[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1192022242557

Komentáře

• Griff napsal(a):

Na odpočinutí od toho jonování:

Myslíte, že se králi Aegonovi podaří získat podporu Martellů pro svou věc?

Já doufám, že "král" Aegon je ve skutečnosti Blackfyre... :D Hodně se spekulovalo o tom, že je to Illyriův syn (já si to myslim taky) a že Illyrio a/nebo Varys jsou potomky zapomenutý větve Blackfyrů.

Ale k tvojí otázce: těžko říct, jestli mu uvěří. Arianne si na Eliu určitě nepamatuje, ale jestli v sobě Aegon nemá ani špetku Martellský krve, tak by to snad poznala? I když, genetika je ve světě GRRM podivná věc...
  • Arianus napsal(a):

Aegon VI je jediný právoplatný uzurpátor! :D (tedy ano, Martellové a nejenom oni dle mne za něj pozvednout zástavy)

Ano, ano, ano! :D
    V tomto ohledu by mě zajímalo, jak se zachová Mace Tyrell.
  • sarven napsal(a):

Griff napsal(a):

zatiaľ veľmi neverím ani v jeho dlhú životnosť ani v pôvod.
    Tak v jeho původ mám téměř 100% důvěru, to je Targaryen jako vyšitý, a pokud se na tom shodli Varys i Griff...
    S životností těžko říct, ale snad mu ten boj o Bouřný konec rozmluví.
  • Griff napsal(a):

sarven napsal(a):

Griff napsal(a):

Tak v jeho původ mám téměř 100% důvěru, to je Targaryen jako vyšitý, a pokud se na tom shodli Varys i Griff...
    Varysovi do hlavy nevidíme...
    Griff ho dostal jako pětiletýho kluka, a navíc chce věřit, že je to Rhaegarův syn.
  • Griff napsal(a):

No, tak Aurane Waters taky vypadá skoro jako Rhaegar- tj. Targaryen jako vyšitý...
    Jak jsem psala před pár dny- ono nebude zas takový problém sehnat někde patřičně vypadajícího sirotka. Targaryeni nebyli jediný stříbrovlasý, fialovooký rod v 7K a za těch tři sta let museli mít parchantů požehnaně...
  • sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

Já doufám, že "král" Aegon je ve skutečnosti Blackfyre... :D Hodně se spekulovalo o tom, že je to Illyriův syn (já si to myslim taky) a že Illyrio a/nebo Varys jsou potomky zapomenutý větve Blackfyrů.

Ale k tvojí otázce: těžko říct, jestli mu uvěří. Arianne si na Eliu určitě nepamatuje, ale jestli v sobě Aegon nemá ani špetku Martellský krve, tak by to snad poznala? I když, genetika je ve světě GRRM podivná věc...
    Ježišmarjá, ještě Blackfyre do toho! :D Já bych se tedy zatím držel oficiální verze.

No, podle popisu vypadá jako 1000% Targaryen, stejně jako všechny Rhaegarovy děti... Ale na Griffa si pravděpodobně pamatovat alespoň někteří budou.
    Já bych si spíš tipnul, že za něj zástavy pozvednou.
  • sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

sarven napsal(a):

Griff napsal(a):

Varysovi do hlavy nevidíme...
    Griff ho dostal jako pětiletýho kluka, a navíc chce věřit, že je to Rhaegarův syn.
    No jo no, asi chci věřit, že Pavouk je v jádru klaďas. :)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Griff napsal(a):

No, tak Aurane Waters taky vypadá skoro jako Rhaegar- tj. Targaryen jako vyšitý...
    Jak jsem psala před pár dny- ono nebude zas takový problém sehnat někde patřičně vypadajícího sirotka. Targaryeni nebyli jediný stříbrovlasý, fialovooký rod v 7K a za těch tři sta let museli mít parchantů požehnaně...
    Nevím, to už mi přijde pravděpodobnější ten Blackfyre. Nemyslím si, že by si s ním Martin dával takovou práci, kdyby to byl podvodník, kterého se obratem zbaví.
  • Griff napsal(a):

Ježišmarjá, ještě Blackfyre do toho! :D Já bych se tedy zatím držel oficiální verze.

No, podle popisu vypadá jako 1000% Targaryen, stejně jako všechny Rhaegarovy děti... Ale na Griffa si pravděpodobně pamatovat alespoň někteří budou.

Já neříkám, že nepozvednou. :) Lannisterů už maj stejnak všichni plný zuby. Ale nemyslim si, že je to Rhaegarův syn, prostě.
    P.S. Traduje se, že Rhaenys vypadala spíš jako Martell než Targaryen. :)

• sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

Já neříkám, že nepozvednou. :) Lannisterů už maj stejnak všichni plný zuby. Ale nemyslim si, že je to Rhaegarův syn, prostě.
    P.S. Traduje se, že Rhaenys vypadala spíš jako Martell než Targaryen. :)
    Jistě, je klidně možné, že to není Rhaegarův syn, ale pořád si myslím, že jo.
    P.S. S tou Rhaenys máš samozřejmě pravdu, mea culpa.
  • Griff napsal(a):

Nevím, to už mi přijde pravděpodobnější ten Blackfyre. Nemyslím si, že by si s ním Martin dával takovou práci, kdyby to byl podvodník, kterého se obratem zbaví.

Ale fakt, že je to podvodník nemusí nutně znamenat, že se ho Martin zbaví. Na trůnu může skončit i tak... S hořkou pachutí na jazyku pro ty, kdo VĚDÍ.
    Mně přišlo dost roubované už to jeho "přežití". Přece jen- po čtyřech knihách vytáhnout takovouhle postavu z rukávu...
  • Můj dojem byl takovej, že je pravej - že ho Varys stihnul ukrýt a teď více či méně mu vyšlapává cestičku k trůnu. :-) Navíc ten Connigton k tomu - ten to snad ví na 100%, doufám...
    Ad zástavy - já myslim, že bude ,mít solidní podporu - lidi už mají války dost a on má jako jedinej nárok se stát králem...

Griff napsal(a):

Ale fakt, že je to podvodník nemusí nutně znamenat, že se ho Martin zbaví. Na trůnu může skončit i tak... S hořkou pachutí na jazyku pro ty, kdo VĚDÍ.
    Mně přišlo dost roubované už to jeho "přežití". Přece jen- po čtyřech knihách vytáhnout takovouhle postavu z rukávu...
    Nemusí, ale stejně tak mi přijde nepravděpodobné, že by nechal na trůnu podvodníka.
    Ono, nalijme si čistého vína, s tím roubováním experimentuje Martin hodně a nabírá to obrátky. A trumfové eso si člověk prostě nechává na konec. ;)
  • Mně je Aegon sympatickej tím, že (snad) dá věci v Západozemí konečně do pohybu. A už vidím, jak se Dany, až se dozví, že jí její synoveček chce ukrást trůn, požene do Západozemí Mereen ne-Mereen. :)
  • Stark z hor napsal(a):

Můj dojem byl takovej, že je pravej - že ho Varys stihnul ukrýt a teď více či méně mu vyšlapává cestičku k trůnu. :-) Navíc ten Connigton k tomu - ten to snad ví na 100%, doufám...
    Ad zástavy - já myslim, že bude ,mít solidní podporu - lidi už mají války dost a on má jako jedinej nárok se stát králem...

Ano, můj dojem je přesně totožný. Skeptiky vem čert. ;-)
  • sveva napsal(a):

Mně je Aegon sympatickej tím, že (snad) dá věci v Západozemí konečně do pohybu. A už vidím, jak se Dany, až se dozví, že jí její synoveček chce ukrást trůn, požene do Západozemí Mereen ne-Mereen. :)

jj, anabáze v Zálivu otrokářů mě silně nudila. Snad jí Victarion ukradne ty draky. :)
    Řekl bych ovšem, že pokud se podaří Danny přesvědčit, že Aegon je skutečně Aegon, tak jeho nárok uzná.
  • Pokud ho Varys zachránil, jak jsem četl na westerosu, tak určitě ví, jestli to je nebo není Aegon. A pro Targeryany má mám pocit Varys slabost (i bláznivému Aerysi radil dobře, když nechtěl pustit Lannistery do hradu), tedy bych neřekl, že si jeho původ vymyslel. Aegon to prostě bude. Vytažen je z části teď, protože má drak mít tři hlavy, tedy tři Targeryáni se očekávají. I to co viděla Daenrys v House of undying implikuje, že by měl být Aegon naživu. O něm bych proto již nepochyboval. A to, že jej vytáhl až teď, může značit i to, že se nestane tou nejdůležitější či jednou z nejdůležitějších postav. Může se stát králem a nemusí, jen to značí pokus o to, aby tam právoplatného dědice dosadili. Ten pokus může a nemusí být úspěšný ve všemožných podobách.
  • Ja som nečítal ešte ani Hostinu, ale z tých skromných informácií, čo viem, by som usúdil (a utrúsil) toto:

Varys bol zlodejom po tom, čo ho vykastrovali, asi si vtedy povedal, že sa zahrá na šedú eminenciu a tak si zbieral svojich špehov, kým nemal veľkú silu. Napokon sa stal Aerysovým našeptávačom. Myslím si, že si uvedomoval jeho šialenosť a vedel, že to treba vyriešiť, ale asi dúfam, že zomrie sám. Avšak to, že nechcel pustiť Lannisterov by som skôr pripísal tomu, že sa troška bál aj o svoj hodvábny napudrovaný zadoček. Teraz, keď je Aerys dole, vie, že dedičom je Aegon - Varys je naklonený Targaryenom, preto sa tvári, že slúži ríši, ale aj tak viac slúži na stranu Targaryenom.
  • Varys dle mě víc než Aerysovi byl věrný Rhaegarovi a jeho snu o tom, že jeho syn je "to divný jméno co hádáme kdo je"
  • Nejspíš to Targareyn asi je, ale já bych je zpátky na trůnu vidět nechtěl. Už to chování Danny mi zavání novým "burn them all" stylem kralování. Nebo George našel ženicha pro matku draků...
  • Ja nechcem vidieť na tróne Danny ale Aegona, dúfam, že ten nie je v "burn them all" štýle, to by sa mi nepáčilo .)
  • Ja nechcem vidieť na tróne Danny ale Aegona, dúfam, že ten nie je v "burn them all" štýle, to by sa mi nepáčilo .)

Tak Dany na trůně.... Hmm... To už radši Velkého Jiného.
    Aegon zatím vypadá zdráv i na duchu.
  • A Aegonem mám dojem, že Martin ho vytáhl, neboť mu Danny "ujela" do "tatínka" :D
  • priviesť Blackfyreov na trón sa mi páči a je to aj celkom "historicky verné". má to opodstatnenie a oporu v tom čo sa občas dialo. aj keď stále mám pocit, že GRRM sa inšpiroval tou časťou Tudorovcov kde to vyzeralo, že rod vymrel a objavil sa zabudnutý Eduard neviemkoľký, syn či vnuk zákonného nástupcu trónu, ktorý odmietol byť kráľom....
    ak si to teda ešte pamätám...
  • Trochu jsem se nudila :D, tak jsem tak v rychlosti prošla Tyrionovy první kapitoly a hledala v nich náznaky toho, že Aegon je Illyriův.
    Co mě upoutalo už při prvním čtení, je ta socha před Mopatisovým domem, kterou Tyrion vidí z okna. Je to Illyrio zamlada (kolem šestnácti) a popisuje jí takhle: "He was lithe and handsome..." Když Tyrion poprvé vidí mini-Griffa: "He was a lithe and well-made youth, with a lanky build." Možná náhoda, možná taky ne. :) Jeho věk odhaduje na 15-16 (Aegonovi by mělo být cca. 18).
    Pak Illyrio vypráví o svojí druhý ženě (z Lysu) a ukazuje Tyrionovi medailonek s její podobiznou. "...a woman with big blue eyes and pale golden hair streaked by silver." Že by Aegonova maminka? ;)
    Pak jsem našla pár drobností, jako třeba když Tyrion v truhle najde starší oblečení na malýho kluka (i když to nic nedokazuje, mohl u něj bydlet i pravej Aegon), nebo jak Illyrio se zvláštním sentimentem říká, že má pro Aegona dárek, který ho potěší (nějakou sladkost). Vypadá, že je mu dost líto, že ho neuvidí ještě před svatbou s Dany atd.

Taky by to dávalo větší smysl, že chce na trůn dostat vlastního syna, než nějakýho kluka z odepsanýho rodu ve vyhnanství.

Omlouvám se za citace v angličtině, překlady doma nemám.
  • sveva: Tohle vysvětlení se mi líbí... :D

Ja nechcem vidieť na tróne Danny ale Aegona, dúfam, že ten nie je v "burn them all" štýle, to by sa mi nepáčilo .)

Tak Dany na trůně.... Hmm... To už radši Velkého Jiného.
    Aegon zatím vypadá zdráv i na duchu.
    :D Na jednej strane Velký Jiný a na druhej Dany... A zrazu sa celý ľud nahrnul k Velkému Jinému a začal ho oslovovať :D Už to bidím...

Ale inak som rád, ja Aegona na tróne chcem... Ale nie ako AA ani ako Pieseň... :/
  • Že by lidi pochopili, že experiment neTargaryen na trůnu se nepovedl, a je třeba zavést staré pořádky? Na výpravu mladého Griffa se těším ve WoW hodně. Akorát aby to nedopadlo jako s chudákem Quentynem.
  • U Quentyna jsem nějak nepochopil účel výpravy, děj se tím moc neposunul. Chci vidět linku Starků ve WoW (sakra to je jak world of warcraft, vymyslete lepší zkratku) Kdyby s nima už nepočítal nechá je všechny umřít. Malíček cvičí Sansu, Assasini Aryu, Zelenověštec Brana, a pro Rickona míří Mořeplavec. Starkové ovládnou sever, dejte na má slova. Na trůnu bude sedět buď Velkej jinej pán nebo Targeryen. S Dany už do budoucna moc nepočítám, svoji roli odehrála.
  • Blackfish: Tiež si si všimol :D WoW World of WarCraft

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi