Tanec s draky vyšel česky!

2456789

Komentáře

• Tomee: neboj, Tanec je taková bichle, že se ti vytratí spousta děje ze začátku, než to dočteš. :-)
  • ben nevis: tak počítám, že to bude obdoobné jako bouře ne? jak na ní, tak vzpomínám, docela dost si toho pamatuju..ale je fakt, že například u Arye si dopravdy pamatuju pár věci, berick, ohař, valar morghulis :D
    svoa00: bouři jsem četl zhruba měsíc a půl, při 82 kapitolách, takže u tance bych to viděl tak 3 kapitoly za měsíc:D
  • Tomee: tak to nebudeš taková stará sklerotická vykopávka jako já. :-)

já četla Tanec cca 14 dní při 1-2 hodiny denně.
  • Naozaj si myslíte, že by Renly bol pedofil?
    Pedofil jako Robert, který si vzal patnáctiletou Cersei, nebo spíš jako Drogo, který si vzal dvanáctiletou Danaerys? Mohl by to být i takový chlívák jako dědula Jon Arryn, který si bral cca čtrnáctiletou Lysu. nebo jako Tyrion, jehož v sexu se Sansou nezastavil její věk (13), jako prosté odmítnutí A nebo možná jako Rheagar, který se zamiloval do čtrnáctileté Lyanny. Mám pokračovat? :-)

Pokud lze věřit internetu, je mezi Lorasem a Renlym věkový rozdíl čtyři roky...
  • V kolika letech se ženil takový Karel IV?
    každopádně v Písni alespoň čekají, až může dívka otěhotnět.
  • Ben Nevis napsal(a):

V kolika letech se ženil takový Karel IV?

Oni manželé ve středověku se sexem taky čekali, až dívka může otěhotnět ;)
  • V kolika letech se ženil takový Karel IV?

Klíčové je, aby si ženich již prošel pubertou a mohl sńatek konzumovat :-) Dětské svatby jsou něco jiného. Ale v Písni prostě berou slečnu po první menstruaci za dospělou ženu, se vším všudy. Když si Tyrek Lannister bral miminko lady Emeresande (nebo jak se jmenovala), sice se s ní oženil, ale sňatek nezavršil. Naopak Drogo svou dvanáctiletou nevěstou u ano.
  • Hm, nemám teď moc času, takže se mi čtení Tance dost natáhne. Poprvé asi budu mít anglickou verzi přečtenou v kratším čase než českou :)
  • Tyna napsal(a):

Naozaj si myslíte, že by Renly bol pedofil?
    Pedofil jako Robert, který si vzal patnáctiletou Cersei, nebo spíš jako Drogo, který si vzal dvanáctiletou Danaerys? Mohl by to být i takový chlívák jako dědula Jon Arryn, který si bral cca čtrnáctiletou Lysu. nebo jako Tyrion, jehož v sexu se Sansou nezastavil její věk (13), jako prosté odmítnutí A nebo možná jako Rheagar, který se zamiloval do čtrnáctileté Lyanny. Mám pokračovat? :-)

Řekla bych, že Ti tam trochu haprují roky. Cersei nebylo patnáct, ale nějakých 18 (Jaime se stal členem královské gardy v 16, cca 2 roky před zabitím Aeryse). Lyse bylo taky víc - 16, tuším. A Daenerys 13, jestli si to dobře pamatuju.
  • Nevada: Souhlasím. Přinejmenším ten věk Daenerys si pamatuju moc dobře, Martin to opakuje až obscénně často :D
  • Danearys měla třinácté narozeniny ve chvíli, kdy se dozvěděla, že je těhotná, tzn. vdávala se ve dvanácti.

Ty dvě vážně mohly být o fous starší.
  • Tyna napsal(a):

Danearys měla třinácté narozeniny ve chvíli, kdy se dozvěděla, že je těhotná, tzn. vdávala se ve dvanácti.

Ty dvě vážně mohly být o fous starší.

"Khaleesi, you are with child."
    "I know," Dany told her.
    It was her fourteenth name day.

:)
  • Jaké přibyly mapy prosím?
  • "Khaleesi, you are with child."
    "I know," Dany told her.
    It was her fourteenth name day.

:)

Ups, bréca stará :-)
  • Tyna napsal(a):

a kde máš máš to s tým Tyrionom? veď on so Sansou nespal...
  • luboch napsal(a):

Tyna napsal(a):

a kde máš máš to s tým Tyrionom? veď on so Sansou nespal...
    Chtěla říct, že ho neodradil její věk, lébržto její odpor....
  • Šlo mi o to, že on v ní neviděl dítě, viz prokazatelná erekce. Ke styku nedošlo proto, že o něj ona zjevně neměla zájem a byla k smrti vyděšená a on je to slušněj člověk. Ne proto, že by nechtěl spát s dítětem.

Ostatně takové štěstí neměla jedna její zhruba stejně stará, možná mladší, kamarádka. modří už vědí...

A vůbec, proč sakra spoilerujeme T + S, když tohle je knižní vlákno? :-)
  • Modří u stolečku již vědí a zvracejí do připraveného pytlíku....
  • Hurray, konečně si to můžu přečíst česky, jen je otázka jak dlouho to bude trvat. Docela jsem se vyděsil tloušťkou knihy.
  • Modří u stolečku již vědí a zvracejí do připraveného pytlíku....

Copak, ty bys nechtěla prožít při svatební noci ve dvanácti letech trojku vynucenou hned ze dvou stran?

Kdepak starý romantik GRRM... Nevím, která svatba by se mi líbila víc. Tam, kde by mi povraždili půl rodiny a hned po sexu mě zatkli? Nebo spíš ta, kdy bych se udusila těsně po obřadu? Možná bych si dala líbit i tu, kdy by mě provdali za znetvořeného invalidu z rodiny, která právě vyhubila moji rodinu. Kdo ví... Z toho vychází svatba Dany a Droga i s těmi rituálními vraždami a sexem se slzami jako těžká romantika... Ale i tak by bylo hezké v Písni zažít svatbu, která nekončí slzami a pohřbem/pohřby... :-)
  • Tyna napsal(a):

... Ale i tak by bylo hezké v Písni zažít svatbu, která nekončí slzami a pohřbem/pohřby... :-)

Hahahahahaha!!! :D
  • Jedna svatba a čtyři a více pohřbů :-D
    A nekecej - co svatba na Zdi?!!!! Náhodou - tam oba oblízli všech deset :-D
  • Njn, to je fakt, není nad svatbu, která vás zachrání ze spárů vlastní rodiny usilující vám o život :-))))
  • tak jsem si ji včera objednala, zaplatila a čekám na doručení.. a už se nemůžu dočkat.. jediný, co mě odrazuje, je pocit až to dočtu.. pač si řeknu "hm, tak pokračování zase za pár let.. abych se toho vůbec dožila :-D"
    jinak k těm rokům - nemá náhodou svět ledu a ohně jiný roky než máme my? jako že jim bylo třeba 13, 14, když se brali, ale na naše to mohlo bejt klidně 20-25.. i když je fakt, že u holek se zmiňovalo první krvácení.. tak nevim no, třebas měly jinej vývoj :-) a jak to bylo ve středověku v našich (evropských) krajích? nevdávaly se náhodou ty princezny taky takhle mladinký? často nám na zámcích říkaly, že třeba zemřely při porodu nebo děti nedonosily kvůli mladému věku.. každopádně jsem ráda, že žiju v této době a této kultuře..
  • tak jsem si ji včera objednala, zaplatila a čekám na doručení.. a už se nemůžu dočkat.. jediný, co mě odrazuje, je pocit až to dočtu.. pač si řeknu "hm, tak pokračování zase za pár let.. abych se toho vůbec dožila :-D"
    jinak k těm rokům - nemá náhodou svět ledu a ohně jiný roky než máme my? jako že jim bylo třeba 13, 14, když se brali, ale na naše to mohlo bejt klidně 20-25.. i když je fakt, že u holek se zmiňovalo první krvácení.. tak nevim no, třebas měly jinej vývoj :-) a jak to bylo ve středověku v našich (evropských) krajích? nevdávaly se náhodou ty princezny taky takhle mladinký? často nám na zámcích říkaly, že třeba zemřely při porodu nebo děti nedonosily kvůli mladému věku.. každopádně jsem ráda, že žiju v této době a této kultuře..

pajdón, to samo :-(
  • Ano, co vím, tak to nebylo nic neobvyklého. Stejně tak, jako když se mladičký šlechtic oženil se starou babiznou
  • Jistěže dynastické svazky probíhaly často mimo věkovou shodu partnerů a to na obě strany.
    Přemysl Otakar II. by mohl povídat, jak si bral sám a dobrovolně Markétu Babenberskou o 29 let starší....ještě ji nejdříve musel dostat ven z kláštera!
    O tom žádná.
    Ale ani tehdy ani teď není běžné, aby se dopsělý chlap zamiloval do třináctileté holky...není to přirozené, je to proti vlastním genům - tutíž z evolučního hlediska vadné chování. Toť vše :-) Ano jsou...ale vztah Nedvěd a Pavlínka a podobné jsme už probrali :-))
  • Jarla napsal(a):

...není to přirozené, je to proti vlastním genům - tutíž z evolučního hlediska vadné chování.

A v čem konkrétně je to vadné? Pokud se dokážete odprostit od dnešních morálních pravidel, tak na tom nelze najít nic nepřirozeného ani vadného...
  • Spojení staré DNA a nedovyvinutého těla je poměrně vadný :)
  • not again...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SágaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi