Bratranec a sestřenice neni problém ani dneska, teda z hlediska zákona. Ostatně v nemalym množství romantický literatury dojde na vzrahy bratranec-sestřenice :)
Krvesmilstvo ale nebylo OK, už jsem to psal. To nebylo všeobecně přijímaný, to bylo pouze privilegium pro vládnoucí linii, v zájmu zachování "čistoty panovniké krve"
Prostě ve středověku se to řídilo jinými pravidly... a kdo ví, jak to přesně bere Západozemí.
Ve středověku se to kupodivu řídilo stejnými pravidly. takovejch společností, který by provozovaly incest (a to zpravidla jen pro "vyvolené") bylo minimum. Ty společenský konvence víceméně nahrazujou ty přírodní mechansmy, jestliže narozdíl od zvířat máme oslabený instinkty a jiný mechanismy (pojednat o tom by tu byli jiní povolanější), který zabraňujou inbreedingu, máme místo toho vypěstovaný cítění a morálku, díky který to považujeme za nepřijatelný.
No ved jeden z mala, komu nebol incest cudzi, bol staroveky Egypt a kam to teraz dotiahli?! Ani na EURO :)
Současní Egypťané nemají s těmi starověkými v podstatě nic společného. :)
Nedávno proběhlo, jak se teďka po tom slavnym jaru omezujou práva koptů (což jsou teoreticky potomci původních Egypťanů) ve prospěch islamistů...
jj, u Koptů bude té původní egyptské krve nejvíc ("díky" islámským náboženským zákonům). Prohlubující se útlak a islámská barbarokracie je vcelku očekávaný výsledek "demokratických změn v Egyptě".
Lord Gepeto: Dekuji za podrobny navod.. prtsc a ctrl+v zvladam bez obtizi :-) jen jsem neznala uloziste obrazku, nikdy jsem to nepotrebovala :-) dekuju
:) Nz.. A to, že som to celé opísal neznamenalo, že by som ťa podcenil natoľko, že by si nevedela o Pntscr a ctrl+v, len ja vždy to píšem tak ucelene :)
To je nějaký kněz ve službách rudého boha. Že by Thoros z Myru? (ten je starší a šedivější), Moqorro? (ten je zase opálenější), a další kněze už si nevybavuji.
Je to Thoros. Lepší pozadí tam nebylo, moc se na nich ztrácel tak jsem tam hodil Pyke. Jinak tady je Thoros už po jeho odtučňovací dietě kterou podstoupila u Berricka :)
Díky dámy, já měl na jména vždycky hlavu děravou jak cedník. Když si vzpomenu, jak jsem v tanečních opo pár taktech nebyl schopnej si vzpomenout, jak se dotyčná jmenuje... Huh, cítil jsem se jako bídák a doufal, že nedojde na oslovení :)
Já to zdědila po papínkovi - ten je na tom tak bledě, že když potká na chodbě kolegu, dá dohromady jeho tel. číslo, ale na jméno se nevzpomene, ikdyby ho na nože brali :)
No moj manzel si nevie zapamatat tvare. Nase rozhovory pri serialoch su vacsinou: "Nehral tento v xy." "Nie, nehral!" "A naozaj?" A aj tak si to checkne na imdb a zisti, ze si pomylil cernocha s beloskou :)))
Komentáře
Krvesmilstvo ale nebylo OK, už jsem to psal. To nebylo všeobecně přijímaný, to bylo pouze privilegium pro vládnoucí linii, v zájmu zachování "čistoty panovniké krve"
Prohlubující se útlak a islámská barbarokracie je vcelku očekávaný výsledek "demokratických změn v Egyptě".
TeĎ snad
"Nehral tento v xy."
"Nie, nehral!"
"A naozaj?"
A aj tak si to checkne na imdb a zisti, ze si pomylil cernocha s beloskou :)))