Oblíbená scéna

2

Komentáře

• To nám říkali na škole jako perličku z nějaký výpovědi, kdy jeden, jehož jméno nesmí být vysloveno se hájil tím, že odrazil útok vedený na jeho osobu třiadvaceti bodnými ranami...
  • Někteří útočníci jsou neodbytní... ;D
  • flankere a pak že mu na nůž upadl 9x....a ono 23x :-D Asi Robert Silný...:-))
  • možná upad jen jednou, ale na 23 nožů :)
  • A co nůž se 23 čepelemi (spíš zbraň než nůž) :)
  • To už zní jako něco Navážkovy výroby...ze stejné dílny jako "Mírotvůrce" :-))
  • Jestli mi nějaká scéna v seriálu chyběla, tak to byl přesnější přepis rozhovoru Cat a Jaimeho v žaláři. Jeden z mých nejoblíbenějších dialogů. Mohli ho tam dát místo těch naprosto zbytečných jako je např. rozhovor Bronna a Ohaře.
    V seriálu je mojí oblíbenou scénou rozhovor Viseryse a Dany v prvním díle zakončený koupelí Dračí princezny ve vroucí vodě. Taky se mi líbí souboj Khala droga s jiným Dothrakem nebo šermovačka Joraha s Qothem (či jak se jmenoval).
  • Chmur: Upřímně řečeno mě překvapuje, jak málo je ve druhej sérii soubojů jeden na jednoho, to jim v první sérii šlo rozhodně dobře a není to nic náročnýho.
  • v první sérii šlo rozhodně dobře a není to nic náročnýho.
    S tím moc nesouhlasím. Celkově se mi choreografie soubojů moc nelíbila - Ohař versus Gregor, Jaime s Nedem, souboje v Měsíčních horách apod.
  • Zdravím, mám dotaz ohledně Sansy a Sandora :-) nevíte v jakým dílu seriálu je, jak Sansa potká Sandora sama na chodbě (je to u schodů), měla na něj spadnout...jak tam jsou spolu těsně u sebe :-))
  • Sansa + Sandor na chodbě je na začátku S01E08. Pak je také jedna fotka z druhé série, ale v seriálu se nic takového neodehrálo (asi vystřižená scéna)
  • Catelyn, v krčmě, vyvolává meče vazalů svého otce, "slabá" žena, která má jen jednoho starého rytíře, slovy ovládla rytíře, kteří k ní neměli téměř žádné závazky (dcera, pána mého pána (jsem povinen přijímat rozkazy svého pána, ale už ne pána mého pána a o jeho dceři nikdo nic neříkal)) bylo to .... vzrušující .. líbilo se mi to v knize i v seriálu
  • Nejvíc se mi líbila závěrečná scéna v 1. sérii. Je to i jedna z nejlepších scén v knížce, ale tam bych asi na první místo dala Cerseino "pokání".
  • Pro mě byla nejlepší scéna z první série jak spolu Robert a Cersei asi poprvé v životě mluvěj upřímně o jejich vztahu a životě.
  • I když nejsem moc velký fanda změn oproti knize, podle mě jedna z nej scén z 2. série: Theonův proslov k věrným spolubojovníkům (spolu s předchozím rozhovorem s Luwinem)
  • "Korunovace" Viseryse. :-)
  • jak šedý vítr ukousl prsty Velkému Johnovi
    jak lordi prohlásili Robba králem severu
  • Souhlasím s Thorarem (?). Ta scéna se Cersei a Bobem je perfektní, nejlepší, co D+D přidali (zbytek stál za houby). Tam je tolik nádherných linek a celý ten dialog je prostě perfektní. A taky skvěle zahrané.
  • Jsem asi trochu masochistka, ale mezi moje nejoblíbenější scény z patří v prvních třech knížkách ty, kde umře někdo, na kom mi záleží - Ned, Rodrick, Luwin, Rudá svatba... vesměs zkrátka drastický smutný chvíle, protože způsob, jakým o nich Martin píše, je IMHO jeho možná nejsilnější stránka. Už jsem několikrát zmiňovala, že Hostina pro vrány mě opravdu nebrala, alle i tady bych našla světlý okamžiky - špičkování Bryndena Tullyho a Jaimeho, setkání Brienne a lady Stoneheart, konfrontace uvězněný Margaery a Cersei a Cerseino uvěznění. V Tanci u mě vede Theonovo pokání na Zimohradě a jeho útěk a Davosovo první setkání s lordem Manderlym.
  • Mám moc rád rozhovor mezi Jaimem a Cat v Řekotočí, taktéž ty smutný tragický kapitoly - Rudá svatba, smrt mistra Cressena a Ygritte a vůbec všechny ty melancholický scény. V Hostině to bylo poslabší, ale třebas kapitoly s Hotahem se mi líbily hodně.
  • @jjelen: Theonův proslov byl jedním z úsměvných momentů 2. série. Hláška s trubačem ukazuje, jak už má Theon nervy v kýblu a dojíždí čistě na adrenalinu, Dagmer to v zápětí jak se patří "rozsekl".

Pak mě také pobavila scéna, kde Jon vysvětluje Ygritte definici slova "prisoner".
  • Mne sa velmi pacila scenka kedy Jaime uvidel Brienne prvykrat na svetle.

You are much uglier at daylight.
  • Mě pobavila scéna, když se Jon s Ygritte ukládali ke spánku ve sněhu a ona se pořád vrtěla a způsobovala mu tím určité problémy:-) A mám ráda scény Tyrion+Bronn, zábava vždy zaručena:-)
  • Michelle: Mne sa páčilo to ráno po, tie ksichty a tie dialógy, aj keď domyslené... Také sitkomovské...

,,Tys na mě včera v noci vytáhl meč?"
    ,,Ehm... Ne?"

:D
  • BG: Jj, jejich společné scény byly zatím dobré a zábavné:-) Tady se jim to domyšlení povedlo:-)
  • Mě se asi nejvíc líbil pyromancer Hallyne, na hradbách v Blackwater. Ten výraz, kdy podával Tyrionovi pochodeň prostě těžko někdo překoná +Bronn, příjezd Tywina...super díl.

Jinak nejemotivnější scéna v seriálu, rozhodně smrt Luwina.
  • Na mne v seriálu nejvíc zapůsobila scéna, kdy bratři Noční hlídky objeví na Pěsti prvních lidí artefakty po prvních lidech a Sam se tak řečnicky ptá, na co asi mysleli, když na tom pahorku kdysi dávno stáli. A Jon řekne, že si myslí, že se něčeho báli, přišli sem, aby před něčím utekli... nemyslí si, že to zabralo. A všichni se dívají do dálky, kde jsou země věčné zimy a nikdo neví, co z nich může přijít... To je taková správně hororová scéna, která uvozuje věci budoucí, na něž tu všichni čekáme :-)

Co se seriálu týče tak za přínos považuju scénu, kdy Joff říká Cersei, že Arya mluvila pravdu o vlkovi a Cersei namítne, že pravda je to, co řekne on a že všichni, kdo nejsou jeho blízcí, jsou jeho nepřátelé. Je z toho vidět, jaká výchova ho formovala a jak v něm ignorace jeho "otce" a péče matky zadupali všechno dobré.

A pak zhudebnění Dešťů Castameru, které jsem si původně představovala jako řízný marš, ale coby balada mají taky něco do sebe.

Scéna "Cersei a Bob na upřímno" je taky dobrá, takový oddechový čas před fajnl šoudaun, kdy to jeden z nich schytá.
  • Scéna "Cersei a Bob na upřímno" je taky dobrá, takový oddechový čas před fajnl šoudaun, kdy to jeden z nich schytá.
    Tahle scéna mi přišla velice slabá. Protože ani jeden z nich nedokázal scéně dodat potřebné melancholično. Addy vůbec tu občas se objevující zasmušilou rovinu Roberta nedokázal ztvárnit. Zbyl jen uřvanej tlustej tupec a ožrala.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi