Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

1246715

Komentáře

• Tak toto si bude vyžadovať viac ako jedno pozretie aby som si vyjasnil svoj názor. Bo prvé dojmy sú zmiešané. Pekné momenty striedali horšie: pričom medzi to lepšie ja radím celé dianie na Zimohrade a väčšinu na Essose (okrem toho dračieho odkašlania, ktoré bolo až úsmevné). Svoje grády podla mna mala aj výčitková scéna Stannisa a Mel a Arya s amorfným zabijákom (doteraz som nepochopil ako ho mohli zajať...). Ostatné: Robb, Kralokat, KL a dianie za Stenou (Samwellova modrá krv im nechutí?? vysvetlenie, že modrookí nechávajú svedkov aby šírili des moc neberiem) skôr sklamaním.
  • baltim: Máš pravdu, že proroctví tam chybělo, to je fakt, ale celá ta linka už byla narušená krádeží draků, takže jsem to neočekával.
  • Ono se troubilo? Já na to čekal a čekal a žádné troubení jsem neslyšel...
  • sederik napsal(a):

baltim: Máš pravdu, že proroctví tam chybělo, to je fakt, ale celá ta linka už byla narušená krádeží draků, takže jsem to neočekával.

Ono celkově Dům neumírajících bez neumírajících... Kampak se nám zase schovali? Co mi to jen připomíná :-D Ale teď vážně. Já měl zato, že to, co si Dany vyslechne v domě neumírajících je pro další děj vcelku dost zásadní (co se její linky týče). Teď si nejsem jist, jestli se nepletu, ale nedozvěděla se tam Dany náhodou to svoje "když chceš jít na západ, musíš na východ. Když chceš dopředu, musíš dozadu..."? Možná jí to řekla už Mirri maz Durr, fakt si teď nejsem jist, ale vypustit toto z HoU by bylo vcelku zásadní, protože to pak Dany podle tohoto proroctví vezme trochu jinam, než do západozemí... Ale v seriálu si nelámou hlavu s ničím a klidně vymyslí scénu, kdy Dany na lodi do Pentosu potká jinou loď s nějakou věštkyní a ta jí to všecho řekne... A co to, že drak má tři hlavy?
  • Již v prologu seriálu nechali Jiní na živu Willa, tak co vám to u Sama najednou vadí? Hlavní je, aby byl seriál konsistentní sám se sebou. Pokud jej neustále budete srovnávat s knížkou, tak si velmi často sami naběhnete na nějaký důvod, proč být nespokojen.
  • baltim napsal(a):

A co to, že drak má tři hlavy?

To říkala Arya Tywinovi. Dany si to bude muset domyslet nebo jí to řekne Malíček na okružní cestě po celém světě :D.
  • To spíš Barristan, až za ní dorazí.
  • Ten kůň se vysral v nesprávnou dobu...
  • So...
    · Pycelle se v té Tyrionově potupě pěkně vyžívá. :D
    · Symbolický příjezd Tywina pro ručku- seru na vás (a ne zlato ;)
    · Loras se krásně zdrceně zarazil, když mluvil o Renlym a Margaery vypadá ve svých šatech jakkoli, jen ne nevinně. Těšila jsem se na žádost o bílý plášť, ale o tu jsme asi přišli Sansiným odchodem.
    · Skvělá Sansa a nejspíš i PedoPetyr. Malíček převzal kus rozmluvy od Dontose, poslední větu šlohl Ohařovi, přidal trochu otlapkávání a nesmrtelného „like your mother“ a hned bych mu šlápla na krk, hajzlovi jednomu.
    · Chudák Ros, jak nenajde správné příslušenství, je celá nesvá.... :D
    · Ten výtlem těch tří, když Brienne promluvila. :D Jaime je prostě Jaime a Brienne mi už teď leze na nervy (takže bude dobře napsaná i zahraná :).
    · Scéna s Mel mi nepřišla tak strašná. Je mi líto, že Stannis trochu nepřitlačil, když už jí držel pod krkem >:) ale Melisandra se hezky rychle vzpamatovala a začla se po něm zase plazit a oblbovat sladkými přísliby věcí budoucích. Mně to na ní sedí.
    · Mám strašné nutkání jít obejmout Theona v té scéně, jak mluví s Luwinem.
    · „...Every fucking god!!!“ strhující proslov, Theone.
    · Začínám mít podezření, že Šae je Var-Illova návnada pro Tyriona ve hře !T!Všechny cesty vedou k Daenerys. Kdybych nevěděla, co udělá, skoro bych jí tu zamilovanost věřila.
    · Z Robba je idiot, co zahodí čest s argumentem „I love her.“ a ani se neumí oženit před správnými bohy!!!
    · Královna všehomíra zase vypadá jak chudý krále vypravující se do boje... Jo, vlastně, ona teď není víc než ten chudý král (a do boje taky míří)... Její zmizení se mi líbilo. Jednoduchý trik, ale pěkný.
    · Jaqen! +1 <3 Ano, není to ono (hlavně díky změnám v ději), ale i jeho „smrt“ se mi líbila.<br />· Zamáčkneme slzičku za vypálený Zimohrad.
    · Shaggy roste do krásy.
    · Proč ta kárka s Branem? Vždyť je strašně nápadná a bude je zpomalovat...
    · Daenerys je Velký Jiný- proto ta zničená zasněžená trůnní síň- Dobije 7K a s ní přijde Velká zima (draci jsou maskování).
    · Vidíte! Existují všichni tři draci! Ne jen Drogon ;)
    · Upálení PP- špatné. Nelíbilo se mi ani chrlení ohně, Dany ála přikovaná starověká princezna působí tak nějak blbě...
    · Ygritte vymyslela další skvělou hru- Plácni si, jestli to zaduní! (Duní- je to dutý. :)
    · Souboj s Půlrukým- slabota.
    · Není Longclaw nějak kraťoučký?
    · Pěkný závěr v Quarthu. Doreah mne nemrzí, prázdný trezor jsem tak trochu očekávala- bod za tuhle změnu. Dany opět nalezla kus rozumu a Dothrakové uspořádali večírek dle svého :D
    · Návod pro začátečníky- vidíte tři v černém (Edd, Grenn a Sam)- jde o Noční hlídku (ostatní táboří někde opodál)...
    · Pěst možná nebyla v noci, ale problém bych v tom neviděla- slunce nesvítilo a Jiní si šero se zimou přinesli s sebou.
    · Nádherné čepele Bílých chodců (a pěkný koník :), krásná modř očí. Armáda nezapůsobila tak silně, jak by mohla, ale mráz po zádech přeběhl.

Ještě jednou vysekávám poklonu Djawaldimu za práci s hudbou a jednotlivými motivy.
  • Taky mám velmi smíšené pocity. Tyrion a spol. super. Zranění vypadá dostatečně ošklivě, i když mu nechali nos (aspoň se na něj bude dát dívat). Postava Šae v seriálu mě čím dál tím víc utvrzuje v mojí myšlence už z knihy, že ho fakt měla ráda, a že Tywin ji do toho prostě nějak donutil. Ale je možné, že Tyrionovi prostě přeji aspoň něco hezkého..
    Varyse a Ros jsem nepochopila. Neříkám, že ta scéna byla špatná, ale proč musela být v posledním díle? Proč ne třeba v díle 8? A hlavně: proč byla tak dlouhá? Mohli těch pár minut ušetřit a dát je Dany a HoU. Ta mě totiž zklamala asi nejvíc. Nechtěla jsem, aby tam byla hostina mrtvol, protože ta by tady byla až moc spoileroidní, ale ty ostatní vize tam být mohli. A hlavně Neumírající....to je jako hlavní protivník Pyat Pree a v úžasné matrix scéně to s ním vyřeší? To byla asi nejhorší část dílu. Naopak zavření XXD do trezoru se mi líbilo.
    Svatba Robba a víra v Sedm se opravdu, opravdu nepovedla.
    A Jiní...no, měli se držet knížky. Tam když jsem to četla, běhal mi mráz po zádech. I potom, když před něma prchali a Sam poprvé? jednoho viděl. Brr. Tady to bylo dost nemastné neslané.
  • Takže dokoukáno. Inu, díl je to spíš průměrný. Že žádná linka není pořádně zakončená, to už je holt dané předlohou. Konec je sice pěkný, ale obávám se, že pro diváky příliš nedával smysl. Dům neumírajících a linka s Dany je sice úplně jiná, než jak ji známe z knihy, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Mrzí mě Robb. Jak už bylo zmíněno, není důvod, proč by si tu holku měl brát podle pravidel nových bohů. A hlavně i kdybych nevěděla, kam tahle romance směřuje, viděla bych, jaká blbost (ne že by se teda v knížkce choval moudře) to od něj v tej situaci je. Se vší úctou k Chaplince - řekla bych si, jestli mu ta kurvička za budoucí problémy stojí. Jo tak on se s ní jednou vyspí a myslí si, že jsou si souzený, ha? Doufám teda, že ve třetí sérii trochu napravěj škody... a sakra, věděla jsem, že s Catelyn se Robb odcizí, ale že to bude až tak zlý?
  • Takže moje dojmy jsou převážně kladné.
    Hned na úvod vidíme, jak je Tyrion odstrčený a pokud jde o jeho jizvu, tak jsem něco takového čekal. Scéna na Zimohradu splnila mé očekávání. Jen mi celkem vadí, že Luwin o přežití Brana a Rickona věděl -- v knížce mi pak scéna s umírajícím Luwinem přišla dojemější. Theon -- Skoro jsem věřil, že je opravdu vyhecuje k boji :D. Dům neumírajících trošku sklamání, mohli tam dát aspoň malý nástin RW. Doreah s XXD si podle mě zasloužili co dostali. Závěrečná scéna mi přišla super -- zima z Bílých chodců úplně vyzařuje :).
  • Heh, tam bylo snad víc efektů než v předchozí epizodě. :-)
    Dany - prostě super. Od baráku až po trezor. Konečně byly i draci trošku víc vidět.
    Nemrtví kůň byl drsnej, a jeho jezdec ještě drsnější. Ale to troubení na mne moc děsivě nezapůsobilo. Navíc, tuhle scénu jsem si vždycky představoval za noci. A v knize to bylo také v noci ne? Zkáza v Zimohradu mne zklamala, až na poslední záběr. A kolbížky měly padnout až před trůnem, né někde venku na chodníku. (trošku divné, že Margaery dorazila tak brzy a zbytek rodiny je ještě na cestě).
  • Díl nebyl špatný nejvíc se mi líbila linie s Dany, ze zasněženého trůního sálu mi běhal mráz po zádech. Pak taky dění na Zimohradu a dojemné rozloučení s mistrem Luwinem. Poslední scéna mě dost zklamala :-/ ten pochodující zástup umrlců to byla posádka Černé perly?
  • Pozor, Eddard si bral Catelyn tiež v septe, takže je možné, že to urobil kvôli Talise, ktorá zrejme vyznáva Sedem.
  • no mne budú danyne kamarátky chýbať. dobre sa na ne pozeralo.... :)
  • Ten záběr poslední to trošku zabil no... Bylo vidět že je to dělaný ve studiu a bylo to vidět až moc... Navíc ten Jiný mně nějak nepotěšil... Pořád bych radši nějakou víc abstraktní věc.

Sarven: Ano :D
  • Jen dotaz, to byl sníh? Mi to připadalo jako popel, co tam bylo a padalo...
  • Arianus: Kolem sloupů byly rampouchy, tak předpokládám(e), že to byl sníh...
  • A co čekáte? V tomto ročním období na místě natáčení? Gojko Mitiče za sněžným dělem? :-p
  • Jarla napsal(a):

A co čekáte? V tomto ročním období na místě natáčení? Gojko Mitiče za sněžným dělem? :-p

Baťušku Tita!
  • Tito krvavý pes se struhadlem a krychlí ledu ?
  • Jarla: Spíš Johna McGrathe... Sál je v severním Irsku....
  • Anglachel napsal(a):

Pozor, Eddard si bral Catelyn tiež v septe, takže je možné, že to urobil kvôli Talise, ktorá zrejme vyznáva Sedem.

Což je u dívek z Volantisu mimořádně obvyklé. ;)

Tahle dějová linka s urozenou dívkou z Essosu, která se rozhodla nezištně pomáhat trpícím, mi přijde velmi slabá. Přišli jsme díky ní totiž o celou lnii s Jeyne Westerling, jež byla další intrikou Lannisterů. Robb tak teď bude až do Krvavé svatby vypadat jenom jako idiot, kterému hrklo v péru kvůli exotické krasavici. :/
  • Andalovia sú z Essosu z okolia Slobodných miest, myslím, že dokonca Volantis(ktorý je myslím vo vnútrozemí) je pri tej oblasti dosť blízko. Takže je možné, že sa s tou vierou stretla a po príchode do Westerosu na ňu aj prešla, keďže otroctvo je v nej odmietané.
    Navyše Robb je polovičný Tully a môže byť, že sa rozhodol pre obrad vo viere svojej matky(navyše, o obrade starej viery sa nikde nič nepíše(Tanec som nečítal, čiže odtiaľ neviem, či tam nejaký nebol)).
  • Arianus napsal(a):

Jen dotaz, to byl sníh? Mi to připadalo jako popel, co tam bylo a padalo...

mne to tiež prišlo ako popol. alebo sneh zmiešaný s popolom. aj tá sála vyzerala byť zničená ohňom. vyzerala ako pieseň ľadu a ohňa....
  • Andalos je na samém severozápadě Essosu, zhruba tam, kde se nachází Pentos. Jenže žádní Andalové tam už mnoho tisíc let nežijí, před 6000 ety se jim totiž zjevilo Sedm a řekli jim, aby se přeplavili přes Úzké moře a vybudovali pevnost víry na Westerosu. Na Essosu je víra v Sedm praktikována minimálně, a to v největší míře exulanty z Westerosu.
    Jistě, setkat se s ní mohla, mohla na ni po příchodu na Westeros i konvertovat, ale to se v seriálu bohužel nikde neřeší. Jak říkám, tahle linka mi přijde překombinovaná a zbytečná.
  • Amaroun napsal(a):

Navíc ten Jiný mně nějak nepotěšil... Pořád bych radši nějakou víc abstraktní věc.

Mně se dost líbil. Konečně jsme je viděli detailně. Tohle je podle mě zvládnuté dobře, mu to sílu. V artworcích byli taky zobrazováni jako něco s "lidskou" figurou.
    Celkově bych díl viděl tak na 70-75%. Bohužel to dnes dojelo na to, že House of Undying nemohl být zobrazen naplno.
  • Inu, takto. Diel som nevidela celý na jeden šup, rozdelila som si ho reklamnou prestávkou. Neviem, vďaka nedostatku spánku a zbytkovej whiskey sa mi to celé globálne páčilo. Sú tam momenty, ktoré (odosobňujem sa radšej od kních) mali šmrnc.
    Theon. Tá postava mi bola v 2 strašne nesympatická, rovnala sa miestami Cersei i Joffovi. Zahraný bol skvele, v scéne s jeho príhovorom, tak oduševnený bol, mi ho bolo aj ľúto skrz tú dýku v chrbte.
    Jaime a Brienne. Zase skvelá scéna.
    Sansa a Joff. Malíček. Tywin. Opäť-dobré.
    Arya a Jacquen. Nie zlé, milo prekvapilo.
    Tyrion. Jeho scény sú vždy dobré. Opäť nesklamal.
    Vypálenie Winterfellu. Oša. Boli tam zlovlci? Že to boli zlovlci? Veľmi dobré.
    Dany. Spravili to dobre. Vynechali vlastne to jadro ale omáčka bola postačujúca. Aj to pripútanie, oheň, zhorenie. Potrestanie kráľa ,,Kártu".
    Sneh. No dobre. Vyzerá pekne. Ako žena v problémoch. Ygritte sa mi páči.
    Ale za čo dávam 10/10 tomuto dielu. To nedosiahla ani katarzickás céna v 9, na začiatku bitky. Nie. Tri zatrúbenia. A potom to prišli. Iní. Famózni. Vážne som sedela v tej chvíli s otvorenými ústami. Hudba to len dokresľovala. Naozaj klobúk dole. Spravili ich podľa môjho gusta.
  • Mně tenhle díl taky nevadil. Samozřejmě s Blackwater se to nedá srovnat, ale dost se mi líbí že zhruba od třetího dílu druhé série tam tolik necpou sceny 18+. Přislo mi ( na rozdíl od první
    řady , kde neuběhl díl bez sexuální scény), že tam, kde sex být nemusel, tam ho necpali. Na druhou stranu vykreslení Theona se mi moc nelíbí. Z nafoukaného hajzlíka, který myslí jen sám na sebe a považuje se za "něco víc", udělali chudáka, kterého odvezli zlí Starkové z Železných ostrovů a který všechno dělá jen pro svou rodinu. Co bylo to škrcení Melisandry taky nevím. Stannis by to nikdy neudělal už jen kvůli jeho smýšlení a dodržování vybraných mravů. Navíc přijde mi, že Mel ho ovládá natolik, že by jí nezkřivil jediný vlásek i kdyby ho otrávila. No a k Jonovi se nebudu vyjadřovat.:)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi