Lady Sansa: Ty máš ráda Cersei, brácha Joffreyho, tvoje sestra napsala fanfic o tom, jak se Bran zamiluje do Freyovky. Vaší rodiny abych bála :D
Tak to ti asi přijde nejnormálnější druhej brácha, ten ve třinácti po přečtení půlky Hry o trůny prohlásil, že je to sexuální pakárna bez děje a od té doby jsme ho nedonutili aby si to přečetl znovu (i když jsem ho načapala, jak se tajně dívá na seriál, o kterém prohlašuje, že je ještě horší, tak si to snad ještě přečte).
brbr: Plně s tebou souhlasím, mnohem logičtější by bylo, kdyby ho třeba jen praštil, ale neomráčil, a řekl ať dělá mrtvýho. Ve dvou by imho měli větší šanci na útěk, popř. by se po nějakým čase rozdělili. V druhé řadě je tolik logických chyb, že to dává prd smysl.
GemSignor: Tak to se musím scénáristů trochu zastat. Zabít Altona nebylo logický, ale Jaime nejedná logicky. Stejně se zachoval i s Branem. Jaime dřív jedná než myslí. A v tuhle chvíli je to pořád ten zmetek, co klidně likviduje lidi, co mu stojej v cestě, jako otravnej hmyz.
V tomhle případě to ale opravdu moc nedomysleli. Protože řeč byla o tom, že Jaime o tom útěku hodně přemýšlel. Radši pominu, že udělali blba i z mladého Karstarka.
Nevada: Scénáristi jsou holt skvělí v tom, jak udělat z postavy blba :D Nakonec vlastně i z Jaime. No je mi jasný, že Alton je mrtvej prostě proto, že tam chtěli mít další mrtvolu. Kdyby přemýšleli, moh Jaime s pomocí Altona zabít strážnýho a vzít si jeho meč. Hned by se je snažil zadržet Karstark. Ten zabije Altona, Karstarka pak zabije Jaime. Voila, mohli mít i souboj.
svoa00: To mě napadlo hned, proč to neuděli takhle. Aspoň velmi vzdáleně by se to podobalo útěku z knížky, mě by to nenaštvalo a z Jaimeho by nebyl úplnej debil.
Mé dětství skončilo, po zhlédnutí této epizody... Nechápu proč vynechali Qhorina. :-( Jestli je to jen proto, aby si diváci vyslechli Ygrittino tlachání o Jonových, ehm... „scvrklých kamenech“ tak napíšu výhružnej dopis do HBO. Na druhou stranu, začíná se mi líbit dějová linie s Theonem...
Hanka92: IMHO proto, že na Ygritte se líp dívá a její nadržený tlachání je vděčný ;) Proto celá ta změna dějový linie. Ale o Qhorina se neboj, podle synopsí epizod si ho ještě užiješ další tři díly.
flanker: Nad tímhle jejich prdelním rozhodnutím kroutím hlavou. To ani není věc rozpočtu. A soubojů v týhle sérii bylo vážně poskrovnu.
Tak se zdá, že tvůrci opravdu vnímají Jamieho jako zrůdu...
"Pravý Jaime není ten dobře vypadající a okouzlující darebák. Skutečný Jaime je zrůda, je to surovec."
Měla jsem chuť to okomentovat, ale nějak se mi nechtějí formulovat myšlenky. Asi jsme četli odlišné knížky. Nebo Jaime prodělá další "změnu" v onom nástinu knih budoucích (6,7)?
Zrůda? Surovec? Zbrklý je, zabíjet se nebojí, ale tohle? Zbytečná PROMYŠLENÁ vražda příbuzného? Grrr!!! >:(
Jenže v knize Jaime nebyl zrůda, byl pořád stejný, jen jsme neznali důvody jeho chování. zabil krále, ale jen aby chránil město jeho filozofická úvaha v kleci se mi také líbila, jen to potom domršili
Jenže v knize Jaime nebyl zrůda, byl pořád stejný, jen jsme neznali důvody jeho chování. zabil krále, ale jen aby chránil město jeho filozofická úvaha v kleci se mi také líbila, jen to potom domršili
Děkuji za vyjádření mých myšlenek. Přesně na to jsem narážela. Plus na to, že Jaime jedná takřka pokaždé IMPULSIVNĚ (létajíci Bran i Aerys). V té kleci (a scénáristé to i připustili) si Altonovu vraždu NAPLÁNOVAL. To už mi přijde jako dost velká změna charakteru.
Naprosto s vami suhlasim Jaime je moja oblubena postava a to ako je v podstate od zaciatku (uz v 1 serii) vykresleny sa mi dost nepaci. Uz komentar Neda Starka ,ze bol verny ked to bolo bezpecne ,cim ho v podstate obvinil zo zbabelosti sa mi nepacil.Jaime urcite nebol vyslovene bezchybny ,ale dokonca i jeho neprajnici o nom nikdy neuvazovali ako o zbabelcovi.Naviac s jeho uvazovania vidno,ze ma svoj vnutorny kodex ktorym sa riadi a jeho charakter je napodiv dost podobny Nedovi Starkovi,prosto je to zasadovy muz,ktory sa ale neboji porusit pravidla ak ide o zivot.Jeho spravanie casto vyplyva s toho ako ho vnima jeho okolie a to je ovplyvnene jednou udalostou a to zabitim krala.Predsudky okolia su take,ze Jaime proste casto nema na vyber. Serialovy jaime je bezcharakterny egoista.
Scénáristi holt udělali z Jaimeho odpad společnosti. Čtenáři jsou schopni Jaimeho docela pochopit (vraždu Aeryse dokonce podpořit, i když zhození Brana už se chápe hůře -- i v tom je však později vidět nějaká logika). Seriálového Jaimeho nechápu a nemyslím si, že někdy chápat budu (ať to scénáristi vymyslí jak chtějí).
Uz komentar Neda Starka ,ze bol verny ked to bolo bezpecne ,cim ho v podstate obvinil zo zbabelosti sa mi nepacil.
Tohle se mi naopak líbilo, pěkně to vysvětlilo, proč Ned Jaimeho nesnáší. Ned ho tak viděl, to však neznamená, že Jaime takový je.
Jaime děla dost věcí, se kterýma se nedá morálně souhlasit, ale ty dělá i většina jiných postav a zrůdy v rodině jsou Tywin, Joffrey a z části i Cersei. Navíc nevěřím, že ho tak scénuristi opravdu vidí, když na něj v první sérii prozradili i to, co z něj dělá lepšího člověka (jeho rozhovor s Tywinem, kde se s ním zrovna neztotožňuje, zmínka o tom, jak mu bylo proti srsti, co se stalo Nedovu otci a bratrovi) a co v první knížce nevíme.
Incest je zrovna trestný čin, který nikomu nijak zvlášťneubližuje... To by mi víc vadil pokus o vraždu Brana, na druhou stranu, zase tím zachraňoval život vlastním dětem.
Incest je špatný, ale ta věrnost Cersei...Není to romantické?:-)
JJ, celý GRRM, romantik až za hrob. Dva muži věrní své lásce - Jamie, který hobluje sestru, a Victarion, který je věrný ženě, jíž vlastnoručně utloukl.
No jen tu záležitost s Branem neomlouvejte, Cersei sama mu za to nádavala a jestli si vybavuju, tak prohlásila, že kdyby to nechal na ní, tak Brana vystraší tak, že o tom v životě nepromluví. A myslím, že zrovna ona by to dokázala ;)
Taky ale v danou chvíli šíleně panikařila a Jaime "jednal" hlavně na její popud. V okamžiku kdy ho shodil, myslel hlavně na sebe a Cersei. O dětech v první knize neuvažoval vůbec jako o svých.
Komentáře
Nechápu proč vynechali Qhorina. :-( Jestli je to jen proto, aby si diváci vyslechli Ygrittino tlachání o Jonových, ehm... „scvrklých kamenech“ tak napíšu výhružnej dopis do HBO.
Na druhou stranu, začíná se mi líbit dějová linie s Theonem...
flanker: Nad tímhle jejich prdelním rozhodnutím kroutím hlavou. To ani není věc rozpočtu. A soubojů v týhle sérii bylo vážně poskrovnu.
Tak se zdá, že tvůrci opravdu vnímají Jamieho jako zrůdu...
Měla jsem chuť to okomentovat, ale nějak se mi nechtějí formulovat myšlenky. Asi jsme četli odlišné knížky. Nebo Jaime prodělá další "změnu" v onom nástinu knih budoucích (6,7)?
Zrůda? Surovec? Zbrklý je, zabíjet se nebojí, ale tohle? Zbytečná PROMYŠLENÁ vražda příbuzného? Grrr!!! >:(
Uz komentar Neda Starka ,ze bol verny ked to bolo bezpecne ,cim ho v podstate obvinil zo zbabelosti sa mi nepacil.Jaime urcite nebol vyslovene bezchybny ,ale dokonca i jeho neprajnici o nom nikdy neuvazovali ako o zbabelcovi.Naviac s jeho uvazovania vidno,ze ma svoj vnutorny kodex ktorym sa riadi a jeho charakter je napodiv dost podobny Nedovi Starkovi,prosto je to zasadovy muz,ktory sa ale neboji porusit pravidla ak ide o zivot.Jeho spravanie casto vyplyva s toho ako ho vnima jeho okolie a to je ovplyvnene jednou udalostou a to zabitim krala.Predsudky okolia su take,ze Jaime proste casto nema na vyber.
Serialovy jaime je bezcharakterny egoista.
To by mi víc vadil pokus o vraždu Brana, na druhou stranu, zase tím zachraňoval život vlastním dětem.