Vaše vlastní rodová slova

V návaznosti na hromadné pořizování erbů (ještě jednou velký dík lordu Montezumovi) a díky diskuzi Sansa, ach, ta naše malá Sansa! vznikla myšlenka - jaká by byla vaše rodová slova?

heavy_head v diskuzi navrhl:
A jaká slova byste si tedy dali do svého erbu?
Navrhněte jednu humornou a jednu vážně míněnou variantu. (idea)

první reakce:
Miss Utahraptor:
Chudí, ale hrdí.
(Jako obě varianty- prý to na nás sedí. :)

heavy_head:
Skleróza je silná!
a
Náš klid je jen zdánlivý

Nevada:
"Odpouštět, ale nezapomínat." či "Nikdy neříkat nikdy."
nebo už trochu s nadsázkou "Mezi prvními."

Tak co, přidáte se? :)
«1345

Komentáře

• Sice je to převzaté od našeho staršího trenéra/vedoucího oddílu/nebojaksetafunkcejmenuje, ale od doby, kdy to vypustil z úst, tuto větu používám poměrně často: "Co může zmoknout, to může zmoknout." :)
    Nebo možná spíš slova mého otce: "Na beton se nesmí šlapat 28 dní." :)
  • Každý, kdo vynaložil úsilí při vymýšlení svého nového erbu, by mohl vynaložit přinejmenším stejné úsilí při vymýšlení svého rodového hesla. To je docela fér, ne? ;-)
    P.S.: Nebojte se být trapní. Víc nežli já stejně nebudete. :-)

Kriso, jak bys nám vyložila to první rčení? Nejedná se o jakýsi Cimrmanův absolutní imperativ? :-)
  • Moje rodová slova aby mohla znít asi takto:
    Hlavou nebo kladivem, nakonec zeď rozbijem.
    Nejdřív síla, potom rozum.

• Hm, ta první věta se ke tvému erbu opravdu hodí.
  • I k mé povaze:-)
  • heavy_head: Příběh je asi takovýhle: Před dávnými a dávnými časy, jsme jeli na soustředění na Pastviny. Bydlívali jsme na Panelu v chatkách, ale po příjezdu jsme museli postavit stany a altány na kuchyň, jídelny a posilovnu. V polovině stavění altánů jídelen začal padat déšť, náš vedoucí - pan B - přišel a pronesl: "Co může zmoknout, to může zmoknout." Načež odešel a my na něj zůstali zírat s otevřenými ústy a čekali na dodatek, který dosud nepřišel...
  • To je ono, takhle nějak by měla ta slova vypadat. Aby vás nějakým způsobem vystihovala.
  • Pan B mi trochu připomíná logickými úvahami Železné (Co je mrtvé, nemůže zemřít). Nejmenuje se nakonec Balon?
  • Boháč :)
  • Krisa napsal(a):

heavy_head: Příběh je asi takovýhle: Před dávnými a dávnými časy, jsme jeli na soustředění na Pastviny. Bydlívali jsme na Panelu v chatkách, ale po příjezdu jsme museli postavit stany a altány na kuchyň, jídelny a posilovnu. V polovině stavění altánů jídelen začal padat déšť, náš vedoucí - pan B - přišel a pronesl: "Co může zmoknout, to může zmoknout." Načež odešel a my na něj zůstali zírat s otevřenými ústy a čekali na dodatek, který dosud nepřišel...

To je moudrost skoro hodná Yody :o))
  • Krisa: A pokud neumřeli, někteří tam zírají dodnes...
  • Jojo, Pan B je takový Yoda hradecké rychlostní kanoistiky :D
  • Připomíná mi to svou nejednoznačností jiné slavné pořekadlo: Krisy nejsou tím, čím se zdají být. :-)
  • Yoda ale mluví trošku jinak ne?
  • Mluví. Já měla na mysli spíš obsah toho sdělení :)
  • ,,Nič nie je nemožné" (Som podporca Lorenzovej teórie ,,Istí si môžeme byť len tým, že sme si ničím nie je istí", ale to je na slová moc dlhé :D )

----------------------------------------------------------------------

Keby som bol rodom chamtivým:
    ,,Všetko má svoju cenu" (Hláška z WoW-ka jednej krvavej elfky - Everything has a prize)

A keby naopak dobrým:
    ,,Ako budeš siať, tak budeš žať."

Ale asi sa prikloním k tomu poslednému :)
  • Words of Gem Lords (slova pánů klenotů):
    Search deep, aim far (Zkoumat do hloubky, mířit do dálky)

Myslím, že v angličtině to zní líp :)
  • Lord Gepeto Illar: Nebo "Ako budeš siat, tak budeš žRat" :)))
    heavy_head: To je pravda pravdoucí :)
    Montezuma3: Pan B taky mluví srandovně (funí a huhňá), takže už se mu povedlo na závodech zkomolit ve větě "Točit se budete kolem vytyčené bojky" T, které znělo jako P :)
  • Krisa: :D Tiež možná alternatíva

Alebo, ak to chceš nežartovsky/nežratovsky - ,,Jak budeš sít, tak budeš sklízet." Ale to neznie tak dobre .P
  • Já bych převzal slova Tullyů: "Rodina, povinnost, čest." To si myslím, že u nás hodně sedí.
    Jinak pro mou osobu by byla velmi vhodná slova heavyho, ty jsou vystihující.
    No a trochu s nadsázkou: "Myslet znamená hovno vědět."
    Snad ten exkrement nezkazí někomu den...
  • heavy_head napsal(a):

Připomíná mi to svou nejednoznačností jiné slavné pořekadlo: Krisy nejsou tím, čím se zdají být. :-)

neboli to náhodou sovy? :D
  • Marci pan: Krisy a sovy jsou jedna pakáž :)
  • Za vším hledej Krisu!
  • Krisa napsal(a):

Marci pan: Krisy a sovy jsou jedna pakáž :)

ako milovník TP neviem, neviem ale ak to spraví radosť, budiš :D
  • CARPE DIEM
    S nadsazkou: lepsie sa je nechat zatvorit, ako otvorit :)
  • Hildegarda: :D Otváram sa na záver
  • Hildegarda: "Chyťte kapra"? (filmová hláška) :)
  • Já těm slovenským příslovím prostě nerozumím. :-)
  • Co včera bylo hříchem, je dnes náš mrav

a

Rozkošní a hrdí! :D
  • Arianus napsal(a):

Rozkošní a hrdí! :D

S tím znakem bych Ti to i věřila... ;)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi