Co jiného číst?

13940424445

Komentáře

• sarven: dík
  • snáď nabudúce prispejem nejakou pozitívnou info :)
  • sarven napsal(a):

snáď nabudúce prispejem nejakou pozitívnou info :)

No ušetří mi to nějaké kačáky, takže zas tak negativní to není :)))
  • Nedávno jsem začal číst knihu Dextra. Musím říct, že televizní verze je jeden z mála seriálů, který je minimálně stejně dobrý jako kniha (1. série je imho lepší než první kniha). Pak už se to moc srovnávat nedá, protože se kniha od seriálu dost rozchází. Co mi v knižní verzi celkem vadí je to malé množství postav (nj, jsem rozmazlený velikány typu GRRM). Jediná PoV je Dexter, což je samozřejmě účel -- jen škoda, že se toho za tu jednu knihu stihne strašně málo, méně než v seriálu. Naopak se mi líbí, že Dexter z knihy je ještě trošku víc bez-emocí (černý humor Jeffa Lindsaye je unikátni -- yodeling potato :D).
  • sarven: Díky
  • paul-cz: také jeho humor zbožňuju! už se těším na 6 díl, který by měl vyjít v listopadu..
    jak říkáš, škoda že jedna kniha je jeden případ a jeden,dva osobní problémy dextera..

co ale lindsay docela dost nezvládá jsou konce, někdy až banální a nevěrohodně...ale už jen kvůli těch dexterových poznatků na život kolem nás budu číst a číst
  • Amaroun napsal(a):

Četl jste prosím vás někdo něco od spisovatele jménem Joe Abercrombie? Poreferujte případně. Díky

Četla jsem v jedné antologii povídku Podělaná práce. Zábavná řezničina, nic víc.
  • sarven: Tak nakonec jsem Powerse odložila a v rámci recenzentských povinností (ovšem velmi příjemných) čtu Anatém. :-) Od Stephensona jsem naposledy zhltla Diamantový věk.
  • Vlcacka napsal(a):

sarven: Tak nakonec jsem Powerse odložila a v rámci recenzentských povinností (ovšem velmi příjemných) čtu Anatém. :-) Od Stephensona jsem naposledy zhltla Diamantový věk.

tak daj vediet potom. od neho som nečítal nič veru.
  • Amaroun napsal(a):

sarven: Díky

a za čo konkrétne? :)
  • Za poreferování JA :-)
  • Neuvěřitelné se stalo skutečností a nakladatelství Argo dalo datum vydání Strachu moudrého muže - a to 19.10. 2012. Zatím mají datum jen u první části, tak doufám, že to budou vydávat spolu, nebo hodně blízko za sebou.
  • Meno vetra :) To číta aj moja profesorka angliny...
  • Branislav 'Gepeto': ? Nechápu.
  • Dexter. Grrrr.
    Grrr.
    Grr
    Gr.
  • Krisa napsal(a):

Branislav 'Gepeto': ? Nechápu.

No... Meno vetra bolo prvý diel... Teda neviem spoločný názov celej série, ale Stach múdreho muža predchádzal Meno vetra...
  • Krisa napsal(a):

No... Meno vetra bolo prvý diel... Teda neviem spoločný názov celej série, ale Stach múdreho muža predchádzal Meno vetra...
    No to já vím, jinak bych se asi neradovala, že konečně vyjde druhý díl... Ale stále nechápu, proč mi píšeš, že ho čte tvá profesorka jazyku - čte ho i má kamarádka, takže každý známe někoho, kdo tu knihu četl, juhůůů :)
  • Krisa napsal(a):

Krisa napsal(a):

No to já vím, jinak bych se asi neradovala, že konečně vyjde druhý díl... Ale stále nechápu, proč mi píšeš, že ho čte tvá profesorka jazyku - čte ho i má kamarádka, takže každý známe někoho, kdo tu knihu četl, juhůůů :)
    To len tak vo veci diskusie :D
  • Dočetla jsem Lži Lockeho Lamory. Je to dobře napsané, dobře přeložené, svěží atd. Taková dobrodružná četba pro pány, kde se neobtěžují milostnými zápletkami, ale naopak stříká krev a intrikuje se.
    Osobně mám k tomu jenom dvě výhrady.
    1. Adoruje se tam podsvětí. Kriminálníci si říkají řádní občané a hlavní hrdina je kabrňák, protože umí dělat podvody. Není schopen splnit své dané slovo a ani ho nemyslí vážně. To si rovnou můžu přečíst zprávy, kde takoví kabrňáci denně mizí s našima prachama. ;-)
    2. Pořád se tam někdo mstí a msta je hlavní hýbatel děje. To mi přijde na vyústění hlavní zápletky levné.

Připomíná mi to Kroniku královraha, protože autoři jsou podobně staří a hned uspěli se ságou...
    Takže když srovnám ty dvě ságy, Rothfuss vyhrává. I když tam bych omezila milostnou zápletku a dala víc dobrodružství. :-)
  • To mě právě od čtení odradilo. Záporákům nefandím...
  • Nemožné sa stalo možným, Slováci vydali niečo skôr ako Česi(Strach múdreho muža). Ou jé :D
  • Anglachel napsal(a):

Nemožné sa stalo možným, Slováci vydali niečo skôr ako Česi(Strach múdreho muža). Ou jé :D

:D Jáj a ja som sa divil - čože? Ako to, že Krisa píše, že to ešte len vydajú, keď ja som to už videl v obchode... Až teraz mi došlo, že im to asi vydajú inokedy :D
  • Anglachel: Slováci také vydávají rychleji moji nejoblíbenější spisovatelku detektivek Tess Gerritsen. Stále se držím, že počkám na českou verzi, ale kdyby to bylo dýl, beru slovenskou.
  • Tyna napsal(a):

Anglachel: Slováci také vydávají rychleji moji nejoblíbenější spisovatelku detektivek Tess Gerritsen. Stále se držím, že počkám na českou verzi, ale kdyby to bylo dýl, beru slovenskou.

To máš štěstí, můj nejoblíbenější autor detektivek už nikdy nic nenapíše. Ale jeho syn už vydal svoji prvotinu a není to zas tak špatné.
  • Na jesen pride skutocne peklo - fifty shades of grey v cestine :)
  • Víte už o tomto "komiksu Hra o trůny"? Dnes jsem si to koupila.
    http://www.mfantasy.cz/2012/07/hra-o-truny-graficky-roman/
    Problém je, že v Luxoru to stálo 330kč. A pokud plánujou tolik "grafických románů", tak potěš kotě moji pokladničku, i kdybych to sháněla přes net.
  • Veronika napsal(a):

Víte už o tomto "komiksu Hra o trůny"? Dnes jsem si to koupila.
    Problém je, že v Luxoru to stálo 330kč. A pokud plánujou tolik "grafických románů", tak potěš kotě moji pokladničku, i kdybych to sháněla přes net.

Prve slova tjj neni to manga- hura ma sklamali ako priaznivca anime a mangy :D ale môže to byť super
  • Gardien napsal(a):

Veronika napsal(a):

Prve slova tjj neni to manga- hura ma sklamali ako priaznivca anime a mangy :D ale môže to byť super
    Mě se to líbí. :)
    Taky čtu jednu mangu, ale tohle bych jako mangu nechtěla. Anebo ano, klidně, ale jen pokud by existovala nejdřív takováhle verze. Pak bych ze zvědavosti klidně četla mangu a sledovala anime Hra o trůny :D
  • Veronika napsal(a):

Gardien napsal(a):

Veronika napsal(a):

Mě se to líbí. :)
    Taky čtu jednu mangu, ale tohle bych jako mangu nechtěla. Anebo ano, klidně, ale jen pokud by existovala nejdřív takováhle verze. Pak bych ze zvědavosti klidně četla mangu a sledovala anime Hra o trůny :D
    Anime hra o trůny bo bolo pekne.. Niečo medz Echi a hentai
  • Mě tedy ten komiks přijde jako náhrada pro lidi kteří jsou líní číst plnou verzi.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi