Tanec s draky vyšel česky!

1234568

Komentáře

• esed: Inspirací pro Dothraky jsou hlavně Mongolové ve středověku. Martin jako většina západních fantasy autorů slovanskej svět zazdil ;)
  • náhodou, ve Warhammeru je město Praag.
  • jj a Sapkowski je celej slovanskej :)
  • Blackfish napsal(a):

jj a Sapkowski je celej slovanskej :)

Odkdy je Sapek západní autor? ;)
  • Jaj :D já si nevšim že tam píše západní :D My apologize sir :D
  • Tady je příběh z Wikipedie o tom, jak vlastně Martinův svět začal vznikat:

V létě roku 1991měl Martin pauzu mezi dvěma projekty v Hollywoodu a začal psát sci-fi román Avalon. Po třech kapitolách se zrodila představa chlapce, který sleduje popravu a ve sněhu najde zlovlky. Martin odložil práci na Avalonu a tuhle kapitolu dokončil během několika dní. Začal si být jistý, že bude součástí delšího příběhu. Po dalších několika kapitolách si ujasnil, že se bude jednat o fantasy knihu a začal vytvářet mapy a genealogie... práci ale na několik let přerušil jeho návrat do Hollywoodu.

A o zhruba pětadvacet let pozdějc ten pracně vymyšlenej svět jen tak pro radost zničí :D
  • svoa00 napsal(a):

Tady je příběh z Wikipedie o tom, jak vlastně Martinův svět začal vznikat:

V létě roku 1991měl Martin pauzu mezi dvěma projekty v Hollywoodu a začal psát sci-fi román Avalon. Po třech kapitolách se zrodila představa chlapce, který sleduje popravu a ve sněhu najde zlovlky. Martin odložil práci na Avalonu a tuhle kapitolu dokončil během několika dní. Začal si být jistý, že bude součástí delšího příběhu. Po dalších několika kapitolách si ujasnil, že se bude jednat o fantasy knihu a začal vytvářet mapy a genealogie... práci ale na několik let přerušil jeho návrat do Hollywoodu.

A o zhruba pětadvacet let pozdějc ten pracně vymyšlenej svět jen tak pro radost zničí :D

No to je na tom jeho příběhu to nejparadoxnější. Odešel z Hollywoodu, protože se cítil moc svázán produkcemi a rozpočty - začal psát fantasy, kde se nemusel na prachy ohlížet. A bum, rázem se do toho s tím odpočinkovým dílem nacpal zpátky :-)
  • Alek napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Tady je příběh z Wikipedie o tom, jak vlastně Martinův svět začal vznikat:

No to je na tom jeho příběhu to nejparadoxnější. Odešel z Hollywoodu, protože se cítil moc svázán produkcemi a rozpočty - začal psát fantasy, kde se nemusel na prachy ohlížet. A bum, rázem se do toho s tím odpočinkovým dílem nacpal zpátky :-)
    No jo, prachy jsou prachy. :)
  • Pěkné. Jeden nápad, obrázek v hlavě - a co z toho vzniklo.
  • heavy_head: A co teprve jediná myšlenka při opravování písemek "V jisté podzemní noře bydlel jeden hobit." Velké nápady se vždy vynoří nějak takhle. Spisovatelé řemeslníci (zdravím Petru Neomillnerovou) nikdy s ničím takovým nepřijdou
  • S Tolkienem to bylo trochu jinak. Ten měl Silmarillion vymyšlený dávno předtím, než ho napadl Hobit.
  • Ale na to přelomové dílo ho přivedla tato myšlenka. Kdo by četl Silmarillion, kdyby předtím nečetl Hobita a LoTRa :) Na to je to moc...nechci říct nudné, tak možná...těžká literatura?
  • Jasně, souhlas. Jde mi o to, že GRRM (pravděpodobně) vymýšlel svůj svět za pochodu, neměl ho v podstatě načrtnutý a vysněný už od svých mládežnických let na frontě jako JRRT. ;-)
  • Tak aj v ČR vyjde Hra o trůny - Grafický román. Zaujímavé, že práva naň nemá Talpress, ale Egmont.
  • To je takova ta trapna knizka kde jsou na cele strany obrazky z filmu a pod tím popisek na dva řádky? Celkovy obsah 20 stran?
  • Už vím, co si koupím k narozeninám :)
  • Taky tak, datum vydání vychází skoro přesně na moje narozeniny :) Chtěl jsem kupovat anglickou verzi, ale to jsem ještě nevěděl o české. Takže jí asi upřednostním.
  • Nevím, dřív jsem si toho asi míň všímal, ale neleze vám už na nervy to Martinovo věčné "hodně a ještě více"?
    A pak taky to Tyrionovo močení v každé jeho kapitole a to, jak Martin POKAŽDÉ nezapomene zdůraznit, jak vytřepává poslední kapky? :-)
  • Třeba Tyriona čekají problém y s prostatou, které již Martin pozoruje na sobě - co já vím :-)) Two shakes for Texas :-D
  • On má takových frází víc...
    "little and less"
    "as useless as nipples on a breastplate"
    "he/she was x years old or close enough to make no matter"

A jestli ještě někdy budu muset číst "wherever whores go", tak budu vraždit...
  • A jestli ještě někdy budu muset číst "wherever whores go", tak budu vraždit...
    You know nothing, it is known :-)
  • Alek napsal(a):

Jo to si začal Jon v Tanci opakovat čím dál častěji asi z nudy....nebýt Bowena Marche, tak to udělám sama :-D
  • Alek napsal(a):

Zvláště za to druhé bych trhal jazyky, ještě když to říkají při naprosté banalite, barbaři posrani koňáčtí.
  • Blackfish: Jenže u těch banalit mají právě pravdu, že to ví každý/to se ví :)
  • Pravdu možná ano, ale chudou slovní zásobu určitě :-)
  • Mně to přijde naprosto věrohodné.
  • Jarla napsal(a):

Pravdu možná ano, ale chudou slovní zásobu určitě :-)

Stejně jako Indiáni - to jejich Howgh je stejně nudný , a furt stejný ;-)
  • Ale krátké :-)) Har!
  • Kanoe bude děravá jako ústa staré ženy... :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SágaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi