Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

1…91011121315»

Komentáře

• El_bond napsal(a):

Zdravim vsechny fandy a muze mi nekdo objasnit kdo teda vypalil ten Winterfell? Z toho posledniho dilu jsem nabyl dojem ze Thea predhodi Starkum a vydaj se zpet na ostrov... nebo na nej usili ostrovani boudu a zadni severani tam nebyli?

To se dozvĺš za 10 měsíců. Nekaž si překvapení dotazy :)
  • El_bond: Nebo si to přečti v knížce. Třeba :D
  • El_bonv:
    Tvorcovia seriálu túto časť troška pozmenili, takže to nemusí byť úplne jasné ani nám čitateľom. Avšak takto to bolo v knihe (nečítaj, ak sa chceš prekvapiť):

V knihe bola istá lady, ktorá prišla o syna aj manžela a žila sama na istom hrade, veľmi stará. To viedlo k tomu, že po jej smrti by boli pozemky bez dediča. S jej pozemkami susedia iní lordovia, ktorí o tieto pozemky mali záujem a teraz bola otázka - komu ich dať?

Boltonov bastard Ramsay Sneh (neskôr legalizovaný na Boltona) sa s touto lady oženil proti jej vôli, spečatil manželstvo a nechal ju vo veži vyhladovieť k smrti. Následne získal tieto pozemky no ser Rodrick Cassel to považoval za zločin. Vydal sa teda popraviť Ramsaya. Údajne sa mu to aj podarilo.

Zajali jeho sluhu Smraďocha. Toho Theon poslal s vrecom strieborniakov, aby našiel armádu. Mimochodom, bol to Smraďoch, kto radil, čo má Theon viac-menej robiť a kto Theonovi poradil zabiť tých farmárových synov, aby ich vydával za Brana a Rickona. Smraďoch sa s armádou vrátil a pomohol Theonovi udržať Zimohrad, no vzápätí vysvitlo, že Smraďoch bol ten (V Ramsayových šatách), koho zabili a Ramsay sa vydával za Smraďocha. Teda Ramsay vlastne žil.

Následne Ramsay zajal Theona a vypálil Zimohrad.

V seriáli túto skutočnosť zrejme mierne upravia a ukážu až v následujúcich sériach, kde by už aj mal byť obsadený doteraz neobsadený Boltonov bastard Ramsay.
  • Gepeto - jen drobnost - lady Hornwood byla postarší a mimo možnost mít potomstvo, ale úplná stařena to nebyla. Sama se zjevně nabízela vdovci Rodricu Casselovi (okolní lordi na ni tlačili ať se znova vdá a rozetne tak definitivně spor o své pozemky)- částečně pro sympatie (ona působila jako příjemná starší žena) a on jako starší vdovec o tom i uvažoval, i když to později z nějakého důvodu (nevybavím si přesně) zamítl nebo odložil. Proto se o to více cítil pak provinile, protože ledy Hornwood mohl takového strašného osudu ušetřit a všemu tomu zabránit a ještě by měl pravděpodobně hodnou macechu pro svou dceru......
  • Jarla napsal(a):

Gepeto - jen drobnost - lady Hornwood byla postarší a mimo možnost mít potomstvo, ale úplná stařena to nebyla. Sama se zjevně nabízela vdovci Rodricu Casselovi (okolní lordi na ni tlačili ať se znova vdá a rozetne tak definitivně spor o své pozemky)- částečně pro sympatie (ona působila jako příjemná starší žena) a on jako starší vdovec o tom i uvažoval, i když to později z nějakého důvodu (nevybavím si přesně) zamítl nebo odložil. Proto se o to více cítil pak provinile, protože ledy Hornwood mohl takového strašného osudu ušetřit a všemu tomu zabránit a ještě by měl pravděpodobně hodnou macechu pro svou dceru......

No myslím, že písali, že vyzeral, akoby o tom vážne uvažoval, ale stále to odmietal, pretože bol skromný a prosto to bolo také tínedžerské ,,Ale prosímvás, čo by na mne videla" :)

Ale inak ako pravda, len sa mi to nechcelo až takto rozvádzať do podrobna, pretože som príliš leninový :) A to s tým stará som nemyslel zas tak :) Mohla by si to vziať osobne a strašiť ma...
  • Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces
  • Tyna napsal(a):

Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces

No no, ja by som chcel skôr agonicky bolestivý dlhý proces wohahah :)
  • Tyna napsal(a):

Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces

Jinými slovy - právě proto by spolu prožili příjemné stáří...v jiné době :( Byli si povahově blízcí.
  • Lenže na stredoveké pomery bolo tých 50(rátajme, že už nemohla mať deti a zrejme to nebolo len nejaký mesiac, ale dlhšie) už celkom dosť veľký vek. A Jory bol jeho synovec, nie syn :)
  • No knizku prave cist nechci a ze serialu mi to nebylo vubec jasne... myslim ze to az tak zasadni vyznam pro dalsi dej nema, ale uvidime... nekde jsem slysel ze ve treti serii budou i flashbacky
    Jinak dekuju za odpovedi
  • El_bond: Knižní viník má velký význam pro další děj.
  • Tak jsem si to pustil snad podesáté a pořád je na co koukat :-) Je zajímavé, že jsem si dříve nevšiml, že Theon chce zabít Horatia ("I will kill that Hornblower")... :-D Asi mu závidí, že je lepší námořník a velitel :-)
  • Závěr řeči Theona ("Nechtěl jsem ho přerušovat...") je mi odněkud povědomý, ale má senilní hlava si nedokáže vybavit odkud.
    Nebylo v knížkách na jiném místě něco podobného?
    Nebo to mám odjinud?
    Nebo je to jen deja-vu?
  • Josh: Alebo je to typický joke, ktorý už videl niekoľkokrát a vždy v inom kontexte a vždy je dobrý?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi