Sranda topič

16162646667117

Komentáře

• Maxipes Fík mne taky moc nebral :-)
  • Já Fíka rád (jeho cesta kolem světa na kazetě), ale neměl jsem rád Áju :)
  • Já právě měla Fíka taky ráda (Ája byla vopruz, o tom žádná), ale když jsem před 2 roky sjela celýho Fíka 2x dokolečka, zjistila jsem, že to je fakt blbý :). Hlavně ty nové díly - největší peklo českých večerníčků jsou nové série po letech (stejně tak Králíci z kloubouku - nová série je zlo)
  • Nový díly čehokoli většinou nebrat. Člověk na tom jen vidí úpadek tvorby pro děti (a nejenom tý).
    Tak, a teď se jde do práce, protože Bob tvrdí, že šlechtí...
  • Mi vadila nespisovná protahovaná čecháčtina :-) Už jako dítě jsem to nemohla vystát, že než něco dokejhají dokvokají, tak by "obyčejný" člověk řekl pět vět navrch :-))
  • Jop, nový český filmy/seriály a dokonce i dabing pro děti musí být strááášně "hustej", až mi přijde, že tím skoro dělají z dětí dementy (když by to nebylo hustý, tak by je to nebavilo/nepochopily by to)...
  • Jarla napsal(a):

Mi vadila nespisovná protahovaná čecháčtina :-) Už jako dítě jsem to nemohla vystát, že než něco dokejhají dokvokají, tak by "obyčejný" člověk řekl pět vět navrch :-))

Na mě zas působily divně dětský filmy z moravskejch studií, když tam mluvili pro nás Pražáky nepřirozeně spisovně :)
  • Kriso a ty se divíš, proč jim to doma filtruji :-D

flankere - nepřirozeně spisovně....pro nás to bylo taky nepřirozené, ale snesitelné a navíc pak měly děcka menší problémy s pravopisem - to považuji za přínos. Když nečtou, tak aspoň naposlouchají spisovnou variantu.
    A ruku na srdce - kolik rodičů dnes dohlíží, aby děcka četly...ovšem to jde jedině v kombinaci s tím, že sami rodiče budou denně číst, aby to děcka okoukaly jako vzorové chování pro trávení volného času....jsme holt primáti :-)
  • Jarla: Ty s právě psala, že filtruješ Disneyovky, o kterých si nemyslím, že jsou až takové peklo (samozřejmě ne všechny)
  • Jsou uječené, zápletka je honička s dalším ječením, k tomu spousta neskutečně debilních keců které jsou tak "kůl", až mi vstávají mé metrové vlasy na hlavě a dabing je příšerný...to je ti málo ? :-))
  • I Sněhurka, Popelka, Malá mořská víla apod.? Nebo třeba Princ Egyptský (ikdyž to si myslím zrovna neí od Disneye)?
  • A co ty nejlepší Disneyovky - Medvědí bratři, Bambi a Lví král? Mimochodem, nejlepší animovaný film tohoto druhu je Spirit - Divoký hřebec, jestli někdo znáte.
  • überkiller napsal(a):

Jarla, Gepeto : No, to byl teda rozhodor na úrovni :)

:D Nehodor mi, že si si to celé prečítal... Ty musíš mať teda hodor...
  • Holky....jestli nechcete slyšet zdrcující podrobnou kritiku co proč ne, tak se raději neptejte :-))
    Je dost jiných animovaných filmů, které jsou dost hezké :-) Osobně mám ráda například Posledního jednorožce (i když knize se to nevyrovná), ale nemohu sehnat původní český dabing...to je bolest velkého množství dětské kinematografie. Nejhůř dopadlo "Nu pogodi!". Bez hesel "zdravíme sportovce, zdravíme vlka" nebo "né dědo mrázi, né dědo mrázi" či "já se nebójím, já se nebójím, jen když tu není vlk a ta sova" to zkrátka není vtipné. Navíc dnešní dabing nedělají tak, že by zakoupili hluchou stopu s hudbou a dodělali dabing, ale použijí hotovou stopu, kde utlumí zvuk, který je pod tím ovšem často slyšet a přes to nakvákají nudný rychlodabing - však ono to děckám stačí....tyhle domršené verse neberu! Se šuntem a odbytou prací se nespokojím nikdy! Buď perfektní nebo nic - adaptace, překlad, dabing...polotovary neberu a nejsem za ně vděčná "že je aspoň něco" nebo "že se s tím aspoň někdo obtěžoval"....:-p :-D
  • Mně docela Disneovky vyhovují, ale Pixar je lepší - nejhorší je Kozí příběh.. S toho bych blil
  • Já například Disneyovky docela rád, Enchanted a Tangled patří k mým oblíbeným filmům za poslední léta.
    A Jarlo, už docela chápu tvůj odpor ke "Šmoulince". :D
  • Arutho - každý jsme nějaký a ty jsi z nás ten šťastnější, protože si to užiješ a já ne :-D
  • A Tangled sem si taky oblíbila. Nedávno sem se dokonce koukala.Teď to docela často dávají na HBO, ale česky je to.... no ani pro to nemám slov jak hrozný to je. Tak sem si to pustila a užívala si originí znění.
  • Nejlepší Disneyovka? Tangled a první Sněhurka
    Nejlepší Pixarovka? Všechno kromě aut.
    Nejlepší Dreamworksovka? Jak vycvičit draka, první Shrek a snad ještě první Panda
    Ale kam se tihle hrabou na Ghibli
    A nejlepší Animák vůbec je evropská Secret of Kells <3
  • Tak málo známe vlastní tvorbu? Nejlepší animovanej film je Čarodějův učeň (Krabat)
  • český film? :O Klobúk dole, nemci myslím vám podľa toho natočili aj film.. som nevedel, že originálom je to český animovaný film.. zíram...
  • flankere - pravdu díš - to je atmosféra neskutečná :-) to je tak dobrá adaptace jako kniha, i když tam samozřejmě taky něco chybí...
    a pak se mi ještě líbí tohle v podání Rosůlkové - Mrňous a čarodějnice
  • Gepeto - Čarodějova učně napsal Otfried Preußler - sudeťák z Liberce. Napsal taky Malou čarodějnici. Obojí bylo vyrobeno v koprodukci s náma.

měla bych dodat, že Čarodějův učeň - Krabat je Lužickosrbská legenda - takže ti němci jsou v tom v pořádku - V Německu dnes Lužice leží....
  • :) No... Môj spolužiak už vymyslel aj film: ,,Krabat - Čarodejníkov účet" :D
  • Tohle je pecka jak drží a nepustí :D http://i.imgur.com/ICtAb.gif
  • Čarodějova učně jsem se jako dítě bál.
    A co třeba toto?
  • Arutho - to bych potřebovala na ty debily kol a kol - ze všech stran zase kosarky - z toho by zešílel i člověk s méně napruženými nervy ! :-))
  • Jarlo, promiň, asi si sedím na káblu, ale nějak jsem tvůj příspěvek nepochopil.
  • Slimag: :D Ruštinu som sa začal učiť len tento rok, takže na to ešte nemám .D
  • Arutho - jsem doma a všude kolem našeho domu zní na plné kule "sekačky na trávu". Každý den od rána do večera...vždy se najde dost debilů, co na nich blančí.....nejmíň 3x týdně každý...ten kretén přes cestu jezdí na tom traktorku i v zimě a "kosí" asi pár vloček na mrtvé vydřené trávě.....okna se dají otevřít jen v noci, když nikdo nekosí...ale jeden blb šikmo přes cestu má soustruh, co pouští i v 5 ráno a dva jiní zde mají cerkulky, které taky rozezvučí v každé volné chvilce....celé dny sním s otevřenýma očima o nabité kulovnici!!!!!

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi