Počkat, počkat, Varys klidně může být Blackfyre. Takže místo něj spíš Horký koláč, ne? ;)
Trvám na Varysovi. Na hlavu mi sedí líp a navíc Horkého koláče nemám ráda.
pozn.: Taky už jsme se setkala s teorií Varys Targaryen, tak proč ne Blackfyre...
Jarlo, ochránce zvířat na Tebe!!! ;)
To je škoda. Kdyby měl Horký koláč draka, jednak by už nemusel chodit pěšky a druhak by z něj taková trouba na dračí oheň udělal toho nejlepšího pekaře v celém Bleším zadku. ;)
Po Tanci se nepřestávám ptát, jak všechny dějový linky chce Martin se svým stylem psaní nějakým způsobem ukončit během dvou knih. Bohužel mě napadá jedině to, že většinu z nich nemá v úmyslu ukončit. S autorským cynismem sobě vlastním nechá některé postavy vyhrát další bitvu, hlavy jiných nabodne na kůl, ale bude si počínat v intenci svojí inspirace Válkou růží... prostě ten boj neukončí, pojede se dál. Argh :(
Po Tanci se nepřestávám ptát, jak všechny dějový linky chce Martin se svým stylem psaní nějakým způsobem ukončit během dvou knih. Bohužel mě napadá jedině to, že většinu z nich nemá v úmyslu ukončit. S autorským cynismem sobě vlastním nechá některé postavy vyhrát další bitvu, hlavy jiných nabodne na kůl, ale bude si počínat v intenci svojí inspirace Válkou růží... prostě ten boj neukončí, pojede se dál. Argh :(
Stačí jedna velká bitva, do které nažene všechny postavy - a je vymalováno. Ragnarök :-D
Jo, a Cersei mašírujíci jako holokoznice , holoprdelnice a holo...., módně vyholená (proč to tak Martin asi napsal ?) po King´s Landing musel být pro občanstvo hodně silnej zážitek... :-D Jsem zvědavej, jestli to v desáté, či které řadě seriálu taky dají :-D;-)
Předem se omlouvám za tento otřesný sloh. Je to vychrlení prvních myšlenek, mám za sebou 14 hodin čtení v kuse. Obsahuje strašně moc SPOILERŮ! To byl boj! Od pátku odpoledne... Vzalo mi to 50 hodin, tj. 25 stránek na hodinu (čtu velice pomalu). Možná jsem to zfoukl moc najednou, ale kvalita mi přijde oproti ostatním dílům níže. Každý kapitola musí končit nějakým šokem. Kolikrát jsem si říkal, že jsem mohl celou kapitolu přeskočit až na poslední stránku. Martin asi při psaní moc jedl, protože celé odstavce o psech a jiných pokrmech. Dále popisovaní postav mi přijde pořád stejné. Každý druhý má bičí hruď, široké ramena, 7 stop a nebo je vypasený. Nejvíce si musím postěžovat na Daenerys: její kapitoly jsem nikdy nemusel, ale v tom Meerenu to byl vrchol. I Sansa byla méně otravná, než ona s těmi jejími děťátky. Pokořený Theon mi to ale dokázal vynahradit. Bran bohužel vypadá, že do boje o severského lordu už nezasáhne, těch pár kapitol nám toho moc neřeklo. Arya byla super, na ní se taky těším. Davos se tam mohl ještě objevit, takhle nevíme skoro nic. Brienne jsem považoval za mrtvou. Tyriona po té kapitola taky (ne, že bych Skřetovi nepřál, ale taky by si to trošku zasloužil :)) Jon, ach škoda, že nevzal ten Zimohradský titul, obrácená mince Ramsaymu. Kapitoly s Divokýma byli jeden z vrcholu Tance. Har! Dorne se určitě spojí s Aegonem. To jim dá 60 000 mužů. Tipuji, že se k nim přidají Bouřliví lordi. Takže by se mohli dostat na takových 70 k můžu. Renly měl sice 100 k, ale polovina z nich je mrtvá a navíc čtvrtina byla určitě Bouřliví lordi. Takže jsou docela velké šance, že by to mohli dát bez Dračice.
Moje teorie tří hlav draků: Aegon, Rhaenys, Jon - děti Rhaegara. Z toho minimálně jedna hlava už je mrtvá. Možná. Martinovi už nevěřím jedinou smrt. :-)
"Každý kapitola musí končit nějakým šokem" - s tím se plně ztotožňuji... Někdy je to jen balast a pak na konci šok. Někdy mne to už štvalo S Daenrys ne... Bouřliví lordi byli ale také dost porubaní - 70k bych neřekl ani náhodou... Dorne je malí..
Mě se víceméně v Tanci s draky potvrdilo všechno, včetně Brienne. Hehe, jak se směju těm, kteří tvrdili, že ji oběsili. Ale co je nejlepší, že po skoro roce my co jsme už četli, konečně zase můžeme žít naplno :)
Je otázkou kdo trpěl víc :O Jestli ti to co to nemohli vyzradit nebo ti co to nečetli...
Mě se víceméně v Tanci s draky potvrdilo všechno co jsem čekal, včetně Brienne. Hehe, jak se směju těm, kteří tvrdili, že ji oběsili. Ale co je nejlepší, že po skoro roce my co jsme už četli, konečně zase můžeme žít naplno :)
Dorne má 50 000, Žoldáci 10 000... Zase bych tak ještě nejásal, ono prokousat těch 1200 stránek není prča. Ty šoky jsou jako by to měla být telenovela. Člověk sice potom musí otočit dalších 200 stránek, než se tam ta postava objeví. 14 x si přečíst, co podávají v Meerenu, 84 x si mezitím člověk poslechne myšlenky Daenerys na Daaria :-/
Dorne má 50 000, Žoldáci 10 000... Zase bych tak ještě nejásal, ono prokousat těch 1200 stránek není prča. Ty šoky jsou jako by to měla být telenovela. Člověk sice potom musí otočit dalších 200 stránek, než se tam ta postava objeví. 14 x si přečíst, co podávají v Meerenu, 84 x si mezitím člověk poslechne myšlenky Daenerys na Daaria :-/
50K? Fakt já měl za to, že 10 k. že je to nejmíň lidnatá část... Telenovela to je -to jsem si taky všiml... Však Martin je taky původně scénárista...
v Havlíčkově asi ne... Ale je to s tím rákosím ne? :-)
Houby rákosí, vrba. ;)
Tak houby? rákosí nebo vrba? :O Já slyšel rákosí v nějaký verzi...
Blíže u Viklova na stoku dvou řek stojí dutá vrba třetí lidský věk; všeptej do ní v tiché noční době své tajemství, a ulevíš sobě, jiný nemám lék." -
Hned tu noc se holič z domu vypravil, zkusit, co mu stařec v lese poradil, a našeptal do vrby hltavě, co král Lávra skrývá na své hlavě, pak se uzdravil.
50tis. mi nepřijde divný - já si to představoval zhruba jako Turecko, Egypt, Irán - nehostinná krajina, ale když už je náhodou úrodná, tak lidí jako s.. - smetí. :-)
Komentáře
pozn.: Taky už jsme se setkala s teorií Varys Targaryen, tak proč ne Blackfyre...
Jarlo, ochránce zvířat na Tebe!!! ;)
Ragnarök :-D
Jsem zvědavej, jestli to v desáté, či které řadě seriálu taky dají :-D ;-)
S Daenrys ne...
Bouřliví lordi byli ale také dost porubaní - 70k bych neřekl ani náhodou... Dorne je malí..
Zase bych tak ještě nejásal, ono prokousat těch 1200 stránek není prča.
Ty šoky jsou jako by to měla být telenovela. Člověk sice potom musí otočit dalších 200 stránek, než se tam ta postava objeví. 14 x si přečíst, co podávají v Meerenu, 84 x si mezitím člověk poslechne myšlenky Daenerys na Daaria :-/
stojí dutá vrba třetí lidský věk;
všeptej do ní v tiché noční době
své tajemství, a ulevíš sobě,
jiný nemám lék." -
Hned tu noc se holič z domu vypravil,
zkusit, co mu stařec v lese poradil,
a našeptal do vrby hltavě,
co král Lávra skrývá na své hlavě,
pak se uzdravil.
“Fifty thousand?” mocked Daario. “I count three.”
:)
50tis. mi nepřijde divný - já si to představoval zhruba jako Turecko, Egypt, Irán - nehostinná krajina, ale když už je náhodou úrodná, tak lidí jako s.. - smetí.
:-)