[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1232426282957

Komentáře

• Johnny English?
  • Ano :-)) Ale nemohu si pomoct, podle mne vypadá Dáário takto - fakt neodolatelný :-D A nechtějte vědět, jak vypadá Drogo s těmi zvonečky ve vlasech a hlavně knírech :-D
  • Podle mý mámy jako debil :)
  • Taky by mohl být tam, co je Matka Krtice...
    Pokud ano, tak doufám, že ho nesnědli.
    Ona je královna všehomíra, k vládnutí zrozená, krev draka, azbestová kůže.... ona si tohle nemůže dovolit :D
    Však si taky za muže vzala toho Ghiskarce. Snít a produkovat při tom sekret z Bartoliniho žlázek může každá, ne? Ale Martin nás tím nemusel trápit na tři sta stránkách:-))) On snad v mládí psal do Brava:-)
  • myslela jsem, že zemře Daario

mno, já mám Dany vcelku ráda
    já jsem vždycky fandila kladným postavám, i když jsem taky vždycky bylav těžké menšině
  • Začínám mít trochu pocit, že vám Danyiny úvahy vadí proto, že o Daariovi nesmýšlí ani tak romanticky zamilovaně, i když to taky, jako spíš jako o věci do postele :-)
  • Začínám mít trochu pocit, že vám Danyiny úvahy vadí proto, že o Daariovi nesmýšlí ani tak romanticky zamilovaně, i když to taky, jako spíš jako o věci do postele :-)
    Tak za mě osobně můžu říct, že mi vadí nekonečné přemýšlení o čemkoliv. Podobně jsem to měl i u Tyriona a jeho otcovraždy. Skoro jsem začal být alergický na slovo kuše. Toho to však časem pustilo. Ale Daario mi vadí, to je fakt. Proč mají hajzlíci vždy ty nejlepší holky:-)?

mno, já mám Dany vcelku ráda
    já jsem vždycky fandila kladným postavám, i když jsem taky vždycky bylav těžké menšině
    Já mám taky Dany rád.:-)
    V Tanci jsem fandil snad všem POV postavám. Nemůžu říct, že by mi nějaká vyloženě vadila.
  • V Tanci jsem fandil snad všem POV postavám. Nemůžu říct, že by mi nějaká vyloženě vadila.
    Mně teda leze krkem Victarion... Ašu snáším jen s jistým sebezapřením, ale ještě to není tak hrozný.
    Ale Daario mi vadí, to je fakt. Proč mají hajzlíci vždy ty nejlepší holky:-)?
    Hihihihi. Neboj, podle mě to nebude mít dlouhého trvání. A pak, ani bych neřekla, že je to nějaká skutečná láska, Dany si pošpásuje a zamíří k západozemí, kde už na ji bude čekat AA (láska veliká, štěství,zvonečky, svatba, pohřeb, (známe svoje Papenheimské)... :-)
  • Mně teda leze krkem Victarion... Ašu snáším jen s jistým sebezapřením, ale ještě to není tak hrozný.
    Proč? Vicy je celkem fajn. Má smysl pro povinnost, je nábožensky tolerantní, má rád svou dívku, i když nemůže mluvit (nebo právě proto?:-)...
    A pak, ani bych neřekla, že je to nějaká skutečná láska, Dany si pošpásuje a zamíří k západozemí, kde už na ji bude čekat AA (láska veliká, štěství,zvonečky, svatba, pohřeb, (známe svoje Papenheimské)... :-)
    Jupí:-)
  • Proč?
    Protože vše co udělal za svoje kapitoly by se dalo shrnout v jedné maximálně dvou větách.
  • Tak jsem dočetl, a kniha semi líbila. Asi lehce zaostává za prvními třemi díly, ale oproti Hostině je tam výrazné zlepšení. Z nejslabší POV postavy a děj kolem nich považuji Quentyna a Daenerys. Po přečtení hostiny jsem od Quentynova děje čekal mnohem více, zatímco Daenerys jen a pořád kvokala o Daariovi. Lehké sklamání je také u Tyriona, které však skončilo odhalením Aegona. Kdyby tam pak neotravovala Grešle, bylo by to ještě lepší. Naopak Jon jel pořád naplno, a patřil mezi tahouny Tance. A jdeme na Gregoje. Zatímco Victarion byl lehce nadprůměrný, Aša byla ještě lepší, tak Theon se stává podle mě POV postavou tohoto dílu, a to jak samotným dějem, tak z literárního hlediska. Arya po Hostině vyskočila opět na koně, a lze říci, že zde uplatnilo pravidlo, že méně znamená více. To lze říci i o Branovi, který se po dlouhé době posunul o pořádný kus dále. Ze zbylých postav, a především z těch nových pak vyčnívá především Baristan Selmy.

A jen tak závěrem bych řekl, že v poslední Jonově větě neměl chybět tento citát "Et tu, Brute?"
  • BasarMilesTeg: U mě jsou nejlepší POV v Tanci Theon, Jon a Aša, nejhorší Griff, Victarion (tady hrajou roli moje osobní antipatie) a Tyrion (bohužel, moc kapitol, děj přitažený za vlasy). Arya a Aša potěšily :)
  • Tak jsem dnes dočetl a nevím. Mám pocit jakoby to nikam nepokročilo.
    Jindy něco skončí, něco se dořeší, někoho spolehlivě zabijou. Tentokrát umře akorát jeden Dornskej moula a ostaní buď nic nebo to není ani trochu jasné, a dokonce i tam kde jsem myslel že už bude po nich (Aša, Mance,) zase se vyklubou někde kde o ně ani nikdo nestojí.
    Rozvleklé veliké ale proti bouři slabota, hostina byla aspoň kratší a pobili jsme pár záporáků.
    A co udělali s chudákem Tyrionem , když už měl draka na dosaho shoděj ho do nějaký hnusný vody a potom ho nechaj zamotat do otrkokářskejch pletich... Upřímně doufám že zrovna Grešle se do TV zpracování vůbec nedostane.
  • Pro nečesky čtoucího: Kdo je Grešle? Ta otravná trpaslice?
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Pro nečesky čtoucího: Kdo je Grešle? Ta otravná trpaslice?

Ano přesně ta a koukám že štvala vícero lidí.
  • RadekK napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Proč by měla někoho štvát ? Ženská jako každá jiná, s touhami, jako každá jiná..
    Jen v těle, které se krapet nepovedlo.
    Žije, a protlouká se životem jak umí, a nemá to lehké. Ani jí se nechce umřít.
    A touží po lásce, stejně jako většina normálních ženských.
    A někdy je možná otravná, stejně jako každá jiná ženská ( nebo chlap) ;-)
  • Mně osobně bylo spíš Grešle líto. Navíc ukazovala, že Tyrion není jen jízlivý otcovrah, ale že má i laskavou povahu.
    Moc se mi líbily kapitoly s Barristanem. Jeho souboj s tím šampionem z doupat byl skvělý. Ser Dědeček je prostě frajer. Mohl by si to rozdat s Daariem:-)
    Jen škoda že tam nebylo víc soubojů nebo nějaká pořádná bitva.
  • Neřikejte mi, že je Oša takový blázen, aby se vracela zpět za zeď...
    Myslím, že není:-)
  • Chmur napsal(a):

Taky by mohl být tam, co je Matka Krtice...
    Pokud ano, tak doufám, že ho nesnědli.

Neřikejte mi, že je Oša takový blázen, aby se vracela zpět za zeď....
  • já měl pocit, že jsem někde četl, že právě na nějakém z těch ostrovů jsou i lidožravci. Ale nejsem si jist, proto jsem zmínil Skagos a Ibben. Co se týče Tvrdodomova, tam podle mě Rickon s Ošou rozhodně nebudou. Vůbec by to nedávalo smysl...
  • haladdin napsal(a):

RadekK napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Proč by měla někoho štvát ? Ženská jako každá jiná, s touhami, jako každá jiná..
    Jen v těle, které se krapet nepovedlo.
    Žije, a protlouká se životem jak umí, a nemá to lehké. Ani jí se nechce umřít.
    A touží po lásce, stejně jako většina normálních ženských.
    A někdy je možná otravná, stejně jako každá jiná ženská ( nebo chlap) ;-)
    Asi jsem si moc zvykl na všecny ty silné ženské postavy, které nakonec špatně skončili. Jestli se ale GRRM pokusí trpslíky ještě víc zblížit, jen aby jí pak mohl efektně sprovodit ze světa budu naštvanej. Doufám že Tyrion už bude opravdu zabranej jen do problematiky s drakoušema a nespustí se ...
  • Tak mi Penny naivka celkem přirostla k srdci :-) Stejně jako mám ráda Brienne.
  • RadekK: Souhlasím v tom, že Martin v Tanci víceméně pokračoval v rozestavování figurek. Umíralo se v něm zhruba stejně jako v Hostině - ani jedna ze smrtí nebyla zásadní (až na tu v epilogu). A Martin vytáhnul postavu, kterou opustil umírající, nejenom v Tanci. Víc mi vadí ta jeho záliba v nekromancii.
  • Taky nevim, co má kdo proti Penny, vždyť je tam jako jedna z mála docela normální :)
  • Je to holka, co ví, kde je její místo, není vzdělaná ani chytrá - necpe se kam jí netřeba, drží se toho, co zná, bojí se celého světa, protože nemá nikoho komu by mohla důvěřovat, o koho by se mohla opřít - není krásná, takže se nenajde chlap, který by ji ochraňoval, v jehož očích by byla aspoň hezká a milovaná. Nikomu neubližuje ani nemá v úmyslu ublížit. Jejími jedinými přáteli jsou pes a prase a jako na takové na ně i myslí - oni ji mají rádi. Hodná smutná postavička, co špatně skončí :(
  • Já jsem v týmu Penny/Grešle. Tak dobrý charakter se v Písni jen tak nenajde - je "postižená" a místo toho aby brblala na svůj těžký osud, bere to z lepší stránky a používá to pro pobavení lidí (a pro výdělek samozřejmě taky).
  • Penny? To myslíte tu protivnou servírku z TBBT? Tak to je jednoznačně nejslabší článek celého seriálu.
    Grešle ale je něco úplně jiného. Je naivní, ale takovým hezkým dětským způsobem. Chce bavit lidi a má dobré srdce. Toho její prasete a psa mi bylo docela líto.
  • Tak si říkám, kdo asi půjde do souboje (boží soud Cersei) proti Strongovi. Teď když je Kevan mrtvej, tak bych se nedivil, kdyby tam šel Lancel. :-D Nebo že by Tyrell poslal svého šampiona, aby se zbavil Cersei? Ale nenapadá mě nikdo takový (pokud jde skutečně o oživlou Horu).
  • Chmur napsal(a):

... Toho její prasete a psa mi bylo docela líto.

Prasete a psa mi taky bylo líto.
    Penny mi lezla na nervy. Ve chvíli, kdy přestane Tyrion omílat "Kam chodí děvky?!" a "Lord Tywin nesral zlato a ze mne je otcovrah.", objeví se tam TAHLE a začne fňukat pro změnu ona... Grrrr!
    Uznávám, že to je velmi subjektivní úhel pohledu, ale já tyhle typy postav nemám ráda a po to Tyrionovi.... >:(
  • Baltim - to půjde někdo za církev, ne za Tyrelly
    Chmur, Misska - no, mě nebylo líto toho prasete, spíš jsem dostal hlad... ;) Ohledně Grešle - hrozně mě prudila, byla strašně nudná, hloupá a zatím nechápu její účel, pokud to není Tyrionovo jednovaječné dvojče nebo zakletá princezna Rhaenys, tak nevím, proč tam vlastně je...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi