[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1171820222357

Komentáře

• haladdin napsal(a):

uf, tak jsem to právě dočetl....
    A bylo to jako vyřazovací turnaj v tenisu :-D

:-)))))))
    výborný hodnocení
  • Jak bez omezení to tu je ? Může se "práskat" osudy hrdinů na konci?
    cože?? ty už jsi přečetl Tanec v češtině? za 3 dny??
    No jo, takovej jsem já ,matinko (c) Mamzel Nitouche
    DOstal jsem ji od syna fčera odpoledne k jmeninám.....
    Holt mám desítky let trvající praxi v rychločtení.....
  • Taková jsem já, matinko - to je nádherná hláška :-)
  • Stark z hor napsal(a):

haladdin napsal(a):

uf, tak jsem to právě dočetl....
    A bylo to jako vyřazovací turnaj v tenisu :-D

:-)))))))
    výborný hodnocení
    No jo, několik skupin i jednotlivců se snažilo dostat k Danaerys, a různě byli vyřazováni ze soutěže.
    I když to nebylo přímo ve vzájemných utkáních....
  • haladdin napsal(a):

Jak bez omezení to tu je ? Může se "práskat" osudy hrdinů na konci?

Tohle je kompletně bez omezení, alespoň s tímto účelem jsem to tu zakládal. Takže se do toho můžeš pustit naplno ;)
  • tiše závidím nad méně zajímavou literaturou
  • haladdin napsal(a):

:-D no, rychločtení rozumím, ale tohle je ultra.. a budeš ji číst ještě jednou a pořádně? :-D
  • Na konci končí Jon se čtyřmi dýkami v těle, Stanis Baratheon je (podle dopisu, který Jon dostane od Boltona) poražen a zabit při pokusu dobýt Zimohrad
    Ale je tu naděje - Brienne ve Vránách věšeli, a v tomhle díle se na chvíli objeví ....
    Třeba přežije i Jon.. I když po dýce v břiše :-(
    Ale bude to trvat, než se to dozvíme :-D
  • macrelka napsal(a):

haladdin napsal(a):

:-D no, rychločtení rozumím, ale tohle je ultra.. a budeš ji číst ještě jednou a pořádně? :-D
    Určitě ano, ale bude to muset nějakou dobu počkat.....
  • Já bych řekl že Arya teď nastoupí na tu loď co verbuje lidi pro Zeď a setká se s Jonem. Mimochodem Arya je jediná která nepodlehla bludu Starkovské cti tak jako například Eddard nebo Rob (a řekněmě si to na rovinu stálo je to život). Je spíše trochu jako Stannis. A to jí společně s její touhou po pomstě žene dopředu. Věřím jí že Udělá něco velkého.
  • Aneb jak kočka z kanálu ukousala k smrti lvi, krakatice, muže stažené z kůže a potkany z dvou věží.
  • Ironie? Není na místě! <3 Arya <3
  • Everett Young napsal(a):

... Je spíše trochu jako Stannis. ...

Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak vidí.
    Blackfish napsal(a):

... potkany z dvou věží.

Lasičky. ;)
  • Everett Young napsal(a):

Já bych řekl že Arya teď nastoupí na tu loď co verbuje lidi pro Zeď a setká se s Jonem. Mimochodem Arya je jediná která nepodlehla bludu Starkovské cti tak jako například Eddard nebo Rob (a řekněmě si to na rovinu stálo je to život). Je spíše trochu jako Stannis. A to jí společně s její touhou po pomstě žene dopředu. Věřím jí že Udělá něco velkého.

Nesetká
  • haladdin napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Já bych řekl že Arya teď nastoupí na tu loď co verbuje lidi pro Zeď a setká se s Jonem. Mimochodem Arya je jediná která nepodlehla bludu Starkovské cti tak jako například Eddard nebo Rob (a řekněmě si to na rovinu stálo je to život). Je spíše trochu jako Stannis. A to jí společně s její touhou po pomstě žene dopředu. Věřím jí že Udělá něco velkého.

Nesetká
    No, poměrně hodněkrát už jsem narazila na teorii, že Jon přežije. Ať už vlastní "zásluhou" (nepravděpodobné), nebo s ním Melisandra zkusí stejný trik, jako Thoros s Bericem...
  • Miss Utahraptor napsal(a):

haladdin napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Nesetká
    No, poměrně hodněkrát už jsem narazila na teorii, že Jon přežije. Ať už vlastní "zásluhou" (nepravděpodobné), nebo s ním Melisandra zkusí stejný trik, jako Thoros s Bericem...
    To mě taky napadlo...
  • Opět můj nepopulární názor - Jon samozřejmě přežije. Když Martin zabíjel postavy s důležitou rolí v sáze - Roberta, Neda, Robba, Joffreyho nebo třeba Tywina - vždycky k tomu měl důvod a nějak to sloužilo příběhu. Nevidím ale, jak by sloužilo příběhu, kdyby Jona zabil v tejhle fázi a tímhle způsobem. Ta postava by pak byla vlastně trubka. Navíc se ještě musí dozvědět nějakou zdrcující pravdu o svých rodičích. A hlavně - kromě prologů a epilogů POV postavy neumírají ve svých kapitolách (až na Cat a ta tak docela mrtvá není).
  • než Mel s nějákýma čárama/převtělení do Ducha a zpět,.... to radši ať umře. ale pořád doufám, že ho docela "obyčejně" vykurýrují a Jon přežije.
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Everett Young napsal(a):

... Je spíše trochu jako Stannis. ...

Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak vidí.
    Blackfish napsal(a):

... potkany z dvou věží.

Lasičky. ;)
    Možná tak vypadaj ale množej se jak potkani nebo topinky.
  • Na Westerosu s tím všichni počítají ;)
  • Blackfish napsal(a):

Možná tak vypadaj ale množej se jak potkani nebo topinky.

Potkani jsou milí, inteligentní a hezcí. A lasičky s rozšiřování svých řad taky žádné problémy nemají. ;)
    ... samice rodí po 30-37 dnech březosti 3-7 mláďat. Mláďata jsou 25 dnů slepá, matka se o ně stará čtyři měsíce. Pokud je dostatek potravy, tzv. hraboší rok, může mít kolčava mladé i několikrát do roka.
    Celkové mám pocit, že kdykoli George přiklepne postavě nějaké zvíře, ví do detailů moc dobře, co dělá.... :D
  • Jarla napsal(a):

Taková jsem já, matinko - to je nádherná hláška :-)

Taky jí občas používám :)
  • Celkové mám pocit, že kdykoli George přiklepne postavě nějaké zvíře, ví do detailů moc dobře, co dělá.... :D
    Ano. Mimozemští brouci pro Simona Kresse :D
  • Ohledně Jona a jeho smrti... většina už tu byla řečena, ale i tak.
    Několik teorií, které se povalují na Westerosu:

1. Jon je Azor Ahai. Osobně této teorii dávam najvětší šanci a to hlavně proto, že k tomu vedou "nejhmatatelnější" důkazy.
      Melisandra v ADwD: I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R'hllor shows me only Snow. Teď si nejsem jist jestli je tam velké S nebo malé a nemůžu to najít v knize (elektronická verze se mi nechce stahovat). Melisandra je natolik přesvědčená o Stannisovi jako Azoru Ahaii, že ignoruje skutečnost -- AA je Jon.
      Jonův sen v ADwD: Jon was armored in black ice, but his blade burned red in his fist. Žeby Světlonoš?

2. Jon žije v Duchovi. Tato teorie mi jednak nepřijde moc pravděpodobná a taky se mi moc nelíbí. Je to jen velká spekulace, která není ničím podložená. Později mu může pomoct třeba Melisandra.

3. Jon se normálně uzdraví. IMHO dost nepravděpodobné. Jedno bodnutí do břicha, poté upadl na kolena a dostal další 3 rány, jednu mezi ramena další pravděpodobně mířili stejně vysoko.

4. Jon je opravdu mrtvý.
      When the third dagger took him between the shoulder blades, he gave a grunt and fell face-first into the snow. He never felt the fourth knife. Only the cold... Čtvré bodnutí už necítíl. Byl v šoku? Upadl do bezvědomí? Umřel? Proč by Martin zabíjel tak důležitou postavu? Nadruhou stranu jsem si to samé říkal, když popravil Neda. Někteří na Westerosu tvrdí, že Jon musí být mrtvý, aby Jiní mohli být skutečnou hrozbou pro celou říši. Díky Jona totiž docela fungovali ve vzájemné koexistenci Noční hlídka, Stannisovi muži, Tormmund a jeho grupa svobodných, Seveřani z hor. Po Jonově smrti se dá tedy předpokládat chaos -- kdo bude bránit Zeď?
  • paul-cz napsal(a):

Jon žije v Duchovi. Tato teorie mi jednak nepřijde moc pravděpodobná a taky se mi moc nelíbí. Je to jen velká spekulace, která není ničím podložená. Později mu může pomoct třeba Melisandra.

Já si naopak myslím, že se Jon před smrtí "převtělil" (jak je do češtiny přeloženo warg?) do Ducha...
    Jeho poslední slova: "Ghost"
    Melisandra má vizi: "The flames crackled softly, and in their crackling she heard the whispered name Jon Snow. His long face floated before her, limned in tongues of red and orange, appearing and disappearing again, a shadow half- seen behind a fluttering curtain. Now he was a man, now a wolf, now a man again. But the skulls were here as well, the skulls were all around him."

Takže do svýho těla se po nějakym čase asi vrátí. Ale netuším jak. :D Osobně si myslím, že ho nějak oživí Mel. A ne, taky se mi ta myšlenka nelíbí. Zmrtvýchvstání v ASOIAF nedopadá dobře, navíc už ho bylo víc než dost... :/

Edit: Navíc, celý ten prolog s Varamyrem by pak dával větší smysl. Byl by takovou předzvěstí toho, co se stane Jonovi...

• Já si myslím že Azor Ahai je takový zavádění jen. Nikdo takový už tam nebude a bude to na smrtelnících. Je to jen figurka se kterou manipuluje Mel. Spíš bych věřil tomu vcítění se do Ducha. Jak říká kolega nade mnou Varamyrův prolog by dával větší smysl než jen ukázku : jiní přicházejí. to víme už od prologu hry ala Waymar Royce.
  • Uf, dát to za víkend?? Halladin má můj velký obdiv. Čtu taky docela rychle, ale tohle bych nedala :D
    Já jsem po pátku a sobotě na asi dvoustý straně, plus jsem jako první zhltala kapitoly Brana a Aryi, nevydržela bych to, musela jsem vědět, jak to s nimi vypadá!!!
    Z Branových kapitol běhal mráz po zádech, hlavně Zelenověštěc je jak vystřiženej z mýho milovanýho Holdstocka. A cestování stromy bylo úplně dechberoucí. Zajímalo by mě, jestli se ještě objeví Studenoruký, trochu jsem si pohrávala s myšlenkou, jestli to není strejda Ben ;)
  • to čítanie po charakteroch je celkom zvláštne, mám pocit, že to zopár ľudí robí. nebojíte sa pokazených dejových súvislostí?
  • U Brana a Aryi jsem si to lajzla, jejich dějové linky jsou tak trochu stranou od ostatních.
  • brbr napsal(a):

než Mel s nějákýma čárama/převtělení do Ducha a zpět,.... to radši ať umře. ale pořád doufám, že ho docela "obyčejně" vykurýrují a Jon přežije.

Pochybuji, že se vykurýruje, protože ty čtyři rány byly, co cítil Jon. Nikdo neříká, že přestali píchat, když omdlel.
    Obávám se, že GRRM začal experimentovat s lacinými cliffhangery (umře/neumře). Pokud bude Jon žít v Duchovi, jako kdyby umřel - stane se z něj zvíře. Pokud si Mellisandra uvědomila, že je to AA, mohla by obětovat svůj život, aby ho vzskřísila.
    Nemrtvý Jon by pak mohl jít dělat špiona k Jiným. ;-)
    Studenorukého taky nikdo nenenávidí jenom proto, že je nemrtvý, prostě záleží, co dělá, a ne čím je.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi