Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

191011121315»

Komentáře

• El_bond napsal(a):

Zdravim vsechny fandy a muze mi nekdo objasnit kdo teda vypalil ten Winterfell? Z toho posledniho dilu jsem nabyl dojem ze Thea predhodi Starkum a vydaj se zpet na ostrov... nebo na nej usili ostrovani boudu a zadni severani tam nebyli?

To se dozvĺš za 10 měsíců. Nekaž si překvapení dotazy :)
  • El_bond: Nebo si to přečti v knížce. Třeba :D
  • El_bonv:
    Tvorcovia seriálu túto časť troška pozmenili, takže to nemusí byť úplne jasné ani nám čitateľom. Avšak takto to bolo v knihe (nečítaj, ak sa chceš prekvapiť):

V knihe bola istá lady, ktorá prišla o syna aj manžela a žila sama na istom hrade, veľmi stará. To viedlo k tomu, že po jej smrti by boli pozemky bez dediča. S jej pozemkami susedia iní lordovia, ktorí o tieto pozemky mali záujem a teraz bola otázka - komu ich dať?

Boltonov bastard Ramsay Sneh (neskôr legalizovaný na Boltona) sa s touto lady oženil proti jej vôli, spečatil manželstvo a nechal ju vo veži vyhladovieť k smrti. Následne získal tieto pozemky no ser Rodrick Cassel to považoval za zločin. Vydal sa teda popraviť Ramsaya. Údajne sa mu to aj podarilo.

Zajali jeho sluhu Smraďocha. Toho Theon poslal s vrecom strieborniakov, aby našiel armádu. Mimochodom, bol to Smraďoch, kto radil, čo má Theon viac-menej robiť a kto Theonovi poradil zabiť tých farmárových synov, aby ich vydával za Brana a Rickona. Smraďoch sa s armádou vrátil a pomohol Theonovi udržať Zimohrad, no vzápätí vysvitlo, že Smraďoch bol ten (V Ramsayových šatách), koho zabili a Ramsay sa vydával za Smraďocha. Teda Ramsay vlastne žil.

Následne Ramsay zajal Theona a vypálil Zimohrad.

V seriáli túto skutočnosť zrejme mierne upravia a ukážu až v následujúcich sériach, kde by už aj mal byť obsadený doteraz neobsadený Boltonov bastard Ramsay.
  • Gepeto - jen drobnost - lady Hornwood byla postarší a mimo možnost mít potomstvo, ale úplná stařena to nebyla. Sama se zjevně nabízela vdovci Rodricu Casselovi (okolní lordi na ni tlačili ať se znova vdá a rozetne tak definitivně spor o své pozemky)- částečně pro sympatie (ona působila jako příjemná starší žena) a on jako starší vdovec o tom i uvažoval, i když to později z nějakého důvodu (nevybavím si přesně) zamítl nebo odložil. Proto se o to více cítil pak provinile, protože ledy Hornwood mohl takového strašného osudu ušetřit a všemu tomu zabránit a ještě by měl pravděpodobně hodnou macechu pro svou dceru......
  • Jarla napsal(a):

Gepeto - jen drobnost - lady Hornwood byla postarší a mimo možnost mít potomstvo, ale úplná stařena to nebyla. Sama se zjevně nabízela vdovci Rodricu Casselovi (okolní lordi na ni tlačili ať se znova vdá a rozetne tak definitivně spor o své pozemky)- částečně pro sympatie (ona působila jako příjemná starší žena) a on jako starší vdovec o tom i uvažoval, i když to později z nějakého důvodu (nevybavím si přesně) zamítl nebo odložil. Proto se o to více cítil pak provinile, protože ledy Hornwood mohl takového strašného osudu ušetřit a všemu tomu zabránit a ještě by měl pravděpodobně hodnou macechu pro svou dceru......

No myslím, že písali, že vyzeral, akoby o tom vážne uvažoval, ale stále to odmietal, pretože bol skromný a prosto to bolo také tínedžerské ,,Ale prosímvás, čo by na mne videla" :)

Ale inak ako pravda, len sa mi to nechcelo až takto rozvádzať do podrobna, pretože som príliš leninový :) A to s tým stará som nemyslel zas tak :) Mohla by si to vziať osobne a strašiť ma...
  • Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces
  • Tyna napsal(a):

Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces

No no, ja by som chcel skôr agonicky bolestivý dlhý proces wohahah :)
  • Tyna napsal(a):

Odmítl jí proto, že by to nebylo definitivní řešení. On brzo zemře (myslel, že stářím), jeho syn Jory je mrtvý a lady Hornwood by byla ve stejném svrabu a ještě by měla na starosti Beth. Game over. Holt lady Hornwood byla příliš laskavá a bezmocná, lady Dustin by s Ramseyem udělala krátký proces

Jinými slovy - právě proto by spolu prožili příjemné stáří...v jiné době :( Byli si povahově blízcí.
  • Lenže na stredoveké pomery bolo tých 50(rátajme, že už nemohla mať deti a zrejme to nebolo len nejaký mesiac, ale dlhšie) už celkom dosť veľký vek. A Jory bol jeho synovec, nie syn :)
  • No knizku prave cist nechci a ze serialu mi to nebylo vubec jasne... myslim ze to az tak zasadni vyznam pro dalsi dej nema, ale uvidime... nekde jsem slysel ze ve treti serii budou i flashbacky
    Jinak dekuju za odpovedi
  • El_bond: Knižní viník má velký význam pro další děj.
  • Tak jsem si to pustil snad podesáté a pořád je na co koukat :-) Je zajímavé, že jsem si dříve nevšiml, že Theon chce zabít Horatia ("I will kill that Hornblower")... :-D Asi mu závidí, že je lepší námořník a velitel :-)
  • Závěr řeči Theona ("Nechtěl jsem ho přerušovat...") je mi odněkud povědomý, ale má senilní hlava si nedokáže vybavit odkud.
    Nebylo v knížkách na jiném místě něco podobného?
    Nebo to mám odjinud?
    Nebo je to jen deja-vu?
  • Josh: Alebo je to typický joke, ktorý už videl niekoľkokrát a vždy v inom kontexte a vždy je dobrý?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi