla taková (ne zas tak velká) sranda. :wink:
Když na to přijde, sumářím dobře, sumářím rád. (Také jeden citát - dnes se cítím "tak nějak hluboký" :o )
O víkendu přibudou mé další cesty do hlubin Králokatovy a Ptáčkovy duše.
(Pro případné puntičkáře, které by snad mohlo zarazit, že se minulý víkend neobjevilo nic od Jaimeho, ačkoliv jsem se bil hrdě pěstmi do hrudi a sliboval kdeco, uvedu na svou obranu slizké vysvětlení, že jsem neupřesnil, který to víkend mám vlastně na mysli. :twisted: :roll: )
Ale tento zas něco bude.
Chlopi, nestíííhááááám....
Ak by mala Bouře mečů stáť na mne, tak to kľudne zoberte niekto iný ;) (lebo neviem, ako ďaleko je kto na tom, moc sem teraz nechodím).
Inak ak to nehorí (rozumej mesiac-dva-tri a podobne), tak sa k tomu vrátim ;)
Joe
netuším, jak to máte rozebrané, jestli něco chybí, můžu se nabídnout.
Zatim takhle...původně jsem si řikal, že na Joea počkáme, ale pokud máš, flankere, chut, muzes si vzit Tyriona nebo Jona a vypomoct Joeovi...ono i kdyby jste si každej vzal jednoho, je to docela pálka. Ale zas velmi atraktivní postavy. :-) Anebo si můžeš vzít někoho z Hostiny, ale raděj bych nejdřív dodělal Bouři.
Prolog - Alek
Jaime (9) - head
Catelyn (7) - Léto
Arya (13) - sarven
Tyrion (11) - Joe/flanker
Davos (6) - Alek
Sansa (7) - head
Jon (12) - Joe/flanker
Dany (6) - Léto
Bran (4) - Alek
Sam (5) - Léto
Epilog - Alek
No asi bych vzal jona, je mi přecejen bližší, i když to bude asi záhul. Jsou nějaký pravidla pro dýlku a jak rychle by to mělo asi být?
OK, super.
Délka...jak uznáš za vhodný, prostě jde o to vystihnout o co v kapitole jde, ne ji přepisovat. Nemusí tam být ani všechny detaily, to co neni klíčové pro děj já vynechávám. No mrkni na naše dosavadní práce, každý to děláme trochu po svém, takže pravidla vlastně nejsou. Já se snažim to dělat co nejkratší, ale poslední dobou se mi to moc nedařilo. :-)
Až to bude tak to bude...jednou za čas se tak vyhecujem, že se do toho všichni pustíme. Ale kdy ten čas nadejde, to netušim.. Třeba nás pošťouchneš právě Jonem. ;)
OK, pokusim se něco udělat o víkendu, vlastně jindy na to asi nebude čas :(
Na druhou stranu, Jon je na tohle určitě vděčnější postava než třeba Bran :D
To si piš...při dělání Brana si vždy vzpomenu na GRRM, jak říká, že nejtěžší jsou branovy kapitoly. :-)
Teď si naoko stěžuje, ale nevěřte mu. Když se rozdělovaly postavy, klidně se vzdal i své nezletilé targaryenské princezničky, jen aby nepřišel o Brana. :wink:
Jinak bych řekl, že to opravdu nehoří. Spíš to jenom tak doutná. :D
Poslušně hlásím, že lady Catelyn byla zesummářena, ačkoliv to, zejména ke konci, nebyl vůbec jednoduchý úkol. :roll:
Prolog - Alek
Jaime (2/9) - head
Catelyn (7/7) - Léto
Arya (1/13) - sarven
Tyrion (0/11) - Joe/flanker
Davos (6/6) - Alek
Sansa (3/7) - head
Jon (6/12) - Flanker
Dany (6/6) - Léto
Bran (0/4) - Alek
Sam (0/5) - Léto
Epilog - Alek
Už už se blíží chvíle, kdy se začnu bát, že budu poslední a psutím se do toho...ale sarven mě jako obvykle uklidňuje. :-)