[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1333436383957

Komentáře

• mám dojem, že Aegon je tak o rok starší než Dany, ne?
  • Tyna napsal(a):

mám dojem, že Aegon je tak o rok starší než Dany, ne?

V apendixu Tance se píše, že je mu 18 let. Ale Tyrion ho odhaduje na 15-16...
  • kdyby bylo Aegonovi 18, tak ho Connigton dostal v 6 (a oblečení od Illyria je Tyrionovi velké - to byl menší než 6tileté dítě???). v Tanci ho Tyrion odhaduje na 15-16 plus minus.
  • sveva napsal(a):

brbr napsal(a):

kdyby bylo Aegonovi 18, tak ho Connigton dostal v 6 (a oblečení od Illyria je Tyrionovi velké - to byl menší než 6tileté dítě???). v Tanci ho Tyrion odhaduje na 15-16 plus minus.

Podle mě to oblečení bylo Aegonovo... i kdyby byl pravý, tak ho někde ty čtyři roky museli schovávat. A u Illyria pro něj bylo poměrně bezpečno.
    tak to Tyrion bude větší trpaslík, než jsem myslela :-)
  • brbr napsal(a):

kdyby bylo Aegonovi 18, tak ho Connigton dostal v 6 (a oblečení od Illyria je Tyrionovi velké - to byl menší než 6tileté dítě???). v Tanci ho Tyrion odhaduje na 15-16 plus minus.

Podle mě to oblečení bylo Aegonovo... i kdyby byl pravý, tak ho někde ty čtyři roky museli schovávat. A u Illyria pro něj bylo poměrně bezpečno.

Edit: Našla jsem na netu, že průměrná výška dítěte v šesti letech je 110-120 cm. :-)
  • Tak ono by to možná odpovídalo. Dany je tak 16/17, ne?
  • Teď jsem si našla tu Tyrionovu kapitolu, a to oblečení je mu velké v nohavicích, ale krátké v rukávech a úzké kolem krku, což asi odpovídá, jako trpaslík má jiné proporce než zdravé šestileté dítě.
  • Inu dobrá, pokud jsme to pojali takhle zodpovědně, ta já zase našla, že hranicí, od které by výška neměla být znakem patologie je u žen je 135 cm, u mužů 145 cm. 110 je na chlapa vážně málo
  • Mně teda přijde strašně málo i těch 145 cm.
    Teď jsem si vzpomněla: Peter Dinklage má podle Googlu 135 cm a GRRM v rozhovoru pro Sky Atlantic říkal, že Tyrion v knížkách je ještě menší...
  • sveva napsal(a):

Mně teda přijde strašně málo i těch 145 cm.
    Teď jsem si vzpomněla: Peter Dinklage má podle Googlu 135 cm a GRRM v rozhovoru pro Sky Atlantic říkal, že Tyrion v knížkách je ještě menší...

Jenže Dinklage má achondroplazii, Tyrion stoprocentně něco jiného. :)
  • Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

To je jedno, v každym případě je menší... Abyste mi věřili, tak tady (o Tyrionovi začíná mluvit kolem 13. minuty)...

• sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

To je jedno, v každym případě je menší... Abyste mi věřili, tak tady (o Tyrionovi začíná mluvit kolem 13. minuty)...
    Já ti věřím. Prostě je mrňavej, no. :)
  • enže Dinklage má achondroplazii, Tyrion stoprocentně něco jiného. :)
    A na tos přišel jak?

Achondroplázie je nejčastější příčina disproporcionálního trpaslictví. V dospělosti dosahují pacienti vzrůstu v průměru 125 cm. Příznačná je velká hlava s prominujícím čelem. Časté jsou zakřivení nohou do O, tzv. varozita. Krční a bederní páteř jsou velmi namáhány. To vše vede k častým steskům, jak jsou bolesti zad, potíže při chůzi. Jedinci mají spíše nadprůměrnou inteligenci, často vynikají svým smyslem pro humor. Pohlavní vývoj je normální, sexualita často bývá zvýšená. Léčebně se v poslední době zkouší růstový hormon. Ve středověku a raném novověku sloužili často tito jedinci u královských dvorů jako šašci a pro svůj vtip a inteligenci byli nejen oblíbeni, ale i obáváni [a-; chondro-; -plazie]

Vypouklé čelo, nohy do O, bolesti zad a nohou, vyšší inteligence, bohatý sexuální apetit, nápadně rozvinutý smysl pro humor... Tyriona GRRM stvořil přímo podle charakteristiky postiženého achondroplázií :-) ASi má takového kamaráda, řekla bych.
  • sveva: dík za ten odkaz, velmi zajímavý rozhovor
  • Připojuju se k díkům za rozhovor. Martin má na dost věcí podobný názor jako já - včetně změn oproti předloze a dokonce je tolerantnější co se týče mojí největší výhrady k seriálu a to je pozměňování postav. Jak může být někdo tak podobnej Santovi tak krutej? :)
  • Není zač! Sledování Thronecast patří k mým pondělním rituálům po shlédnutí aktuálního dílu (seriálu). Někdy jsou tam docela zajímavé rozhovory s herci, nebo právě tady i s Georgem. Všechny se dají najít na YouTube...
  • Pro Aegona vypovídá to, že ho odhalil chytrý Tyrion místo toho, aby Connington vykřikoval, že má pravého Aegona. Ani se mu nezdálo divné, že chlapec vypadá mladší než by měl být.
    Podle mě Martin vymyslel oživení Aegona až při psaní Tance a využil k tomu, že miminko bylo rozbité. Asi potřeboval nutně Targaryena v Západozemí a Dany nevypadá, že by se tam i chystala.
    Jsem si jistá, že až Aegon splní svoji úlohu, bude promptně autorem usmrcen.

Z Písně začíná být slušná telenovela. Už jenom chybí něčí dvojče a odhalení sourozeneckých vztahů.
  • Třeba Grešle a Tyrion :D
  • Blackfish napsal(a):

Třeba Grešle a Tyrion :D

To mě taky napadlo, protože bychom měli i dvojčata i zničenou lásku sourozeneckým vztahem. :-D
  • Ben Nevis: Sourozenecké vztahy? Jako že Jon nakonec nebude Aryin bratr, ale bratranec? :) Ohledně Aegona to vidíš moc jednoduše. Nemůžu dostat z hlavy myšlenku, že Aegon není ten, za koho ho mají, a přesto díky Varysovi skončí na trůně rozvrácený říše... to by ostatně Martinovi celkem odpovídalo.
  • Já si to budu muset přečíst znova hned po státnicích, protože si některé věci pamatuju úplně jinak, než ostatní. Naopak mi přišlo, že Tyrion v legitimnost Aegona úplně nevěří, viz jeho "Že by to přece jen byl Targaryen?", když Aegon ve vzteku kopne do cyvasse... Docela mě překvapuje, že tu většina věří v jeho pravost, na zahr. fóru je to právě naopak... :-)

Třeba se dozvíme, že Jon a Aegon jsou dvojčata, a hned tam budete mít odhalený sourozenecký vztah.. :D
  • sveva napsal(a):

... Třeba se dozvíme, že Jon a Aegon jsou dvojčata, a hned tam budete mít odhalený sourozenecký vztah.. :D

Ale nezničilo by to žádnou lásku, to je málo telenovelistické. Leda, že by si Aegon s Jonem něco začal... :)
  • Miss Utahraptor: Ale ne, už žádný homo fanfic teorie :(
  • Ahoj, nevite nekdo, jak to dopadlo s kostmi Eddarda a druzinou, co je doprovazela na Sever? Bud jsem to nekde prehledla, nebo kde nic tu nic?
  • Já spíš doufám, že Aegon není pravý, protože to oživování dávno zapomenutých postav je na hlavu. Ale věřím, že Martin je schopen oživit kohokoli, takže věřím, že může být pravý. Nebo že si to Martin může kdykoliv rozmyslet a obrátit. :-)

Znovu jsem si přečetla ten odstavec v epilogu, a ten mě utvrdil, že Aegon je moc dokonalý na to, aby dlouho přežil. Robb byl taky dokonalý vládce, ale proti lannisterských pletichařům neměl šanci. I kdyby si vzal nějakou tu Freyku, vymysleli by něco jiného.

Zajímalo by mne, jak se chce Varys vypořádat s rodovou nemocí, která u Aegona může taky vypuknout.
  • Ben Nevis napsal(a):

Já spíš doufám, že Aegon není pravý, protože to oživování dávno zapomenutých postav je na hlavu. Ale věřím, že Martin je schopen oživit kohokoli, takže věřím, že může být pravý. Nebo že si to Martin může kdykoliv rozmyslet a obrátit. :-)

Znovu jsem si přečetla ten odstavec v epilogu, a ten mě utvrdil, že Aegon je moc dokonalý na to, aby dlouho přežil. Robb byl taky dokonalý vládce, ale proti lannisterských pletichařům neměl šanci. I kdyby si vzal nějakou tu Freyku, vymysleli by něco jiného.

Zajímalo by mne, jak se chce Varys vypořádat s rodovou nemocí, která u Aegona může taky vypuknout.

Kopne R'horra do čéšky a přehodí minci!
  • Aegon zhyne na nemoc zvanou "pohlaď si draka", její průběh jsme sledovali u Quentyna.
    jinak dle mého prakticky jediný důvod proč si myslet, že je tím za koho je nám předkládán je Varysovo povídání umírajícímu Kevanovi. I když.. kdo jiný než lord pavouk si je vědom toho, že i zdi mají uši.
    Rozmlácené dítě odpovídá psychologickému profilu Hory, a Connington si může jen myslet, že má pravého Aegona. Nejlepší lež je ta o které ví jen velmi omezená skupinka lidi.
    Aegon je jen prostředek jak dostat Dany od svých "dětí" v Meerenu a nechat je na pospas svému osudu.
  • Arianus napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Já spíš doufám, že Aegon není pravý, protože to oživování dávno zapomenutých postav je na hlavu. Ale věřím, že Martin je schopen oživit kohokoli, takže věřím, že může být pravý. Nebo že si to Martin může kdykoliv rozmyslet a obrátit. :-)

Kopne R'horra do čéšky a přehodí minci!
    :D Predstavujem si naštvatého Varysa - Kto si myslíš, že si, keď si hodil mincou takto blbo?!! A obráti mincu :D
  • Nevím, jestli je Aegon pravý, ale věřím tomu, že jeho zmrtvýchvstání plánoval GRRM od počátku. Ráda bych ctěné publikum upozornila na Danyinu vizi v domě Neumírajích, kde už ve Střetu králů viděla, jak se nad davem provolávajím slávu vznáší hadrový drak. A Quaithe ji stále varuje před loutkovým drakem.

O tom, že Aegon přežil, se na všech fórech spekuluje už od té vize, kdy Rheagar říká (asi Elii), že Aegon je přislíbený princ, živoucí píseň ohně a ledu.

Přinejmenším zadní vrátka si pode mě GRRM nechával díky té vraždě a chybějící půlce hlavy už od počátku.
  • Blackfish napsal(a):

Nabodnutá vedle dračí hlavy na kopí Khala Jhaqa.

Pokud se nepletu, tak při příjezdu Jhaga se Dany krmí společně s Drogonem. Myslím, že by stačilo jedno slovo a měli by o pěkných pár chodů navíc...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi