[Spoiler] Tanec - POZOR, diskuse bez omezení !!!

1343537394057

Komentáře

• BasarMilesTeg napsal(a):

Tady se pořád mluví o tom, že nikdo netušil, a ani Varys, nic o tom, že Lanisterové zradí Targaryeny. V Králově Přístavišti tak maximálně Pycelle. A jak víme z DWD, Varys dokázal proniknout do Pycelleho věže, odkud se pravděpodobně domlouval s Tywinem. Z toho usuzuji, že jestli někdo věděl o zradě Lannisterů, mohl to být Varys. A ten se rozhodl vsadit karty na kojenecké prince, než na šíleného krále bez budoucnosti, a tak pomohl Aegonovi. Eliu a její dceru ponechal v KL, protože předpokládal, že jako ženám jim neublíží, a pravděpodobně je využijí (hlavně malou Rhaegharovu dceru) ve výhodněm sňatku. Ale to se přepočítal.

Pozor, Varys presviedčal Aerysa, aby Tywinovi brány neotvoril.
    A podľa mňa Rhaenys nemohol vziať preč. Aegon bol malý, ona bola niekoľkoročné dievča, spoznali by, keby umrel niekto iný.
  • skelet napsal(a):

Aegon zhyne na nemoc zvanou "pohlaď si draka", její průběh jsme sledovali u Quentyna.
    jinak dle mého prakticky jediný důvod proč si myslet, že je tím za koho je nám předkládán je Varysovo povídání umírajícímu Kevanovi. I když.. kdo jiný než lord pavouk si je vědom toho, že i zdi mají uši.
    Rozmlácené dítě odpovídá psychologickému profilu Hory, a Connington si může jen myslet, že má pravého Aegona. Nejlepší lež je ta o které ví jen velmi omezená skupinka lidi.
    Aegon je jen prostředek jak dostat Dany od svých "dětí" v Meerenu a nechat je na pospas svému osudu.

Varys ale poznal, ktoré steny to sú a keď tam mal toľko detí, mohol ďalšie nasadiť do nich. Toto je podľa mňa ale hlavný dôkaz Aegonovej pravosti. Kevan umieral, Varys mu nemal dôvod klamať.
  • Anglachel napsal(a):

BasarMilesTeg napsal(a):

Tady se pořád mluví o tom, že nikdo netušil, a ani Varys, nic o tom, že Lanisterové zradí Targaryeny. V Králově Přístavišti tak maximálně Pycelle. A jak víme z DWD, Varys dokázal proniknout do Pycelleho věže, odkud se pravděpodobně domlouval s Tywinem. Z toho usuzuji, že jestli někdo věděl o zradě Lannisterů, mohl to být Varys. A ten se rozhodl vsadit karty na kojenecké prince, než na šíleného krále bez budoucnosti, a tak pomohl Aegonovi. Eliu a její dceru ponechal v KL, protože předpokládal, že jako ženám jim neublíží, a pravděpodobně je využijí (hlavně malou Rhaegharovu dceru) ve výhodněm sňatku. Ale to se přepočítal.

A podľa mňa Rhaenys nemohol vziať preč. Aegon bol malý, ona bola niekoľkoročné dievča, spoznali by, keby umrel niekto iný.
    Souhlas, to si taky vybavuju, že Varys doporučoval šílenému králi, aby při příjezdu Tywina s armádou nechal zavřené brány. Jenže Aerys byl přesvědčen, že mu Tywin přišel na pomoc...
  • Potom, čo ho prehovoril Pycelle.
    Môj názor je, že Varys vedel, že Robert dobyje mesto/Aerys vypáli mesto a rozhodol sa, že pre istotu pošle Ďalšieho Targaryena do bezpečia. Keby prehrali, má ďalšieho(a skrytého) dediča. Keby vyhrali, vrtáil by dieťa potichu matke a všetko by bolo v pohode. Je pravdepodobné, že Aegona vymenil hneď po Trojzubci.
  • A co se týče Aegona, nevím jestli je "pravý". Nicméně si říkám, že plány Varyse a Ilyria se zaprvé zaměřovaly na Viseryse, Dany a Droga. A kdyby to třeba nevyšlo, měli v záloze plán B - Aegona. A nebo je to třeba vše úplně jinak...
  • Anglachel napsal(a):

No právě. Pycelle byl zrádce, a když už někdo mohl něco tušit, tak právě Varys. Jestli byl někdo schopen zjistit Pycelleho manipulace, tak asi jedině Varys. Přesto musel tušit, že válka je prohraná. A tak zachránil Aegona, protože pro budoucnost byl mnohem slibnější, než třeba šílený král.
  • Ostatně, to jen tak pro zajímavost, pokud by se mělo něco stát Arianne a Trystanovi, je Aegon legitimním dědicem Dorne.
  • Tyna napsal(a):

Ostatně, to jen tak pro zajímavost, pokud by se mělo něco stát Arianne a Trystanovi, je Aegon legitimním dědicem Dorne.

To už teda hodně fabuluješ :D
  • Ohledně toho rozhovoru s Kevanem v epilogu... Je možné, že Varys nevěří ani svým ptáčkům. Nebo si je prostě vědom toho, že držet se té lži před kýmkoliv a za jakýchkoliv okolností je nejjistější.

A navíc ani explicitně neříká, že je to Rhaegarův Aegon, jen nechá Kevana si to myslet. Ostatně, proč by mu to vyvracel a začal mu vysvětlovat svůj plán..?
  • sveva napsal(a):

Ostatně, proč by mu to vyvracel a začal mu vysvětlovat svůj plán..?

Toto nám ovšem jasně říká, že Varys opravdu není padouch, ale klaďas, protože každý správný padouch prozradí svůj plán před osudnou ránou :)))
  • Krisa napsal(a):

sveva napsal(a):

Ostatně, proč by mu to vyvracel a začal mu vysvětlovat svůj plán..?

Toto nám ovšem jasně říká, že Varys opravdu není padouch, ale klaďas, protože každý správný padouch prozradí svůj plán před osudnou ránou :)))
    Každý správny AMERICKÝ padouch :)
  • niytt napsal(a):

Ahoj, nevite nekdo, jak to dopadlo s kostmi Eddarda a druzinou, co je doprovazela na Sever? Bud jsem to nekde prehledla, nebo kde nic tu nic?

pokud se nepletu, Lady Dustin si na ně brousí zuby, ale nic se o nich neví.
  • To už teda hodně fabuluješ :D
    To teda nefabuluju :-) Po Doranovi dědí jeho děti v pořadí Arianne, (Qentyne - mrtvý), Trystane. Podle dornského práva je jeho dalším dědicem sestra Elia (mrtvá), po ní dědí Rhaenys (mrtvá) a další na řadě je Aegon.
  • A navíc ani explicitně neříká, že je to Rhaegarův Aegon, jen nechá Kevana si to myslet.
    To je fakt. On sice řekne, že Aegon není mrtvý, ale může to být stejná fráze jako říct, že není mrtvý princ, který byl přislíben. Prostě že si někde vychovali svůj ideál...

• Tyna napsal(a):

To už teda hodně fabuluješ :D
    To teda nefabuluju :-) Po Doranovi dědí jeho děti v pořadí Arianne, (Qentyne - mrtvý), Trystane. Podle dornského práva je jeho dalším dědicem sestra Elia (mrtvá), po ní dědí Rhaenys (mrtvá) a další na řadě je Aegon.
    A když budou všichni mrtví a Aegon falešný, můžou třeba zlegitimizovat Písečné hady a Dorne připadne jim. ;)
  • Tyna: A co píseční červi... teda hadi? :-)
    akorát by je někdo musel legalizovat.
  • Zajímavá myšlenka xDD
    Docela rád bych viděl Obaru jako vládkyni Dorne...to by byla teprve řežba.
  • Jedině Nymerie, to je správná baba a podle toho mála, co o ní víme, je rozumější než Arianne ;) Ale nebudeme tu hned hromadně vraždit Martelly... to přenecháme Georgovi.
  • Svoa00: já bych vraždění Martellů vynechal úplně, už ztráta Oberyna mě hluboce ranila (Quentyn je mi volnej). Jejich rod mám ze všech asi nejraději.
  • Však já jen napsala, že je třetím dědicem v pořadí. To je celé :-)
  • Durexxx: já taky
    a vůbec celé Dorne, jenom to vedro mi vadí
  • Tyna: já to vedro i nějak překousnu :DD
    Fakt se těším na jejich misi v KL to se ještě budou dít věci.
  • mi bylo líto, že Cletus umřel ještě před příchodem na scénu. naopak neumím přijít na chuť Archiemu, i když vím, že bych měla.
    Quentyn mně trochu štval tím svojím "já chci Dany" a ten nápad ukrást draka byl hrozná kravina, ale takovou smrt si nezasloužil.
  • brbr napsal(a):

mi bylo líto, že Cletus umřel ještě před příchodem na scénu. naopak neumím přijít na chuť Archiemu, i když vím, že bych měla.
    Quentyn mně trochu štval tím svojím "já chci Dany" a ten nápad ukrást draka byl hrozná kravina, ale takovou smrt si nezasloužil.

Možná budu za blba ale kro je Cletus a Archie?? Nic mi to neříká....
  • nebyli to dva z doprovodu Quentyna?
  • Jooo už vím :DD tyhle jsem si fakt nevybavil
  • jo Cletus a Archibald Yronwoodové. Archie je ten velký nemluvný s kladivem.
  • Náhodou se Archie zachoval, jako správný rytíř, když za nim přišel Baristan do cely...narozdíl od Drinka ;)
  • baltim napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Nabodnutá vedle dračí hlavy na kopí Khala Jhaqa.

Pokud se nepletu, tak při příjezdu Jhaga se Dany krmí společně s Drogonem. Myslím, že by stačilo jedno slovo a měli by o pěkných pár chodů navíc...
    Jasně a za pár dní pojde hladem a žízní :), jinak tohle bych jí a drackovy přál každopádně s živým drakem se musí počítat.
  • Cletus - mi vyskočil Cletus ze Simpsonů :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi