Ale jako vážně. Otravnou Ygritte s její otravnou hláškou bych tam ještě snesla, i když bych si klepala na čelo. Ale Ros, to už by byl jiný stupeň pekla.
Ale jako vážně. Otravnou Ygritte s její otravnou hláškou bych tam ještě snesla, i když bych si klepala na čelo. Ale Ros, to už by byl jiný stupeň pekla.
nebo by se nějakým záhadným způsobem mohla potkat Ygritte s Ros :-D To by byl ten nejrozpálenější kotel :-D
Bohužel jak naznačuje teaser, bez Ros se ten díl neobejde :-(
no právě :-( ale máš pravdu, Ygritte je rozhodně hezčí a zajímavější :-) Mám pocit, že v tom videu se ale ona pustí do Jona, nebo ne? to je dost zajímavá seriálová klička..
ale máš pravdu, Ygritte je rozhodně hezčí a zajímavější :-)
No hlavně je to regulérní postava a ne domyšlená nahrávací postava pro profilaci ostatních charakterů (Malíček, Pycelle).
V samotném závěru to fakt nehrozí, tam bude jistojistě Pěst - ostatně nástin té scény jsme už viděli v tom efektním traileru před měsíci a název posledního songu soundtracku to jen potvrzuje.
Myšlenka poslat Karstarka na Zeď mě celkem pobavila. Záleželo by dost na načasování, ale možná by cestou došlo k pár zajímavým setkáním. Problém je, že v očích většiny lidí by se takový trest rovnal odpuštění ("Vždyť ho vlastně posílá domů..").
Neviděl bych to čistě jako problém autority, kterou měl Robb v té době již více než slušnou, a ani si nemyslím, že by třeba Ned na Robbově místě soudil mírněji. Karstarkova zaslepená akce popřela vše, ve jménu čeho Starkové severu vládnou a navíc zbytečně ohrozila celé jejich tažení. Spíš věřím, že Ned by riziko něčeho podobného ohodnotil jako závážnější a ohlídal si to lépe.
Srovnávat to s činy Catelyn mi přijde nepřiměřené, ale musím si počkat, až shlédnu druhých pět dílů. Z vašich komentářů mám dojem, že scénáristé možná zpřeházeli pořadí událostí oproti knize.
Ross by tam mohli dát, aby nějak důstojně a provždy ukončili její linku. :-)
BTW Alan Taylor a Vanessa Taylor je shoda jmen? google našel tohle, ale nevím, jestli je to spolehlivé.
Vanessa and Alan Taylor are neither married nor related and let’s hope they don’t listen to this. Fun fact: her wiki entry claims she was born “Bryan Cogman”
Nejde o to, že by měli Jiní slitování, ale že mu za to nestál, a že se už neskrývají, tak se klidně může vrátit a podat svědectví, aby rozšířil hrůzu, kterou se snaží Jiní v ostatních vytvořit. Oni si jsou určitě svým úspěchem jistí. Ve válce často nechali nepřátelského bojovníka vyslat zpátky, aby podali svědectví a tím přiblížili protivníka ke kapitulaci. A na to aby se zaobírali každým tlouštíkem, kterého potkají cestou, na to jsou asi příliš sebevědomí a hrdí. O slitování to samozřejmě vůbec není.
Já byl celkově spokojen. Je samozřejmé, že se hodně věcí bude měnit, a to právě proto, že mají omezený rozpočet a čas (to se ve změnách může projevit strašně moc), tedy kritizovat každou odchylku, ať už malou či trošku větší, se mi opravdu nechce.
Hm... tak epizoda má 65 minut, ne 70 a těch pět minut navíc dostala Ros :D. Raději to celé zaspoileruji. Číst mohou jen ti, kdo viděli díl a četli knížky po Hostinu (včetně) nebo ti, kterým spoilery nevadí :D. Takže... nevím, co si o tom dílu mám myslet. Opět změnili, co se dalo a někdy opravdu zbytečně (scéna za Zdí). Vypálení Zimohradu... no... čekala jsem, že to udělá Theon, trošku jsem doufala, že Ramsay, ale že bude mít Zimohrad na svědomí Dagmer, tak to jsem fakt nečekala :D. Dům neumírajících byl hodně zkrácený, ale nedivím se tomu (nemohli přece ukázat půlku věcí, které by byly s obrazem opravdu spoileroidní). Nicméně sál se mi líbil a možná je to trošičku spoiler, i když malinkej. Ovšem to, že v Bouři draci loví teprve nějaké větší ryby a tady už pálí lidi, tak... to je fakt divný. Je mi líto Doreah i Xara, tohle jsem nečekala a bylo to na Dany trošku kruté. I když je pravda, že je na své dráčky hodně háklivá. Jon je tragický jako vždy, od něj už nic jiného, než ublížený pohled, opravdu nečekám. Smrt Qhorina vypadala spíš jako sebeobrana. Možná mu měl Qhorin ještě něco pošeptat (kromě těch keců o NH). Naopak scéna Jaimeho a Brienne se mi vcelku líbila. Brienne je správně neohrabaná, ale... neměla Brienne svého prvního mrtvého až v Hostině? :/ Poslední scéna (Three blasts) byla.. divná. Viděl Sama a nezabil ho? To v knížce bylo? Copak mají Jiní slitování? Co to? Jaqen s Aryou byli nemastní neslaní... Teda... Jaqen byl skvělý, ale ta přeměna a všechno... Bylo to prostě divně natočené a moc se mi to nezdálo. Díl vlastně zachránil jen Tyrion a to jen díky tomu, že Peter je tak skvělý herec. Celkově byl díl prostě nedotažený a "ušitý horkou jehlou". Konec neměl takový efekt, jako měl mít (zdaleka ne tak skvělý jako na konci 1. série) a vlastně jediné světlá místa jsou: Tyrion, pohled na vypálený Zimohrad, Dany v Domě neumírajících (část, kdy ho prochází) a ... to je asi vše :D.
Ještě jsem zapomněla na Stannisovu scénu s Mel... no... od toho si můžete odvodit, jak byla ta scéna zajímavá :D.
Jo a ještě jsem zapomněla na jednu věc. Co sakra mělo znamenat ono "požádání o ruku" Margaery??? Jako... Takhle jsem si to fakt nepředstavovala. Ale Sansin úsměv byl krásný :).
jj trochu ubrali na tempu, ale závěr dobrej... :-) akorát teda s tím, že nechávaj seveřany věřit v 7 mě trochu štvou, přitom zraovna tohle by nic nestálo, jen změnit větu... P.S. Ale potěšilo, že bílí chodci jsou konečně BÍLÍ chodci... :-)
Dost rozpačitý jsem po tomto dílu. Některé scény naprosto skvělé, jiné hodně... slabé. Bohužel došlo i na několik WTF. Dům neumírajících pro mě osobně opravdu hodně velké zklamání. A výtečný trůní sál to nezachránil. No a finále, další zklamání. Celkově řada zásadních scén neměla správnou atmosféru. B+W se tentokrát moc nevytáhli.
Já byl poměrně spokojenej, myslím si, že prostě ztratilo význam hledat odchylky od knihy, protože celá druhá serie je jedna velká odchylka, což je škoda, ale co už. Mrzí mě takový detaily, jako Robbova svadba, ve světle nových bohů, Bran v káře, Doreah s Xarem a další věci, který by nebyli náročný udělat věrněji předloze, a ničemu by to neuškodilo. Taky mě celkem zklamal souboj Jona s Půlrukým, to šlo taky podle mého udělat lépe, nevím jestli lidem dojde smysl jeho konání, ale možná je to účel. Ono toho bylo víc, ale celkový pocit mám poměrně dobrý. Moc nevím co jste čekali od domu neumírajících, tam pro seriál nebylo moc materiálu, i když v knize to byla dobrá kapitola. Já od toho nečekal nic a jsem spokojen. Nejlepší scéna pro mě smrt Luwina, toho starýho chlapíka jsem měl v seriálu mnohem víc rád než v knize, silný charakter, a ta scéna mě opravdu dojala.
Kolikokoli: víceméně souhlas! Hodně rozpačitý finále... Mám začerňovat věci, co byly v epizodě? Snad sem nechodí někdo, kdo to ještě neviděl a nechce se nechat připravit o překvapení. :)
Co se mi líbilo: Tyrion. I Shae. Sice nevím, co s ní dál zamýšlej, ale jejich scéna byla hodně dojemná. Sansa a její úšklebek. :) Jaime + Brienne. Mám pocit, že jejich linka bude jednou z nejlepších ve 3. sérii. Theon a Luwin. Zasněženej trůnní sál. Úplně mi naskočila husí kůže. Jen doufám, že tím nechtěli naznačit, že ten slavnej hořkosladkej konec, kterej si pro nás GRRM přichystal, je ve skutečnosti jenom hořkej a chladnej! :D Arya a Jaqen byli taky OK, ale nemělo to takovou atmosféru jako v knížce (což ani nešlo, vzhledem k tomu, jak změnili její linku).
Co se mi nelíbilo: Varys a Ros. PROČ?! :D Talissa a Robb. Čekala jsem na konec série, abych se v tom utvrdila, ale: ano, z Robba udělali pitomce. Neda do hrobu přivedla jeho čest, Robba jeho... um... láska k exotické krásce? Kterou si navíc vzal v tradici Sedmi a ne před starými bohy? Dům neumírajících bez Neumírajících. Ty vize byly ještě ok, už jsem se smířila s tím, že to nemůže být jako v knížce, ale jak ty tři čivavy zapálily Pyata Pree, to jsem se musela smát. Jiní. Když opomenu to, že by měli útočit v noci... A vůbec, bylo tolik možností, jak to ukončit napínavějc a děsivějc. Když pak přijel Žvejkal na mrtvým koni, pokynul Samovi a jel dál... to bylo prostě divný.
Moc nevím co jste čekali od domu neumírajících, tam pro seriál nebylo moc materiálu, i když v knize to byla dobrá kapitola. Já od toho nečekal nic a jsem spokojen.
Nečekal jsem nějaké neuvěřitelné vizuální představení, ale spíše proroctví "tři ohně... tři zrady" a další vcelku důležité informace ... Dany viděla jen trůní sál (byť ten byl skvělý) a za zdí svého Droga s prckem. Fakt by mě zajímalo, jak tohle pochopili nečtenáři... Jak se ale zdá, seriál se od knihy vzdaluje pomalými krůčky, ale stále více :-/ Bohužel, jak už tu někdo zmínil, detaily, kterých se autoři seriálu nedrží, i když držet se jich by nebylo vůbec těžké, to celé ještě více rozbíjejí....
vcelku sa mi to páčilo. neriešim odklon od knihy, či tam niečo bolo alebo nie, pokiaľ to je v logike. Robbova svadba je chyba, zaškrípanie. viem si predstaviť dôvody prečo to urobili, ale je to škoda. jediný základný problém mám s Jonom. to ako sa pridal k Divokým bolo v knihe hrdinské, jasné, malo to silu. tuná je to naozaj také dotackanie sa do cieľa - myslím že jediná ale naozaj zlá práca týmu okolo W+B v druhej sérii.
Ale abych jen nekritizoval, opravdu velice jsem se zasmál pohledu Varyse, když mu Ros zabrousila rukou mezi nohy. :-D Co se týče této scény, obávám, se že ji zařadili, aby divákům ukázali, že se na ni mohou "těšit" i ve třetí sérii. Jinak když jsem u těch dobrých scén: Výtečně jízlivej Pycelle, pak ta scéna Šae s Tyrionem mě hodně dojala. Ohromně silné, fantastický herecký výkon. Skvělý je nalomený Theon, ať již při dialogu s Luwinem, nebo pak jeho proslov. Ten se mi ohromně líbil. Žádný Ramsey, chjo, ale asi to chtěli nechat otevřené, ať diváci hádají, jestli Zimohrad vypálili Železní. Co se týče umírání Luwina, ta scéna byla taky hodně dojemná. Bohužel některé scény sílu neměly. Ať už setkání Aryi s Jaquenem (to jsem neskutečně odzíval), svatba Robba ve světle sedmi (Seveřan a Sedm?wtf) nebo již výše zmíněný Dům neumírajících. U něj jsem si neodpustil opravdu výrazné WTF. Nelíbil se mi ani souboj Jona s Qhorinem. Že nebude Duch, to jsem předpokládal, ale toto? Qhorin ještě měl říct "Tak už mě kurva bodni, ty tupej bastarde." a pak mu skočit na meč ještě dvakrát a bylo by to dokonalé... No a finále. Při třetím zatroubení jsem čekal, že mi přeběhne mráz po zádech. To se nestalo ani náhodou. Vyložený průser sice finále není, ale že by mě to usadilo, to rozhodně ne. Sam, který se při pohledu na jiného rozplakal by sice pěkný, ale že by ho nechali jen tak plačícího sedět za kamenem?
Komentáře
.
.
Sakra, nemám terč ani šipky.
Bohužel jak naznačuje teaser, bez Ros se ten díl neobejde :-(
Mel: Noc je temná a plná děsu.
Ygritte: Ty nevíš nic.
A tak stále dokola, byl by z toho hezký remix :D
V samotném závěru to fakt nehrozí, tam bude jistojistě Pěst - ostatně nástin té scény jsme už viděli v tom efektním traileru před měsíci a název posledního songu soundtracku to jen potvrzuje.
Neviděl bych to čistě jako problém autority, kterou měl Robb v té době již více než slušnou, a ani si nemyslím, že by třeba Ned na Robbově místě soudil mírněji. Karstarkova zaslepená akce popřela vše, ve jménu čeho Starkové severu vládnou a navíc zbytečně ohrozila celé jejich tažení. Spíš věřím, že Ned by riziko něčeho podobného ohodnotil jako závážnější a ohlídal si to lépe.
Srovnávat to s činy Catelyn mi přijde nepřiměřené, ale musím si počkat, až shlédnu druhých pět dílů. Z vašich komentářů mám dojem, že scénáristé možná zpřeházeli pořadí událostí oproti knize.
BTW Alan Taylor a Vanessa Taylor je shoda jmen?
google našel tohle, ale nevím, jestli je to spolehlivé.
Naprostý souhlas.
Díl mě trochu zklamal, ale aspoň tam byl pěkný závěr.
Já byl celkově spokojen. Je samozřejmé, že se hodně věcí bude měnit, a to právě proto, že mají omezený rozpočet a čas (to se ve změnách může projevit strašně moc), tedy kritizovat každou odchylku, ať už malou či trošku větší, se mi opravdu nechce.
Takže... nevím, co si o tom dílu mám myslet. Opět změnili, co se dalo a někdy opravdu zbytečně (scéna za Zdí). Vypálení Zimohradu... no... čekala jsem, že to udělá Theon, trošku jsem doufala, že Ramsay, ale že bude mít Zimohrad na svědomí Dagmer, tak to jsem fakt nečekala :D.
Dům neumírajících byl hodně zkrácený, ale nedivím se tomu (nemohli přece ukázat půlku věcí, které by byly s obrazem opravdu spoileroidní). Nicméně sál se mi líbil a možná je to trošičku spoiler, i když malinkej. Ovšem to, že v Bouři draci loví teprve nějaké větší ryby a tady už pálí lidi, tak... to je fakt divný. Je mi líto Doreah i Xara, tohle jsem nečekala a bylo to na Dany trošku kruté. I když je pravda, že je na své dráčky hodně háklivá.
Jon je tragický jako vždy, od něj už nic jiného, než ublížený pohled, opravdu nečekám. Smrt Qhorina vypadala spíš jako sebeobrana. Možná mu měl Qhorin ještě něco pošeptat (kromě těch keců o NH).
Naopak scéna Jaimeho a Brienne se mi vcelku líbila. Brienne je správně neohrabaná, ale... neměla Brienne svého prvního mrtvého až v Hostině? :/
Poslední scéna (Three blasts) byla.. divná. Viděl Sama a nezabil ho? To v knížce bylo? Copak mají Jiní slitování? Co to?
Jaqen s Aryou byli nemastní neslaní... Teda... Jaqen byl skvělý, ale ta přeměna a všechno... Bylo to prostě divně natočené a moc se mi to nezdálo.
Díl vlastně zachránil jen Tyrion a to jen díky tomu, že Peter je tak skvělý herec. Celkově byl díl prostě nedotažený a "ušitý horkou jehlou". Konec neměl takový efekt, jako měl mít (zdaleka ne tak skvělý jako na konci 1. série) a vlastně jediné světlá místa jsou: Tyrion, pohled na vypálený Zimohrad, Dany v Domě neumírajících (část, kdy ho prochází) a ... to je asi vše :D.
Ještě jsem zapomněla na Stannisovu scénu s Mel... no... od toho si můžete odvodit, jak byla ta scéna zajímavá :D.
Jo a ještě jsem zapomněla na jednu věc. Co sakra mělo znamenat ono "požádání o ruku" Margaery??? Jako... Takhle jsem si to fakt nepředstavovala. Ale Sansin úsměv byl krásný :).
:-)
akorát teda s tím, že nechávaj seveřany věřit v 7 mě trochu štvou, přitom zraovna tohle by nic nestálo, jen změnit větu...
P.S. Ale potěšilo, že bílí chodci jsou konečně BÍLÍ chodci... :-)
Mrzí mě takový detaily, jako Robbova svadba, ve světle nových bohů, Bran v káře, Doreah s Xarem a další věci, který by nebyli náročný udělat věrněji předloze, a ničemu by to neuškodilo. Taky mě celkem zklamal souboj Jona s Půlrukým, to šlo taky podle mého udělat lépe, nevím jestli lidem dojde smysl jeho konání, ale možná je to účel. Ono toho bylo víc, ale celkový pocit mám poměrně dobrý.
Moc nevím co jste čekali od domu neumírajících, tam pro seriál nebylo moc materiálu, i když v knize to byla dobrá kapitola. Já od toho nečekal nic a jsem spokojen.
Nejlepší scéna pro mě smrt Luwina, toho starýho chlapíka jsem měl v seriálu mnohem víc rád než v knize, silný charakter, a ta scéna mě opravdu dojala.
Mám začerňovat věci, co byly v epizodě? Snad sem nechodí někdo, kdo to ještě neviděl a nechce se nechat připravit o překvapení. :)
Co se mi líbilo:
Tyrion. I Shae. Sice nevím, co s ní dál zamýšlej, ale jejich scéna byla hodně dojemná.
Sansa a její úšklebek. :)
Jaime + Brienne. Mám pocit, že jejich linka bude jednou z nejlepších ve 3. sérii.
Theon a Luwin.
Zasněženej trůnní sál. Úplně mi naskočila husí kůže. Jen doufám, že tím nechtěli naznačit, že ten slavnej hořkosladkej konec, kterej si pro nás GRRM přichystal, je ve skutečnosti jenom hořkej a chladnej! :D
Arya a Jaqen byli taky OK, ale nemělo to takovou atmosféru jako v knížce (což ani nešlo, vzhledem k tomu, jak změnili její linku).
Co se mi nelíbilo:
Varys a Ros. PROČ?! :D
Talissa a Robb. Čekala jsem na konec série, abych se v tom utvrdila, ale: ano, z Robba udělali pitomce. Neda do hrobu přivedla jeho čest, Robba jeho... um... láska k exotické krásce? Kterou si navíc vzal v tradici Sedmi a ne před starými bohy?
Dům neumírajících bez Neumírajících. Ty vize byly ještě ok, už jsem se smířila s tím, že to nemůže být jako v knížce, ale jak ty tři čivavy zapálily Pyata Pree, to jsem se musela smát.
Jiní. Když opomenu to, že by měli útočit v noci... A vůbec, bylo tolik možností, jak to ukončit napínavějc a děsivějc. Když pak přijel Žvejkal na mrtvým koni, pokynul Samovi a jel dál... to bylo prostě divný.
Robbova svadba je chyba, zaškrípanie. viem si predstaviť dôvody prečo to urobili, ale je to škoda.
jediný základný problém mám s Jonom.
to ako sa pridal k Divokým bolo v knihe hrdinské, jasné, malo to silu. tuná je to naozaj také dotackanie sa do cieľa - myslím že jediná ale naozaj zlá práca týmu okolo W+B v druhej sérii.
Bohužel některé scény sílu neměly. Ať už setkání Aryi s Jaquenem (to jsem neskutečně odzíval), svatba Robba ve světle sedmi (Seveřan a Sedm?wtf) nebo již výše zmíněný Dům neumírajících. U něj jsem si neodpustil opravdu výrazné WTF. Nelíbil se mi ani souboj Jona s Qhorinem. Že nebude Duch, to jsem předpokládal, ale toto? Qhorin ještě měl říct "Tak už mě kurva bodni, ty tupej bastarde." a pak mu skočit na meč ještě dvakrát a bylo by to dokonalé...
No a finále. Při třetím zatroubení jsem čekal, že mi přeběhne mráz po zádech. To se nestalo ani náhodou. Vyložený průser sice finále není, ale že by mě to usadilo, to rozhodně ne. Sam, který se při pohledu na jiného rozplakal by sice pěkný, ale že by ho nechali jen tak plačícího sedět za kamenem?