paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.
O jakejch sračkách se to tu bavíte? A není to nakonec o hovnu když jeden mluvíte o holinkách a druhý o koze?
přiznejte se, kdo z vás si všiml Dontose v Maegorově pevnosti? Moc mu to žonglování nešlo :-)
Já si ho všimnul :D , ale nechápu jak v prvním dílu je řečeno že neni v Malíčkovejch službách , tak jestli bude pomáhat Sanse on nebo někdo jinej?
Podle mě bude, ale asi ne tak výrazně, jako je to v knize. Pochybuju, že by to seškrtli přímo na Malíčka nebo vymýšleli něco zbytečně navíc, když už ho tam mají. Koneckonců po útěku z KL bylo to setkání Sansy s Malíčkem na lodi dost překvapivým momentem (alespoň pro mne - a pro Sansu určitě taky).
Podle mě bude, ale asi ne tak výrazně, jako je to v knize. Pochybuju, že by to seškrtli přímo na Malíčka nebo vymýšleli něco zbytečně navíc, když už ho tam mají. Koneckonců po útěku z KL bylo to setkání Sansy s Malíčkem na lodi dost překvapivým momentem (alespoň pro mne - a pro Sansu určitě taky).
Jo, pořád jsem tajně doufala, že to celé organizuje Tyrion :/. Ale když Dontos řekl, že není v KL, tak jsem hned kámošce psala, že Malíček přece není v KL. Ale hned jsme tuto možnost zavrhly. Už ani nevím proč :D.
Šli jsme za HBO, klekli na kolena a prosili. „Jen pro tentokrát. Prosíme.“ Nedostali jsme tolik, kolik jsme chtěli... Byly tu otázky. „Přivede to nové diváky? Zvedne to sledovanost?“ Všechno je to o tom, proč ten příběh potřebuje velkou bitvu. „Zvládli jste první sérii bez velké bitvy, tak proč jí teď potřebujete?“ Byla to dlouhá debata o tom, kam celý příběh směřuje. ------------------------ Tak tomu kdo ze zeptal jestli to přivede nové diváky. Tak bych mu řekl jestli budeme pokračovat v povrchním točení bitev tak příjdeme o diváky. A to musel být opravdu idiot ten z HBO, když se zeptal. Zvládli jste 1 sérii bez bitvy, tak proč......
Tak tenhle díl byl velmi kvalitní.. Loras v Renlyho brnění na pozadí ohně vypadal vskutku jako z jiného světa. Na Bronnovi bylo vidět čirá radost ze zabíjení. Ohař skvěle předvedl panickou hrůzu s ohně. Za to, že nebyl řetěz jsem rád, protože Davos alespoň nevypadal jako idiot, který vjel do pasti. O Tyrionovi, Cersei, Sanse a spoustě detailů už tu byla řeč, ale líbil se mi i vražedný pohled Šae, když si Tyrion nemohl "vzpomenout" na její jméno před Sansou. Pokud Tyrionovi nechají upadnout nos, tak to zřejmě budou řešit podobně jako v Justienovi, bastardu božím, kde hlavní hrdina nosil dřevěnou náhražku přivázanou k hlavě..
--------------- hm nemohl si vzpomenout. Já si myslím, že šlo o to aby to nevypadalo, že zná nějakou služebnou Sansy.
Nevada: Tuhle znám, ale vůbec jsem netušila, že to nazpíval někdo, kdo ještě žije :))) Dokonce mám pocit, že ji znám z reklamy na 100 diskové komplety písní o lásce...:)
Pali: Sansa byla výborná, ale je to pořád prcek. Proto ostatně v tý scéně se Sandorem drží panenku, kterou jí dal Ned ;)
------------------------ To že drží panenku co jí dal otec( a tak trochu se s tím ztrapnil) nijak nevypovídá o tom že je Sansa prcek. Je to jen symbol vzpomínky na otce. Taky je hloupé si o Sanse myslet něco zlého že neutekla se Sandorem. Bohužel tím že zatím v seriálu vynechali plány útěku Sansy(útěk organizuje v knize Dantos) To potom v seiálu vypadá nelogicky.
Každopádně využití divokého ohně na mě bylo super effective :) i když jsem věděl co se stane a jak to dopadne tak jsem byl přibitej k obrazovce a hltal každou vteřinu, ten výbuch na lodích, zničení ve vteřině, stannisova bezradnost a pak vztek, útok na město, halfman (mimochodem kam zmizel Shagga ?) prostě pro tuto serii nejpovedenejsi díl.
Dává mi smysl, že se ti dva nemuseli, ale ta scéna tam byla zbytečná. Taky moc dobře nevysvětlili, proč dal Ohař "výpověď". A vůbec, všechny kecací scény dostaly na frak tou bitvou.
IMO to má mnoho společného. Jakoby Bronn byl poslední kapka pro Ohaře. Takže jejich spor byla asi snaha tvůrců přidat ještě jednu motivaci k jeho odchodu. No nevim, asi se to teda moc nepovedlo :-) Mně teda dvacáté zopakování „killing“ od Ohaře už trochu štvalo :-)
Jinak jsem asi ještě nesepsal své postřehy a dojmy.
Kastamer podivně zasazený, bohužel bez vysvětlení - takže pro nečtenáře hodně mimo. Ale na druhou stranu skvělý song.
Zranění Tyriona velké zklamání. To nemohli udělat krátkou scénu Mandona a Cersei? Jen zdálky jak si něco šeptaj. A hlavně měl teda zruchat Tyriona víc.
A příjezd Tywina byl podle mě pro nečtenáře zprvu taky dost nejasnej - vůbec byly dost málo odlišený armády.
Stannis mi přišel fajn, jen se neměl zaseknout na tom jednom ochozu.
No a když jsem si teda ulevil, tak smekám. Skvělá epizoda, spolu s minulou absolutní vrchol. Snad to v příštím díle bude nadále gradovat.
IMO to má mnoho společného. Jakoby Bronn byl poslední kapka pro Ohaře. Takže jejich spor byla asi snaha tvůrců přidat ještě jednu motivaci k jeho odchodu. No nevim, asi se to teda moc nepovedlo :-) Mně teda dvacáté zopakování „killing“ od Ohaře už trochu štvalo :-)
Asi tak. Kdyby to bylo jen vyústění nějaké delšího sporu, tak ani nemuknu. Ale vždyť ti dva se potkali snad ve dvou scénách a přitom se na sebe sotva podívali... A to Ohařovo rozsekávání v půli bylo stejně trapné jako střeva při záchraně Sansy.
Práveže to, že Tywinov príchod bol nejasný bolo super. Ak si si všimol, tak tá vlajka, ktorá nad nimi viala sa zdala byť biela, až kým sme neuvideli leva. Takže neznalí deja si mohli pomyslieť, že to ide Robb Stark :)
Alek: Deště Kastameru byly jenom takový mrknutí na čtenáře. I když poznámka, že je to písnička o tom, jak Tywin Lannister nechal pozabíjet neposlušný vazaly, by zabrala asi dvě vteřiny a i diváci by si o něm udělali jasnější představu.
Tak jednoznačně nejlepší díl, konečně pořádná bitva. Měl jsem obavy jak to Marshall zvládne ( po shlédnutí jeho ujetýho filmu Soudný den), ale opravdu se mu bitva povedla. V tomhle dílu jsem si uvědomil jak dobře jsou zvolený někteří herci Davos - jak se vzrůstajícími obavami sleduje osamocenou blížící se loď, cynický Stannis, kterýmu je jedno kolik vojáku padne až se bude drát na železný trůn. Tomuto dílu není snad co vytknout, jen Ohař je v seriálu docela monotématický každýmu na potkání vypráví, že hodně lidí baví zabíjet, ale jeho to baví úplně nejvíc a případně někomu oznámí jak si užije jeho smrt. Proč chtěl vůbec chtěl zabít Bronna ? Z nejlepšího šermíře Západozemí udělali v seriálu univerzálního válečníka, který v sobe spojuje zaklínače s Legolasem. Osobně myslím že nejlepší "středověká "bitevní scéna od dob Statečnýho srdce. ( kam se hrabe vylodění v Scottově Hoodovi ) Co se týče seriálu určitě nejlepší co jsem viděl. A tyrionův vtip o svatbě jako takový pomrknutí na čtenáře výborný
Práveže to, že Tywinov príchod bol nejasný bolo super. Ak si si všimol, tak tá vlajka, ktorá nad nimi viala sa zdala byť biela, až kým sme neuvideli leva. Takže neznalí deja si mohli pomyslieť, že to ide Robb Stark :)
Jo, Robb Stark dostane Joffreyho hlavu, uzavře mír se Stannisem, získá zpátky ségru a vrátí se na Zimohrad s tou svojí Popelkou. Konec série i seriálu. Game over :D
Jo, Robb Stark dostane Joffreyho hlavu, uzavře mír se Stannisem, získá zpátky ségru a vrátí se na Zimohrad s tou svojí Popelkou. Konec série i seriálu. Game over :D
Myslím, že aj keby to boll Robb, tak by koniec nebol. Tywin by stále žil a mohol by bojovať za Myrcellin nárok, možno spolu s Dornami.
Komentáře
------------------------
Tak tomu kdo ze zeptal jestli to přivede nové diváky. Tak bych mu řekl jestli budeme pokračovat v povrchním točení bitev tak příjdeme o diváky. A to musel být opravdu idiot ten z HBO, když se zeptal. Zvládli jste 1 sérii bez bitvy, tak proč......
hm nemohl si vzpomenout. Já si myslím, že šlo o to aby to nevypadalo, že zná nějakou služebnou Sansy.
Tahle byla jejich asi nejslavnější.
To že drží panenku co jí dal otec( a tak trochu se s tím ztrapnil) nijak nevypovídá o tom že je Sansa prcek. Je to jen symbol vzpomínky na otce. Taky je hloupé si o Sanse myslet něco zlého že neutekla se Sandorem. Bohužel tím že zatím v seriálu vynechali plány útěku Sansy(útěk organizuje v knize Dantos) To potom v seiálu vypadá nelogicky.
Každopádně TAHLE je mnohem lepší :D.
Kastamer podivně zasazený, bohužel bez vysvětlení - takže pro nečtenáře hodně mimo. Ale na druhou stranu skvělý song.
Zranění Tyriona velké zklamání. To nemohli udělat krátkou scénu Mandona a Cersei? Jen zdálky jak si něco šeptaj. A hlavně měl teda zruchat Tyriona víc.
A příjezd Tywina byl podle mě pro nečtenáře zprvu taky dost nejasnej - vůbec byly dost málo odlišený armády.
Stannis mi přišel fajn, jen se neměl zaseknout na tom jednom ochozu.
No a když jsem si teda ulevil, tak smekám. Skvělá epizoda, spolu s minulou absolutní vrchol. Snad to v příštím díle bude nadále gradovat.