Vaše vlastní rodová slova

124

Komentáře

• U nás se používalo: "Koukej to sníst, ještě netušíš, co je dobré" :)
  • Moje prababička u nimrání používala větu "Hitlera na vás!" . Což mi při jejích zkušenostech přišlo dost drsný, takže jsme všichni drželi hubu a šoupali nohama...
  • Děda taky :) Hitlera na vás, aspoň deset let :D Populární rčení :D
  • U nás se zase říkalo, že ten apetit by spravily dva týdny v Auschwitzu. :-)

Jinak co se často říkalo - "Co jsem chtěl říct a nic nedat", popřípadě "Nemluv mi do ucha, ale do kapsy".
  • Nikdo vám nedá tolik, co já vám můžu slíbit.
  • Ak sme nechceli jest, u nas vzdy zaznelo: A co chces teda?! Po papuli?
  • Naše rodina jsou spíš Starkové než co jinýho, takže bych volila obligátní: Přelez, ale nepodlézej ;)
  • u nás se říkalo:"Blbý kdo dává, blbší kdo nebere!"
  • V erbu by se to vyjímalo poněkud vyzývavě. :-)
  • Moje slezská brababička (ročník 1902) říkávala "z kraje brať a nebabrať" - nikdo přesně nevěděl, co je to "babrať", teorie mého otce a tety byla, že povídat, moje že cintat, ale nikdo seraději neptal...

To "z kraje" odkazovalo na doby, kdy jedly děti z jednoho talíře a uprostřed bylo vždycky něco lepšího "cukr, málo, švarky, mák...", přišlo na to, takže aby nevyžraly sourozencům to dobré a nad talířem se neporvali :-)
  • tak "nebabrať" u nas tiez pouzivame a znamena to neprplat sa v nom, ako keby to v ustach rastlo :)
  • Ako hovorí lady Hildegarda - babrať sa je prplať sa v čomsi :) Alebo niešo pos*** mäkšie povedané... ,,To si pobabral..."
  • Tyna napsal(a):

Moje slezská brababička (ročník 1902) říkávala "z kraje brať a nebabrať" - nikdo přesně nevěděl, co je to "babrať", teorie mého otce a tety byla, že povídat, moje že cintat, ale nikdo seraději neptal...

To "z kraje" odkazovalo na doby, kdy jedly děti z jednoho talíře a uprostřed bylo vždycky něco lepšího "cukr, málo, švarky, mák...", přišlo na to, takže aby nevyžraly sourozencům to dobré a nad talířem se neporvali :-)

Vzkaz pro Tynu: BABRAŤ JE "MÍCHAT DOHROMADY NECHUTNÝM ZPŮSOBEM" U NÁS SE POUŽÍVÁ JEŠTĚ FAJNOVĚJŠÍ VÝRAZ FIFRAŤ
    :-)
  • Zase se můžou všichni přetrhnout, aby Tyně poradili. :-)
  • Holt jsi pomalý :))
  • Nicméně nejobsažnější. ;-)
  • :D Pravda, obohatil si nás o výraz Fifrať... :D Znie to... Dobre, budem to používať vďaka...
  • A navíc ani není z mé hlavy. ;-)
  • babrat se, frfňat v jídle - jenom do toho šťouchat lžičkou (vidličkou) a moc nejíst, protože ti to nechutná. ("Jez a nebabrej se v tom!")
  • Už Tyně neraďte, nebo si z toho všeho nebude umět vybrat. :-)
  • Aspoň se vrátí ke kořenům, Pražanda :-)
  • "Mamí, proč je to maso tak tuhý?"
    "To víš, dědeček už byl v letech a koukej jíst."
  • Já rači kuře :-p
  • flanker.27 napsal(a):

"Mamí, proč je to maso tak tuhý?"
    "To víš, dědeček už byl v letech a koukej jíst."

Mamíííí, já nechci bratříčka !

Mlč, budeš jíst, co se ti dá !
  • "Tatí, můžu zabít strejdu?"
    "Žádný takový! V lednici je ještě půlka tety!"

"Tatí, tatí! Já našel babičku!"
    "Kdo Ti dovolil kopat na zahradě?!"
  • "Děti, nehoupejte dědečka. A vůbec - běžte od té šibenice."

To víte, jaký je rozdíl mezi černým a morbidním humorem, ne?
  • heavy_head napsal(a):

"Děti, nehoupejte dědečka. A vůbec - běžte od té šibenice."

To víte, jaký je rozdíl mezi černým a morbidním humorem, ne?

myslíš to s tými deťmi a košmi ? :D
  • S těmi popelnicemi. Tak to řekni. ;-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi