:o)) A chtěl jsi napsat Altonovi, ne? ;) Ale vážně - tenhle způsob přidávání postav mi nepřipadne jako dobré řešení. V týdnu jsem absolvovala rozhovor s divákem, který předlohu nezná. Má neskutečný chaos v postavách, a druhá série ho zklamala i zpracováním. Ale na třetí se zatím těší. Mě osobně druhá série bleskově vyléčila z optimismu, který jsem za drobného brblání nabrala během série první. Když chtějí měnit, tak ať to dělají smysluplně - třeba právě úplným vypuštěním vedlejší postavy, která je sice zajímavá, ale pro dění seriálu (tak jak ho zatím dělají) naprosto nepodstatná. Jak už jsem uvedla - jedinou výjimkou je, že bude Blackfish důležitou postavou v závěrečných knihách, ale tomu nevěřím. A to by muselo být něco sakra významného - typu pobočník krále - čemuž nevěřím ještě víc. Totéž se týká třeba Selyse - pokud bude nakonec obsazená.
Se změnou Cleose na Altona jsem při sledování neměla problém, kromě jeho konce - což byla ale záležitost postavy Jaimeho. I když jsem se při obsazení té role samozřejmě divila. Yara je už jiná záležitost. Je to důležitá postava a bylo to od tvůrců vlastně takové laskavé varování, co všechno nám s postavami ještě provedou. Talisa - *tfuj*, s její změnou bych se snad taky smířila. Kdyby tím tak nepohřbili Robbovu linii. (Ano, musím uznat, že divákům nečtenářům to nevadí.)
Nevada: Že maj nečtenáři zmatek v tom množství postav a některý postavy poznávaj takzvaně podle ksichtu je pochopitelný. Navíc si umím představit, že u některých z nich (zatím) netuší, proč tam vlastně jsou. Ale to už je holt boj tvůrců sériálu.
Jinak se musím vyjádřit k Bryndenovi - nepřeceňovala bych jeho důležitost, i když si myslím, že v posledních dvou knížkách se ještě objeví nebo se o něm aspoň bude mluvit. Mohl se vedle Robba objevit ve druhej sérii, ale rozhodli se představit Roose Boltona. Předpokládám, že ve třetí sérii ale bude celkem dost - Edmure bude tak trochu pitomeček a Brynden ten schopný :)
Maglajz v postavách - no já dodneška vlastně nepochopil ten úspěch seriálu, nečtenář to podle mě prostě nemůže pobrat.
Přijde mi ale že prostě role typu Černý ryby nemůžou vynechat, respektive může to být někdo bezejmenný, ale obsazen prostě musí být (dotváří pozadí stejně jako ostatní vazalové) - kdoví, třeba vůbec nebude v seriálu jmenován, bude to prostě strýc. To, že z toho fanoušci dělají casting news, to už je holt síla internetu. Myslím, že HBO by kvůli podobným roličkám tiskovky nedělalo, na internetu se to prostě nafoukne, páč fanoušci touží po každém novém infu.
Alek: Tak to zase ne, diváky bych nepodceňovala. Je individuální, jak moc dávají pozor a kolik si toho pamatují. Třeba moje sestra s tím větší problémy nemá, i když - jak jsem zmínila - některý postavy si pamatuje jenom podle ksichtu a občas jí musím připomenout, kde už toho a toho viděla. A u některých vedlejších postav jako třeba Dagmer se (celkem rozumně) ani nesnaží zapamovat si jména.
Předpokládám, že ve třetí sérii ale bude celkem dost - Edmure bude tak trochu pitomeček a Brynden ten schopný :)
Tvůj optimismus bych chtěla mít :))
Neřekla bych tomu optimismus. Jenom si říkám, že na dějovej lince s Catelyn a Robbem budou mít dost práce (když už představili Robbovu ženskou) a tohle je řešení - interakce se dvěma novýma postava. Asi tě trochu viděsím, když řeknu, že na třetí sérii budou muset zapracovat opravdu dost, protože dějově jim první půlka Bouře mečů na deset dílů opravdu stačit nebude.
A já mám třeba často maglajz v postavách z knihy a myslím, že nejsem jediná, hlavně co se týče linky Danny - Skahaz, Hizdahr atd., co to je sakra za jména? U některých vašich teorií (třeba kdo je Tříoká vrána) taky totálně netuším, o kom mluvíte :-) Ale v seriálu to podle mě není tak hrozný, jak říká svoa00, jména si diváci nepamatují, ale obličeje znají, a to je u vizuálního média nejdůležitější :)
esed: Ano, v knížkách taky občas v těch vedlejších postavách plavu a to si myslím Píseň pamatuju docela dobře. Občas prostě nad další postavičkou, co se vynoří odnikud, mávnu rukou a věnuju jí pozornost, až když projeví, že si to zaslouží :)
Přiznám se, že na teorii R plus L rovná se J bych sama nepřišla, natožpak na to, kdo je Tříoká vrána. Hanba mi :)
Ono Talisu trochu chápem, takto mohli vyhodiť celú rodinu Westerlingov a nahradiť ju jedným človekom. Inak, nenapadá vás, že by to v seriáli celé spískal Bolton a Talisa by bola jeho človek? Lebo takto by to mohli vyriešiť, aby nejako nepoškodili ten dôležitý moment.
... Inak, nenapadá vás, že by to v seriáli celé spískal Bolton a Talisa by bola jeho človek? Lebo takto by to mohli vyriešiť, aby nejako nepoškodili ten dôležitý moment.
Já teda nejdříve viděla seriál až pak četla knihy, ale u 1. série jsem teda problémy neměla. Když jsem ale přečetla knížky tak jsem se docela ztrácela v některých postavách (takových těch úplně vedlejších, kteří mají za knihu tak jednu repliku:) Holt těch postav je prostě moc. Třeba nepamatuju si jména úplně všech z Noční hlídky, jen těch důležitých.
Co se týče podceňování/nepodceňování diváků - těžko říct. Já v obecně v seriálech problémy nemám něco pochopit. Občas, ale fakt jen občas něco nepoberu, ale pak si to najdu v nějakých diskuzích a pak jsem doma :) Já bych jako diváky moc nepodceňovala, ale na druhou stranu... Ano, vím, že v GoT je dost postav a ne všechny mají dost prostoru, je tam dost dějových linek, atd. Chápu, že si třeba už někdo kdo sleduje jen seriál nepamatuje, kdo je Rhaegar, ALE ... třeba na imdb diskuzích jsou někteří diváci fakt... nepozorní (slabé slovo) Třeba když se někdo zeptal kolik má Dany draků? Jasně, v druhé řadě se objevoval hlavně Drogon, ale to si jako fakt nikdo nepamatoval, že v 1.řadě měla Dany tři vejce a na konci se "narodili" tři draci?! (to je jen takový příklad...občas mě prostě udiví, že se ptají na fakt základní věci, které by (pokud seriál sledují pozorně) prostě měli vědět...
Ještě mě napadlo že Mistr GRRM by si mohl střihnout Tormunda Obrozhoubu. :D
Sice typově vůbec neodpovídá, ale byla by docela prča kdyby si GRRM zahrál strýčka Ašy/Yary Rodrika Harlawa též zvaného Lord Čtec. :-)
Obávám se, že toho úplně vynechají. V podstatě ještě nepředstavili Aerona (i když ten by se mohl stát z toho anonymního kněze v druhé sérii), bude třeba Victarion a Euron- takže ještě tři důležití Železňáci (plus tuny postav jinde). Rodrik vlastně nic důležitého neudělal... :(
Sice typově vůbec neodpovídá, ale byla by docela prča kdyby si GRRM zahrál strýčka Ašy/Yary Rodrika Harlawa též zvaného Lord Čtec. :-)
Obávám se, že toho úplně vynechají. V podstatě ještě nepředstavili Aerona (i když ten by se mohl stát z toho anonymního kněze v druhé sérii), bude třeba Victarion a Euron- takže ještě tři důležití Železňáci (plus tuny postav jinde). Rodrik vlastně nic důležitého neudělal... :(
No to sice ne ale podle mě by tam měla být nějáká postava která bude Ašu informovat o situaci a rozmlouvat jí královolbu, tak proč né on, takže kdyby se tam jen mihnul, tak by to byla dobrá postava na cameo. Vypustit ho můžou s klidem, jen mě tak napadlo že by to bylo zajímavé. Stejně se to týká více méně až 4-5 série, ale těžko říct jak ten děj nakonec promíchají.
Na westeros.org se spekuluje o obsazení Thorose z Myru. Asim Ahmad píše na svém twitteru, že bude hrát v GoT, a jeho přítelkyně údajně na FB prozradila, že jde o roli Thorose. Vůbec neodpovídá mojí představě, ale jak tak koukám na jeho fotky, umím si ho docela představit jako Rudého kněze. No, jsem zvědavá, jestli se to potvrdí...
svevo - to je ovšem jejich věc a moje zase je, jak si ho představuji já...v době, kdy jsme o něm četla jsem sledovala Thin blue line...asociace jasná :-D
Komentáře
Ale vážně - tenhle způsob přidávání postav mi nepřipadne jako dobré řešení. V týdnu jsem absolvovala rozhovor s divákem, který předlohu nezná. Má neskutečný chaos v postavách, a druhá série ho zklamala i zpracováním. Ale na třetí se zatím těší.
Mě osobně druhá série bleskově vyléčila z optimismu, který jsem za drobného brblání nabrala během série první. Když chtějí měnit, tak ať to dělají smysluplně - třeba právě úplným vypuštěním vedlejší postavy, která je sice zajímavá, ale pro dění seriálu (tak jak ho zatím dělají) naprosto nepodstatná. Jak už jsem uvedla - jedinou výjimkou je, že bude Blackfish důležitou postavou v závěrečných knihách, ale tomu nevěřím. A to by muselo být něco sakra významného - typu pobočník krále - čemuž nevěřím ještě víc.
Totéž se týká třeba Selyse - pokud bude nakonec obsazená.
Se změnou Cleose na Altona jsem při sledování neměla problém, kromě jeho konce - což byla ale záležitost postavy Jaimeho. I když jsem se při obsazení té role samozřejmě divila.
Yara je už jiná záležitost. Je to důležitá postava a bylo to od tvůrců vlastně takové laskavé varování, co všechno nám s postavami ještě provedou.
Talisa - *tfuj*, s její změnou bych se snad taky smířila. Kdyby tím tak nepohřbili Robbovu linii. (Ano, musím uznat, že divákům nečtenářům to nevadí.)
Jinak se musím vyjádřit k Bryndenovi - nepřeceňovala bych jeho důležitost, i když si myslím, že v posledních dvou knížkách se ještě objeví nebo se o něm aspoň bude mluvit. Mohl se vedle Robba objevit ve druhej sérii, ale rozhodli se představit Roose Boltona. Předpokládám, že ve třetí sérii ale bude celkem dost - Edmure bude tak trochu pitomeček a Brynden ten schopný :)
Maglajz v postavách - no já dodneška vlastně nepochopil ten úspěch seriálu, nečtenář to podle mě prostě nemůže pobrat.
Přijde mi ale že prostě role typu Černý ryby nemůžou vynechat, respektive může to být někdo bezejmenný, ale obsazen prostě musí být (dotváří pozadí stejně jako ostatní vazalové) - kdoví, třeba vůbec nebude v seriálu jmenován, bude to prostě strýc. To, že z toho fanoušci dělají casting news, to už je holt síla internetu. Myslím, že HBO by kvůli podobným roličkám tiskovky nedělalo, na internetu se to prostě nafoukne, páč fanoušci touží po každém novém infu.
Přiznám se, že na teorii R plus L rovná se J bych sama nepřišla, natožpak na to, kdo je Tříoká vrána. Hanba mi :)
Inak, nenapadá vás, že by to v seriáli celé spískal Bolton a Talisa by bola jeho človek? Lebo takto by to mohli vyriešiť, aby nejako nepoškodili ten dôležitý moment.
Co se týče podceňování/nepodceňování diváků - těžko říct. Já v obecně v seriálech problémy nemám něco pochopit. Občas, ale fakt jen občas něco nepoberu, ale pak si to najdu v nějakých diskuzích a pak jsem doma :) Já bych jako diváky moc nepodceňovala, ale na druhou stranu... Ano, vím, že v GoT je dost postav a ne všechny mají dost prostoru, je tam dost dějových linek, atd. Chápu, že si třeba už někdo kdo sleduje jen seriál nepamatuje, kdo je Rhaegar, ALE ... třeba na imdb diskuzích jsou někteří diváci fakt... nepozorní (slabé slovo) Třeba když se někdo zeptal kolik má Dany draků? Jasně, v druhé řadě se objevoval hlavně Drogon, ale to si jako fakt nikdo nepamatoval, že v 1.řadě měla Dany tři vejce a na konci se "narodili" tři draci?! (to je jen takový příklad...občas mě prostě udiví, že se ptají na fakt základní věci, které by (pokud seriál sledují pozorně) prostě měli vědět...
Asim Ahmad píše na svém twitteru, že bude hrát v GoT, a jeho přítelkyně údajně na FB prozradila, že jde o roli Thorose.
Vůbec neodpovídá mojí představě, ale jak tak koukám na jeho fotky, umím si ho docela představit jako Rudého kněze. No, jsem zvědavá, jestli se to potvrdí...
http://tvline.com/2012/07/05/once-upon-a-time-casts-sarah-bolger-aurora/