[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1181921232457

Komentáře

• Ahoj,
    nevite nekdo neco o elektronicke verzi Tance s draky? Precejen s sebou tahnout 1200 stran vsude je peklo. Dik
  • Ben Nevis napsal(a):

brbr napsal(a):

než Mel s nějákýma čárama/převtělení do Ducha a zpět,.... to radši ať umře. ale pořád doufám, že ho docela "obyčejně" vykurýrují a Jon přežije.

Pochybuji, že se vykurýruje, protože ty čtyři rány byly, co cítil Jon. Nikdo neříká, že přestali píchat, když omdlel.
    Obávám se, že GRRM začal experimentovat s lacinými cliffhangery (umře/neumře). Pokud bude Jon žít v Duchovi, jako kdyby umřel - stane se z něj zvíře. Pokud si Mellisandra uvědomila, že je to AA, mohla by obětovat svůj život, aby ho vzskřísila.
    Nemrtvý Jon by pak mohl jít dělat špiona k Jiným. ;-)
    Studenorukého taky nikdo nenenávidí jenom proto, že je nemrtvý, prostě záleží, co dělá, a ne čím je.
    Uff nestraš... Už takhle je to moc velká tele-novela... Ale přežije - jen je otázkou jak.
  • Dá se o Stannisovi říct, že je královské krve? Třeba jej obětuje, aby oživila Jona. To by byla ironie.
  • Juras: Amazon normálně prodává EN verzi.

Amaroun: nepsala jsem nic, co by už GRRM nepoužil. :-)
  • Hlavně lituji Krisu, až se to dozví....
  • sveva napsal(a):

Já si naopak myslím, že se Jon před smrtí "převtělil" (jak je do češtiny přeloženo warg?) do Ducha...
    Jeho poslední slova: "Ghost"
    Melisandra má vizi: "..."

To ve skutečnosti dává celkem smysl, nějak jsem to přehlédnul. Dobrá poznámka s tím prologem :).
  • Nechci se vám míchat do úvah, ale mám už dlouho neodbytný dojem, že Jonova smrt je autorova zlomyslná pomsta za spekulace o jeho původu a určení...tím nebude muset nic vysvětlovat, páč to úplně pozbyde smyslu. A Jonovi zůstane jen ta smrt a snad pozůstatky vířící identity v těle Ducha někde v doslovu....
  • GRRM nečte čtenářské úvahy již dlouhé roky, sám se o tom nejednou zmínil. A nečte je právě proto, aby něco takového, jako reflexi na popud čtenářů, nemusel dělat.
  • Neuro napsal(a):

GRRM nečte čtenářské úvahy již dlouhé roky, sám se o tom nejednou zmínil. A nečte je právě proto, aby něco takového, jako reflexi na popud čtenářů, nemusel dělat.

Námitka! GRRM TVRDÍ, že nečte čtenářské úvahy. Co my víme, co dělá po nocích místo rychlého sepisování dalšího dílu... ;D
  • Taky tvrdí, že ty knihy napsal on. kdo ví kdo je napsal? Pche.
  • Nečte a ani neodpovídá na všechny ty všetečné dotazy - jak sem někdo hodil odkaz "zeptejte se ho na cokoliv" a už vůbec nechodí mezi lidi, protože na autogramiádách mají všichni pásky přes huby a nikdo se ho na nic neptá a nechrlí dotazy a teorie :-D
    Martinovi nevěřím ani že se narodil....
    Posledních pár let si ho už ani trochu nevážím....
  • Neuro napsal(a):

Taky tvrdí, že ty knihy napsal on. kdo ví kdo je napsal? Pche.

Trefa! Hřebíček přímo na hlavičku! Jestli vůbec nějaký GRRM existuje.... ;D
  • Hehe a ještě do Jona může směle fouknout Mellisandra a bude z něj Azor jak bič :-)) Další rudá zombie :-D
  • Já netvrdím, že žádné teorie nikdy neslyšel, já tvrdím, že se jim snaží vyhýbat a že je silně proti tomu, aby jej to jakkoliv ovlivnilo ve psaní. Méně sarkasmu, více nadhledu. :P
  • Méně idealismu a více realismu :-D
  • Realismus ti moc neříká, když podle tebe změní osud tak významné postavy, která zdaleka vše neodhalila (rodiče např.), jen proto, že si něco přečetl na netu. ;-)
  • Ale božíčku, ty jsi větší idealista než jsem myslela :-)) Vyznavač Martinovského kultu..inu užívej plnými doušky - nikdo ti nebrání: nejméně tak já.....
  • Žel si asi v budoucnu nebudeš pamatovat na tento spor, tak já si snad vzpomenu a omluvím se tvým jménem. :) Vím, že často neplní sliby, ale to se týká výhledu do budoucna. Když tvrdí, že něco nedělal, tak je to naopak pohled do minulosti. Tam není důvod lhát. To není realismus tvrdit, že to beztak dělá, ale paranoia. Ta se mezi čtenáři této ságy obecně docela šíří, protože už neví čemu věřit, tak vymýšlí různé šílenosti a řek bych, že si to docela vychutnávají. Přesto jsou mnohé z toho šílenosti.
  • Já si taky nemyslim, že by Jon byl mrtvej. Podle mě je to schválně napsaný tak, aby to nebylo 100% a vyvolávalo to rozpaky...
    A to, že Martin občas sejme nějakou postavu neznamená, že pokaždý, když to tak vypadá, tak je daná postava hned mrtvá - ostatně vzpomeňte na Tyriona - jak se topil, tam jsem si byl jistej, že umřel a ejhle...
    takže bych nesoudil dne před večerem(kterej bude cca 2014) a posměšky si nechal na jindy, však on to GRRM nějak rozsekne a je pravděpodobný, že zírat budou všichni, ať už říkali a, b, c nebo x... ;)
  • Ben Nevis napsal(a):

brbr napsal(a):

než Mel s nějákýma čárama/převtělení do Ducha a zpět,.... to radši ať umře. ale pořád doufám, že ho docela "obyčejně" vykurýrují a Jon přežije.

Pochybuji, že se vykurýruje, protože ty čtyři rány byly, co cítil Jon. Nikdo neříká, že přestali píchat, když omdlel.
    Obávám se, že GRRM začal experimentovat s lacinými cliffhangery (umře/neumře). Pokud bude Jon žít v Duchovi, jako kdyby umřel - stane se z něj zvíře. Pokud si Mellisandra uvědomila, že je to AA, mohla by obětovat svůj život, aby ho vzskřísila.
    Nemrtvý Jon by pak mohl jít dělat špiona k Jiným. ;-)
    Studenorukého taky nikdo nenenávidí jenom proto, že je nemrtvý, prostě záleží, co dělá, a ne čím je.[/quote

zase vem si, že Jon byl obklopen svými přáteli. je s podivem, že někdo nezasáhl dřív, než dostal ty čtyři rány.
    k přežití v Duchovi - jestli jsem Varamyrův prolog pochopila správně, tak to na moc dlouho nebylo (mysl začala divočet a stávat se zvířecí).
  • a budem pokračovat tady nebo v tom nově založeném spoilerovém Tanci?
  • Spíš tady. Nech tu novou diskusi těm, co jsou na začátku. :)
  • Neuro napsal(a):

Realismus ti moc neříká, když podle tebe změní osud tak významné postavy, která zdaleka vše neodhalila (rodiče např.), jen proto, že si něco přečetl na netu. ;-)

Jarla je prostě trol diskuzní já si nemůžu pomoct..
  • No jsem zvědavá, jak děj pokračoval v době, kdy už Jon nevnímal. :-)
    Rozhodně víc než jestli byl Stannis poražený nebo jestli Dany znásilní celý Khalasar (chlapi ženu, ne naopak :-)).
  • Ben Nevis napsal(a):

No jsem zvědavá, jak děj pokračoval v době, kdy už Jon nevnímal. :-)
    Rozhodně víc než jestli byl Stannis poražený nebo jestli Dany znásilní celý Khalasar (chlapi ženu, ne naopak :-)).

http://www.noob.us/humor/simpsons-world-of-warcraft-spoof/ Asi jako v tomhle videu od 8:06 :-)
  • Na odpočinutí od toho jonování:

Myslíte, že se králi Aegonovi podaří získat podporu Martellů pro svou věc?
  • tiež som presvedčený, že obidve linky budú pokračovať. a nebuďte taký zlý na dany, prepáčili sme Sanse jej pôvodnú naivitu, aj jej zostup z orlieho hniezda, tak buďme zhovievavý aj k dragon lady :)
  • Aegon VI je jediný právoplatný uzurpátor! :D (tedy ano, Martellové a nejenom oni dle mne za něj pozvednout zástavy)
  • Griff napsal(a):

Na odpočinutí od toho jonování:

zatiaľ veľmi neverím ani v jeho dlhú životnosť ani v pôvod.
  • sarven napsal(a):

Griff napsal(a):

Na odpočinutí od toho jonování:

zatiaľ veľmi neverím ani v jeho dlhú životnosť ani v pôvod.
    Přesně. Vyhrabali ho někde v Bleším zadku, vrazili do rukou Griffovi s cedulkou "Překvapení od Rhaegara" a čárymáryfuk- "dědic" trůnu je na světě!

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi