Nejlepší kamarádka....aneb holka co vás podrží...

2456711

Komentáře

• Dal jsem hlas Sansulíně, má talent. Mlsali bychom citronové zákusky a povídali bychom si o poezii, příbězích, o krásných věcech a o vyšívání. To jsou všechno témata, která vydrží dlouho. :) S Aryou bychom si mohli vyprávět o kování koní, což je sice zajisté velmi poutavá záležitost, ale... :lol: Brienne by mohla být dobrá "teta", jestli chápete, co tím myslím.

• Prej o kování koní. Vždyť ta holka za posledních pár měsíců zažila tolik dobrodružství! Za ní si stojím, bylo by super ocitnout se v její společnosti (nejlépe ještě s Jonem), vždyť jsou to právě oni, kteří jsou těmi pravými Starky. Sansu bych po pár minutách proplesknul...a postupně bych z ní tu tulyjskou krev vymlátil. ;)

• Ale no tak, lorde Aleku. :roll:

S Aryou by se dalo diskutovat ještě třeba o karate, nebo o tom, kolika způsoby lze zabít člověka holýma rukama. Také bys jí mohl zaujmout nějakou přednáškou o Charlesi Mansonovi nebo Rasputinovi. Je to zvídavá holka. :wink:

• Nejde přece o diskuze (ačkoli prostě věřim, že by s ní nuda nebyla), téma je "holka co vás podrží". A v tomhle směru si jsem jistej, že by to Arya zvládla. Nepochybně by to zvládly všechny ženy v seznamu, vyjma jedné. Je mi líto, Sansu můžeš milovat, můžeš s ní kamarádit, můžeš ji ovládat, manipulovat s ní, ale nemůžeš se o ní opřít. Snad není třeba sepisovat seznam těch, kteří se o ni opřeli a jak dopadli. ;)

Peace, brother! :wink:

• Otázka je, zdali by Arya stála o to podpírat tě. Vzhledem k jejím drsným zkušenostem v ní dost ubývá lidského citu a porozumění druhým. V hlavě se jí motá samá pomsta, smrt, násilí, u Mužů bez tváře obohacené o "schopnost" neprojevovat žádné emoce navenek.

• No, doufám, že není možnost účasti na této debatě otevřena jen maskulinní části tohoto fóra ;-) Budu natolik drzá, že se vám sem "nenápadně vetřu". A ještě drzejší, když si dovolím zahlasovat, ačkoliv jste to vlastně víceméně už uzavřeli...

Nedokážu to přesně odůvodnit, ale volím Dany. A to asi už jen proto, že z "žen" je mi nejsympatičtější. Tedy - sympatická víceméně po celou dobu - nejstáleji. Věřila bych jí, že nezklame mou důvěru...

A věřím, že jako ženě mi odpustíte mé naprosté nepochopení vaší náklonnosti k Sanse - asi to bude tím, že nemám "chlapský pohled na věc" ;-)

Je pravda, že podobnou kamarádku jsem mívala... a... no, nevybrala jsem si ji dobrovolně (okolnosti nás někdy seznamují s různými lidmi) a ani bych to neudělala, ale musím uznat, že mě jistě lecčíms obohatila...

jinak ale souhlasím s posledním Alekovým příspěvkem ;-) Z přátelství s ní bych prostě měla strach.

A z daného výběru bych možná ještě uvažovala o Arianne, případně z dřívějších dob i o Arye.

• Alek wrote:
    Nepochybně by to zvládly všechny ženy v seznamu

:shock: Nechci působit jako nenapravitelný morous, který nevěří v lidskou dobrotu, ale jsi si tím tvrzením jistý? Taková Cersei, která podvádí i svého vlastního milence a bratra, mi nepřijde jako zrovna ideální pilíř pro případné opírací akty. Melisandra vypadá hodně nevyzpytatelně a v případě Lysy by záleželo, jako moc by se milému Robertovi zamlouval tvůj obličej. :wink: Myslím, že bys ještě rád svěřil svůj majetek, postavení, život i čest do rukou Sansy! :P

Dandali wrote:
    A ještě drzejší, když si dovolím zahlasovat, ačkoliv jste to vlastně víceméně už uzavřeli...

Nic uzavřeno není, jsme otevřeni novým názorům, myšlenkám i smyšlenkám. :!: Nově příchozí mohou snadno zvrátit křehkou rovnováhu interfeminních (tzv. meziženských) sil na jakoukoliv stranu. Proto bez obav hlasuj a nepovažuj žádnou bitvu za předem prohranou. Heslo tohoto fóra: "Nebát se a nekrást!" Jinak je vše povoleno. :)

Dandali wrote:
    Z přátelství s ní bych prostě měla strach.

Jeyne Poole (snad její jméno píšu správně) měla Sansu za nejlepší přítelkyni a nestěžovala si. Dokonce to s jejím nepřímým přičiněním dotáhla z pozice majordomovy dcery až na místo "falešné Aryi" - a teď se jede vdát za Boltona! To je fajn kariérní postup. 8)
  • Quote:
    Nedokážu to přesně odůvodnit, ale volím Dany.

Mno, tak jestli bych z někoho měl strach, je to právě Za bouře zrozená, na jednu stranu si asi opravdu myslí, že koná dobro, ovšem lidé pod ní (to není nějaké lascivní naznačování, míním momentální i budoucí poddané) už to tak jistě vidět nebudou. Velmi se mi líbil závěr zveřejněné Danyiny kapitoly. Dany je jako její draci, nekontrolovatelná síla, a nedivím se, že mnoho sympatií mezi obyvtelstvem si nezískala.

• Léto wrote:
    ... za nejlepší přítelkyni a nestěžovala si.

Je mi líto, ale přesvědčit mě, abych se v tomto případě přiklonila k Sanse, se Ti s největší pravděpodobností nepovede ;-)

flanker.27 wrote:
    ...na jednu stranu si asi opravdu myslí, že koná dobro, ovšem lidé pod ní (to není nějaké lascivní naznačování, míním momentální i budoucí poddané) už to tak jistě vidět nebudou. Velmi se mi líbil závěr zveřejněné Danyiny kapitoly. Dany je jako její draci, nekontrolovatelná síla, a nedivím se, že mnoho sympatií mezi obyvtelstvem si nezískala.

Nemůžu si pomoct, ale ve mě strach nevzbuzuje. Jistě, občas je možná krutá, ale... tohle téma snad není o tom, jestli bych ji chtěla za svou královnu či za svého nepřítele, ale za kamarádku. A alibisticky a pokrytecky ;-) budu doufat, že ke mě by se chovala přeci jen jinak než k některým poddaným. Chvílemi je ještě stále vystrašená, protože to je pro ni všechno nové a v podstatě se nemá na koho obrátit - a tím někým bych byla já ;-) 8)

Zajímá mě hlavně jako "soukromá osoba" nikoliv jako vládkyně.

• Že Daenerys není milovaná lidem? Proč tedy na ní všichni pokřikují matko? Žy by měli Oidipovský komplex nebo jsou snad pokrytci? A draci? Třeba se ser Barristan spletl a ty kosti nebyly nebohého dítěte ale jehněte, přece jen je spíše řezník a ne anatom (to byl jen takový rádobyfórek, já seru Barristanovi věřím, v životě jistě viděl hodně kostí:-).

Až příjde nekontrolovatelné zima, možná budete vy odpůrci plazů, za trochu nekontrolovatelného ohně rádi:-).

Jděte si vyšívat se Sansou, cvičit šerm s Aryou, povídat o intrikách s Cersei. Já, Dany a Brienne se půjdem proletět:-)Třeba se přidá i slečna či paní Dandali:-)

• Všichni to na ni nepokřikují (zatím). Ale je celkem jasné, že sotva dobyla nějaké území, nebudou ji okamžitě zbožňovat. Zatím je pro ně vetřelec a cizinec. Láska a obdiv přijde jistě později ;-)

S těmi draky - podle mě krapet podcenila výchovu a péči. Přeci jen - měla spoustu jiných starostí - dobývat města, nějací ti zrádci, dav lidí, co se za ní táhne, osvobozování otroků. Možná se mylně domnívala, že draci si vystačí sami. Ale pokud chce být nadále laskavá (v rámci mezí) a moudrá vládkyně (což v mých očích v podstatě je), bude je muset trošku zkrotit a omezit jejich svobody na úkor dobra a příměří se svými lidmi.

Chmur: přidala bych se ráda :-)

• S tím jejím tažením za její představou správné vlády ke to moc dobře nedopadá. Z otroků se stali páni a z pánů otroci, tak nějak to tam vypadá. Připomíná mi to budování demokracie v Iráku. Člověk musí být realista a vědět, že do cizí kultury nemůže prostě jen hrábnout, pokynout rukou "buďtež svobodni" a ono se to samo nějak vyřídí.ona Dany není typ, co by se vyžíval v utrpení jiných. Její prokletí je v tom, že je vychovaná ve víře ve vlastní rod, vlastní krev, která ji má činit výjimečnou (že někoho nepálí plaměn z něj ještě nedělá vládce). Kletba většiny panovníků, kteří měli pocit, že k vládě jsou předurčeníi vyšší mocí, nikoli schopnostmi. A takový pocit je u Dany nesmírně silný. I z toho důvodu to nemůže být dobrá kamarádka, protože by na člověka vždy hleděla shůry, třeba s blahosklonností, ale nikdy ne jako na sobě rovného.

• Quote:
    Všichni to na ni nepokřikují (zatím).

To je pravda. Zvláště otrokářům z Astaporu a jim podobným asi Dany k srdci nepřirostla.

Quote:
    S těmi draky - podle mě krapet podcenila výchovu a péči.

Některá zvířata se zřejmě vychovávají dosti špatně:-), ale Dany to jistě zvládně.

Quote:
    Tím jejím tažením za její představou správné vlády ke to moc dobře nedopadá. Z otroků se stali páni a z pánů otroci, tak nějak to tam vypadá. Připomíná mi to budování demokracie v Iráku.

To je pravda. Na rozdíl od našich západních "kamarádů" má však Dany schopnost se poučit a nesetrvává dogmaticky na svých názorech.

Quote:

Její prokletí je v tom, že je vychovaná ve víře ve vlastní rod, vlastní krev, která ji má činit výjimečnou (že někoho nepálí plaměn z něj ještě nedělá vládce). Kletba většiny panovníků, kteří měli pocit, že k vládě jsou předurčeníi vyšší mocí, nikoli schopnostmi.

Dany je výjimčná a má schopnsti vládce. Je chytrá (na svůj věk velmi), dokáže být přísná, ale není krutá. Má v sobě soucit a i když dělá chyby, nejsou ze zlého úmyslu, ale spíše z nevědomosti. Dokonce se mi nezdá, že by trpěla nějakou výraznou povýšeností, což je vlastnost, která se snad dá u vládců očekávat:-). Vemte si nejen naše politiky jak jsou povýšení a to prosím pěkně, nevlastní ani draky a jsou sexuálně přitažliví asi jako vypelichaný mrouskající se kocour či hodně přejedená ropucha:-)
  • Quote:
    :shock: Nechci působit jako nenapravitelný morous, který nevěří v lidskou dobrotu, ale jsi si tím tvrzením jistý? Taková Cersei, která podvádí i svého vlastního milence a bratra, mi nepřijde jako zrovna ideální pilíř pro případné opírací akty. Melisandra vypadá hodně nevyzpytatelně a v případě Lysy by záleželo, jako moc by se milému Robertovi zamlouval tvůj obličej. :wink: Myslím, že bys ještě rád svěřil svůj majetek, postavení, život i čest do rukou Sansy! :P

No to, že Cersei přátelství nic moc neříká, je druhá věc. Ale věřím, že ona by přítele skutečně podržet dokázala. Silná je na to dost. To samý Melisandra, být její přítel (a jejího boha) je jedna velká jistota. Crescen už to ví. ;) Lysa je na hraně, ale i ona je myslim silná, šak se taky postavila královi i královně. Nicméně neodvádějme pozornost od toho hlavního a to Sansy, o kterou se prostě opřít nedá. Je příliš mladá, nezkušená, labilní, manipulovatelná. V tomhle jsou všechny ostatní mnohem dál. Snad tam jednou dospěje i Sansa, nakročeno nemá nejhůř a může z ní jendou být silná žena. Pokud přežije ;)

A souhlass flankerem, kamarádit s Targaryenem je vo hubu. Nicméně podržet to by jistě Dany dokázala velmi dobře. ;)

• Z těchto, ale i z jiných důvodů bych byl nejradši, kdyby své království založila Daenerys na východním kontinentu. Bylo by to nejvýhodnější pro obě strany: Dany zůstane tam, kde prožila drtivou část svého života, kde to alespoň trochu zná. Její nenávist vůči "Uchvatitelovi a jeho psům" stejně pramení jenom z toho, co jí vtloukal do hlavy Viserys, takže si myslím, že nedozná nějaké výrazné psychické újmy, když se snad myšlenek na pomstu a obnovení vlády v Západozemí vzdá.

Chmur wrote:
    Některá zvířata se zřejmě vychovávají dosti špatně:-)

Oč je výchova draků těžší než výchova zlovlků? :wink: A přesto neloví zlovlci lidi kvůli potravě, tedy s výjimkou Nymerie, ale u té se výchova z pochopitelných důvodu nestihla příliš uplatnit.

Chmur wrote:
    Až příjde nekontrolovatelné zima, možná budete vy odpůrci plazů, za trochu nekontrolovatelného ohně rádi.

Když přišla Velká zima naposledy, žádné draky jsme (asi) neměli, a přesto jsme si dokázali poradit. :) Jsem nakloněn spíše k tomu, aby proti Zimě bojovali ti, kdo jsou ke stráži vyvoleni, tj. Starkové a Noční hlídka. Draci nechť konají hrdinské činy zase ve svém přirozeném prostředí, tj. Ašaj a krajiny kolem. 8)

Dandali wrote:
    Zajímá mě hlavně jako "soukromá osoba" nikoliv jako vládkyně.

Vzpomněl jsem si na to, jak se chovala k Irri a Jhiqui a hned je mi všechno jasné! :lol:

Alek wrote:
    No to, že Cersei přátelství nic moc neříká, je druhá věc. Ale věřím, že ona by přítele skutečně podržet dokázala. Silná je na to dost. To samý Melisandra, být její přítel (a jejího boha) je jedna velká jistota. Crescen už to ví. :wink: Lysa je na hraně, ale i ona je myslim silná, šak se taky postavila královi i královně. Nicméně neodvádějme pozornost od toho hlavního a to Sansy, o kterou se prostě opřít nedá. Je příliš mladá, nezkušená, labilní, manipulovatelná. V tomhle jsou všechny ostatní mnohem dál. Snad tam jednou dospěje i Sansa, nakročeno nemá nejhůř a může z ní jendou být silná žena. Pokud přežije. :wink:

Kdyby Cersei nějakého přítele měla, možná by pro něj mohla být oporou. Nicméně je to natolik sebestředná ženština, že nikoho do svého srdce skutečně nepřijala: dokonce ani Jaimeho ne, přes všechnu jejich blízkost byla schopná podvádět ho a lhát mu - záleželo jí jen na sobě samotné.

Možná je problém v definici pojmu "podržet". Aby byl jeden člověk oporou druhému, k tomu není třeba velké síly, moci či schopností. Ano, je nepochybné, že Melisandra by toho pro svého spojence dokázala učinit hodně, dovedla by dopomoci k moci i postavení. Zato Sansiny možnosti jsou v tomto ohledu omezeny. Jenže podržet někoho lze i bez těchto okázalých gest: vzájemně se mohou podržet i dva slabí, bezmocní lidé zavření v cele. Sansa svým způsobem dovedla podržet Ohaře - právě svou roztomilou nezkušeností, svými ideály. Mít sny, to je velké bohatství. Občas, když jsme na dně, potřebujeme slyšet pár "hloupých", optimistických, zasněných slov o tom, že život je píseň o Florianovi a Jonquil. Takový názor nás může vzpružit; tedy přinejmenším mě vzpruží více než vyslání vraždícího stínu za mým největším nepřítelem nebo než všechno zlato Casterlyovy skály. :P

• Quote:
    Oč je výchova draků těžší než výchova zlovlků?

Zřejmě o hodně. Ke vší úctě k šakalům, kojotům, vlkům i zlovlklům a všem ostatním psovitým šelmám, drak je jiná liga. Vlci se vychovávají docela dobře, jinak by z nich lide nevyšlechtili psi a psíky:-).

Quote:
    Když přišla Velká zima naposledy, žádné draky jsme (asi) neměli, a přesto jsme si dokázali poradit.

Měli jsme ale Barbara Conana se světelným mečem. Kdo ho nahradí? Kdo? :cry:

Quote:
  • Quote:
    Oč je výchova draků těžší než výchova zlovlků?

Se vší úctou k zlovlkům, vlkům a dalším z nich vyvinutým tvorům, na ně stačí vzít pořádnej řemen, párkrát jim to vsvětlit a hned se lísaj (vše myslim v dětství, ne udospělejch zlovlků, to by asi taky nešlo). Zkus ale tohle s drakem...bude vysvětlovat spíš on tobě a lísat se budeš ty. ;)
  • Chmur wrote:
    Zřejmě o hodně. Ke vší úctě k šakalům, kojotům, vlkům i zlovlklům a všem ostatním psovitým šelmám, drak je jiná liga. Vlci se vychovávají docela dobře, jinak by z nich lide nevyšlechtili psi a psíky:-)

Já bych řekl, že s draky to bude podobné - jinak by je ve Valyrii těžko mohli používat takovým způsobem, jakým používáni byli. Targaryenové (a zřejmě nejen ti) na nich dokonce jezdili, vypouštěli je proti sobě a proti jiným armádám. Nicméně tohle bych Dany opravdu nevyčítal: zaprvé má hodně práce s jinými záležitostmi, zadruhé nemohla tušit, že draci nějaké děti požírají, zatřetí jsou draci tři a Dany s nimi není spojena tak úzce jako Starkové se zlovlky.

Na Daenerys mě více znepokojují jiné věci: její občasná nesmiřitelnost (například vůči Barristanovi a Mormontovi se zachovala dost tvrdě) a její obdiv vůči silný, nebezpečným a "zlým" mužům - nájezdníku Drogovi, žoldáku Daariovi a dalším. :shock:

Chmur wrote:
    Měli jsme ale Barbara Conana se světelným mečem. Kdo ho nahradí? Kdo? :cry:

Kdoví, jak to ve skutečnosti bylo. Při mýtizaci historických událostí se obvykle všechny věcí natahují až do extrému: z mocného bojovníka se udělá nezranitelný, neporazitelný stroj (Achilles), z nepřítele se učiní strašlivý a krutý pronárod, "obyčejný" zrádce se vyvine v prototyp úkladnosti a intrikářství. Od Dlouhé noci uběhla už velmi, velmi, velmi dlouhá doba. A starou chůvu bych nebral jako spolehlivý zdroj informací. :wink:

Světelný meč mimochodem máme v rukou Stannise. Stejně bych ale odhadoval, že velkou roli budou hrát ostatní postavy na severu: Bran a jeho zlovlk, Reedovic rodinka, Jon řečený Měnič, tajné eso Rickon, lord Příliš-tlustý-než-aby-seděl-na-koni Manderly a také můj soukromý trumf: Železný Emmett. 8)

Alek wrote:
    Se vší úctou k zlovlkům, vlkům a dalším z nich vyvinutým tvorům, na ně stačí vzít pořádnej řemen, párkrát jim to vsvětlit a hned se lísaj...

Své by k této otázce jistě dovedl říci i Velký Jon Umber, ke kterému se lísalo Robbovo štěně. :lol: Dokud nejsou draci přerostlí (a to ti Daenerysini ještě, řekl bych, nejsou) lze i na ně uplatňovat taktiku cukru a biče. Tedy za předpokladu, že jsou natolik inteligentní, aby pochopili, že jsou trestáni nebo chváleni za konkrétní čin - ale to věřím, že ano, takový drak bude mít určitě více rozumu než nějaký ještěrkolev. :wink:

• Quote:
    Dokud nejsou draci přerostlí (a to ti Daenerysini ještě, řekl bych, nejsou) lze i na ně uplatňovat taktiku cukru a biče. Tedy za předpokladu, že jsou natolik inteligentní, aby pochopili, že jsou trestáni nebo chváleni za konkrétní čin - ale to věřím, že ano, takový drak bude mít určitě více rozumu než nějaký ještěrkolev. :wink:

Jde o to, že draci budou mít mnohem víc rozumu. Nebudou jednat asi čistě pudově, tudíž jim tím řemenem tu výchovu moc nevštípíš. Ale záleží hodně na pojetí draků v daném světě. U Martina si nejsem jist, tam to asi nebudou tolik inteligentní tvorové jako jinde. Ta jejich náklonost k Targaryenům bude spíše onou dračí krví targaryenů. Že by na magickém základě? ;)
  • Alek wrote:
    Jde o to, že draci budou mít mnohem víc rozumu. Nebudou jednat asi čistě pudově, tudíž jim tím řemenem tu výchovu moc nevštípíš.

Řemenem lze vštípit výchovu i člověku, tak proč by ně drakovi? :twisted:

Alek wrote:
    Ale záleží hodně na pojetí draků v daném světě.

Přesně tak. V jiných světech draci často mluví (pozdravuji pana Tolkiena) a celkově se vymykají ze zvířecí říše. U Martina bych jim podobné schopnosti nepřisuzoval. To, že Drogon ulovil dítě, bylo prostě jen proto, že měl hlad, tak se "pudově" vrhnul na potravu. Kdyby byl intelektuálem, možná by svůj prázdný žaludek řešil jinak. 8)

• Quote:
    Světelný meč mimochodem máme v rukou Stannise.

No ale ten je nefunkční, aspoň to říkal mistr Aemon a to byla hlava pomazaná tedy málem pomazaná:-)

Quote:
    Na Daenerys mě více znepokojují jiné věci: její občasná nesmiřitelnost (například vůči Barristanovi a Mormontovi se zachovala dost tvrdě) a její obdiv vůči silný, nebezpečným a "zlým" mužům - nájezdníku Drogovi, žoldáku Daariovi a dalším

Já se domnívám, že vzhledem k tomu, čím ji masíroval Viserys se k nim zachovala velmi slušně. Barristanovi konec konců odpustila. No a co se týka Joraha. Aspoň ho nenechala zabít a rozhodně z jeho vyhoštění neměla dobrý pocit. Je to otázka subjektivního pohledu a trestních sazeb v našem nitru. PS: i mně bylo Joraha líto.

Ale Léto, taky velký chlupáč jako ty by měl vědět, že obecně ženy a vlčice mají rády zle muže a vlky. Je to smutné, ale je to tak:-)

• Pokusím se uvést pár věcí na pravou míru, snad mě v tom mumraji bude slyšet. :)

(Jinak zajímavá debata o výchově draků)

Pokusím se tedy vrátit k původnímu tématu. :arrow:

Alek wrote:
    Nejde přece o diskuze (ačkoli prostě věřim, že by s ní nuda nebyla), téma je "holka co vás podrží". A v tomhle směru si jsem jistej, že by to Arya zvládla.

Nemyslím si to.

Arya obdivuje silné a nelítostné a chce být jako oni. Opovrhuje slabostí. Chce být vlkem, ne ovcí.

Není utěšitelka jako Sansa. Právě naopak.

Quote:
    Je mi Léto :P , Sansu můžeš milovat, můžeš s ní kamarádit, můžeš ji ovládat, manipulovat s ní, ale nemůžeš se o ní opřít. Snad není třeba sepisovat seznam těch, kteří se o ni opřeli a jak dopadli.

To je - mírně řečeno - demagogie, kterou mateš veřejnost (chápu, že to děláš ve svém svatém zanícení v zájmu "rozboření Sasnina kultu", ale mám obavu, že tomu sám i věříš, takže poslouchej):

Jak to, že nikomu neposkytla oporu?

A co ser Dontos?

A co malý Robert Arryn?

Uvedu názorný příklad: přiběhne za vámi malá vyděšená holčička. Co uděláte?

Melisandra ji pravděpodobně použije jako topivo, aby z ohně vyvolala vize, které ji zajímají.

Cersei ji ještě víc vystraší, čistě pro vlastní pobavení, aby se jí zlepšila nálada, a nakonec ji nějakým způsobem využije - třeba, aby ji poslala pro víno.

Arya ji od sebe odežene. "Zmiz spratku. Dej mi pokoj. Drž se máminy skuně!" Jak by se asi chovala k malému Arrynovi?

Sansa by ji utěšila a uklidnila rozhodně líp než Arya. S dětmi to umí.

Shrnuto: pomáhání slabším a těm, co jsou v nouzi, není OK? Pomoc není jen ochrana před hladovými vlky nebo opilci. Pomoc je i vlídné slovo, útěcha slabým a vystrašeným.

Dandali wrote:
    Nedokážu to přesně odůvodnit, ale volím Dany. A to asi už jen proto, že z "žen" je mi nejsympatičtější

Malá princezna Za bouře zrozená je kapitola sama o sobě.

Daenerys žije v neustálé mírné paranoie. Obklopují jí zrádci na každém kroku, neví, komu může věřit.

Je příliš důležitá. Příliš mnoho na ní záleží.

A je velmi osamělá.

To ona potřebuje nějakou spřízněnou duši, někoho, o koho by se mohla opřít. Zdání klame. A moc bych jí přál, kdyby někoho takového našla.

Dandali wrote:
    A věřím, že jako ženě mi odpustíte mé naprosté nepochopení vaší náklonnosti k Sanse

Nevadí. Nikdo není dokonalý. :wink:

Alek wrote:
    Nicméně neodvádějme pozornost od toho hlavního a to Sansy, o kterou se prostě opřít nedá. Je příliš mladá, nezkušená, labilní, manipulovatelná.

Tím, že něco opakuješ stále dokola, ještě nedocílíš toho, že to bude pravda, milý lorde Aleku.

Nicméně jsem rád, že jsi vystihl hlavního aktéra, kolem kterého se točí prakticky každé téma na tomto fóru. (Neboli které prakticky pokaždé stočíš daným směrem - díky za to! :wink: )

Alek wrote:
    Peace, brother!

Pís, brava.

Ale víš ty vůbec, co to je? :wink:

• Chmur wrote:
    Světelný meč mimochodem máme v rukou Stannise.

Jenže Melisandra říkala, že funkční je. Chápu, že stoletý mistr je důvěryhodnějším zdrojem informací, ale... zkus použít i druhý mozek. :twisted:

Chmur wrote:
    Ale Léto, taky velký chlupáč jako ty by měl vědět, že obecně ženy a vlčice mají rády zle muže a vlky. Je to smutné, ale je to tak:-)

S tím jsem naneštěstí smířen. Proto se také před vlčicemi rochním v krvi a požírám střeva přímo z břicha prchajícího jelena. 8) I když hluboko uvnitř jsem něžná a citlivá duše, které se protiví násilí. :wink: U Daenerys jsou nicméně tyhle tendence velmi silné, aspoň mně osobně přijde, že silnější než u jiných. Kupříkladu u takové Catelyn by Daariovi nejspíš pšenka moc nekvetla. :P

• Quote:
    Jenže Melisandra říkala, že funkční je. Chápu, že stoletý mistr je důvěryhodnějším zdrojem informací, ale... zkus použít i druhý mozek.

:D :D No, v případě Melisandry budu používat radši ten v lebce. Nemám rád oheň, když bych mohl být topivem já sám:-)

Quote:
    S tím jsem naneštěstí smířen. Proto se také před vlčicemi rochním v krvi a požírám střeva přímo z břicha prchajícího jelena. 8) I když hluboko uvnitř jsem něžná a citlivá duše, které se protiví násilí.

Chudák jelen, Robert by mohl vyprávět:-)Ale oba mají můj obdiv, já bych se z vyhřezlými střevy na mnoho nezmohl. Maximem by bylo důstojně zemřít.

Citlivá duše uvnitř dravé šelmy? Hezké:-)To mi někoho připomíná....hmm...že by Ohaře?
  • Quote:
    Tím, že něco opakuješ stále dokola, ještě nedocílíš toho, že to bude pravda, milý lorde Aleku.

Ne ne, bratře, opakuji to stále dokola, abychom se neodchylovali od tématu Nejlepší kamarádka... A nedaří se mi to :( Tys sepsal sice hezký příspěvek, pěješ hezké ódy na Sansu a špiníš ostatní dámy, ale přitom jsi míle daleko od tématu. Mluvíš o tom jaká Sanse je, jak se chová k vyděšeným holčičkám. Jenže to je naprosto mimo téma. Mlvume opravdu jen o podpoře kamarádům. Pokud to chceš změnit na Nejlaskavější holku vůči cizím lidem, utěšování a lásku k dětem, pak budu první, který vyhlásí Sansu vítězkou.
  • Alek wrote:
    Mluvme opravdu jen o podpoře kamarádům. Pokud to chceš změnit na Nejlaskavější holku vůči cizím lidem...

Každý přítel i nepřítel začínal jako cizí člověk. :wink: Budeme-li se bavit o podpoře kamarádům, pak musíme vzít v úvahu i to, zdali je ten dotyčný vůbec kamarádský vztah schopen vytvořit: u sebestředné Cersei je to pravděpodobné asi jako to, že se Drogon stane vegetariánem. 8) U Melisandry naprosto nedokážu říci, je nevyzpytatelná, ale podle jejího osobního života to nevypadá, že by se nějak angažovala v mezilidských vztazích jakéhokoliv typu. :roll:

• No pakliže je to takto široké téma, budu muset stáhnout svůj hlas. Arya skutečně není kamarádka od pohledu. O to větší pak bývá takové přátelství, nebývá tak povrchní jako u těch, kteří jsou kamarádi s každým od první chvíle.

Tím pádem bych měl zvolit někoho jiného, bohužel na takové kritérium je ten seznam příliš krátký a nenajdu tam nikoho, kdo by vyhovoval. Holt si musíte chlapci vybrat, buď nám jde o kamarádství nebo o pravé přátelství. Dohromady se to snoubí jen velmi výjimečně.

• Alek wrote:
    Ne ne, bratře, opakuji to stále dokola, abychom se neodchylovali od tématu Nejlepší kamarádka...

Quote:

:lol:

Ne, vážně, opravdu jsem netušil, že se pohybuji mimo vytýčený rámec tématu. :o

Název topicu opravdu žádné kamarády nezmiňuje, pro jistotu jsem si ho přečetl ještě jednou.

Alek wrote:
    Pokud to chceš změnit na Nejlaskavější holku vůči cizím lidem, utěšování a lásku k dětem, pak budu první, který vyhlásí Sansu vítězkou.

Ne, nechci. Ale je skvělá, viď? :)

(Ten se nám ale rozohnil!)

• Quote:
    Název topicu opravdu žádné kamarády nezmiňuje, pro jistotu jsem si ho přečetl ještě jednou.

A safra, tak tady bude ten problém. Zdá se, že tu pobíhaj Jiní a přejmenovávaj topicy. ;)

Quote:
    Ne, nechci. Ale je skvělá, viď? :)

Úžasná, bráško, nejlepší! A proto brzo zgebne, divim se, že ty o tom ještě nevíš, je toho plné BwB. ;)
  • Alek wrote:
    A safra, tak tady bude ten problém. Zdá se, že tu pobíhaj Jiní a přejmenovávaj topicy.

Ano, stará chůva na Zimohradě mi vyprávěla o Nočním adminovi, který prý dával moderátorská práva Jiným. :roll: :shock: :wink:

Alek wrote:
    Úžasná, bráško, nejlepší! A proto brzo zgebne, divim se, že ty o tom ještě nevíš, je toho plné BwB.

Sansa Mučednice by byla pro spolek sansofobů ještě horší noční můrou nežli Sansa živá. :D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi