Nejlepší kamarádka....aneb holka co vás podrží...

1356711

Komentáře

• Přátelé. Ať se vám to hašteření nevymkne konrole. Někdy se to stává. Já to vím, ach já to vím... :oops:

• flanker.27 wrote:
    Z otroků se stali páni a z pánů otroci, tak nějak to tam vypadá.

Jenže to je stav, se kterým ona nesouhlasí. Bohužel příliš pozdě jí došlo, že nemůže vládnout na několika místech současně. Učí se. Nechává si radit, respektuje místní tradice, přizpůsobuje se kultuře, kterou je zrovna součástí.

flanker.27 wrote:
    I z toho důvodu to nemůže být dobrá kamarádka, protože by na člověka vždy hleděla shůry, třeba s blahosklonností, ale nikdy ne jako na sobě rovného.

A já si myslím, že to, že se domnívá, že je předurčena vládnout, není překážkou přátelství. Kdybych usilovala o totéž co ona, vadila bych jí, to jistě. Ale jako na kamarádku by se na mě tolik shůry nemusela dívat. Mimochodem - ona existují vyrovnaná přátelství?

Chmur wrote:
    To je pravda. Na rozdíl od našich západních "kamarádů" má však Dany schopnost se poučit a nesetrvává dogmaticky na svých názorech.

Přesně tak. Navíc - kdy měla čas se něco pořádně naučit? Napřed to byla vystrašená holka utiskovaná bratrem a znající v podstatě jen útěk. Pak vyděšená novomanželka. Pak se to všechno tak nějak skoro přes noc změnilo a myslím, že se s tím vyrovnala dobře. Její dětství a výchova byly pěkně mizerné, to se z ní mohla stát pořádná krutovládkyně s pár mindráky...

Léto wrote:
    Vzpomněl jsem si na to, jak se chovala k Irri a Jhiqui a hned je mi všechno jasné! :lol:

:wink:

S tou výchovou dráčků - myslím, že na vině může být i nedostatek informací. Přeci jen - zlovlk se nevychovává o moc jinak než pes - v hlavních rysech. V tom je výhoda. Ale z čeho vycházet při výchově draka? Není mi známo, jestli se zachovalo z dřívějška něco jako "Příručka pro mladé chovatele draků" nebo "Žere vaše dráče lidi? 101 rad, jak tomu zabránit". Přece jen výchovy různých živočišných druhů se od sebe liší a bez zkušeností se může snadno udělat chyba.

Léto wrote:
    Na Daenerys mě více znepokojují jiné věci: její občasná nesmiřitelnost (například vůči Barristanovi a Mormontovi se zachovala dost tvrdě) a její obdiv vůči silný, nebezpečným a "zlým" mužům - nájezdníku Drogovi, žoldáku Daariovi a dalším.

je to ale celkem pochopitelné - nejen z důvodu, který pravil Chmur, ale u ní navíc umocněno ještě Viserysem. Třeba z toho ještě vyroste. Jenže jakého jiného chlapa se ona může držet?

heavy_head wrote:
    A je velmi osamělá.

To ona potřebuje nějakou spřízněnou duši, někoho, o koho by se mohla opřít. Zdání klame. A moc bych jí přál, kdyby někoho takového našla.

souhlas

nicméně to neznamená, že by přátelství nedokázala dobře oplácet (si myslím)
  • Chmur wrote:
    Přátelé. Ať se vám to hašteření nevymkne konrole.

Já jsem se ještě nevymkl. Co ty, lorde Aleku? :lol:

Hmm, zkusím to...

Sansa, Aleku, Sansa! :?:

• Quote:
    Já jsem se ještě nevymkl. Co ty, lorde Aleku? :lol:

Kdepak, sedím pevně na svém drakovi a mám ho pod kontrolou, ale asi brzo změním směr, už mě to přestává bavit...dneska. ;)
  • Dandali wrote:
    Jenže to je stav, se kterým ona nesouhlasí. Bohužel příliš pozdě jí došlo, že nemůže vládnout na několika místech současně. Učí se. Nechává si radit, respektuje místní tradice, přizpůsobuje se kultuře, kterou je zrovna součástí.

Ano, učí se, ovšem otázkou je, zdali si to může dovolit. Těžká doba si žádá hotové muže! (a ženy) :roll: Na několika místech najednou se vládnout dá - buď za pomoci velké obliby, nebo za pomoci velkého strachu. Druhý způsob je levnější a spolehlivější. :wink:

Přizpůsobuje se různým kulturám, jenže pro mě to je pořád východňanka - vyrostla ve Svobodných městech, dospěla mezi Dothraky. Proto by bylo ideální, aby vládla právě tam. Svá ke svým! 8)

Dandali wrote:
    je to ale celkem pochopitelné - nejen z důvodu, který pravil Chmur, ale u ní navíc umocněno ještě Viserysem. Třeba z toho ještě vyroste. Jenže jakého jiného chlapa se ona může držet?

Holka by se měla držet chlapa moudrého, čestného a rozšafného. Někoho takového, jako Eddard Stark nebo Barristan Selmy. Myslím, že i ve svém věku si uchoval značné charisma. :wink: To, že se Dany líbí spíše krutí tvrďáci naznačuje, že se někde stalo něco špatného. Já vím, ona za to nemůže - může za to výchova, srdce, hormony...

Já se jenom obávám, že by mohla podobné muže obdivovat do té míry, až by se začala chovat jako oni. :roll: Jinak proti Dany nic nemám, je to fajn holka. :P

heavy_head wrote:
    Sansa, Aleku, Sansa!

Sere! Já vím, že to myslíš dobře, ale musíš opravdu používat takto silné výrazivo? Poslintal jsem si kvůli tobě celé přední běhy! :evil: :D

• Quote:
    Holka by se měla držet chlapa moudrého, čestného a rozšafného. Někoho takového, jako Eddard Stark nebo Barristan Selmy. Myslím, že i ve svém věku si uchoval značné charisma. :wink: To, že se Dany líbí spíše krutí tvrďáci naznačuje, že se někde stalo něco špatného. Já vím, ona za to nemůže - může za to výchova, srdce, hormony...

No Eddard, a to si přiznejme, přes spoustu dobrých vlastností (to rozšafnost mi však k němu nějak nesedí, ale možná si to slovo špatně vykládám) ženy do kolen nepřiváděl a ser Barristan si jistě zachoval charisma, s potencí by to však mohlo býti horší. Daenerys přitahuje Daario, Arianne Gregor Dayne atd. To neznamená, že se někdo něco stalo špatně. Možná, že v nich spatřují vášnivost, která je může přivést do extáze. Ony si pak stejně vezmou nějakého moudrého, citlivého muže, jež zajistí rodinu. Heslo: Eddarda jako manžela, Jaimeho jako milence:-)
  • Chmur wrote:
    No Eddard, a to si přiznejme, přes spoustu dobrých vlastností (to rozšafnost mi však k němu nějak nesedí, ale možná si to slovo špatně vykládám) ženy do kolen nepřiváděl

Ašara Dayne by si zřejmě dovolila nesouhlasit. :) A u pohlavního styku s lady Catelyn je ve Hře o trůny zmíněno kouzelné heslo "tak jako tisíckrát předtím" - to znamená, že jejich intimní život se bezpochyby vyznačoval jistou pravidelností a kvalitou. :P

A ještě bych dodal, že většinu obyčejných žen zřejmě přiváděl do kolen pohled na vojáky a vojevůdce - čím úspěšnější, tím lepší. Stačí nahlédnout do románu Jane Austen (neříkám, že to musíš číst), tam jsou slečny z jakýchkoli důstojníků úplně na větvi. 8) Proto si myslím, že pohled na Eddarda jedoucího z čele vojska mohl vyvolat námrazu v klíně nejedné seveřanky.

Chmur wrote:
    Daenerys přitahuje Daario, Arianne Gregor Dayne atd. To neznamená, že se někdo něco stalo špatně. Možná, že v nich spatřují vášnivost, která je může přivést do extáze. Ony si pak stejně vezmou nějakého moudrého, citlivého muže, jež zajistí rodinu. Heslo: Eddarda jako manžela, Jaimeho jako milence:-)

Kdo je to Gregor Dayne? Myslíš Temnohvězdu? :shock: Dokud o podobném muži jenom sní, pak je to ještě v pořádku. Komplikace nastanou, pokud se na něj uvážou. Něčeho podobného se právě bojím u Danuše Targaryenovny. Ale třeba jsou mé obavy neodpostatněné. :wink:

• Léto wrote:
    Ano, učí se, ovšem otázkou je, zdali si to může dovolit. Těžká doba si žádá hotové muže! (a ženy) :roll: Na několika místech najednou se vládnout dá - buď za pomoci velké obliby, nebo za pomoci velkého strachu. Druhý způsob je levnější a spolehlivější. :wink:

a s draky dokonce i poměrně snadný ;-)

Léto wrote:
    Přizpůsobuje se různým kulturám, jenže pro mě to je pořád východňanka - vyrostla ve Svobodných městech, dospěla mezi Dothraky. Proto by bylo ideální, aby vládla právě tam. Svá ke svým! 8)

A já někde řekla, že usiluju o její návrat do Sedmi království?

Pokud se má vrátit, tak rozhodně ne teď. Napřed se musí právě něco naučit, jinak by tam napáchala víc škody než užitku.

Brala jsem jako fakt, že se vrátí, ale je pravda, že už je asi příliš odlišná... :roll:

Léto wrote:
    Holka by se měla držet chlapa moudrého, čestného a rozšafného. Někoho takového, jako Eddard Stark nebo Barristan Selmy.

Já si jen nejsem jistá, jestli by vydržel takový chlap s ní. Asi jen za cenu změny a to už by pak nebyla ta Dany, kterou mám ráda ;-)

Chmur wrote:
    Možná, že v nich spatřují vášnivost, která je může přivést do extáze. Ony si pak stejně vezmou nějakého moudrého, citlivého muže, jež zajistí rodinu. Heslo: Eddarda jako manžela, Jaimeho jako milence:-)

:lol:

Ona si vezme takového, který by jí mohl pomoci vládnout. Potřebovala by takového, který ji podpoří, ale příliš neomezí (a to pro chlapa není snadné a ona to myslím dobře ví). Nepodlehne vášni, ale dá na rozum :-)
  • Dandali wrote:
    A já někde řekla, že usiluju o její návrat do Sedmi království?

Nemám tušení. Raději to preventivně všechno biju, hlava nehlava, těžká netěžká. V nejhorším případě se mnou bude dotyčný souhlasit, což není až tak strašný následek.

Dany ať se klidně stane císařovnou Meereenu a nejvyšší khaleesi. Proč ne? Ale v Západozemí by jenom jitřila emoce, když už se nám ty mocenské pozice tak hezky vyprofilovaly. Hezky to řekla Lyanna Mormont - jediný král, kterého uznávám, je Král Severu.

Docela by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby žil Viserys.

Dandali wrote:
    Já si jen nejsem jistá, jestli by vydržel takový chlap s ní. Asi jen za cenu změny a to už by pak nebyla ta Dany, kterou mám ráda.

Pokud by za ni v rámci politických machinací provdali čestného muže, podobně jako například Eddarda za Catelyn, pak by s ní pravděpodobně vydržel. Možná by bil hlavou do zdi, možná by ohryzával kožené řemínky, ale vydržel by. Protože by byl čestný. :wink: Já bych to s ní taky vydržel. No opravdu.

• Dandali wrote:
    Pokud se má vrátit, tak rozhodně ne teď. Napřed se musí právě něco naučit, jinak by tam napáchala víc škody než užitku.

Aha, takže si to nejdřív vyzkouší na nebohých východňanech nanečisto, a pak si v Sedmi královstvích udělá reparát. Tak to je fajn. Děti sežrané draky jsou také collateral damage. 8)

Dandali wrote:
    Já si jen nejsem jistá, jestli by vydržel takový chlap s ní. Asi jen za cenu změny a to už by pak nebyla ta Dany, kterou mám ráda

No pořádnej chlap by moh leccos napravit, to je pravda. Pak by to mohla bejt Dany, kterou bych mohl mít rád. :lol:

Dandali wrote:
    A já si myslím, že to, že se domnívá, že je předurčena vládnout, není překážkou přátelství. Kdybych usilovala o totéž co ona, vadila bych jí, to jistě. Ale jako na kamarádku by se na mě tolik shůry nemusela dívat. Mimochodem - ona existují vyrovnaná přátelství?

Máš pravdu, neexistují, jenže tahle nerovnost je založená na skutečný síle osobnosti a charakteru, ne na imaginární předurčenosti vládnout , protože mám náhodou modrou (resp. dračí) krev. často vzpomínám na větu z památného Dobrodružství tajného agenta Pankráce Tangenta: "Lord věděl, že to s jeho modrou krví nebude tak slavné, neboť se již několikráte řízl do prstu." :lol:

Z Dany podle mě čiší pocit výjimečnosti na každém kroku, trochu mi to připomíná jak mě ke konci v LOTRu už vyloženě sral Frodo s tim, jak neustále omýlal To wear The Ring is my task (nebo quest, já nevim). My own (přičemž ostatní to repektujou tak, že asi kdyby Frodo padl, všichni by si sedli řekli si hmm, tak teď se dáme k Haré Krišna).

Já si prostě nedovedu představit, že se Dany k někomu bude chovat jinak, než maximálně s blahosklonností.

Ad záliba ve zlých mužích: ano, na to už dojelo nemálo dam a děv a ještě jich pár bude. :lol:

• flanker.27 wrote:
    Aha, takže si to nejdřív vyzkouší na nebohých východňanech nanečisto, a pak si v Sedmi královstvích udělá reparát. Tak to je fajn. Děti sežrané draky jsou také collateral damage. 8)

Až tak jsem to nemyslela - spíše - tam vládne jednomu městu a to je přeci jen něco trošku jiného než celé království. Jednotlivá rozhodnutí se projeví rychleji a jsou snáze vratná (alespoň si to myslím). Může postupovat po menších krůčcích.

("Když se však dám tak snadno porazit starými cihlovámi zdmi Meerenu, jak kdy dobudu mocné kamenné hrady v Západozemí?")

flanker.27 wrote:
    Máš pravdu, neexistují, jenže tahle nerovnost je založená na skutečný síle osobnosti a charakteru, ne na imaginární předurčenosti vládnout...

Nemyslím, že jde jen v rozdílu síly osobnosti a charakteru, ale třeba i dosažených úspěchů (student vs. manažer nebo tak něco), atd...

flanker.27 wrote:
    Z Dany podle mě čiší pocit výjimečnosti na každém kroku...

Já to tak nevidím... ale ten pocit je samozřejmě značně individuální... a nevylučuji, že ho časem (druhým přečtením) získám taky ;-) teď tam ale prostě není
  • Dandali wrote:
    Až tak jsem to nemyslela - spíše - tam vládne jednomu městu a to je přeci jen něco trošku jiného než celé království. Jednotlivá rozhodnutí se projeví rychleji a jsou snáze vratná (alespoň si to myslím). Může postupovat po menších krůčcích.

Na druhou stranu, čím déle bude setrvávat v Meerenu, tím více přivykne tamějšímu myšlení, normám a celkovému prostředí. "Orientální despocie" na východním kontinentu bude asi žádat trochu jiné vládcovské kvality než v podstatě středověce-evropská společnost v Západozemí.

Docela by mě zajímal nějaký "průzkum veřejného mínění" v Sedmi královstvích. Kolik lidí si skutečně schovává vlajku s trojhlavým drakem a pro koho by byl návrat zpoza moře spíše důvodem k mrzutosti. Pro mnoho šlechticů a menších pánů bude určitě současný stav vyhovující - nemusejí se ohlížet na krále, mají volnou ruku téměř v čemkoliv. :)

• Quote:
    šara Dayne by si zřejmě dovolila nesouhlasit. :) A u pohlavního styku s lady Catelyn je ve Hře o trůny zmíněno kouzelné heslo "tak jako tisíckrát předtím" - to znamená, že jejich intimní život se bezpochyby vyznačoval jistou pravidelností a kvalitou. :P

Bůh (Martin) ví, jak to s Ašarou bylo.

To jistě. Minimálně to spolu dělali sedmkrát:-), vlastně šestkrát, Jon není jejich:-). No já si myslím, že pokud se na to díváš takhle, jsi šťastný vlk. Značkování stromů tě musí přivádět do extáze (předpokládám, že to děláš pravidelně a tvoje pachové žlázy mají nějakou kvalitu:-).

Mimochodem postelová scéna mezi Nedem a Cat je vzrušující asi jako rampouch v oblasti genitálií:-)...muže, aby bylo jasno:-)

Quote:
    A ještě bych dodal, že většinu obyčejných žen zřejmě přiváděl do kolen pohled na vojáky a vojevůdce - čím úspěšnější, tím lepší. Stačí nahlédnout do románu Jane Austen (neříkám, že to musíš číst), tam jsou slečny z jakýchkoli důstojníků úplně na větvi. 8) Proto si myslím, že pohled na Eddarda jedoucího z čele vojska mohl vyvolat námrazu v klíně nejedné seveřanky
    .

V pořádku. Nemusím nic číst. Stačí se podívat kolem sebe. Mocní muži přitahují ženy, stejně tak jako zlí. Zlí muži bývají často mocní:-)Eddard vyvolal námrazu, Rhaegar oheň, Robert nasadil nějakému nešťastníkovi parohy, Tywin zaplatil a Tyrion se zamiloval (blázen:-)
  • Quote:
    Na druhou stranu, čím déle bude setrvávat v Meerenu, tím více přivykne tamějšímu myšlení, normám a celkovému prostředí. "Orientální despocie" na východním kontinentu bude asi žádat trochu jiné vládcovské kvality než v podstatě středověce-evropská společnost v Západozemí.

Zatím žádný vládce Západozemí neprojevuje výraznější kvality než Dany. Západozemí potřebuje sjednotit.

Dany má armádu a až vyrostou draci, bude mít moc, které se nedokáže žádný soupeř postavit. Dany má dobrý původ a celkem oprávněný nárok na vládu v západních končinách. Dany nikomu v Západozemí neublížila, takže tam nebudou žádné vendety a odvety od poškozených lordů:-) Dany je inteligentní, charismatická a že se dívá podle vás na ostatní přezíravě. No co? Který z velkých lordů to nedělá?

Kdo by se vám vedle Dany líbil? Daario, mladý Martell, Euron nebo snad Victarion?? Já bych to celkem přál Victarionovi:-)

• Quote:
    Kdo by se vám vedle Dany líbil?

Myslim, že Dany potřebuje nějakého ďábelského netvora, aby vedle něho vypadala jako skutečná Smírkyně a Laskavost sama. Červení už tuší. Ano, je to on, všech kurev šampion, sic nožky ručky krátké má, o to větší šikula a jazyk hbitý jak lasička... je to on, sám velký Tyrion! ;)
  • Chmur wrote:
    Dany nikomu v Západozemí neublížila, takže tam nebudou žádné vendety a odvety od poškozených lordů:-)

Osobně sice ne, ale někteří šlechticové nepohlížejí na rod Targaryenů s laskavostí. :wink:

Chmur wrote:
    Kdo by se vám vedle Dany líbil? Daario, mladý Martell, Euron nebo snad Victarion?? Já bych to celkem přál Victarionovi:-)

Robert Arryn. Dany má ráda silné, zlé muže... tak ať si to vyžere až do dna! :lol:

Chmur wrote:
    Mimochodem postelová scéna mezi Nedem a Cat je vzrušující asi jako rampouch v oblasti genitálií:-)...muže, aby bylo jasno:-)

Očekáváš, že tě po patnácti letech manželství bude choť rafinovaně vtahovat do postele v purpurových tyrošských podvazcích? :shock: :)

• Chmur wrote:
    Zatím žádný vládce Západozemí neprojevuje výraznější kvality než Dany. Západozemí potřebuje sjednotit. Dany má armádu a až vyrostou draci, bude mít moc, které se nedokáže žádný soupeř postavit. Dany má dobrý původ a celkem oprávněný nárok na vládu v západních končinách.

No já tedy zatím moc kvalit nevidím, jenom dokázala nahradit jednu nespravedlnost jinou (možná menší, to je pravda). Čí stáda (případně čí děti) asi budou zásobovat její nenasytnou trojku, a čí mince to zaplatí (pokud u placení zůstane)? Á, na scénu nám přicjhází ten, jenž tře dva dragony tak dlouho o sebe, až z nich budou tři.

Chmur wrote:
    Dany nikomu v Západozemí neublížila...

Zatím se tam nevyskytuje, ale její pokusy v Meereenu už pár lidí odneslo. A mnozí v Západozemí by mohli vendetu rozpoutat vzhledem k jejímu původu. A jak je to v její kapitole: "právo na dům ztratila, když ho opustila..."

• Chmur wrote:

Takhle se na to díváš? Možná až budeš mít víc zkušeností, pochopíš, že nějaké rádobysmyslné obezličky a pomůcky v praxi jsou asi tak užitečné jako laserové ukazovátko na schůzi slepců. 8)

• Quote:
    Takhle se na to díváš? Možná až budeš mít víc zkušeností, pochopíš, že nějaké rádobysmyslné obezličky a pomůcky v praxi jsou asi tak užitečné jako laserové ukazovátko na schůzi slepců. 8)

:D :D Takže...až budu mít více zkušeností, zkrátí se můj milostný na pět přírazů a předehra na veškerou žádnou? Upřímnou soustrast flankere:-)

Quote:
    Quote:
    Chmur napsal:Zatím žádný vládce Západozemí neprojevuje výraznější kvality než Dany. Západozemí potřebuje sjednotit. Dany má armádu a až vyrostou draci, bude mít moc, které se nedokáže žádný soupeř postavit. Dany má dobrý původ a celkem oprávněný nárok na vládu v západních končinách.

No já tedy zatím moc kvalit nevidím, jenom dokázala nahradit jednu nespravedlnost jinou (možná menší, to je pravda). Čí stáda (případně čí děti) asi budou zásobovat její nenasytnou trojku, a čí mince to zaplatí (pokud u placení zůstane)? Á, na scénu nám přicjhází ten, jenž tře dva dragony tak dlouho o sebe, až z nich budou tři.

Jestli to bereš takhle, tak mohu pouze říct "Mezi slepými je i jednooký král:-) (a ted nemyslím Eurona)". Draci se budou živit nanuky - jinými.

Quote:
    Quote:
    Chmur napsal:Dany nikomu v Západozemí neublížila, takže tam nebudou žádné vendety a odvety od poškozených lordů:-)

Osobně sice ne, ale někteří šlechticové nepohlížejí na rod Targaryenů s laskavostí.

No já myslím, že vyvražděním skoro celého rodu, by se jejich žízeň po dračí krvi mohla ukonejšit. Co?:-)

Quote:
    Myslim, že Dany potřebuje nějakého ďábelského netvora, aby vedle něho vypadala jako skutečná Smírkyně a Laskavost sama. Červení už tuší. Ano, je to on, všech kurev šampion, sic nožky ručky krátké má, o to větší šikula a jazyk hbitý jak lasička... je to on, sám velký Tyrion!

Tyrion to dá dohromady se Sansou. Uvidíte. Navíc Dany je trochu povrchní co se týká vzhledu a Tyrion je v tomoto ohledu lehce handicapován:-)
  • Quote:
    :D :D Takže...až budu mít více zkušeností, zkrátí se můj milostný na pět přírazů a předehra na veškerou žádnou? Upřímnou soustrast flankere:-)

Abych to odcitoval přímo z knihy:

"Slabiny ji stále bolely od prudkosti jeho milování. Byla to příjemná bolest."

Můžu se jenom vysmívat tomu, jak je dneska prožitek ze sexu spojovanej s různejma pomůckama, převlačkama, videíčkama, svíčiškama, tantrou, kamasutrou, vonnejma tyčinkama a jinejma sračičkama. Tohle jsem měl na mysli. Mám pocit, že lidi na sebe pro samý kravinky okolo ani pořádně nevlezou. Já jsem poněkud živelnější a moje holka taky, vystačíme si bohatě sami se sebou a chodíme takzvaně přímo na věc. 8)

• Quote:
    Abych to odcitoval přímo z knihy:

"Slabiny ji stále bolely od prudkosti jeho milování. Byla to příjemná bolest."

Pětkrát prudce přirazil?:-) Neva. Sexuální život Starka mě nezajímá, to spíš ten tvůj:-)...No nic....Ale nechápu, proč se tak posmívaš různým řekněme méně tradičním způsobům vyvolání vášně. Někdo má rad chleba s máslem a někdo si na to ještě rád občas hodí šunku nebo uherák:-)Některé páry jsou jako Eddard s Cat a jiní zase jako Oberyn s Ellarií. Co na tom? Hlavně, aby jim to v sexu klapalo a nacházeli v tom naplnění, ne?

Quote:
    Já jsem poněkud živelnější a moje holka taky, vystačíme si bohatě sami se sebou a chodíme takzvaně přímo na věc.

Šťastná to žena...a šťastný to muž :D povzdechl si na konci pořadu Tabu Roman Šmucler:-)

• Těch pět, to je z vlastní zkušenosti? :lol:

To není uherák na chlebu, to je kečup na tiramisu.

• Quote:
    Těch pět, to je z vlastní zkušenosti?

Ne.

Nicméně o svém sexuálním životě mluvit nehodlám, jsem citlivý a stydlivý chlapec :oops: Navíc pravý rytíř (za kterého se pochopitelně považuji...klidně se směj Ohaři:) vždy střeží intimní chvíle s dámou jako vzácné a krásné tajemství uvnitř svého srdce (no nejsem teď sladce patetický?:-)
  • Ano, dosti rozebírání sexuálního života diskutujících. Ale je na tom vidět, k čemu sexuální otevřenost Písně vede. :lol: :lol:

• Pravý rytíř...

Ser Gregor Clegane? :evil:

Ser Amory Lorch? :o

Ser Aerion Targaryen? :shock:

Rytířství se přeceňuje.

Chmur wrote:
    No já myslím, že vyvražděním skoro celého rodu, by se jejich žízeň po dračí krvi mohla ukonejšit. Co?:-)

Král se dotkl její tváře, jeho prsty přejely po drsném kameni tak něžně, jako by to bylo živé maso. "Přísahal jsem, že Rhaegara za to, co jí udělal, zabiju."

"Udělal jsi to," připomněl mu Ned.

"Jen jednou," řekl Robert s hořkostí.

• Pravý rytíř...

ser Barristan Selmy? :D

ser Arthur Dayne? :D

lady Brienne z Tarthu?

Kéž by bylo na světě více pravých rytířů a méně těch falešných :?

Quote:
    Král se dotkl její tváře, jeho prsty přejely po drsném kameni tak něžně, jako by to bylo živé maso. "Přísahal jsem, že Rhaegara za to, co jí udělal, zabiju."

"Udělal jsi to," připomněl mu Ned.

"Jen jednou," řekl Robert s hořkostí.

Ano, Robert byl co se týká Rhaegara poněkud přecitlivělý. Já myslím, že smrt Rhaegara, jeho ženy, dětí a otce je za únos a znásilnění (údajné zřejmě) Lyanny celkem dostatečný trest. Navíc Robert si to již s Rhegarem jistě vyříkal:-)
  • Myslím, že kvuli Lyanně možná bojoval Robert, ale Eddard, Jon Arryn a další měli s Targaryenama účtů víc (čímž samozřejmě neomlouvám smrt Elie a dětí a dalších lidí v Králově přístavišti, což jde ovšem na vrub především Lannisterů, milovaným a proklínaným :?: ).

• Chmur wrote:
    Ano, Robert byl co se týká Rhaegara poněkud přecitlivělý. Já myslím, že smrt Rhaegara, jeho ženy, dětí a otce je za únos a znásilnění (údajné zřejmě) Lyanny celkem dostatečný trest.

Trest? Tady nejde o trest, tady jde o prevenci: likvidaci nebezpečného dračího potěru. 8)

Chmur wrote:
    Kéž by bylo na světě více pravých rytířů a méně těch falešných.

Kéž by bylo na světě více čestných lidí. A ani nemusejí být rytíři: na severu tato septonická instituce není příliš rozšířena, a přesto - nebo právě proto? - odtamtud pocházejí muži dobří, čestní a spravedliví. Vzpomeňme na Eddarda! :P

flanker.27 wrote:
    Myslím, že kvuli Lyanně možná bojoval Robert, ale Eddard, Jon Arryn a další měli s Targaryenama účtů víc.

Přesně tak, Targaryenové jsou pozoruhodně talentovaní ve vytváření nepřátel. :wink:

• Quote:
    severu tato septonická instituce není příliš rozšířena, a přesto - nebo právě proto? - odtamtud pocházejí muži dobří, čestní a spravedliví. Vzpomeňme na Eddarda! :P

neboa Ramsaye Boltona :D
  • Ramsay Bolton vyhladověl lady Hornwood do té míry, až si ohryzávala vlastní prsty.

Ser Gerold Hightower dohlížel na Brandona Starka nuceného sledovat, jak je jeho otec uvařen.

Najděte tři rozdíly. :D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi