Sedm se zatím moc neprojevilo, pokud nepočítáme záchranu Davose, cožale mohly být jeho halušky.
Staří bohové umí alespoń něco, i když to tak úplně asi nejsou bohové, ale dobře... Spolehlivě nejmocnější je Chrchel a Mnohotvářný bůh, počítáno schopnostmi stoupenců.
Tak smysl Grešle byl ten, že udržela Tyriona při zdravém rozumu. Najednou se nemohl soustředit na svého otce a děvky, ale na to aby udržel Grešli při životě. Aspoň tak mi to přišlo.. Dany mi přišla celkem v pohodě. Vzdychala po Daariovi stejně hodně jako jiní zamilovanci v této sáze a bylo tam už poznat, že se učí vládnout. Mimochodem nebyly "kobylky v medu" druhou zradou pro zlato? Nejlepší kapitoly měl Theon, toho si Martin vskutku vychutnal. Nejnudnější mi přišel paradoxně Jon.. nevím proč, ale nebavil mě (až na pár vyjiímek). Můj milášek Arya se dle mého nikdy nezbaví své identity, brání tomu dle mého především její vlčí sny, které ji drží při její krvechtivosti, a tím i u vlastní identity.
Můj milášek Arya se dle mého nikdy nezbaví své identity, brání tomu dle mého především její vlčí sny, které ji drží při její krvechtivosti, a tím i u vlastní identity.
Jenom abys Martina nepřecenil, spíš se mi zdá, že má nakročeno k hodně smutnýmu konci. Jediný, co mi dává trochu naději, je to, že na to, kým je, nezapomněl ani Theon. Její životní náplň se ale omezila na pomstu (v případě Ilyna je to vlastně už pokrytectví) a Martin už několikrát ukázal, že touha po pomstě je cesta do pekla.
Můj milášek Arya se dle mého nikdy nezbaví své identity, brání tomu dle mého především její vlčí sny, které ji drží při její krvechtivosti, a tím i u vlastní identity.
Vítám tě v Aryině gardě.
Hej, tak to jsem její praporečník, protože jsem první, kdo by Aryu chtěl adoptovat a ochránit jí před Martinovými zlými úmysly :)
Tak dnes dočteno a musím říct, že celkem spokojenost. Rozhodně lepší než Hostina. Teď si ale nedokážu představit jak GRRM v příštím dvou dílech celou ságu zakončí, je zde příliš mnoho dějových linií a nedořešených záležitostí. Čekání na Vichry ale bude velmi dlouhé a kruté.
svoa00: tak ono chudě malé nemělo "štěstí" Sansy, které se "stačí" přetvařovat, aby přežila a o prakticky všech hrůzách se dozvěděla z doslechu (krom popravy otce a vypravení Myrcelly do Dornu). Arya, aby mohla přežít musela jít cestou krve a chvilku klidu si užila jen se Sandorem a na Harrenově. De facto jen tam měla opět bezstarostné dětství :))) Ale teď seriozněji - já myslím (a tedy nic nevím), že právě výcvik Mužů bez tváře ji naučí ovládat tu její chuť po pomstě. Až tahle sága skončí bude Arya buď mrtvá nebo vládkyní Hrůzova, kde bude nad ní vystavena kůže boltonovic bastarda :-)
. Až tahle sága skončí bude Arya buď mrtvá nebo vládkyní Hrůzova, kde bude nad ní vystavena kůže boltonovic bastarda :-)
Néééé. Jen mrvá ne. Jen tohle ne prosim. Klidně aŤ všichni ostatní umřou ale Arya ne. Navíc proč by měla kapitoli v každé knížce kdyby na konci umřela? TO by její pomsta neměla žádný smysl pokud by nespáchala třeba kamikadze při kterém by všechny pozabijela.
Martin píše o bozích jako o hajzlech (o starých bozích to nevíme asi jenom proto, že o nich zatím skoro nic nenapsal), natožpak o církvi. Jsem trochu na rozpacích, jestli mám fandit zastáncům Sedmi nebo Pána světla... asi radši zůstanu seveřanka :)
Staroch, slaboch a snad i kutloch :) a Jeyne se mu rýmovala s mlejn :D
Díky. Tak to podle očekávání zůstalo lepší v té angličtině (což není připomínka na účet překladatelky, spíš povzdechnutí nad logicky vznikajícími nedostatky u překladů všeobecně).
U Jeyne se mi líbilo to "Jeyne, Jeyne it rhymes with PAIN.". A do té doby jsem jméno četla jako "džejný" (což dělám dál, ale už vím, že je to špatně :).
Komentáře
Staří bohové umí alespoń něco, i když to tak úplně asi nejsou bohové, ale dobře...
Spolehlivě nejmocnější je Chrchel a Mnohotvářný bůh, počítáno schopnostmi stoupenců.
Btw: v jaké božstvo asi věřili ve Valyrii?
Dany mi přišla celkem v pohodě. Vzdychala po Daariovi stejně hodně jako jiní zamilovanci v této sáze a bylo tam už poznat, že se učí vládnout. Mimochodem nebyly "kobylky v medu" druhou zradou pro zlato?
Nejlepší kapitoly měl Theon, toho si Martin vskutku vychutnal. Nejnudnější mi přišel paradoxně Jon.. nevím proč, ale nebavil mě (až na pár vyjiímek).
Ale teď seriozněji - já myslím (a tedy nic nevím), že právě výcvik Mužů bez tváře ji naučí ovládat tu její chuť po pomstě. Až tahle sága skončí bude Arya buď mrtvá nebo vládkyní Hrůzova, kde bude nad ní vystavena kůže boltonovic bastarda :-)
Mimochodem- Ramsay není bastard. Nemá to rád, tak mu tak neříkejte! A pamatujete si své jméno!!! ;D
Hoďte sem někdy ty překlady, aspoň některé. Prosím, prosím, smutně koukám...
Ale samozřejmě vymýšlet rým na smraďoch není žádná sranda
U Jeyne se mi líbilo to "Jeyne, Jeyne it rhymes with PAIN.".
A do té doby jsem jméno četla jako "džejný" (což dělám dál, ale už vím, že je to špatně :).