Sumáře kapitol Tance s draky

Lidi, krásně diskutujete o Tanci, nestíhám to ani číst. Nechtěli byste přitom rovnou tvořit sumáře kapitol?

Vytvořil jsem dokument, který můžete všichni upravovat a je tam i základní mustr. Tak kdybyste měli chuť, směle do toho!

https://docs.google.com/document/d/18qFAU6T82SwoWpUlkmWcemSwpOi3Gne-3aO2sNvZ3Bg/edit
«13456789

Komentáře

• SAmozřejmě netřeba nic sáhodlouhého, klasicky v rozsahu jako jsme dělali do sud, viz třeba http://icefire.cz/souhrn-hry-o-truny-1

Jo a příslušné kapitoly pls přejmenujte co češtiny, já to přebíral z http://towerofthehand.com/books/105/
  • Pokud to počká ještĕ tak 400 stránek, 1 sociální pedagogiku a spoustu acylpirinu, ráda přiložím ruku k dílu :)
  • Žádný spěch. Jen si to nepište někde mimo, ať pak nevzniká více souhrnů k jedné kapitole - to by byla škoda práce.
  • Ach, ja by som tak rád priložil ruku k delu, ale ešte nemám ani Hostinu... Som prečítal len Búrku ./
  • Lord Gepeto Illar :
    ale ešte nemám ani Hostinu... Som prečítal len Búrku ./
    :D Já už chci taky hrozně moc číst hostinu ,Střet králů jsem čet po druhý k seriálu, abych byl v obraze a těd znovu překousat Bouři abych se dostal konečně k hostině pfffff :D
  • Že bych si taky napsal sumář jedné kapitoly?
    Místo pozemků a hradu, budu mít svou kapitolu. :-)
  • Ja mám už z dávnejšia PDF verziu Tanca v angline, tak by som aj mohl skúsiť prológ, ale moja angličtina má dosť veľké rezervy, tak ak by sa našiel neikto iný ustúpim, ale ak nie tak by som pomohol...

EDIT: Hneď prvá otázka :) Warg... Mábyť akože zlovlk? Myslel som si, že zlovlk je direwolf, avšak Warg je myslím označenie norskeho Fenrira... Takže...
  • Hana Březáková to přeložila jako Menič
  • Aha, aj som si chvíľu myslel.. díky...
  • Já jsem Tanec četla asi před půl rokem, takže už si to moc detailně nepamatuju... Musela bych to přečíst znova, což mám i v plánu, ale až po zkouškovém. Pokud v té době ještě bude nějaká kapitola volná, s chutí k ní napíšu sumář. Ideálně k nějaké Griffově nebo Tyrionově :D (jeho kapitoly mě na rozdíl od většiny lidí dost bavily..)
  • Ešte jedna otázočka, ak nie som otravný. Wargs have no fear of man, as wolves do sa má preložiť Meniči z ľudí strach nemajú, avšak vlky áno alebo práve naopak Meniči z ľudí strach nemajú a vlky taktiež nie? Len pre istotu, keď som sak tomu vrátil, či som to nedal zle... Aby som to dobre pochopil...
  • klidně si vezmu tu Jaimeho kapitolu, když už jsem ho shrnula i v Hostině :-)
  • První možnost - měniči nemají strach z člověka, vlci ano.
  • fajn, tak si to tam rezervujte :-)
  • Nějak mi nejde tam cokoliv uložit, jak jste to udělali? :D
  • Prosto napíš a ono sa to uloží samo..
  • Jo, a mně to vždycky zahlásí, že se to nepodařilo uložit... No tak to budu zkoušet dál.
  • sveva napsal(a):

Já jsem Tanec četla asi před půl rokem, takže už si to moc detailně nepamatuju... Musela bych to přečíst znova, což mám i v plánu, ale až po zkouškovém. Pokud v té době ještě bude nějaká kapitola volná, s chutí k ní napíšu sumář. Ideálně k nějaké Griffově nebo Tyrionově :D (jeho kapitoly mě na rozdíl od většiny lidí dost bavily..)

Lol! Tady mi někdo četl myšlenky, jediný rozdíl je snad jen, že jsem to četl už téměř před rokem.
  • Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

Já jsem Tanec četla asi před půl rokem, takže už si to moc detailně nepamatuju... Musela bych to přečíst znova, což mám i v plánu, ale až po zkouškovém. Pokud v té době ještě bude nějaká kapitola volná, s chutí k ní napíšu sumář. Ideálně k nějaké Griffově nebo Tyrionově :D (jeho kapitoly mě na rozdíl od většiny lidí dost bavily..)

Lol! Tady mi někdo četl myšlenky, jediný rozdíl je snad jen, že jsem to četl už téměř před rokem.
    Jestli chceš, můžeme si Griffovy kapitoly rozdělit. ;) Nebo si zaberu nějakého Tyriona, no...
  • sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

Jestli chceš, můžeme si Griffovy kapitoly rozdělit. ;) Nebo si zaberu nějakého Tyriona, no...
    Bůhví, jestli za ten měsíc budou ještě nějaký volný. Já si nic nenárokují a kdyžtak se přizpůsobím. :)
  • no já právě koukal jak to všichni ted čtou, tak jsem si říkal, že by mohli při sumáření oddychnout od čtení :-)
  • Ok, pravda. Mě to snad donutí se na to vrhnout dřív.. :D
  • sveva napsal(a):

Ok, pravda. Mě to snad donutí se na to vrhnout dřív.. :D

Já mám poslední zkoušku 3.7., takže no chance. :)
  • Môže sa flesh preložiť ako mäso? Bolo tam Flesh, a hneď za tým meat, takže mäso, mäso mi prišlo divné, dal som tuk a mäso, potom A child's flesh, to som dal normálne detské telíčko, avšak v ďalšom kontexte Varamyr spomína, že posledná lekcia od Haggona bola chuť ľudského.. a tu by som dal zase mäsa... čo si myslíte vy? Aby som potom v sumári to slovo správne použil...
  • Môže sa flesh preložiť ako mäso? Bolo tam Flesh, a hneď za tým meat, takže mäso, mäso mi prišlo divné, dal som tuk a mäso, potom A child's flesh, to som dal normálne detské telíčko, avšak v ďalšom kontexte Varamyr spomína, že posledná lekcia od Haggona bola chuť ľudského.. a tu by som dal zase mäsa... čo si myslíte vy? Aby som potom v sumári to slovo správne použil...

Flesh se obvykle používá pro lidskou svalovinu (lidské "maso"), meat je vyhrazeno pro zvířátka.
  • Aha, tak skúsim to mäso
  • Vzala bych kapitoly Brana a možná i Jona, ale budu asi postupovat pomalu. Pokud se o jednoho z nich někdo přihlásí, tak o něj bojovat nebudu.
  • Já bych si Jona klidnĕ vzala, ale vidím to tak až asi za týden.
  • Ak som správne pochopil, Thistle je osoba. Vraj má aj jednu kapitolu. Smiem sa spýtať tých, čo už majú knihu, ako ho preložila prekladateľka? Aby nedošlo k nedorozumeniu...
    A ešte Hardhome, to by malo byť miesto.. Ak by bol niekto taký dobrý :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi