Kdo je Sansa???

245

Komentáře

• Chmur wrote:
    A já myslel, že šelmy nemaji oheň rády.

Proč se v tom případě Selmy přidal k Daenerys, aha? :wink:

Chmur wrote:
    Cože? Lannisterové nejsou žádné zrádné zrůdy.

Z kontextu mohlo vyplynout, že mluvím o těch osobách, které naplánovaly a provedly Krvavou svatbu. To znamená, že například na Tommena se to opravdu nevztahuje. :) Nepřijde mi příliš pragmatické porušovat tisíce let stará, obecně ctěná pravidla. Mnohem větší zisk by Lannisterové měli do budoucna z toho, kdyby tyto zákony respektovali: mohli by si být jistí, že je nikdo nepodřeže v posteli, až přijedou na návštěvu k vazalovi. Jakmile se základní pravidla začnou porušovat, vypukne nedůvěra. A v takové atmosféře je těžké dosáhnout blahobytu. Jenomže Tywin dal přednost okamžitému zisku. Když dáte dětem na výběr, jestli chtějí dostat jeden bonbon teď, nebo pět bonbonů za hodinu, vyberou si některé děti první, jiné zase druhou možnost. Tywin patří mezi ty první děti. :D

Chmur wrote:
    To si myslel i chudák Ned, ale někde se stala chyba.

Chudák Ned nebyl desetiletá dívka. Ledaže bys věděl o něco víc než my. :shock:

Chmur wrote:
    To znamená, že Chmur je bezcitný, inteligentní, bez skrupulí a krutý,...

Dá se to chápat i jinak. :twisted: Chmur je mrtvý, zastřelený svým zprzněným synem na velké straně, zatímco Alek, Head a Léto jsou živí, zdraví a na nejlepší cestě k zářné budoucnosti. :wink:

heavy_head wrote:
    To je ta, o které se ti zdají ty líbací sny?

Já jsem říkal něco o líbání? :o :wink:

• Quote:
    Chudák Ned nebyl desetiletá dívka. Ledaže bys věděl o něco víc než my.

O důvod víc nenechat ho zabít. Joffrey to ale viděl jinak:-)

Quote:
    Proč se v tom případě Selmy přidal k Daenerys, aha?

Dám se podat:-)

Quote:

Dá se to chápat i jinak. Chmur je mrtvý, zastřelený svým zprzněným synem na velké straně, zatímco Alek, Head a Léto jsou živí, zdraví a na nejlepší cestě k zářné budoucnosti.

Chmur žádné syny nemá, takže má ještě čas se polepšit a uniknout tak potupnému osudu:-) Arya oslepla a Sansu ohmatává malý Robert a velký Malíček...ale někde v dáli...ano je to zář:-)

Quote:
    Když dáte dětem na výběr, jestli chtějí dostat jeden bonbon teď, nebo pět bonbonů za hodinu, vyberou si některé děti první, jiné zase druhou možnost. Tywin patří mezi ty první děti.

Lepší vrabec v hrsti ...však to znáte...co když se mezitím něco ruce stane...:-)
  • Quote:
    Chudák Ned nebyl desetiletá dívka.

Drahý Léto, šprýmuj na číkoli účet, ale Neda nech na pokoji. Nebo proti tobě vytáhnu já i celé forum (tak kde jste?! ;)). Ned je natolik nezpochybnitelná morální osobnost, že pro něj jsem schopen jít do bitvy. A hlavně mě mrzí, když si z jeho zásadovosti kdekdo utahuje, přičemž by před ním měl spíš smeknout a ne se mu vysmívat. Grrr.

Ehm, kdo tu řikal něco o recesi? ;)

A ano, Lannisterové jsou zrůdy, neb taková koncentrace zrůd v jednom rodu plostě neni nolmální, Uďo. ;) Nicméně dělat z Tywina zase hlupáka, kterej si neumí spočítat důsledky svých zrůdností, to bych byl zas opatrnej. Možná tim právě chtěl všem říct...bacha na mě, nemám žádnou morálku, žádný zábrany, protivte se mi a já použiju všeh prostředků, abych vás zničil. Všech! Je mi to jedno. Jsem zrůda a nemám řetěz. ;) On si prostě v duchu pohrával s mylšnekou že zničí Starky a Bratheony a pak už mu nezbude nepřítel, neb všichni se strachy podělaj a sednou před nim na zadek, páč budou vědět, že jim buď zahraje Deště Kastameru nebo jim uspořádá hostinu. ;)

Quote:
    To znamená, že Chmur je bezcitný, inteligentní, bez skrupulí a krutý, Alek divoký a násilnický, Léto s Headem citliví, uplakaní, něžní, poslušní se začinající genekomastií? :shock: OK beru. Ba co víc, moc se mi to líbí :wink:

Všichni jste stejný, nic nechápate.
  • Quote:
    A ano, Lannisterové jsou zrůdy, neb taková koncentrace zrůd v jednom rodu plostě neni nolmální, Uďo. Nicméně dělat z Tywina zase hlupáka, kterej si neumí spočítat důsledky svých zrůdností, to bych byl zas opatrnej. Možná tim právě chtěl všem říct...bacha na mě, nemám žádnou morálku, žádný zábrany, protivte se mi a já použiju všeh prostředků, abych vás zničil. Všech! Je mi to jedno. Jsem zrůda a nemám řetěz. On si prostě v duchu pohrával s mylšnekou že zničí Starky a Bratheony a pak už mu nezbude nepřítel, neb všichni se strachy podělaj a sednou před nim na zadek, páč budou vědět, že jim buď zahraje Deště Kastameru nebo jim uspořádá hostinu.

Krásná slova Lorde veliteli.Vskutku.Tywin ti ze záhrobí posílá zlatý nuget.

Quote:
    Quote:
    To znamená, že Chmur je bezcitný, inteligentní, bez skrupulí a krutý, Alek divoký a násilnický, Léto s Headem citliví, uplakaní, něžní, poslušní se začinající genekomastií?
    OK beru. Ba co víc, moc se mi to líbí

Všichni jste stejný, nic nechápate

A jak to tedy je? :D
  • Chmur wrote:
    O důvod víc nenechat ho zabít. Joffrey to ale viděl jinak:-)

Dívka se dá využít tím způsobem, že je za někoho provdána. Tím se eliminuje nebezpečí a bonusem je zisk případného dědictví, pokud dotyčná slečna přijde na řadu v nástupnické linii. Jenže u Eddarda byla možnost svatby jaksi... nepravděpodobná. :wink:

Chmur wrote:
    Arya oslepla a Sansu ohmatává malý Robert a velký Malíček...ale někde v dáli...ano je to zář:-)

Starat se o dítě mi připadne jako příjemnější úloha, než psychopaticky likvidovat nepřátele, přátele, ale i členy vlastní rodiny. Ale každý to vidí jinak. :D

Chmur wrote:
    Lepší vrabec v hrsti ...však to znáte...co když se mezitím něco ruce stane...

Vrabec v hrsti je hezké přísloví, ale nic se nemá přehánět. Když si někdo koupí za čtyři miliony luxusní auto na splátky, aniž by uvažoval, kde ty peníze na splacení vezme, považuji ho za hloupého, hloupého, hloupého. A stejně pošetilé jsou argumenty typu: "Zítra můžu být mrtvý, tak si chci dnes ještě užít." To není zodpovědný přístup, ani trochu. Kdepak. Rodina, povinnost, čest, to jsou ta správná slova. :wink:

heavy_head wrote:
    Tak snad abys jí založil nějaký nový topic, jak je ve zdejším kraji zvykem, ne?

O paní Melisandře se velmi živě diskutuje na d20. Obávám se, že kdybych založil téma ještě zde, příliš pozornosti by nevzbudilo. Ale možná ano, za zkoušku to stojí. :)

Alek wrote:
    Chudák Ned nebyl desetiletá dívka.

Ej, dobrotivý lorde veliteli, kde v tom vidíš nějaké šprýmování? :shock: Chtěl jsem naznačit, že Eddard by pro Lannistery mohl teoreticky představovat nebezpečí. Například by se mohl postavit do čela vojska. Zatímco s mladou holkou si můžou dělat víceméně, co chtějí.

Alek wrote:
    On si prostě v duchu pohrával s mylšnekou že zničí Starky a Bratheony a pak už mu nezbude nepřítel.

To je možné, ovšem já jsem toho názoru, že v tomhle ohledu přepálil. Kromě Starků a Baratheonů jsou i jiné mocné rody: Tyrellové, Martellové a podobně. Možná tím načas vyřešil ožehavou situaci, ale v ohledu delšího časového měřítka si pod sebou řezal větev.

Alek wrote:
    Všichni jste stejný, nic nechápate.

Já chápu, jak jsi to myslel původně, ale přistoupil jsem na Chmurovu hru a společnými silami jsme to téma prostě změnili. :twisted:

• Quote:
    Krásná slova Lorde veliteli.Vskutku.Tywin ti ze záhrobí posílá zlatý nuget.

Pravda, on by je jistě uvítal. V rámci jeho charakteru se choval vskutku vcelku inteligentně. Vždyť my to známe z historie. Pořád je lepší schopný inteligentní diktátor, než neschopní idioti bolševického typu. Nicméně to neznamená, že by to bylo něco obdivuhodného. Naopak, skutečně inteligentní člověk přece ví, že tyranie neni prospěšná ani pro jednu ze stran. Skutečně inteligentní člověk by se snažil dodržet alespoň elementární zásady, protože tím se stejného dostane i mě. Halt, Tywin už byl natolik šílený svým definitivním řešením Západozemské otázky, že nebyl s to přemýšelt v delším časovém horizontu.

Quote:
    A jak to tedy je? :D

Já nevim, podle mě jste jen (záměrně) špatně pochopili význam onoho rovnítka. ;) Ale kdybych to tedy měl přepsat dle sebe. Chmur by chtěl být silný, tyranský a zrůdný vojevůdce bez špetky svědomí. Alek miluje příběhy a rád je prožívá se svými postavami a kdo jiný prožívá větší dobrodružství než Arya. A ti dva sannsofilové? Asi maj rádi citronový zákusky. Já fakt nevim, možná jsem jejich úchylku skutečně probudil já. Nevim. To je asi jako s tou slepicí a vejcem. Obdivovali oni dva dřív Sansu, nebo jsem ji hanil já dříve? Osobně myslim, že Sansa sama by mě nikdy nedonutila se k ní vůbec vyjadřovat, ale třeba jo. Hledat se mi to nechce. ;)

Quote:
    Ej, dobrotivý lorde veliteli, kde v tom vidíš nějaké šprýmování? :shock: Chtěl jsem naznačit, že Eddard by pro Lannistery mohl teoreticky představovat nebezpečí. Například by se mohl postavit do čela vojska. Zatímco s mladou holkou si můžou dělat víceméně, co chtějí.

A jejda, pardon, velmi se omlouvam, já jsem špatně četl. Myslel jsem že o něm říkáš, že byl jak desetiletá holka. To ne mi nějak uniklo. ;)
  • Quote:
    Dívka se dá využít tím způsobem, že je za někoho provdána. Tím se eliminuje nebezpečí a bonusem je zisk případného dědictví, pokud dotyčná slečna přijde na řadu v nástupnické linii. Jenže u Eddarda byla možnost svatby jaksi... nepravděpodobná

To je fakt. Provdat se nedá. Nicméně měl vyšší cenu živý než mrtvý (což musíš uznat i ty, Léto:-). Myslel si to Tywin, Cersei, Varys...mysleli si to všichni, co neměli místo mozku krupičnou kaši, v Joffreyho případě zalitou teplou krví. :D

Quote:

Starat se o dítě mi připadne jako příjemnější úloha, než psychopaticky likvidovat nepřátele, přátele, ale i členy vlastní rodiny. Ale každý to vidí jinak.

Asi ano. Já si tedy od osmiletýho kluka bradavky ocucávat nenechám. Jen tak mimochodem, víš kolik má zlovlk bradavek?

Quote:
    Quote:
    Alek napsal:

Všichni jste stejný, nic nechápate

Já chápu, jak jsi to myslel původně, ale přistoupil jsem na Chmurovu hru a společnými silami jsme to téma prostě změnili.

Já to také chápu. Nicméně, chtěl jsem si trochu zarecesovat:-)

Quote:
    Chmur by chtěl být silný, tyranský a zrůdný vojevůdce bez špetky svědomí.

Lorde Aleku, líbilo by se ti mít přirození v hubě přežvýkavce? Ano? Nabrousím si břitvu a koupím jízdenku do Slaného. Koza pojede se mnou:-). Chmur je silný. Tywina hájí kvůli rovnováze ve vesmíru:-)
  • Alek wrote:
    Pořád je lepší schopný inteligentní diktátor, než neschopní idioti bolševického typu.

A Tywin by byl schopný inteligentní diktátor? Upřímě bych radši žil za Husáka (ostatně jsem žil), než za Tywina. 8) Ono těch skutečně schoných a inteligentních diktátorů typu Caesara nebo Josefa II. moc nebylo. Pak bylo něco těch, co nebyli ani nijak dobří, ani výrazně zlí a pak ten zbytek, které bych nechtěl zažít. Upřímě jediná hodnota demokracie je v tom, že se potenciální diktátoři hlídaj mezi sebou.

A zase nám to téma uhýbá.

• Na zlaté nugety pocházející od lorda Tywina si raději dejte velký pozor. Kdoví z jakých míst pocházejí. I na těch nejdivočejších pověstech může něco být. :twisted:

Tywin byl inteligentní podobným způsobem jako Hitler, teď myslím co se týče politiky, nikoliv vedení války (tam by na tom byl Hitler, řekl bych, hůř). Je pravda, že mnoho lidí by nedokázalo takových "kariérních úspěchů" ani zdaleka dosáhnout. Ovšem jedním dechem musíme dodat, že jeho intelekt byl upřen špatným směrem. A to nás zároveň nutí se ptát, zdali není náhodou hloupák svým způsobem moudřejší než takto "špatně orientovaný" inteligentní člověk. Uf. :roll: :P

Alek wrote:
    A jejda, pardon, velmi se omlouvam, já jsem špatně četl. Myslel jsem že o něm říkáš, že byl jak desetiletá holka. To ne mi nějak uniklo.

Že by nakonec nebyl Chmur s tou slepotou až tak daleko od pravdy? :D

Alek wrote:
    kdo jiný prožívá větší dobrodružství než Arya?

Jenže ta Aryina dobrodružství jsou plná špíny, utrpení a bolesti. Ano, život takový je, ale z nějakého důvodu je mi prostě sympatičtější myšlení Sansy, která sní o pravé lásce, lesklých rytířích, cti, slávě a činech jako vystřižených ze starých písní. :)

Chmur wrote:
    To je fakt. Provdat se nedá. Nicméně měl vyšší cenu živý než mrtvý (což musíš uznat i ty, Léto:-). Myslel si to Tywin, Cersei, Varys...mysleli si to všichni, co neměli místo mozku krupičnou kaši, v Joffreyho případě zalitou teplou krví.

To samozřejmě uznávám. Ovšem pochybuji, že by se Arya dostala do podobné situace jako Ned a že by Joffrey opět nenadále nařídil exekuci. (to by všichni ti "co nemají místo mozku krupičnou kaši" museli být opravdu natvrdlí :lol: )

Chmur wrote:
    Asi ano. Já si tedy od osmiletýho kluka bradavky ocucávat nenechám. Jen tak mimochodem, víš kolik má zlovlk bradavek?

Jistě, ty bys rozkázal Horovi, aby dítěti rozbil hlavu o stěnu. Anebo bys na něj poslal Amoryho Lorche? Tolik úžasných možností! :x :twisted:

Já žádné mléčné bradavky nemám. Smím ti vysvětlit rozdíl mezi samcem a samicí? :wink:

• Quote:
    Upřímě bych radši žil za Husáka (ostatně jsem žil), než za Tywina.

Tywin dal říši mír po dvacte let a jediné, čeho se dočkal, byla závist šíleného krále (volná citace).

Kevan
  • flanker.27 wrote:
    A Tywin by byl schopný inteligentní diktátor? Upřímě bych radši žil za Husáka (ostatně jsem žil), než za Tywina. 8)

Tywin by byl schopný diktátor nepochybně. Stejně jako všechny diktatury by to nemělo dlouhého trvání. A lid by ryl držkama v zemi, takže ani já bych jako lid nechtěl žít pod ním a raději bych neschopného bolševika. Nicméně uznávám, že pro režim a stát je lepší ten schopný tyran. ;)

Quote:
    Lorde Aleku, líbilo by se ti mít přirození v hubě přežvýkavce? Ano? Nabrousím si břitvu a koupím jízdenku do Slaného. Koza pojede se mnou:-). Chmur je silný. Tywina hájí kvůli rovnováze ve vesmíru:-)

Z Liberce nic přímo nejezdí, to by ti za to nestálo přestupovat. ;) ad vesmír, no vida, žes to rovnítko pochopil. Ale Tywin si ani tu obranu nezaslouží, měl bys věnovat svou energii jinam (kroužek Aryovců ještě přijímá). Protože z vyššího principu morálního to byl tyran a vražda na tyranovi není zločinem a dotyčný si obranu prostě nezaslouží.
  • Chmur wrote:
    Quote:
    Upřímě bych radši žil za Husáka (ostatně jsem žil), než za Tywina.

Tywin dal říši mír po dvacte let a jediné, čeho se dočkal, byla závist šíleného krále (volná citace).

Kevan

Upřímně řečeno, Kevan byl trochu zaujatý, to je jako se ptát Vasila na Husákův režim. ;)
  • Tywin měl vysoké IQ, byl mimořádně schopný politik a vojevůdce a měl mimořádně nízké EQ.

Quote:
    Sansy, která sní o pravé lásce, lesklých rytířích, cti, slávě a činech jako vystřižených ze starých písní.

I Sansa dosnila. Prostě píseň a život odlišné jsou:-)

Quote:
    Jistě, ty bys rozkázal Horovi, aby dítěti rozbil hlavu o stěnu. Anebo bys na něj poslal Amoryho Lorche? Tolik úžasných možností!

Já žádné mléčné bradavky nemám. Smím ti vysvětlit rozdíl mezi samcem a samicí?

Tak Hodorovi bych to určitě nenakázal, zřejmě by toho nebyl schopen. Já bych to nechal vyřídit Malíčka :D Drazí serové, to, že obhajuji Tywina, respektive jeho dobré vlastnosti (jistě jste si všimli, že nejsem tak zaslepený jako ostatní obhájci svých favoritů/ek) neznamená, že jsem stejný jako on. Já mám děti rád, no vážně.

Já mluvil o mléčných bradavkách? Požaduji důkaz. Ano, smíš mi vysvětlit rozdíl mezi samcem a samicí a rozhodně se neomezuj pouze na pohlavní orgány a mléčné bradavky:-)
  • Chmur wrote:

Kevan

Když pominu, že Kevan není zrovna nejobjektivnější hodnotitel, je otázkou, nakolik to byla jeho zásluha a nakolik se zrovna nebojovalo. A jeho kroky na konci Robertova života k válce a jeho moci vedly zcela jasně.

Chmur wrote:
    Drazí serové, to, že obhajuji Tywina, respektive jeho dobré vlastnosti (jistě jste si všimli, že nejsem tak zaslepený jako ostatní obhájci svých favoritů/ek) neznamená, že jsem stejný jako on.

Sem s nimi. Rád si nějaké poslechnu (inteligence není dobrá sama o sobě, důležité je, k čemu se použije). Zrovna jsem si pročítal kapitolu, kde Jaime odjíždí z Harrenova a probírá v hlavě historku o Tywinovi, jeho otec zajal vzpurného vazala, vazalova manželka oplátkou nechala zajmout 3 Lannistery (včetně Stafforda), načež Tywin svému otci navrhl vrátit lady jejího manžela ve třech kusech. 8)

• Quote:
    flanker napsal:

A jeho kroky na konci Robertova života k válce a jeho moci vedly zcela jasně.

Např.?
  • Chmur wrote:
    Tywin měl vysoké IQ a měl mimořádně nízké EQ.

Takže v podstatě o něco inteligentnější verze Rorgeho...

A neříkej mi, že se krutostí dopouštěl pouze z pragmatičnosti. To, jak si smlsnul na Tyrionovi a Tyši bylo opravdu nehezké a zbytečné. :roll:

Chmur wrote:
    I Sansa dosnila. Prostě píseň a život odlišné jsou:-)

Nemyslím si, že dosnila. Je teď více připravená na život, chápe, že ne všechno je píseň a že ne každému se dá důvěřovat. Ale to neznamená, že se zřekla všech svých ideálů.

Chmur wrote:
    Tak Hodorovi bych to určitě nenakázal, zřejmě by toho nebyl schopen.

To jistě ne. Ale i Hodor by byl schopen poznat rozdíl mezi sebou samým a HOROU. :lol:

O pohlavích zde hovořit nebudeme. Místo toho raději vysvětlím rozdíl mezi otázkou řečnickou a nikoliv řečnickou. Je to prosté: řečnicky se ptám v takovém případě, kdy odpověď ve skutečnosti neočekávám, je to jenom jiná verze oznamovací věty. Takže "mám ti vysvětlit rozdíl mezi x a y?" znamená ve tomto kontextu "určitě znáš rozdíl mezi x a y, takže chápeš, co tím chci říct". :wink:

• chmur wrote:
    Např.?

Že by třeba past na Eddarda u Volského brodu, kam ho chtěl vlákat a nevyšlo mu to jen proto, že kvuli jeho synovi měl Ned zrovna zlomenou nohu?

Robertova smrt?

Počátek drancování v říčních krajinách?

Dobrá, mohl bys říct, že nic z toho vlastně nedělal přímo, na špinavou práci měl lidi, nebo bys to mohl nazvat jen přípravou na jeho neskonale moudrou diktaturu. :lol:

• Quote:
    Takže v podstatě o něco inteligentnější verze Rorgeho...

No tak o hodně inteligentnější a o něco méně krutá :wink: Tywin aspoň nechtěl šoustat desetileté holky (aspoň doufám:-)

Quote:
    A neříkej mi, že se krutostí dopouštěl pouze z pragmatičnosti. To, jak si smlsnul na Tyrionovi a Tyši bylo opravdu nehezké a zbytečné.

Ano. To nebylo pěkné. Nicméně, Tywin z toho radost zřejmě neměl.

Quote:
    Nemyslím si, že dosnila. Je teď více připravená na život, chápe, že ne všechno je píseň a že ne každému se dá důvěřovat. Ale to neznamená, že se zřekla všech svých ideálů.

Rytíři přece přísahají, že budou bránit slabé, ochraňovat ženy..........Ohař rytíře nenáviděl..Já je nenávidím taky, pomyslela si Sansa. Nejsou to skuteční rytíři, žádný z nich.

Tyrell či Lannister , na tom nezáleží, to nejsem já, co chtějí, jen moje věno.

Quote:
    flanker napsal:

Že by třeba past na Eddarda u Volského brodu, kam ho chtěl vlákat a nevyšlo mu to jen proto, že kvuli jeho synovi měl Ned zrovna zlomenou nohu?

Robertova smrt?

Počátek drancování v říčních krajinách?

Nejsem si teď jistý, ale nezačal Tywin drancovat říční krajiny až poté, co Cat zajala jeho syna? Což on asi jen těžkou skousl. I když uznávám dalo se to řešit jinak, jenže Tywin byl od přírody dost pomstychtivý a Jaime zase vznětlivý.
  • Chmur wrote:
    Nejsem si teď jistý, ale nezačal Tywin drancovat říční krajiny až poté, co Cat zajala jeho syna? Což on asi jen těžkou skousl. I když uznávám dalo se to řešit jinak, jenže Tywin byl od přírody dost pomstychtivý a Jaime zase vznětlivý.

Kdepak, ve třetím díle je to poměrně dost jednoznačně popsaný (když se Arya dostane mezi Berikovy lidi), že Tywin to plánoval delší dobu, chtěl se zbavit Eddarda a Roberta, protože měl za to, že se Robert bude chtít rozvést s Cersei. Jeho jednání nemělo se Skřetem nic společnýho. Je hezký, jak si Lannisteři vlastně vzájemně kazili svoje plány. Tywin chtěl dostat Eddarda, což mu překazil nevědomky Jaime, kterej jednal v odpověď uvěznění Skřeta, což zase zapříčinil Joffrey pokusem o dodělání Brana, což by se nestalo, kdyby ho Jaime neshodil...

• Hmm...no jeli tomu skutečně a tak a já si to zjistím :twisted: ...tak je to pěkná sviňárna. Ne, tak Tywin byl krutý, bezcitný egocentrista...o tom žádná, to je prostě fakt. Já nejsem zas tak zaslepený jeho schopnostma, abych to neviděl. Mnozí mu ale někdy vyčítají věci,za které ho já neodsuzuji. Hlavně mnohokrát zde propíraná kauza Krvavá svatba. Frey zradil svého hosta, Bolton svého krále, koho zradil Tywin? Možná, že zradil čest a důstojnost, ale těmito vlastnostmi on nikdy netrpěl a Rob byl jeho nepřítel. Největší hříchu se nedopouštěl Tywin na urozených ale obyčejných lidech, když na ně vypouštěl zrůdy typu Lorch, Vargo Hoat a Gregor. Ostatní to dělali zřejmě taky, ale on se v tomto teroru civilního obyvatelstva zhlédl. :? No ale dost bylo Tywina.

Tenhle topic se má věnovat Sanse.

Kdo myslíte, že Sansu připraví o věneček? Nějaká pochybná existence z Údolí, Malíček nebo její manžel Tywin?

Kolik by jste dali za její defloraci? Vstupní částka jedna mezek od Myi kámen (není jeden mezek moc? :roll: )

• Chmur wrote:
    No tak o hodně inteligentnější a o něco méně krutá.

Kdyby se Rorge narodil v dobré rodině a stal se lordem Skály, možná by se vypracoval do podobných dimenzí. :wink:

Chmur wrote:
    Ano. To nebylo pěkné. Nicméně, Tywin z toho radost zřejmě neměl.

Jestliže to nepřineslo žádný užitek (Tyši se mohl zbavit i jinak), ani z toho neměl radost, pak se musím ptát: proč to tedy udělal? :o

Chmur wrote:
    Já je nenávidím taky, pomyslela si Sansa. Nejsou to skuteční rytíři, žádný z nich.

Ano, to potvrzuje tezi, že Sansa se nevzdala ideje pravého rytířství. Jenom teď chápe, že skutečným rytířem není každý, kdo má titul "ser". Že na tom titulu vlastně až tolik nesejde, důležitý je vnitřek.

Chmur wrote:
    koho zradil Tywin?

Tywin tyhle zrady naplánoval a zorganizoval. Je to jako říct, že nacističtí pohlavárové za nic nemůžou, protože oni celou věc koneckonců zaštiťovali pouze ideologicky a organizačně, vlastní rukou žádného Žida nezabili, a dokonce se jim příčil pohled na krev... :roll:

Chmur wrote:
    Mnozí mu ale někdy vyčítají věci,za které ho já neodsuzuju.

Někdo se ho zastávat musí... a jsem rád, že to nepřipadlo mně. :twisted:

Chmur wrote:
    Kolik by jste dali za její defloraci?

Snad ti nezpůsobím příliš velký šok, když prozradím, že existují i ženy, které není možné si koupit. Co víc, takových žen je většina! :shock:

• Léto wrote:

Chmur wrote:
    Kolik by jste dali za její defloraci?

Snad ti nezpůsobím příliš velký šok, když prozradím, že existují i ženy, které není možné si koupit. Co víc, takových žen je většina! :shock:

Přistavte vagón citronovejch zákusků a je vaše.

Quote:
    Někdo se ho zastávat musí... a jsem rád, že to nepřipadlo mně. :twisted:

Ale nemusí, Freyů a Boltonů se taky nikdo nezastává a přitom taky přinesli Západozemí desítky let míru jen tím, že neválčili. Já sice Kevanova slova beru, mam ho pacholka na lannisterské poměry docela rád, ale jako většinu věcí u Tywina bych to nejdřív potřeboval vidět. Jestli se o ten mír skutečně zasadil nějak aktivně anebo prostě jen tim, že krotil své vášně a jen vyčkával, až se jeho rod spojí s Targaryeny?
  • Gratuluju.

Podařilo se vám z tohohle tématu vyrobit žumpu. Sem už nevkročím.

Tohle je moc i na mně. Řečeno slovy klasika: chce se mi zvracet. :roll:

Ádié...

• Quote:
    Kdyby se Rorge narodil v dobré rodině a stal se lordem Skály, možná by se vypracoval do podobných dimenzí.

Správně. Možná. Možná, že kdyby měl Tywin jiné rodiče, byl by z něj druhý Eddard Stark.

Quote:
    Jestliže to nepřineslo žádný užitek (Tyši se mohl zbavit i jinak), ani z toho neměl radost, pak se musím ptát: proč to tedy udělal?

Mělo to přece odnaučit Tyriona paktovat se s lehkými děvami:-) nebo domkařovýma dcerama.

Quote:
    Tywin tyhle zrady naplánoval a zorganizoval.

Koho zradil v případě Krvavé svatby?

Quote:
    Snad ti nezpůsobím příliš velký šok, když prozradím, že existují i ženy, které není možné si koupit. Co víc, takových žen je většina

Rozhodně nezpůsobíš, ale každý se dá koupit, je to jen otázka určení ceny.

Quote:
    Gratuluju.

Podařilo se vám z tohohle tématu vyrobit žumpu. Sem už nevkročím.

Tohle je moc i na mně. Řečeno slovy klasika: chce se mi zvracet.

Co se mu stalo? To je kvůli té defloraci?
  • Quote:
    Co se mu stalo? To je kvůli té defloraci?

Asi. Třeba tu lásku opravdu jen nepřestíral z recese. Ale musím uznat, že k žumpě to téma daleko nemá...je tu všechno možný. ;)
  • To ale přeci nevadí, to je normální evoluce daného tématu. Proč se ohraničovat různými mantinely typu: Jsme v tématu Sansa, budeme se bavit jen o Sanse a věcech co s ní souvidí? A když už píšu "co s ní souvisí", tak přece vše souvisí se vším. Navíc nejsme ve škole, takže můžem mezi tématy volně přecházet:-)

No s tou láskou to nebude tak žhavé. Navíc je to jen recese. Ani já bych Sansino panennství nikomu neprodal. Nechal bych si ho pro sebe a prodal bych ji až potom:-)

• Jasný, já to nemyslel jako výtku. Hlavně že se diskutuje, je mi jedno kde. Moderování diskuzí upřímně nesnáším, jen je to brzdí. To já si jen vždycky povzdechnu (vlastně sám nad sebou) a zase začnu OTčkovat. ;)

ad Sansa...pomalu se z ní stává trofej fora. Ale zauvažoval jste nad tim někdo skutečně? Fakt se vám Sansa líbí? Já teda z toho přehršle obrázků, co v galerii - teď vlastně není, ale bude! ;) - líbí se mi snad jen na jednom a tam přitom vůbec neodpovídá popisu. Asi máým přirozený odpor k těm princezničkovským typům. Zas mám úchylku na jižanky no...;)

• Tanou mi na mysl slova Túrinova: "Když ti slušná slova váznou v hrdle, lépe si posloužíš, když zůstaneš zticha." Humor je jedna věc, ale je třeba znát hranice základní slušnosti. Není to tady pajzl čtvrté cenové skupiny na Bleším zadku. Kdo má potřebu vulgárně exhibovat, může navštívit stránky k tomu určené, na internetu je jich určitě víc než dost.

To, že se řeč stočila k Tywinovi a jiným záležitostem, to pochopitelně nevadí.

Alek wrote:
    Ale nemusí, Freyů a Boltonů se taky nikdo nezastává a přitom taky přinesli Západozemí desítky let míru jen tím, že neválčili.

Měl jsem na mysli spíše Chmura než Kevana. Že se Lannister bude zastávat své krve, to je celkem pochopitelné. Kdybychom se zeptali nějakého Freye, určitě si najde důvody i pro omluvu svého lorda. Šlo mi teď o rozdělení kompetencí mezi námi "nestrannými čtenáři". :)

Chmur wrote:
    Koho zradil v případě Krvavé svatby?

Osobně nezradil nikoho, ale zrady naplánoval. Stejně jako Himmler nikoho nezabil, ovšem vraždění ve velkém organizoval. Je ten příměr jasnější, nebo mám jít ještě víc na dřeň?

Chmur wrote:
    Správně. Možná. Možná, že kdyby měl Tywin jiné rodiče, byl by z něj druhý Eddard Stark.

Možná. Ale na rodiče se vymlouvat nemůže. O tom, jak se kdo chová, nakonec rozhoduje každý sám. Těžké dětství může být vysvětelní, nikoliv už omluva.

Chmur wrote:
    Mělo to přece odnaučit Tyriona paktovat se s lehkými děvami:-) nebo domkařovýma dcerama.

Aha. A kdyby chtěl své dítě odnaučit strkat si prst do pusy, tak mu tu ruku uřízne? :shock: To je podobná logika. :roll:

• Quote:
    Měl jsem na mysli spíše Chmura než Kevana.

Já taky. ;)

Quote:

Možná. Ale na rodiče se vymlouvat nemůže. O tom, jak se kdo chová, nakonec rozhoduje každý sám. Těžké dětství může být vysvětelní, nikoliv už omluva.

Přesně tak! O to spíš se měl chovat lépe ke svým dětem, páč to na sobě třeba dobře poznal.

Quote:
    Humor je jedna věc, ale je třeba znát hranice základní slušnosti. Není to tady pajzl čtvrté cenové skupiny na Bleším zadku. Kdo má potřebu vulgárně exhibovat, může navštívit stránky k tomu určené, na internetu je jich určitě víc než dost.

Eh? :?: Asi mi něco uniká...
  • Alek wrote:
    Já taky.

Aha. Měl jsem ten dojem, že se bavím o koze, zatímco ty o voze. Ovšem teď se ukazuje, že mluvíme oba dva o koze, a přesto není řeč o Vargo Hoatovi. :shock: Není to zmatek? :P

Alek wrote:
    Přesně tak! O to spíš se měl chovat lépe ke svým dětem, páč to na sobě třeba dobře poznal.

Je docela zajímavé, že ti, kdo to špatné zacházení v dětství zažili, to často jako temné dědictví předávají dále. Asi se snaží svým způsobem oplácet, ovšem na nesprávném hrobě. :roll:

Ale o tom, jakou roli hrají geny a jakou roli výchova, to bychom se mohli bavit dlouhé hodiny.

Alek wrote:
    Eh? Asi mi něco uniká...

Jde o explicitní sexuální útoky. Myslím, že už překračují mez mezi vtipností a trapností, obzvláště, když jsou neustále opakovány. :| Pokud si dotčené osoby vezmou k srdci a umravní se, pak je všechno v pořádku a už o tom nebudeme mluvit. Nechci zbytečně dělat zlou krev.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi