Preklady su niekedy celkom vtipne :) some english lessons:
*Je mazaná ako líška = She is lubricated like a fox *Tvé oči září = Your eyes September *Vrhnul na ní dlouhej pohled = He vomitted a long postcard on her *Necítim se dnes ve své kuži = I´m not smelling myself in my leather today *Škoda mluvit = Damage to speak *Nebuď labuť = Don´t wake up a swan *Odpočívej v pokoji = Relax in the livingroom *Párek milencu = Sausage of lovers *Muj drahý příteli = My expensive friend *Kde se vzala, tu se vzala = Where she married herself, here she married herself.. Zobraziť preklad
:D:D Akákoľvek kapitola, kde keď som hladný podrodbne opíše dvesto rozličných chodov, akoby to ktosi mohol vmestiť do žalúdka - motivačná hladovka na týždeň :D Nech má predstavu...
Já si vždycky říkám, jak mohou být schopní sníst tolik jídla a hlavnĕ vypít toli piva a vína. Hlavnĕ snídani zapíjet pivem (ikdyž ředĕným)...já bych byla neustále vypitá jak bambus a nĕjací Jiní by mne zanechávali zcela chladnou :)))
Já si vždycky říkám, jak mohou být schopní sníst tolik jídla a hlavnĕ vypít toli piva a vína. Hlavnĕ snídani zapíjet pivem (ikdyž ředĕným)...já bych byla neustále vypitá jak bambus a nĕjací Jiní by mne zanechávali zcela chladnou :)))
to už je len sila zvyku. ale tiež ma to tak prekvapilo, keď popisoval Tyrion svoje jedlácke postupy :)
Tak hlavně pivo ve středověku a novověku nebylo tak silný jako dnes. Byl to nápoj na běžný denní pití. Něco jako dnes šťáva atd. Pěkně o tom píše Peter Englund v knize Nepřemožitelný.
Tiež som sa tak divil, ale ono aj tá úroveň inteligencie sa v stredoveku na tomto odrážala.. Dokonca som inak aj chvíľu uvažoval, ke´d v Hre písali, že Ned zakazoval deťom piť (len nepr. na hostine s kráľom im príležitostne trocha dovolil) alkohol, že čo oni vlastne pijú... Odpoveď voda, mi prišla trochu cudzia :D
to už je len sila zvyku. ale tiež ma to tak prekvapilo, keď popisoval Tyrion svoje jedlácke postupy :)
Hlavne na Joffreyho svatbe, kedy vraj ani nejedol len pil-a-pil-a-pil.... Mi prišlo divné... Na lačný žalúdok..... Furt len piť.... Že aj keby chcel po Joffovom páde zdrhnúť, asi by ďaleko nedošiel :D
Tak hlavně pivo ve středověku a novověku nebylo tak silný jako dnes. Byl to nápoj na běžný denní pití. Něco jako dnes šťáva atd. Pěkně o tom píše Peter Englund v knize Nepřemožitelný.
Aha... To som nevedel :) No zrejme to je tiež jeden z dôvodov...
Pivo se pilo hlavně proto, že bylo převařený a přítomné kvasinky zabraňovaly růstu bakterií. Naopak u vody byla vysoká šance, že bude kontaminovaná.
na margo piva. kamarát ma upozorňoval, že pivo má nutričné hodnoty. niekde sa vyskytol prípad (nepamätám si presne ako to povedal) že nemali nič na jedenie, mali len pivo. no a prežili. ponaučenie, aj bez jedla sa dá žiť, ale s pivom prežijete. :D
Komentáře
some english lessons:
*Je mazaná ako líška = She is lubricated like a fox
*Tvé oči září = Your eyes September
*Vrhnul na ní dlouhej pohled = He vomitted a long postcard on her
*Necítim se dnes ve své kuži = I´m not smelling myself in my leather today
*Škoda mluvit = Damage to speak
*Nebuď labuť = Don´t wake up a swan
*Odpočívej v pokoji = Relax in the livingroom
*Párek milencu = Sausage of lovers
*Muj drahý příteli = My expensive friend
*Kde se vzala, tu se vzala = Where she married herself, here she married herself..
Zobraziť preklad
Je snad třeba formálnější důkaz? :D
Chybí mu tam definiční obor :-D
Ale to je presne také že čítaš knihu, zažratá do deja čítaš čítač čítaš a zrazu baf! nejaké prekvapenie.. ale ten skcht nemá chybu :D Baaaf
100 stránek kvalitního čtiva bez zbytečných popisů a nikam nevedoucích cest- citronový zákusek
500 -||- - dvoudenní výlet mimo zdi přidělené cely
1000 -||- - výlet na casting nových členek Malíčkova bordelu
.
.
.
:D
Popis hnusnýho Mereenskýho jídla na 10 stran. - Výlet do černé cely :D