Akorát že by na takové putování potřebovali hafo času. Nejdřív dolů na Šíji a až pak nahoru ke Zdi, imho ne. Spíš se Jojen a Meerou ujmou Brana začátkem třetí série při útěku ze Zimohradu. Buď budou zkázu Zimohradu sledovat, protože tam právě dorazí, nebo ho Meera vyloženě vystopuje při cestě na sever.
To je pravda, ale i to má řešení. Můžou jejich sídlo posunout, Luwin je může poslat třeba k nějakým severním rodům a tam budou... Myslím, že útěk (a tedy vypálení) ze zimohradu bude už nyní. Viz koncepty http://pinterest.com/pin/177821885257305898/
Že bude vypálení Zimohradu už teď, to si myslím taky. Ale to s Reedovými mi tam prostě nepasuje. Uvidíme příští rok :) Snad aspoň jejich představení budou psát Weiss s Benioffem a ne ta experimentátorka.
No předpokládám, že na nemá nic jisté. I v první sérii byla jedna externistka (Jane Espenson, mimochodem u šesté epizody, jedné z těch lepších), ale pro druhou sérii už jí nevzali.
Nenásliné zapojenie Reedovcov do 3. serie považujem za jednu s najväčších výziev pre scenaristov. Tiež si myslím, že pochod na Šiju je jedným s pravdepodobných riešení (na siahodlhe presuny niektorých postáv sme si už zvykli, viď Littlefinger). Akurát chudák Hodor :-) Ako na zakončenie serie sa tu ponúka dosť možností - napr. HoU, alebo podla mňa emotívnejšia scéna s modrookými príšerkami. Btw. nemôžem si odpustiť poznámku na Jona ako jednu z najosočovanejších postáv 2. série. Niesom síce znalcom série kalibru ostatných diskutérov (prečítané len 1x), ale ja jeho prepis do seriálovej podoby rozhodne nevnímam ako problém. Vždy som ho v knihe bral ako mierne nadštandardne inteligentné 15r. chlapča nadržané na službu v NW, ktoré robí množstvo chýb, ale je aspoň schopné sa z nich poučiť. Jeho prerod na muža som sledoval až skúsenosťami v zajatí a hlavne pri obrane BC. Takže jeho mierne naivné vystupovanie v seriály je podľa mňa zatiaľ OK. Akurát to pri hercovi (ktorý na 15r. navyzerá) pôsobí snáď miestami trochu hlúpo, ale z toho by som skôr vinil kasting ako scenaristov. Toľko moje vnímanie.
Inu, začínám si taky myslet, že Dany nám z Quarthu odpluje až na začátku třetí série a v teď bude mít cliffhanger v domě neumírajících.
Jenom mě tak napadlo, kdy se asi v seriálu Robb a Catelyn dozví o Branovi a Rickonovi. Bude to na začátku třetí série. Ramsay pošle zprávu, že Theon jak vypálil Zimohrad, tak ty dva kluky zabil.
Jenom mě tak napadlo, kdy se asi v seriálu Robb a Catelyn dozví o Branovi a Rickonovi. Bude to na začátku třetí série. Ramsay pošle zprávu, že Theon jak vypálil Zimohrad, tak ty dva kluky zabil.
A rovnou přiloží první dílek skládačky Puzzle-Theon. :D
prvá séria končí s Dany, som zvedavý či skončí druhá tiež s ňou, proroctvo, zničenie DN, alebo útokom na Pesť prvých ľudí. to sú podľa mňa hlavní favoriti na finále. ak opäť skončia s Dany, tak posilnia jej vnímanie ako centrálnej postavy diania. uvidíme...
Já myslím, že nejdůležitějším dějem, který může respektive ovlivnit celé Západozemí, je linka za Zdí, takže bych úplně na konec dala rozhodně tohle (pokud tam teda bude to trojí troubení).
Takže podle IMDB v posledním díle uvidíme kromě postav z traileru nebo synopse i Stannise, Melisandru, Davose (žádný cliffhanger?), Sandora (!), Robba s Catelyn (přijde na pokec o svojí nový holce), lorda velitele Mormonta a Sama a samozřejmě Brana s Ošou.
Mám takový neblahý pocit, že uvidíme hlavu Lorda Karstarka v louži krve a bahna :-( I když to není tak drahá herec, mohli by si to schovat až do příští série.
Mám takový neblahý pocit, že uvidíme hlavu Lorda Karstarka v louži krve a bahna :-( I když to není tak drahá herec, mohli by si to schovat až do příští série.
myslíš, že to tam vůbec budou cpát? podle mě je to seriálově bezvýznamná linie.. v knize se mi tím Robb znechutil, ale pak jsem na to taky zapomněla..
Prečo sa ti znechutil? Práveže bolo úplne super, že spravil to, čo mal, aj keď z toho nemal vôbec žiadny prospech(aj keď ja by som ho radšej poslal k čiernym, ale to nie je dôležité).
Myslím, že tohle už fakt v tejhle sérii nestihnou ;) IMHO to tam ale nakonec bude, je to ostatně smysl jeho postavy. Robba jsem v tomhle celkem chápala, protože si myslím, že to udělal hlavně proto, aby neposlušným vazalům ukázal tvrdost, až na druhým místě kvůli nějaký cti nebo spravedlnosti.
Myslím, že tohle už fakt v tejhle sérii nestihnou ;) IMHO to tam ale nakonec bude, je to ostatně smysl jeho postavy. Robba jsem v tomhle celkem chápala, protože si myslím, že to udělal hlavně proto, aby neposlušným vazalům ukázal tvrdost, až na druhým místě kvůli nějaký cti nebo spravedlnosti.
Robb prostě nemohl tolerovat nerespektování svého rozkazu, zvláště proto, že byl hodně mladej, a jeho autorita ještě nebyla dostatečně pevná. Možná, že kdyby byl o deset let starší, mohl by být mírnější.
Nebylo by od věci část Tvého příspěvku začernit, je to spoiler.
Na Zeď ho poslat "nemohl", protože by tam Karstark nikdy nedorazil. Robba už neuznával za svého krále a takový příkaz by nikdy neposlechl. Naopak jeho popravou Robb jen udělal co musel. Muž, který pozvedne ocel proti svému lennímu pánovi, je mrtvý muž.
Ano, ehm, opakujete, co jsem říkala. Z pohledu udržení autority to udělat musel a určitě to nebyl projev nevyvážený osobnosti. IMHO na tu scénu se v seriálu těším ;)
Nebylo by od věci část Tvého příspěvku začernit, je to spoiler.
Na Zeď ho poslat "nemohl", protože by tam Karstark nikdy nedorazil. Robba už neuznával za svého krále a takový příkaz by nikdy neposlechl. Naopak jeho popravou Robb jen udělal co musel. Muž, který pozvedne ocel proti svému lennímu pánovi, je mrtvý muž.
jo, to máš pravdu.. já bych k radikálnímu řešení přistoupila, až kdyby neuposlechl.. ale nejsem Robb a už vůbec ne Martin :-D jsem na jeho svět moc měkká.. :-)
Anglachel: pro mě to bylo moc tvrdý.. stejně jako Ty bych ho radši poslala na zeď.. a připadalo mi to nefér vzhledem k tomu, že matce nic neudělal, max. jí to vyčet.. byl to jiný druh zrady a chápal její zoufalství (navíc se čerstvě zabouch), ale měl projevit pochopení i u Karstarka.. pro mě to byl projev nevyvážené osobnosti, která si hraje na krále za každou cenu, i když na to nemá (jak sám přiznal)... možná to jsou jen moje předsudky vůči Robbovi, nemusela jsem ho nijak zvlᚍ ani předtím a tímhle si to u mě pohnojil úplně..
nějak extra nevim, co tam začerňovat, všechno už v seriálu bylo.. :-(
Komentáře
Ako na zakončenie serie sa tu ponúka dosť možností - napr. HoU, alebo podla mňa emotívnejšia scéna s modrookými príšerkami.
Btw. nemôžem si odpustiť poznámku na Jona ako jednu z najosočovanejších postáv 2. série. Niesom síce znalcom série kalibru ostatných diskutérov (prečítané len 1x), ale ja jeho prepis do seriálovej podoby rozhodne nevnímam ako problém. Vždy som ho v knihe bral ako mierne nadštandardne inteligentné 15r. chlapča nadržané na službu v NW, ktoré robí množstvo chýb, ale je aspoň schopné sa z nich poučiť. Jeho prerod na muža som sledoval až skúsenosťami v zajatí a hlavne pri obrane BC. Takže jeho mierne naivné vystupovanie v seriály je podľa mňa zatiaľ OK. Akurát to pri hercovi (ktorý na 15r. navyzerá) pôsobí snáď miestami trochu hlúpo, ale z toho by som skôr vinil kasting ako scenaristov. Toľko moje vnímanie.
anebo ještě líp, mohlo by to skončit slovy "You know nothing, Jon Snow"...
Možná, že kdyby byl o deset let starší, mohl by být mírnější.
nějak extra nevim, co tam začerňovat, všechno už v seriálu bylo.. :-(