[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1262729313257

Komentáře

• svoa00 napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Jen se mládeži nepoperte :)

Pane učiteli, ale on by se mnou rád adoptoval a ještě mě ani nepolíbil :D
    Co políbil, ale jestlipak požádal tvé rodiče o ruku?
  • Jsem velice zvědaví jak dopadne Arya. Přeci jenom pokud dvě další knihy budou pokračovat lineárně jako doposud, tak v sedmé knize bude Arya ještě stále dítě. A výcvik v Bravosu bude trvat velmi dlouho a nemyslím si že v sedmé knize bude Arya plně připravena na pomstu.
  • Nemyslím si, že výcvik dokončí
  • Spolehlivě nejmocnější je Chrchel
    Kdo je Chrchel?

Familiérní označení pro R’hllora.
  • Cau
    Tak z duvodu dovolene jsem docetl az ted :D
    Knizka uzasna a konec opet megalni vyvrcholeni jako v hostine.
    Jinak jako vetsina z vas neverim tomu ze je nas mily lord velitel mrtvy uz jen kvuli tomu, ze George rekl, ze v ve WoW a DoS bude take tema na Jonuv puvod.
    Dale mi prijde pritazeny za vlasy tky smrt Stannise, protoze prave prijel Theon a Braavosan oba mu reknou o zrade Karstarku. A neni treba mozne ze Bastard znicil jenom Umbery pred Winterfellem?
    JInak vubec nevim jak chce autor pokracovat ve svem Merrenskem uzlu. Dany by mohla ziskat cenneho spojence.
    Pry se ve WoW podivame na Casterlyovu skalu a do Vyskoe zahrady, cili je mozne, ze Cersei opravdu pojede domu a Euron vytahne na nejvetsi mesto roviny. Jinak tky doufam ze mmuj mily Doran MArtell konecne vytahne do pole s prapoci Mladeho draka, ktery byl pro me solecne s Jonovu a stannisovou smrti plus jeste preziti Davose nejvetsim prekvapenim :D
    Hauk, domluvil jsem :D
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

Staroch, slaboch a snad i kutloch :) a Jeyne se mu rýmovala s mlejn :D

Díky. Tak to podle očekávání zůstalo lepší v té angličtině (což není připomínka na účet překladatelky, spíš povzdechnutí nad logicky vznikajícími nedostatky u překladů všeobecně).

U Jeyne se mi líbilo to "Jeyne, Jeyne it rhymes with PAIN.".
    A do té doby jsem jméno četla jako "džejný" (což dělám dál, ale už vím, že je to špatně :).
    A jak se ten Jeyne čte???
  • Durexxx napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

Díky. Tak to podle očekávání zůstalo lepší v té angličtině (což není připomínka na účet překladatelky, spíš povzdechnutí nad logicky vznikajícími nedostatky u překladů všeobecně).

A do té doby jsem jméno četla jako "džejný" (což dělám dál, ale už vím, že je to špatně :).
    To je ta "Džejn" přeci, když se má rýmovat s "pejn"
  • RadekK napsal(a):

Durexxx napsal(a):

Astaldeo napsal(a):

To je ta "Džejn" přeci, když se má rýmovat s "pejn"
    Jo, sorry moje chyba :D já odzačátku tvojí "Džejný" četl jako "Džejn"
  • Co si myslíte o těch teoriích, že tříoká vrána je Brynden "Bloodraven" a o tom že Quaithe je Ašara Dayne???
    Ta první teorie o Bloodravenovi mi přijde vcelku dost reálná...hodně věcí tomu nasvědčuje(píše se někde v sáze, jak a kde Brynden zemřel??). Ale to s Ašarou mi nedává vůbec smysl...
  • Durexxx: Té první teorii docela věřím, je pro ní dost důkazů, ta druhá je vycucaná z prstu (na co by ostatně Martin potřebal mít Ašaru živou).
  • Brynden Bloodraven mi přijde jako hotová věc. Popis na něj dokonale sedí (včetně té červené skvrny na tváři). Na Zeď přišel ve stejnou dobu jako mistr Aemon, ale nic víc o něm nevíme (snad že byl lord velitel? to už si moc nepamatuju)...

Klidně bych i věřila, že je Ashara naživu, ale nemyslím si, že je to Quaithe nebo septa Lemore..
  • svoa00 napsal(a):

... (na co by ostatně Martin potřebal mít Ašaru živou).

Aby UnJonovi řekla: "Ale Ty vůbec nejsi můj! Tomu sucharovi Starkovi bych nedala ani kdyby pak ušetřil život mého bratra!"
    A odpadne jedna potenciální matka... :D
  • svoa00 napsal(a):

Durexxx: Té první teorii docela věřím, je pro ní dost důkazů, ta druhá je vycucaná z prstu (na co by ostatně Martin potřebal mít Ašaru živou).

Souhlasím...první teorie má hodně důkazů, jenom nechápu proč zrovna on, jestli pro něj bude mít Martin ještě nějáký využití nebo ne...Tý věci s Ašarou taky moc nevěřím...napadá mě jediný využití "Ahoj Jone, jsem tvoje matka..." xDD

svoa00 napsal(a):

... (na co by ostatně Martin potřebal mít Ašaru živou).

Aby UnJonovi řekla: "Ale Ty vůbec nejsi můj! Tomu sucharovi Starkovi bych nedala ani kdyby pak ušetřil život mého bratra!"
    A odpadne jedna potenciální matka... :D
    xDDD
  • Myslíte, že je nějaká spojitost mezi Bryndenem a Duchem? To mě tak napadlo, oba jsou přece albíni.. :D
    A co myslíte o té teorii, že se Bloodraven občas vtěluje do havrana lorda velitele? Nevysvětlovalo by to některé havranovy vtipné/záhadné výroky? ;-) (Třeba když na Jona kráká "King, king, king!")
  • Může mi někdo prosím připomenout, kdo je Brynden Bloodraven?
  • sveva napsal(a):

Myslíte, že je nějaká spojitost mezi Bryndenem a Duchem? To mě tak napadlo, oba jsou přece albíni.. :D
    A co myslíte o té teorii, že se Bloodraven občas vtěluje do havrana lorda velitele? Nevysvětlovalo by to některé havranovy vtipné/záhadné výroky? ;-) (Třeba když na Jona kráká "King, king, king!")

Ten Duch mi tam nějak nesedí xDDD
    Ale to o tom havranovi je docela zajímavá teorie a proč by to nemohlo tak bejt a nebo to je taky tím, že ten havran je ko*ot xD
  • Astaldeo napsal(a):

Může mi někdo prosím připomenout, kdo je Brynden Bloodraven?

Brynden Rivers

Jeden z bastardů Aegona IV., v Blackfyre rebelii na straně Targaryenů.
  • Durexxx napsal(a):

sveva napsal(a):

Myslíte, že je nějaká spojitost mezi Bryndenem a Duchem? To mě tak napadlo, oba jsou přece albíni.. :D

Ale to o tom havranovi je docela zajímavá teorie a proč by to nemohlo tak bejt a nebo to je taky tím, že ten havran je ko*ot xD
    Tak pozor! O Mormontově havranovi (krkavci) mluv slušněji! To je jedna z nejlepších postav celé ságy! :D

Durexxx napsal(a):

sveva napsal(a):

Tak pozor! O Mormontově havranovi (krkavci) mluv slušněji! To je jedna z nejlepších postav celé ságy! :D
    Omlouvám se, mě ten havran k srdci nějak nepřirostl a to už v době lorda velitele Mormonta...
  • Durexxx napsal(a):

Durexxx napsal(a):

sveva napsal(a):

Omlouvám se, mě ten havran k srdci nějak nepřirostl a to už v době lorda velitele Mormonta...
    Mně připomíná některá zvířata z mého okolí. S tím rozdílem, že ta "neumí" mluvit (Ale ty výmluvné pohledy, co dokáží nasadit...)... Ještě by jsme se dozvěděli věci, kdyby každé mělo aspoň takové vyjadřovací prostředky jako Mormontův "havran"... ;D
  • Co se týče rýmovaček, v mysli se mi zachytilo: "Smraďoch, Smraďoch, rýmuje se s tvaroh"
  • Tak pozor! O Mormontově havranovi (krkavci) mluv slušněji! To je jedna z nejlepších postav celé ságy! :D
    Navíc nikdo neví, kdo je v něm ve skutečnosti převtělený.....
  • kdo ma zajem o knihu
    ,, Martin George R R - Píseň ledu a ohně - 05 - Tanec s draky v doc ,,
    mam ji a poslu kazdemu kdo mi napise na e-mail, ale nechci aby se to obevilo na jinych forech nebo na uloz.to, rapid atd. kdo to chce at napise do mailu heslo pepa jinak neposlu muj e-mail umne@volny.cz
  • chci se zeptat na pár věcí a fakt mě nebaví číst těch 100000 stránek co tu je (ale časem to přečtu :D) tak sorry jestli se to tu řešilo:
    1) Řešil se tu ten rudý záblesk během Jonovi řeči? Nemohla Mel zase provést tu svoji výměnu? (Ale to asi ne, když je kapitola z Jonova pohledu)
    2) Stannis a (ne)bitva - někde jsem tu četl, že všechny informace mu mohl prozradit mance, s čímž souhlasim, ale nechápu proč to bastard bastardovi ( :D ) posílal? Dále je tu řečeno že ten Bravosan byl na zimohradu, ale jaktože si mohl jen tak odjet ke Stannisovi? Navíc s Theonem. A nakonec - kdo teda troubil na ty rohy? Stannis byl přece 3 dny daleko.

btw musel jsem se regnout, hlásilo to, že prej je to spam a nešlo to odeslat :/
  • Snad se nepletu, páč jsem hlava děravá, ale.....Na rohy troubil Umber. Braavosan na Zimohradu nebyl, od Zdi jel k Pahorku v Hlubokém lese a pak za Stannisem.
    Dopis - proto si někteří myslí, že ten dopis byl falešný. Kdyby Ramsay porazil Stannise, měl by Theona i Jeyne.
    Rudý záblesk jsem nepostřehla.
  • jo s tím umberem už je mi to jasný, přečetl jsem si kapitolu z vichrů. Já jsem si to totiž popletl, zapomněl jsem, že umberové jsou 2 a 1 slouží Stannisovi a druhý Boltonovi... :) A o tom bravosanovi - v knize se píše - str 959 - Hledali jsme tě na Zimohradu, ale našli jsme tam jen Vránojeda Umbera... Z toho jsem usoudil že tam byl, ale očividně nebyl "v" něm ale jen u něj a tam potkal Umbera s Theonem :)

Dopis - falešný jak? Že je o lež nebo že to napsal úplně někdo jiný?

Záblesk - str. 1059 úplně dole - Jonův zrak upoutal záblesk červeni v zadní části síně - asi to nic není ale kdo ví.. :D
  • Jason napsal(a):

jo s tím umberem už je mi to jasný, přečetl jsem si kapitolu z vichrů. Já jsem si to totiž popletl, zapomněl jsem, že umberové jsou 2 a 1 slouží Stannisovi a druhý Boltonovi... :) A o tom bravosanovi - v knize se píše - str 959 - Hledali jsme tě na Zimohradu, ale našli jsme tam jen Vránojeda Umbera... Z toho jsem usoudil že tam byl, ale očividně nebyl "v" něm ale jen u něj a tam potkal Umbera s Theonem :)

Záblesk - str. 1059 úplně dole - Jonův zrak upoutal záblesk červeni v zadní části síně - asi to nic není ale kdo ví.. :D

Nepřišla Melisanda ?
  • ne, o ní tam není ani slovo, jen až po Jonovi řeči je tam uvedeno, že si Jon uvědomil, že tam Mel není.. a že by si s ní měl co nejdřív promluvit, což samozřejmě nestihl... asi to fakt nic neznamená, jen mě to zaujalo a jen mě zajímalo jestli ste se tu o tom nebavili :) A doufám že už konečně brzo potkáme Reeda :(
  • Jason napsal(a):

jo s tím umberem už je mi to jasný, přečetl jsem si kapitolu z vichrů. Já jsem si to totiž popletl, zapomněl jsem, že umberové jsou 2 a 1 slouží Stannisovi a druhý Boltonovi... :) A o tom bravosanovi - v knize se píše - str 959 - Hledali jsme tě na Zimohradu, ale našli jsme tam jen Vránojeda Umbera... Z toho jsem usoudil že tam byl, ale očividně nebyl "v" něm ale jen u něj a tam potkal Umbera s Theonem :)

četla jsem to loni v AJ a v ČJ jsem se tak daleko neprokousala, takže si to už nepamatuju úplně přesně. s tím bankéřem budeš mít zřejmě pravdu. dopis by měl být lež.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi