Melisandra a Stannis

1171820222329

Komentáře

• Já s tím nebudu mít problém, pokud to udržíte v nějaké slušné rovině a hlavně pokud si pro to zložíte vlastní diskuzi - to je hodně snadný, zvládnete to všichni. Tahle diskuze je teď absolutně na zavření či pročištění. A ne jen tahle, v poslední době se to nějak až moc rozjelo do prapodivných směrů :-(
  • Mohla by byť téma "Odpadisko pre zbytočnosti aneb Egohora"
  • Krimíme prase - bude zabijačka :-))
  • Jarla napsal(a):

Krimíme prase - bude zabijačka :-))

Tiež ma napadla táto vtipná metafora... :)
  • A se šípkovou, nebo se zelím?
  • mám s tým veľký problém, človek, ktorý hnusne uráža iných a je neschopný diskusie je pre mňa na obtiaž. chápem, že niekoho to baví, živiť trolla, mne to vyslovene zavadzia takáto "diskusia"
  • prasezlesa napsal(a):

Jarla napsal(a):

Morálka je vrozená všem lidem - je to důsledek evoluce. Je lhostejno jakého jsi vyznání nebo bez něj - spát s vlastními sourozenci není košér. Zabít není košér. Evoluční tlaky takové jedince vyřadí ze genofondu...většinou v první generaci. Nedělají to z náboženských důvodů, ale pro vlastní přežití....společnost sestávající ze samých vrahů bez příčiny nebo rozmnožující se incestem by jaksi nepřežila :-D Jsme potomci těch, kteří takové věci nedělali - jak prosté :-)

Ne, morálka pochází z výchovy, není vrozená. A chování taky není jenom vrozené. Já vím, jak funguje evoluce, o tom mě poučovat nemusíš. A píšeš naprosté nesmysly už jenom proto, že tahle civilizace se odjakživa vraždí ve válkách a přežívají právě ti, kdo umí vraždit líp.
    Abych následoval Tvého příkladu, ó mistře, taky vyškubnu něcoz kontextu - pokud přežívají ti, kteří umí vraždit líp a vražda je podle tebe důkazem amorálnosti, resp. neexistence morálky (teda myslim, já jsem se ve tvých teoriích malilinko ztratil), kam bys zařadil například sera Barristana, který - oj, a sakra - je čestný a morální skorem tak jako Baelor Požehnaný, a přitom - double zatrsakr! - je jedním z nejlepších a nejvýkonnějších zabijáků ASOIAF světa?
    Just curious...
  • 64871: dovolim si citovat prosezlesa, kedze to nie je taky problem vcitit sa do jeho hlavicky: "Ty to vobec nechapes, ze sa ja cudujem. Co cakam od tejto na hlavu padlej komunity. To chces akoze argumentovat rozpravkou pre male deti? Idem uz, lebo ma caka moja priatelka, ktora ma urcite vacsie prsia ako ty!"
  • 64871: Selmy je postava z knížky, a ne reálný člověk, já se tu bavím o realitě.
  • prasezlesa: Tak se jdi bavit někam jinam. Gepeto byl tak hodný a založil Ti nový topic na Tvá moudra. Mel i Stannisovi těch 400 offtopicových příspěvků bezpochyby stačilo.
  • Miss Utahraptor: Jelikož se mě zeptal tady, tak jsem mu tady odpověděl.
  • prasezlesa napsal(a):

Everett Young: Do Arnolda nerýpej, on je dokonalá ukázka toho, že člověk může být zároveň silný a inteligentní.

PFFFFFFrrrrrrrrrrrrrrrmhhhhhhhhhhheh... *trying to supress laugh*
  • Omlouvám se osazenstvu, ten dotaz byl vážně Off Topic.
    Tedy k tématu - Mel si klidně může myslet, že slouží dobrému bohu, ale těžko říct, jestli to Ohnivák myslí s lidmi dobře.
    Konfrontace Nejvyššího septona, Aerona, Mel, Laskavého muže a Brandona z Čarostromu by nám mohla udělat jasno :)
  • Myslím, že jako první by odpadli Aeron a nejvyšší septon, pak lord Strom a ve finále by si to rozdali mel a laskavý muž. Být magií nadaný vrah je dobré, ale mel zase umí vycítit a předvídat útoky na svou osobu....
  • prasezlesa napsal(a):

Isca: To, že něco vzniklo, neznamená, že to je správné.

A příspěvěk z 12. Červen 2012 - 23:14 jse nepsal já.

To je škoda, jako jeden z mála Tvých příspěvků dával dokonce smysl.
  • Tyna napsal(a):

Myslím, že jako první by odpadli Aeron a nejvyšší septon, pak lord Strom a ve finále by si to rozdali mel a laskavý muž. Být magií nadaný vrah je dobré, ale mel zase umí vycítit a předvídat útoky na svou osobu....

Septon by určitě šel do kopru první. Pak se nám to komplikuje:
    Mel zapálí Strom.
    Aeron uhasí Mel - možná i strom?
    Strom...no co já vím, pošle havrany aby jim všem vyklovali oči.
    Mezitím Laskavý muž stojí opodál a čeká, jak se to vyvrbí, načež sejme vítěze tohoto MMA.
    Braavos Victor :)
  • Mel by jen ležela v koutě a rodila stíny :D
  • NE ne. Všichni by se pobili až na Mel a Laskavého muže, kteří by si řekli že vlastně je to prašť jak uhoď a že jim jde vlastně o stejnou věc.
  • Aeron nemá žádné schopnosti .-) Vždyť ani nedokázal prosadit svého krále...
    Tomu by to nakopal možná i nejvyšší septon se svými meči a hvězdami, ostatně zajal královnu...

Mel má kolem sebe hradbu fanatiků a schopnost vycítit nebezpečí proti své osobě. S laskavým mužem by to byl pat.

A Strom je starej šmírák, je těžký ho zabít, ale když se někdo dostane do centrály, jsou v maléru .-)
  • Což mi připomíná, že pro lidi by asi bylo dost praktické, aby se spojili s těmi podzemními elfy. Očividně si umí zajistit, že jim mrtvoly nelezou do baráku. Dost možná pomáhali i postavit zeď. Teď je otázka - vydrží? nevydrží? a co roh zimy? ha?
  • Aeron má supr schopnost - lidi ho nechávají, aby je topil :)
    Mel má tu schopnost jen nadlouho dopředu, jestli se nepletu, a (po vzoru Mistra Prasete): Já Mám Pravdu! :D
  • Tyna napsal(a):

Což mi připomíná, že pro lidi by asi bylo dost praktické, aby se spojili s těmi podzemními elfy. Očividně si umí zajistit, že jim mrtvoly nelezou do baráku. Dost možná pomáhali i postavit zeď. Teď je otázka - vydrží? nevydrží? a co roh zimy? ha?

A co Noční Hlídka? A Jon? A co Benjen? A Alejandro s Estébanem?
    A co na to Jan Tleskač?
    (Hrozně jsem to chtěl někdy napsat :3 )
  • Mohla bych mít dotaz ? Ve druhé sérii filmového zpracování knihy jsme mohli v jednom díle vidět Stannise a Melissandru, jak spolu počali dítě :-D
    Jen si už nevzpomínám, jestli tomu tak bylo i v knize, nebo si to tvůrci takhle upravili do seriálu ? Zajímá mě to kvůli charakteru Stannise, jestli by byl schopný podvést svoji manželku. Děkuji za odpověď :):D
  • Jája napsal(a):

Mohla bych mít dotaz ? Ve druhé sérii filmového zpracování knihy jsme mohli v jednom díle vidět Stannise a Melissandru, jak spolu počali dítě :-D
    Jen si už nevzpomínám, jestli tomu tak bylo i v knize, nebo si to tvůrci takhle upravili do seriálu ? Zajímá mě to kvůli charakteru Stannise, jestli by byl schopný podvést svoji manželku. Děkuji za odpověď :):D

V knize nic takového PŘÍMO nebylo. Někteří si to odvodili z jemných náznaků, jiní si náznaky vysvětlují maximálně cudně. V seriálu to prostě nijak jemně ani cudně nepojali. :D
  • V knihe to povedané nebolo, ale v tretej knihe mala Meli s Davosom rozhovor, ktorý to naznačoval. Potom aj iné náznaky, napríklad, že Stannis nedovolil svojej žene Selyse sa ho dotýkať, ale Meli áno. Myslím si, že po týchto náznakoch sa spýtali GRRM, či to pochopili správne, resp., či to deju neublíži a ten to schválil. A vlastne nepočali dieťa, ale tieň. A myslím si, že Stannis pod vplyvom Meli by toho bol schopný, keď uvažoval aj o vražde malého dieťaťa na prebudenie drakov. Odhliadnuc od vraždy Renlyho.
  • V tomto nebudu nikdy souhlasit. Stannis by nikdy s Mel nesouložil se zdůvodněním početí syna, to je jeden z naprostých seriálových úletů.

A ještě jednou: GRRM nic neschvaluje...
  • flanker.27 napsal(a):

V tomto nebudu nikdy souhlasit. Stannis by nikdy s Mel nesouložil se zdůvodněním početí syna, to je jeden z naprostých seriálových úletů. ...

Tak konkrétně s tímhle taky souhlasím. Argument to je zatraceně nesmyslný. V knížce si prostě domyslíme něco logičtějšího... :)
  • Je pravda, že Mel s ním asi něco provádí (podle toho, že Stannis si jejich setkání nepamatuje), ale spíš to přisoudím nějakejm kejklům než vědomýmu souložení z vlastního rozhodnutí... :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi