Když už tedy procházíme klady první série, tak bych přihodil detail, kterého jsem si všimnul na kinomaratónu (oproti předchozímu pozorování jsem konečně znal pozadí děje a velikost plátna umožňovala zaměřit se na detaily) - U Illyria v paláci a následně na Dannyině svatbě byli hlídky a podle oděvů odpovídali Neposkvrněným (Unsullied). Krásný detail, ale potěší... naproti tomu v posledním díle jsem uvažoval, zda Ohař nemá náhodou být u královské gardy (mám za to, že dle knihy byl, ale nevím, jestli si podle knihy potrpěl na bílou... ale písňová Wiki tvrdí, že zřejmě ano)...
Nepůsobí na vás divně to, že krajina v Řekotočí. Okolo Renlyho stánku a v Harrenově je jasně Severoirská. Všude je dost pochmurno a deštivo. A uprostřed toho Je KL s chorvatským komparzem v uličkách. V zahradách rostou palmy a všichni si užívají sluníčka?
to Jay: Ohař nechtěl být rytířem, o bílé zbroji nemluvil a plášť nosil (nechal ho po svém útěku u Sansy).
Jo... lépe bych to neshrnul. Nicméně v díle 2x6 vystupuje při celé té scéně po odjezdu princezničky a plášť si asi někde zapomněl. V díle 2x7 jej pak opět nosí a dokonce když mu pak Sansa děkuje za záchranu života a osloví jej "sere Cleagane" ani se proti tomuto oslovení neohradí... Další detail, který unikl. :o)
... dokonce když mu pak Sansa děkuje za záchranu života a osloví jej "sere Cleagane" ani se proti tomuto oslovení neohradí... Další detail, který unikl. :o)
Na to jsem si taky stěžovala. Člověk se půl vteřiny těší na no-ser a ono nic... ;(
Jen technická... Taková ta přednáška "My lord" vs. "m'lord" co dával Tywin Arye... nebalo to v knize o fous později (konkrétně v Tanci - takovej ten dokonalej sympaťák instruoval toho, jak si nepamatuje jméno, myslím...)?
To je zas pěkný a je za to scénárist třeba ocenit, že i když nějaké scény nezadaptují, tak ta klíčová slova a věty v seriálu zzní, sci třeba z jiných úst - teď třeba z úst Robba zazněl rozhovor Brana a Neda o strachu.
To je zas pěkný a je za to scénárist třeba ocenit, že i když nějaké scény nezadaptují, tak ta klíčová slova a věty v seriálu zzní, sci třeba z jiných úst - teď třeba z úst Robba zazněl rozhovor Brana a Neda o strachu.
aha, vidíš a já jsem myslela, že nám Robb zopakoval již řečené.
chápala jsem název této diskuse teda úplně jinak :-D třeba jako že když Robb truchlí a seká naštvaně mečem do stromu a přijde za ním Cate, záběr se okolo nich otáčí a po žádném stromu tam není ani památky..
Tojo, ale i mě už se několik nečtenářů ptalo, jak je to vysvětlené v knížce, že se Stannis dostal z hradeb obklíčených nepřátelským vojskem a odplul na Dračí kámen... No co jim na to mám říct.. :-D
Malá otázka - V knihe bol Marillion, čo cestoval s Tyrionom a potom ešte iný spevák, ktorého Joffrey potrestal za spievanie tých výsmešných piesní o Robertovi.
Nedali náhodou v seriáli tieto dve postavy ako jednu a tú istú?! Nepamätám si to presne, ale mal som pocit, že ten, čo hral Marilliona hral aj toho potrestaného... Prrtože ak áno, bude to neskôr dosť divné, keďže má byť ešte na Orliom hniezde...
Komentáře
Nicméně v díle 2x6 vystupuje při celé té scéně po odjezdu princezničky a plášť si asi někde zapomněl. V díle 2x7 jej pak opět nosí a dokonce když mu pak Sansa děkuje za záchranu života a osloví jej "sere Cleagane" ani se proti tomuto oslovení neohradí... Další detail, který unikl. :o)
No co jim na to mám říct.. :-D
Nedali náhodou v seriáli tieto dve postavy ako jednu a tú istú?! Nepamätám si to presne, ale mal som pocit, že ten, čo hral Marilliona hral aj toho potrestaného... Prrtože ak áno, bude to neskôr dosť divné, keďže má byť ešte na Orliom hniezde...