No ja ešte stále kdesi v hĺbke duše dúfam, že tie slzy čo ronila na súde boli len z malej časti dramatické - a aspoň z dosť veľkej časti naozaj tá ľútosť :) Ale to, čo hovorila... No prišlo mi to trošku moc ak by si len chcela zachrániť kožu a Tyriona by naozaj trošku ľúbila (aj keď svoju kožu viac)
sarven: přesně moje slova. Lord Gepeto Illar: ďábel je v detailech, bez takové pikantnosti jako je Obr z Lannisterů by to nemuselo vypadat důvěryhodně.
no čo sa týka Šae, fakt je, že si domýšľame čo sa stalo a ako sa stalo. my vlastne vôbec nevieme, čo sa udialo po Tyrionov uväznení a ako sa dostala k Tywinovi. nechcem ju glorifikovať ani nič podobné, ale tvrdenie, že "ľahko ho predá" je nadnesené. možno sa chcela sexom zachrániť, možno proste prijala ďalšieho ochrancu.... myslím tým teda, že mohla Tyriona "takmer ľúbiť", ale keď sa jej zrútil svet tak jednoducho pragmaticky urobila čo bolo pre ňu dobré
ja rozlisujem Sae v knihe a v seriali - v knihe jedine, na co mysli, su hodvab, krajka a sperky, stale to tam omiela dokola, v seriali naopak sa chce prestahovat do Pentosu a pit, jest a sukat. To je uplne ina Sae.
Jak říká Hildegarda - u knižní Šae jsem nikdy neměl pocit, že by k Tyrionovi měla jiný než profesionální vztah, a to byl popsán pohled na ní povětšinou z Tyrionova POV, a kdo jiný si ji měl idealizovat, když ne on.
Seriálové Šae tu lásku (nebo aspoň jakousi loajalitu) zatím věřím.
Já teda ani seriálové Šae lásku k Tyrionovi nevěřím - podle mě je to profesionalita + vidina zlepšení postavení (z táborové běhny na skoro paní trpaslíkovou Tyrionovou)
Ahoj, prosím nemůžete sem dát někdo nějaký odkaz kde se na tento díl podívat nebo stáhnout? Dívala jsem se na sledujfilmy.eu, ale tam to dneska odstranili a já to nikde nemůžu najít a do teďka jsem prostě nestíhala (ach, těžký úděl učitelek). Ta děkuji předem :)
Jak říká Hildegarda - u knižní Šae jsem nikdy neměl pocit, že by k Tyrionovi měla jiný než profesionální vztah, a to byl popsán pohled na ní povětšinou z Tyrionova POV, a kdo jiný si ji měl idealizovat, když ne on.
Přesně tak. Jestli ho zradí, tak je Šae lepší herečka než herečka, co ji hraje. :-)
Komentáře
Lord Gepeto Illar: ďábel je v detailech, bez takové pikantnosti jako je Obr z Lannisterů by to nemuselo vypadat důvěryhodně.
Možná ho fakt miluje, ale mě se to prostě nějak nezdá.