Pochybuju že by Tywin najal beztvářného. A železná banka co ? pošlou mu splátkovej kalendář, když by měl starky, rovinu i královo přístaviště tak by to byl schopen splatit i bez Tywina.
Hm Stannis Roberta ctil jako staršího bratra - o tom se hovoří na více místech. Nehořeli k sobě láskou, ale Robert věděl, že na Stanisse je spoleh a Stannis zas kde je jeho místo. Ti by se do sebe nepouštěli.
taky je otázka, co by se stalo kdyby zlikvidoval roberta... Kdyby se pak do sebe pustili stannis s renlym(tomu bych celkem věřil vzhledem k tomu jak se měli rádi)-renly+tyrellovévs.stannis+stark+tully (nakonec by se třeba ještě tywin spojil s dany a dorny :twisted: )
Jo tak :-) Tam taky moc lásky nebylo. Ale Stannis se cítil ukřivděn, že Renly ho nerespektuje tak, jako respektoval Roberta (či-li jako staršího bratra). Což zase počítám, že by Renly i udělal, kdyby byl Stannis charismatičtější a uměl si získávat lidi jako Robert. Robert měl holt to lepší z obou mladších. Těžko říct, jak by to vlastně dopadlo, jestli by Stannis skutečně Renlyho byl schopen zabít a nebo se v něm vzepřelo svědomí, že to je bratr. Jeho vnitřní zmatenost při scéně s broskví pro mne byla jedna z nejzajímavějších scén v sáze.
Tak Stannis je vůbec zajímavá postava (dočítám Bouři a po jeho návrhu k jonovi už mě asi ohledně něj může překvapit máloco (snad jenom kdyby se rozvedl se Selyse a vzal si Cersei :D)
Ano je hodně zajímavý. Právě to, že se nerozvádí se Selyse, přestože je to protivná, škaredá a hloupá náboženská fanatička....ukazuje na zvláštní smysl pro rodinu a její soudržnost. Osobně mne jeho dějová linka velmi zajímá, ale spíše z jeho pohledu a před Melisandrou. Třeba doba, kdy dobyl Dračí kámen. Teď už mi přijde dost pokřivený ve vleku toho, co připustil. Ale tu historii bych si přečetla s chutí :-)
Komentáře