Ahoj, po dočtení Terroru (mimochodem, skvělá kniha) mám chuť zakusit ještě trochu temna a hororu. Vybírám mezi To a Prokletí Salemu od Kinga a mezi Hladovými hrami od D. Simmonse. Která vás nejvíc oslovila ? případně, kdybyste měli nejaký další typ, tak si rád počtu :)
Hladové hry moc horor nejsou, spíš akční thriller s plno honičkami a střílečkami. Co se týče Kinga - záleží, jestli máš raději příšery/démony nebo klasiku s upíry. Obojí je dobré. Já osobně bych sáhla po To, protože mám ráda příběhy s dětmi (pro dospělé).
Raději mám démony/příšery :) co se týče TO, opravdu muže vyděsit klaun (ta otázka zní blbě) ? chápu, že Kingova vypsaná ruka zvládne vystrašit, ale dokáže to udržet napětí a hrůzu většinu knihy ? Díky za tipy :)
Raději mám démony/příšery :) co se týče TO, opravdu muže vyděsit klaun (ta otázka zní blbě) ? chápu, že Kingova vypsaná ruka zvládne vystrašit, ale dokáže to udržet napětí a hrůzu většinu knihy ? Díky za tipy :)
On to není tak docela klaun. A musím se přiznat, že z něj mám děsy doteď.
Edit: Ale tohle mám u více Kingových knížek. Třeba po přečtení Prokletí Salemu mám strach se v noci dívat z okna :D
Ve filmu byl ten klaun děsivější než ta příšera. :-) Jinak těžko říct, jestli je tam dost hrůzy. U Kinga je většinou hlavní příšera člověk. Třeba otec alkoholik nebo manžel tyran.
Nejspíš si znova přečtu něco od jednoho z mých velkých oblíbenců Raye Bradburyho (R.I.P. Rayi, ach jo). Tak doufám, že Martin se taky dožije aspoň devadesátky.
Tak sem se rozhodl, že nejdřív přečtu prokletí salemu, a potom se vrhnu na TO :) škoda Bradburyho, na jeho 451 stupňů Fahrenheita budu ještě dlouho vzpomínat.
10 Reasons Why Cormac McCarthy Is A Badass By David McMillan
1. McCarthy isn’t afraid of delving into the dark side of America. 2. McCarthy makes violence a thing of beauty. 3. McCarthy hates talking about his own work. 4. McCarthy doesn’t mind insulting literary giants. 5. McCarthy dislikes semi-colons and exclamation points. 6. McCarthy prefers scientists over writers. 7. McCarthy is a master at creating brilliant, violent nihilists. 8. McCarthy still types all of his novels on an Olivetti typewriter. 9. Werner Herzog also thinks McCarthy’s a badass. 10. McCarthy is a pessimist — but a courageous one.
Napsal toho hodně dobrého a je teď považovaný za jednoho, ne-li nejlepšího spisovatele Ameriky... Osobně se mně jeho knihy libí, i když jsou dost často takové depresivní...
Rozhodla jsem se užít si trochu "guilty pleasure" a koupila jsem si Dceru kostí a dýmu. Ano, vím, je to vestejné sortě jako Stmívání, alejá prostě nemůžu odolat, když někdo píše okouzlen jednodenní návštěvou Prahy o Češích... Ze stejného důvodu jsem si koupila Andělské zrcadlo. Zatím musím říct, že to má své světlé chvilky (hlavní hrdinka vykupuje pro různé potvory na světě zuby - u vykradače masových hrobů odhrne hromédku stranou "o mléčný nemáme zájem"), ale směřuje to ke klasickému vývoji - láska s upírem/démonem/andělem a tak.
Vtipné ovšem je, že čeští přátelé hlavní hrdinky se jmenují Kazimíra a Světlana :-) Autorka si nevšimla, že ženská jména se v češtině přechylují. A nejlepší kamarádka hlavní hrdinky je z Českého Krumlova (odkud jinud, jiné město turisté neznají .-) a je to loutkařka.
Jakto? Prosím trochu to rozveď - já po těch knihách pomrkávám :)
hm. podľa mňa si zobral figúrky s klasickej fantasy (x-tý napodobovač tolkiena, bez jeho talentu), primiešal k nim obľúbenú antihrdinskú figúru inkvizitora a rozbehol príbeh, ktorý je vlastne hlavne dlhý, bez invencie. toto fórum mi je svedkom, že Eriksona nijak nemusím (hoci pracujem vo firme s tým menom :)) ale oproti JA je kráľ. Aspoň má invenciu, fantáziu a buduje zaujímavé momenty (aj keď strašne rozvláčne a .....) JA podľa mňa nepriniesol vôbec nič, len neumelo spája spomenutých dvoch velikánov.
ešte aby bolo jasné, píšem o trilógii kde sa jedna z kníh volá Až budou viset... myslím, že názvy kníh sú to najlepšie čo napísal....
Komentáře
Co se týče Kinga - záleží, jestli máš raději příšery/démony nebo klasiku s upíry. Obojí je dobré. Já osobně bych sáhla po To, protože mám ráda příběhy s dětmi (pro dospělé).
Edit: Ale tohle mám u více Kingových knížek. Třeba po přečtení Prokletí Salemu mám strach se v noci dívat z okna :D
Jinak těžko říct, jestli je tam dost hrůzy. U Kinga je většinou hlavní příšera člověk. Třeba otec alkoholik nebo manžel tyran.
škoda Bradburyho, na jeho 451 stupňů Fahrenheita budu ještě dlouho vzpomínat.
By David McMillan
1. McCarthy isn’t afraid of delving into the dark side of America.
2. McCarthy makes violence a thing of beauty.
3. McCarthy hates talking about his own work.
4. McCarthy doesn’t mind insulting literary giants.
5. McCarthy dislikes semi-colons and exclamation points.
6. McCarthy prefers scientists over writers.
7. McCarthy is a master at creating brilliant, violent nihilists.
8. McCarthy still types all of his novels on an Olivetti typewriter.
9. Werner Herzog also thinks McCarthy’s a badass.
10. McCarthy is a pessimist — but a courageous one.
Vtipné ovšem je, že čeští přátelé hlavní hrdinky se jmenují Kazimíra a Světlana :-) Autorka si nevšimla, že ženská jména se v češtině přechylují. A nejlepší kamarádka hlavní hrdinky je z Českého Krumlova (odkud jinud, jiné město turisté neznají .-) a je to loutkařka.
JA podľa mňa nepriniesol vôbec nič, len neumelo spája spomenutých dvoch velikánov.
ešte aby bolo jasné, píšem o trilógii kde sa jedna z kníh volá Až budou viset... myslím, že názvy kníh sú to najlepšie čo napísal....