GRRM řekl...

1679111214

Komentáře

• JJ jen ať přepisuje, jen doufám, že se nezpozdí a seriál mi nevyžvaní konec dřív než kniha, jelikož B+W ten konec znají...
  • Jestli bude pořád oživovat mrtvoly, ať už skutečné nebo domnělé, tak ať se na to fakt radši vyprdne.

le není mi jasné, jak chce dokončit knihu zároveň se seriálem.
  • B+W konec jistě neznají, pochybuju že ho v celé šíři zná i GRRM :-) Maj možná tak jasno, kterých pár postav by tam mělo dospět.
    le není mi jasné, jak chce dokončit knihu zároveň se seriálem.
    No, já si myslím, že to hlavně nemůže stihnout a trochu z toho rozhovoru cítím jeho velké obavy. Ale synchronizovat by se to dalo, kdyby to stihl. Asi počítá se zkušeností, že to mívá hotový třeba půl roku před vydáním, pak tráví hodně času s editorkou a pročítaj to - ale zásadní věci se už nemění.
  • No, dá sa to:
    Búrka: 2 série
    Hostina + Tanec: 3 série(môj odhad, 4 by boli moc, 2 málo)
    Víchry: 1 alebo 2 série
    To znamená, že má minimálne 6 rokov na to, aby to dokončil, možno aj viac. Navyše vysielanie seriálu môžu odložiť povedzme o rok, ak by to nestíhal.
  • "aby spolu s poslední sérií vydal i poslední knihu"
    Tohle mi není jasné. Jako že by fakt byla poslední kniha vydaná cca ve stejnou dobu jako by byla vysílaná série podle ní natočená? Není to trochu padlé na hlavu? Samozřejmě za předpokladu, že se tou dobou bude seriál pořád ještě vysílat.
  • Prečo? Bolo by to náhodou dobré.
  • Pekne by sa to ukončilo spolu, celá sága, bolo by to také komplexné. Len aby to potom nešlo skôr, než by vyšla kniha v češtine.
  • Anglachel napsal(a):

Pekne by sa to ukončilo spolu, celá sága, bolo by to také komplexné. Len aby to potom nešlo skôr, než by vyšla kniha v češtine.

Vsadím boty, že by to šlo dřív než bude kniha v češtině :(
  • "I'm hoping that we'll finish the story at about the same time... we'll see."
    Tak jsem to aspoň pochopila, ale nejsem překladatel :-)
    Dřív než v češtině to bude určitě. Ale tuhle zvládnu i anglicky :-)
    A v nějakém rozhovoru jsem četla, že jim řekl takový ten konec jakože třeba: Až do poslední knihy přežije jen Tyrion, Dany a Bran, jinak samé nové postavy. Z draků bez jezdce taky přežije jen jeden, ale za to připoutání se Dany vzepře, spojí se s Jinýma a společně udělají krásnou Píseň ledu a ohně, když zničí svět.
  • myslím, že to bolo v kontexte: dokončím včas. neexistuje aby pustil seriál pred knihou, tomu neverím.
  • kdyby to měl ve smlouvě...
  • takhle to tam neříkal. Spíš, že chápe, že píše pomalu a že by byl vážně nerad, kdyby ho ta lokomotiva (jeho slova) předjela. Ale možné je všechno, nicméně se pokusí:)
  • Že by takovou smlouvu podepsal? To se mi nechce věřit.
  • Hlavně nevěřím, že by dal své materiály ke Snu tvůrcům dřív, než by ho vydal. Takhle bychom se možná dočkali dvou konců.
  • Hlavně nevěřím, že by dal své materiály ke Snu tvůrcům dřív, než by ho vydal. Takhle bychom se možná dočkali dvou konců
    Pokud vím, oba už rámcově vědí, jak to dopadne.
  • No jo, jenže rámcově může být "Jiní nevyhrají". Tvořte si s tímto :)))
  • Včera byl GRRM na nějaké akci v Seattlu a četl tam dvě kapitoly z Vichrů (Tyrion a Victarion, obě už ale četl někdy předtím)...
    Krátké shrnutí obou tady.

Zodpovídal taky pár otázek fanoušků, v podstatě nic zajímavého, jen mě zaujala zmínka o Reedových:
    One of my favorite questions was about Howland Reed. A woman asked if his children might know anything about what happened at the Tower of Joy. He scoffed a little and said he couldn't tell us that, but then admitted "yes, the Reeds may know some things."
  • Wow, díky za info! :) Hodilo by se na novinku :)
  • and there was some sex that was pretty awkward to hear GRRM read :D

To je sice hezké, že se Martin setkává se čtenáři, ale kdy si jako najde čas na psaní? Nacestuje toho víc než Brienne a Tyrion.
  • Jo, taky si říkám. Nedokážu si představit, že na Vichry budu čekat někdy do roku 2016 :/
  • Snad četl kapitoly, kde se toho moc neděje, aby nespoiloval. Spíš se obávám, že to budou běžné kapitoly a Wichry budou sama vata kolem pár důležitých úmrtí. :-(
    Taky určitě vybral kapitolu, kde není žádný chR'chlor. :-)
  • Ben Nevis: Všechny čtyři kapitoly, u kterých známe obsah, jsou hned z úvodu Vichrů, takže bych se tak neunáhlovala. Opravdu zajímavá bude až situace po úvodních bitvách a Martinovi ostatně ve všech knížkách trvalo nejmíň sto stran, než se děj nějak rozhýbal. Trochu optimismu do toho umírání :)
  • svoa00: To radši nechoď na jeho blog, každý jeho druhý post je o tom, kam zase vyráží na cestu.

Ale já mu to přeju, rozhodně nečekám, že bude 12 hodin denně sedět u počítače a smolit kapitoly k Vichrům. Jak sám píše na blogu, dělá mu problémy říkat "ne", když ho někam pozvou, nabídnou mu napsat povídku do sborníku atd. Doufám, že v zájmu nás všech a našeho duševního zdraví se to brzo naučí (jak slibuje), protože jestli budu na Vichry muset čekat dýl než do roku 2014, asi vypiju pohár divokého ohně a budu pobíhat nahá po Rudé baště. :-)

A aby měl ten můj příspěvek i nějakou informační hodnotu, tady je to čtení v Seattlu z jiného pohledu, je tam navíc Martinova zmínka o Renlyho sex. orientaci. Samozřejmě upozorňuju, že post obsahuje spoilery z Vichrů!
  • svoa00 napsal(a):

Ben Nevis: Všechny čtyři kapitoly, u kterých známe obsah, jsou hned z úvodu Vichrů, takže bych se tak neunáhlovala. Opravdu zajímavá bude až situace po úvodních bitvách a Martinovi ostatně ve všech knížkách trvalo nejmíň sto stran, než se děj nějak rozhýbal. Trochu optimismu do toho umírání :)

4 kapitoly? Já vím jen o třech (Theon, a teď Tyrion a Victarion). Mohla bys mi prosím poslat odkaz na tu čtvrtou? :D
  • sveva: Díky za další odkaz. Nejvíc mě potěšilo, že Martin sám by neschvaloval, aby za něj ságu dopisoval někdo jinej - a teď to dokaž, Georgi, protože slova jsou vítr :D

Jinak k těm gayům - u Lorase je to jasný a je to spíš veřejný tajemství. U Bryndena Tullyho mi to přijde víc než pravděpodobný. Kdyby to tak nebylo, Martin by si neodpustil zmínit nějakýho toho bastarda.
  • Sajn napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Ben Nevis: Všechny čtyři kapitoly, u kterých známe obsah, jsou hned z úvodu Vichrů, takže bych se tak neunáhlovala. Opravdu zajímavá bude až situace po úvodních bitvách a Martinovi ostatně ve všech knížkách trvalo nejmíň sto stran, než se děj nějak rozhýbal. Trochu optimismu do toho umírání :)

4 kapitoly? Já vím jen o třech (Theon, a teď Tyrion a Victarion). Mohla bys mi prosím poslat odkaz na tu čtvrtou? :D
    Mrkni do vlákna "Spoiler - Vichry zimy", včera jsem tam dávala odkaz na kapitolu Arianne (která je tou čtvrtou).
    Edit: tak pozdě :-)
  • Ok, děkuji :)
  • svoa00 napsal(a):

Jinak k těm gayům - u Lorase je to jasný a je to spíš veřejný tajemství. U Bryndena Tullyho mi to přijde víc než pravděpodobný. Kdyby to tak nebylo, Martin by si neodpustil zmínit nějakýho toho bastarda.

Connington je taky docela jasný, toho myslím už taky někde potvrdil jako gaye.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi