Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

13468915

Komentáře

• Tyna napsal(a):

Opravte mě, pokud se mýlím, ale neodříkali Eddard a Catelyn svoje sliby jak v septu, tak před čarostromem?

Nevím, jestli v Ŕekotočí měli čarostrom.

Měl by tam být.
  • Obdobně to bylo i v Římu, kde první 2-4 díly byly často scény plné sexu a pak skoro vůbec. Kdesi jsem četl, že to má za cíl nalákat na seriál určitou část ženské populace, která by se na to jinak nekoukala
    :-) nj, ženská populace... :-) nic je nepřiláká k obrazovkám tak, jako odhalená prsa a imitace sexu, zatímco jejich mužské polovičky trpí a touží po kvalitně zobrazených historických reáliích a zahalených nestydách :-))))
  • Neříkám že je špatně, ale Luwin taky mohl něco naznačit nebo mohl Bran klást otázky... Dyť jeden z důvodů proč Bran prchal je Ramsay, ne?
  • Amaroun napsal(a):

Ještě mne trošku vlastně připadá špatné udělaný vypálení Zimohradu... Nečtenářovy to může docela zamotat hlavu - proč by vlastně Seveřani měli vypalovat Zimohrad. Není tam vlastně ani náznak toho, že je něco špatně s obléhajícími...

Proč Saracéní po dobytí Jeruzaléma od křižáků zbořili jeho hradby ?
    Proč Chorvati vyhodili do povětří domy Srbů uprchlých před boji ?
  • Tyna napsal(a):

Obdobně to bylo i v Římu, kde první 2-4 díly byly často scény plné sexu a pak skoro vůbec. Kdesi jsem četl, že to má za cíl nalákat na seriál určitou část ženské populace, která by se na to jinak nekoukala
    :-) nj, ženská populace... :-) nic je nepřiláká k obrazovkám tak, jako odhalená prsa a imitace sexu, zatímco jejich mužské polovičky trpí a touží po kvalitně zobrazených historických reáliích a zahalených nestydách :-))))
    Přesně tohle mne taky napadlo, ale raději, když to řekneš ty :-D
  • haladdin napsal(a):

Amaroun napsal(a):

Ještě mne trošku vlastně připadá špatné udělaný vypálení Zimohradu... Nečtenářovy to může docela zamotat hlavu - proč by vlastně Seveřani měli vypalovat Zimohrad. Není tam vlastně ani náznak toho, že je něco špatně s obléhajícími...

Vím co tím chceš říct,ale zdá se mi to irelevantní... Přece jenom Zimohrad byl vypálený celý a proč by 500 hlavé vojsko vypalovalo něco co jim může sloužit jako opěrný bod? Ty co se v tom budou vrtat, tak zjistí že něco není v pořádku - to jo....
  • Tyna napsal(a):

Obdobně to bylo i v Římu, kde první 2-4 díly byly často scény plné sexu a pak skoro vůbec. Kdesi jsem četl, že to má za cíl nalákat na seriál určitou část ženské populace, která by se na to jinak nekoukala
    Ženský tam viděj svalnatý fešáky, jaký doma nemaj.l.
    A jak to říkala ta jedna ženská z Jáááánošíka ?
    " Boli tu husáári, Bože , Ti vedeli znásilňovať..
    Slúbili, že prídu zas.
    Neprišli...:-(
  • Amaroun napsal(a):

haladdin napsal(a):

Amaroun napsal(a):

Vím co tím chceš říct,ale zdá se mi to irelevantní... Přece jenom Zimohrad byl vypálený celý a proč by 500 hlavé vojsko vypalovalo něco co jim může sloužit jako opěrný bod? Ty co se v tom budou vrtat, tak zjistí že něco není v pořádku - to jo....
    Boltoni chtěli vládnout Severu ze svého sídla.. Měli na výběr - buď TAM DÁT SVOU POSÁDKU, KTERÁ BY CHYBĚLA JINDE, ANEBO ZNIČIT...
  • Janošíka si do huby neber - toho mám doma :-))
  • To jo ale ty uvažuješ jako čtenář... Nečtenáři ještě netuší nic o Boltnech... a já myslel, že se pozastavuješ nad tím proč by měla spřátelená armáda pálit svoje HQ (zimohrad) s taktických důvodů :-D
  • Jarla napsal(a):

Janošíka si do huby neber - toho mám doma :-))

Tiež vie znásilňovať ? ;-)
  • svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

A nejhorší je, že jsem po dlouhé době začla potkávat kamaráda, který je strašně podobný Robbovi (Maddenovi) a už tehdy jsem měla problém mu neříci, jakej je to trotl. A co teprve po tomhle díle :D

Hmm, kolik mu je? Jen mu nadávej a já ho obejmu ;)
    Letos 27 :)
  • Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

A nejhorší je, že jsem po dlouhé době začla potkávat kamaráda, který je strašně podobný Robbovi (Maddenovi) a už tehdy jsem měla problém mu neříci, jakej je to trotl. A co teprve po tomhle díle :D

Ooookey, to mě taky... to vypadá... hmm, zajímavě. Kdepak bydlí otec mých budoucích dětí, smím-li se ptát (řekni Praha, prosím)? ;)
  • svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Ooookey, to mě taky... to vypadá... hmm, zajímavě. Kdepak bydlí otec mých budoucích dětí, smím-li se ptát (řekni Praha, prosím)? ;)
    Bohužel tě budu muset zklamat, Praha to není. Ale neboj, není to tak daleko (zvlášť teď s dálnicí to je na hodinku a čtvrt až půl autobusem), jde o Hradec Králové.
  • Zdar lidi, díl se mi líbil 100%, ale možná je to tím že jsem nečetl knihu...do toho se chci pustit až skončí seriál abych si to pak nekazil. Měl bych ale jeden dotaz. Vůbec jsem nepochopil, kdo a proč vypálil zimohrad? Jestli je to nějak důležité a myslíte si, že to ještě bude vidět v příštím díle tak se nechám překvapit...ale jako chybí mi v tom ten smysl :-) tak jak?
  • Dino: Nech se překvapit :)
  • Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Bohužel tě budu muset zklamat, Praha to není. Ale neboj, není to tak daleko (zvlášť teď s dálnicí to je na hodinku a čtvrt až půl autobusem), jde o Hradec Králové.
    Takže... má tři děti, je to gay nebo kurevník? Má někde na internetu fotky? Omlouvám se za výslech, ale co si budeme říkat, exemplářů, co se podobaj Maddenovi, zrovna moc není :D
  • NE - NE - doufám, že NE a NEVÍM :D
    Mě ta podoba právě vůbec nedošla (po startu seriálu), ale když jsem ho teď po dlouhé době viděla, tak mě praštila do očí :D
  • Ako clovek, co necital knihu by som sa chcel spytat na par nejasnych veci:

Kde zmizlo tych 200 muzov, s ktorymi odisiel ser Rodrik Cassel, aby odrazil utok na Torrhen's Square? Vracal sa uz sam, takze bolo jasne, ze ich niekto porazil.
    Podla veci, co som pocul/cital, by to mal byt Ramsay a jeho vojaci. Ale potom je ako mozno, ze ser Rodrik sa vratil tak rychlo naspat a Ramsay-mu a jeho vojakom ta ista cesta trvala tak dlho? Robb a Roose Bolton sa tiez rozpravali, ze Ramsay je este "par" dni od Winterfall-u uz potom ako ser Rodrik bol nejaky cas mrtvy. ;/

Dakujem za odpovede
  • Krisa: Já mám zase čirou náhodou bratrance, kterýmu je šestnáct, má tmavě zrzavý vlasy a jmenuje se Rob(ert) :D
  • svoa00 napsal(a):

Takže... má tři děti, je to gay nebo kurevník? Má někde na internetu fotky? Omlouvám se za výslech, ale co si budeme říkat, exemplářů, co se podobaj Maddenovi, zrovna moc není :D

Teda, ty máš výrazivo...Prej kurevník....
    Třeba má jen rád lidi, a neumí říct ne.
  • haladdin: Inu, neřekl bys to do magistry knihovnice, že? :D A jak bych takovým typům měla říkat - barneystinsoni?
  • Jak jsem na seriál nenadávala, začíná mi připadat, že filmaři skopou, na co přijdou. Ze zajímavého Domu neumírajících udělali klišé typu lákavých iluzí, které tam mají Dany udržet.
    Jon zabije svého parťáka jenom proto, že mu bezdůvodně nadává do zrádců. Jak asi mohl zradit - tím, že se ztratil? Nebo že nezabil tu lišku ryšavou? A Divocí mu na to hned skočí a berou ho za svého. No budiž.
    Nejhorší byl ten Zimohrad. Já čtenář jsem nechápala, jak se stalo, že Dagmer zradil svého prince, vypálil hrad a nechal zmizet 500 anonymních oblehatelů. Asi to měl být cliffhanger do příští sezóny, co?

Co se mi líbilo: Jiní. Konečně jde vidět rozdíl mezi nemrtvými a bílými chodci, protože z knihy to poznat nebylo. Modré oči měli všichni. V té zimě jsou dokonce všichni čerství, jako od řezníka. :-)
    Robbovu linku zakončili rozumně. Každý film a seriál (třeba oblíbený Once upon a time) je o tom, že láska je nejdůležitější hodnota a když se objeví, musí jít vše z cesty. Tak proč to nedat do GoT? Všichni ostatní jsou moc pragmatičtí, viz to divadlo v trůnním sále.
    To, že svatba byla před sedmi, je IMHO důsledek Catelyniny výchovy, která se snažila své děti hodně ovlivnit. Robb a Sansa budou Catelynini, zatímco Arya a Jon jsou Eddardovi. Bran a Rickon jsou ještě moc malí.

Co se mi hodně nelíbilo: S Ross se počítá i v další sezóně.
  • Myslim,že finále bylo důstojné,sice tam bylo pář nepřesností,ale nic co by mě vyloženě sralo...těším se na další rok...
  • isu napsal(a):

Ako clovek, co necital knihu by som sa chcel spytat na par nejasnych veci:

Kde zmizlo tych 200 muzov, s ktorymi odisiel ser Rodrik Cassel, aby odrazil utok na Torrhen's Square? Vracal sa uz sam, takze bolo jasne, ze ich niekto porazil.
    Podla veci, co som pocul/cital, by to mal byt Ramsay a jeho vojaci. Ale potom je ako mozno, ze ser Rodrik sa vratil tak rychlo naspat a Ramsay-mu a jeho vojakom ta ista cesta trvala tak dlho? Robb a Roose Bolton sa tiez rozpravali, ze Ramsay je este "par" dni od Winterfall-u uz potom ako ser Rodrik bol nejaky cas mrtvy. ;/

Dakujem za odpovede

Ser Roderick šel bojovat proti Železným na Západ, Ramsay přišel z východu.
    Stáhni si některej díl knihy v pdf, na začátku některých bývají mapy.
  • Ben Nevis: Uf, v čem byl dům neumírajících horší (navíc ten trůnní sál žádná lákavá vize nebyla) než to, co udělali s Robbem? Ano, nějaká romantika tam musela být, ale tohle bylo za cenu toho, co z Robba jedním šmahem udělají idota, sobce a nadrženýho puberťáka. Jestli to má být nějaká pohádka o Popelce určená pro náctiletý holky, tak nevím, jak se budou tvářit, až prince zmasakrujou, království bude v prachu a Popelka odejde s holým zadkem.
  • svoa00 napsal(a):

haladdin: Inu, neřekl bys to do magistry knihovnice, že? :D A jak bych takovým typům měla říkat - barneystinsoni?

Dnes se pro týhle týpky používá termín Playboy.
    Prostě chlapec, co si rád hraje :-D
  • isu napsal(a):

Ako clovek, co necital knihu by som sa chcel spytat na par nejasnych veci:

Dakujem za odpovede

Problém je, že v knize se to odvíjelo úplně jinak než v seriálu.
    V knize ser Rodrik nejprve znovu dobyl Torrhen's Square a následně s cca 500 muži vyrazil zpět k Zimohradu. Tam zjistil, že hrad byl mezitím obsazen Theonem, tak ho začíná obléhat. Jenomže v noci mu do zad vpadnou muži Ramsay Snowa, bastarda z Hrůzova. Ser Rodrik v boji zahynul a jeho vojsko bylo pobito. Tedy nebyl chycen Železnými a popraven Theonem.
  • Svoa: prostě mám jiný názor (a Madden se mi nelíbí, a tak mi je jedno, co ze sebe udělá :-)). Dany šla po trůnu jako slepice po flusu, to bylo vidět. :-) Pokud to ale nebylo lákadlo, tak pak nevím, co tam dělal Drogo a dítě.
    Proč by Robb nemohl být nadržený puberťák? To, že ho prohlásili králem, neznamená, že je to ideální král. Jon byl vždycky z party ten rozumný, a přesto s Ygritte nespal kvůli krytí, ale popustil uzdu svým pudům.
  • Díl to nebyl špatný,ten Robb mě mrzí a štve mě že Starkové takhle dopadli no ale co už.
    Docela jsem se i zasmál třeba jako "You are women" nebo když to ten kůň hezky pohnojil. I efekty byly hezký,ten kůň a ten "jiný" byl moc hezký... To se mi vážně líbilo. Dost krutý bylo jak změnil tvář ten Jaqa něco,to jsem vůbec nečekal že by něco takového uměl,no ehm.. Je to fantasy no. :D

A co bych vážně nechtěl,tak být v kůži těch tří když slyšeli to třetí zatroubení... Chichi...

Prozradíte mi něco jako nečtenářovi? Teda čtu teď "Hru o trůny" ale nechce se mi čekat na odpovědi,když ty knížky má rezervovaných 15 lidí přede mnou.. A omlouvám se za slohovku.

Vždycky když někde umře za zdí,tak se z jeho mrtvoly stane "chodec"Či to začalo když se blíží ta zima? A oni mají tu armádu těch zombíku z divokých a noční hlídky co jsem koukal. A jsou nějací normální,ne jako zombíci?Třeba ti,co byly na začátku první série v prvním díle.Jo a kdo jsou děti lesa?Dost to v té knížce je ale nic o nich neřeknou,jen že vymřely před xxx lety. Děkuji :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi