"Až bude rudá hvězda krvácet a na svět sestoupí temnota, Azor Ahai bude znovuzrozen uprostřed kouře a soli." (Bouře mečů)
Nesedí to proroctví i na Daenerys? "Ona přišla na svět v Dračím kameni devět měsíců po útěku, zatímco zuřící bouře hrozila roztrhnout pevnost na ostrově vpůli. Říkali, že ta bouře byla strašlivá. Targaryenské loďstvo kotvící v přístavu bylo rozmetáno a ze zdí se uvolňovaly obrovité kamenné kvádry, které byly silou vichru vrhány do divokých vod úzkého moře. Její matka při porodu zemřela ..." Nejsem si ani moc jistý, jestli známe okolnosti zrodu Jona Snowa (který by mi na Azora Ahaie seděl snad nejvíc) a Aegon VI se zdá být další možností. Všichni pak dle mě na to sedí víc než Bran.
Navíc nepředpokládám, že jeho společný život s Lolys bude trvat nějak moc dlouho :)
Tak přinejmenším ji pořád nezabil a nezabil ani to dítě. To je pro jeho povahu skoro romantické... Ačkoliv on potřebuje, aby mu porodila jeho dítě a až pak ji asi oddělá...
Já to nečetl v té knize, ale na internetu, proto jsem žel ani nevěděl, že to patří jen do poslední knihy. Každopádně to podle mě není něco, co by bylo tak okaté pro někoho kdo to ještě nečetl, či něco co by mu zkazilo příběh.
to Neuro: To s tím "zrozením" se dá vykládat všelijak. Stejně jako "sůl" a "popel". Rytíř se "zrodí" teprve po složení přísahy, "popel" může být i metaforický (Popel jsem a popel budu - rodové hslo Popelů z Lobkovic) a slané jsou jakslzy tak pot a krev... Klidně se to může vztahovat na bitvu na Černovodě nebo třeba pohřeb khala Droga.
"Až bude rudá hvězda krvácet a na svět sestoupí temnota, Azor Ahai bude znovuzrozen uprostřed kouře a soli." (Bouře mečů)
Nesedí to proroctví i na Daenerys? "Ona přišla na svět v Dračím kameni devět měsíců po útěku, zatímco zuřící bouře hrozila roztrhnout pevnost na ostrově vpůli. Říkali, že ta bouře byla strašlivá. Targaryenské loďstvo kotvící v přístavu bylo rozmetáno a ze zdí se uvolňovaly obrovité kamenné kvádry, které byly silou vichru vrhány do divokých vod úzkého moře. Její matka při porodu zemřela ..." Nejsem si ani moc jistý, jestli známe okolnosti zrodu Jona Snowa (který by mi na Azora Ahaie seděl snad nejvíc) a Aegon VI se zdá být další možností. Všichni pak dle mě na to sedí víc než Bran.
Všetci na to sedia viac než Bran?! Ty si asi pozorne nečítal. Bran je najlepším meničom, určite sa prevtelí aj do drakov a ak nebude Azorom aspoň metaforou Svetlonosa a okrem toho, hneď prvá kniha, Branov sen...
3-eyed-crow: Už víš, proč musíš žít? Bran: ,,Ne" 3-eyed-crow: Protože Zima se blíži
A ten najdôležitejčí dôvod - Volá sa Brandon, to je až príliš pekné a dôležité meno, než aby nebol Azorom .D
to Neuro: To s tím "zrozením" se dá vykládat všelijak. Stejně jako "sůl" a "popel". Rytíř se "zrodí" teprve po složení přísahy, "popel" může být i metaforický (Popel jsem a popel budu - rodové hslo Popelů z Lobkovic) a slané jsou jakslzy tak pot a krev... Klidně se to může vztahovat na bitvu na Černovodě nebo třeba pohřeb khala Droga.
Teď mě napadá. Jak je na tom asi Ser Vaymar Royce. Kdepak se toulá, poutník, proutník. Komupak asi právě páře pupek? Na koho pak asi teď hází nebesky modrý pohledy. Doufám že má Martin pro něho připravené nějaké pěkné cameo.
Napokon zistíme, že Vaymar bol Velký Jiný a že celá ta jeho kvázi vražda bola zahraná... :) A teraz vážne - podľa mňa GRRM vážne ešte tu zjavne obyčajnú born-to-die scénku obráti v čosi nadmieru podstatné :D
Komentáře
Nesedí to proroctví i na Daenerys?
"Ona přišla na svět v Dračím kameni devět měsíců po útěku, zatímco zuřící bouře hrozila roztrhnout pevnost na ostrově vpůli. Říkali, že ta bouře byla strašlivá. Targaryenské loďstvo kotvící v přístavu bylo rozmetáno a ze zdí se uvolňovaly obrovité kamenné kvádry, které byly silou vichru vrhány do divokých vod úzkého moře. Její matka při porodu zemřela ..." Nejsem si ani moc jistý, jestli známe okolnosti zrodu Jona Snowa (který by mi na Azora Ahaie seděl snad nejvíc) a Aegon VI se zdá být další možností. Všichni pak dle mě na to sedí víc než Bran.
3-eyed-crow: Už víš, proč musíš žít?
Bran: ,,Ne"
3-eyed-crow: Protože Zima se blíži
A ten najdôležitejčí dôvod - Volá sa Brandon, to je až príliš pekné a dôležité meno, než aby nebol Azorom .D Ja som to vravel už dávno, už v prvej knihe, keď povedal: ,,Hodor" to bolo jasné...
It is known Pravda je...