Tanec s draky vyšel česky!

1234579

Komentáře

• Já nevím možná jsem divná, ale děláte to taky tak, že než napíšete příspěvek nebo dotaz do nějaké dikuse přečtete si předchozí komentáře?
  • Děkuji za informaci, v životě by mne to nenapadlo...ach jo :-)
    Ptala jsem se KDO to z hecu udělal - stále je to nejasné ? Ne nepotřebuji to vyšetřovat. Byla to řečnická výzva, s částečným očekáváním, že někdo dramaticky pronese
    "promiň paule, ale nemohl jsme tě v tom nechat samotného" (což by třeba udělal heavy, že :-)) )
  • Dreamer napsal(a):

Já nevím možná jsem divná, ale děláte to taky tak, že než napíšete příspěvek nebo dotaz do nějaké dikuse přečtete si předchozí komentáře?

Přesně tak to dělám ať je těch příspěvků třeba 300 - stranou si do okna ukládám příspěvky, na které chci reagovat a až to dočtu, tak odepíšu. Drtivá většina to tak nedělá, což mi velmi často leze na nervy - co je ještě nového ? :-D
  • Tak jsem oprášil svoji slovenštinu :). Ne, teď vážně -- to jsem nebyl já :D. Když už bych něco takového dělal (opravdu nemám potřebu si z někoho dělat prdel nebo si něco dokazovat), tak bych otevřel anonymní okno. Čímž bych měl alibi -- na boku by bylo vidět, že jsem tu stále přihlášený :). Takže ať se přizná kdokoli to je!
    Jinak na tuto diskuzi vede odkaz přímo z Google a někteří lidi jsou lenivý něco číst, takže není divu, že se tu pravidelně někdo dotazuje.
  • Lidi, mám návrh. Prostě na tyhle dotazy nereagujme. Vytváříme tak zbytečný šum. Zvládnete to? Je to výzva! :-)
  • Prostě je budeme brát jako troly. Platí? :)
  • Já troly zásadně zabíjím (úchylka z Dungeons & Dragons), takže to raději ne :-)
  • Pro nedočkavce: Jistě znáte Murphyho zákony. Takže pokud chcete, aby se e-book co nejrychleji objevil, rozečtěte nějakou jinou hodně tlustou knihu:)
  • Aktuální zprávy od Talpressu říkají, že je z jejich strany velká snaha získat práva vydávat Píseň elektronicky. Snad to vyjde a všichni co lační po el. verzi, tak dostanou odpověď. Zatím nelze nic slibovat, ale prý by rádi vše realizovali od září. Totéž se týká knih Terryho Pratchetta a Stevena Eriksona.
  • Mám otázku (Tanec si budu kupovat na konci června, jsem u Hostiny) - v originále jsou krom map severu a jihu i mapy Valyrie, Svobodných měst a oblastí za Zdí. Jsou tyto mapy i v českém vydání? :)
  • Sajn: V mém Tanci (brožovaný, dvojdílný) jsou jenom ty 3 nové mapy.
  • Krisa: ok, díky. :)
  • Což mi trochu vadí. Uvítala bych i kompletní mapy Západozemí. Takhle mám na stolku i Hostinu a občas si nalistuju její mapy.
  • jj, to jsem taky nepochopil :-(
  • Nevada napsal(a):

Což mi trochu vadí. Uvítala bych i kompletní mapy Západozemí. Takhle mám na stolku i Hostinu a občas si nalistuju její mapy.

vždycky jak začínám číst mam na mobu spuštěnou westeros aplikaci a po ruce ještě vytištěnou mapu na papíře:D
  • Navíc jsem doteď nevyluštila kde se nachází území Valyrie celkově. Vím, kde jsou Svobodná města v poměru k Západozemí, ale jinak tápu.
  • Nevada napsal(a):

Navíc jsem doteď nevyluštila kde se nachází území Valyrie celkově. Vím, kde jsou Svobodná města v poměru k Západozemí, ale jinak tápu.

To nevim taky. Hodnĕ jsem dumala nad tím, kudy jedou do Meerenu z Volantisu. Asi se budu muset podívat na nĕjakou celkovou mapu.
  • Valyria je ten poloostrov a přilehlé ostrovy východně od Volantisu... Lodě mířící do Meereenu (východně od Valyrie) je obplouvají kolem jižního cípu, i když by si teoreticky mohly zkrátit cestu a plout přímo mezi ostrovy (na což si troufnul zatím jen Euron, tuším :) ).
  • sveva napsal(a):

Valyria je ten poloostrov a přilehlé ostrovy východně od Volantisu... Lodě mířící do Meereenu (východně od Valyrie) je obplouvají kolem jižního cípu, i když by si teoreticky mohly zkrátit cestu a plout přímo mezi ostrovy (na což si troufnul zatím jen Euron, tuším :) ).

V tom případĕ si to představuji dobře (z Volantisu doprava) :)
  • Tak tak, Valyrie je ten poloostrov rozdrcený na stovky ostrovů (takové řecko) jen s tím rozdílem. Že je to země proťatá sopkami, gejzíry a žije tam kde jaká potvora. Proto tamtudy nikdo nechce plout a všichni to souostroví celé obeplouvají.
  • Já si taky myslel, že Valyrie je jenom nějaký bájný světadíl, něco jako Atlantida...
  • Zpočátku to tak vypadalo. Já měla nejdřív pocit, že je kompletně zničená a zmizela. Až později s tím Martin začal operovat jako s "normálním" kontinentem. Šmejd jeden :)
  • Nevada napsal(a):

Zpočátku to tak vypadalo. Já měla nejdřív pocit, že je kompletně zničená a zmizela.

No myslím, že podobným vývojem si prošel i Martin :-))
  • no, mám dojem, že Valyrie byla městem na byla poloostrově, kde fungovala extrémně rozvinutá civilizace osídlená stříblovlasými fialovookými "lidmi", kteří komunikovali s draky a nebyli nemocní, tihle šikulové dominovali svému okolí, podmanili si ostatní města, stavěli cesty, měli rozvinutou infrastrukturu, něco jako starověký Řím

pak se NĚCO stalo, z poloostrova je řada mrňavejch ostrovů, mezi nimiž protéká stále ještě kouřící moře, nebe pořád svítí strašidelnou září a vůbec se tam dějou divný věci... Zkázu přežili jen ti Valyrijci, kteří byli v tu dobu někde v trapu.
  • Třeba mu to nařídilo HBO. ;-)
  • V některé rané knize myslím je, že trosky Valyrie stále kouří. Ale nechce se mi to hledat.
  • Velmi povedenou mapu mají na Wikipedii.
  • Info o Valyrii z roku 2007

http://www.icefire.cz/uzemi-valyrie

já vždycky měla pocit, že není mýtická, ale někde nějaké zbytky jsou - vedou k ní cesty, její trosky kouří, zbyly z ní meče, obsidianové svíce jazyk... A hned v druhé kapitéle první knihy je o Dany řečeno, že byla krví staré Valyrie.

k Atlantidě žádné cesty nevedou, nic se nám z ní nedochovalo a rozhodně nikdo neví, jak by se tam mělo mluvit a nezná potomky přeživších.
  • Pokud mi paměť dobře slouží, tak Martin píše jenom to, že Valyrii zničil oheň, nějaká blíž nespecifikovaná katastrofa. No jestli Sedm království nakonec zničí naopak led, šok to pro mě nebude ;) Píseň ledu a ohně, jak... hořké.
  • Hm, když se zvětší Británie a vypustí se kus západní Evropy, tak ta mapa vypadá podezřele jako Euroasie :-) Dothrakové jsou teda Rusové? To moc neodpovídá tomu nařknutí, že Martin je levičák, které bylo v jistém kontroverzním článku na místním fóru :-) A okolí Valyrie vážně vypadá jako Řecko, takže záliv otrokářů je co? Turecko?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SágaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi