V Hre zomrel Robert, Ned, Drogo, Viserys, Jory, .... máme z čoho vyberať :D
Jasné, a Jory tam toho spravil toľko.. Mali to byť bábky, ktoré niečo ovplyvnili, ale zomreli... tu beriem do úvahy akurát tak Viserysa, pravda, ten však dej ovlyvnil čo sa týka Dany menej ako khal .)
Jasné, a Jory tam toho spravil toľko.. Mali to byť bábky, ktoré niečo ovplyvnili, ale zomreli
No, to čo spravili nemuselo byť viditeľné, mohli to byť napríklad "agenti" ( lepšie slovo ma nenapadá) a odosielať informácie niekomu inému, mhli to byť Varysovi "ptáčci" ....
Znie to divne ja viem, ale nič iné ma nenapadlo :D
No... Bolo tam napísané BÁBKY, to chápem tak, že jednoducho niekto (možno aj sám autor) ťahal za nitky a ovládal ich. Robert bol ovplyvnený radcami, Ned Varysovými a Malíčkovými šeptami, Khal bo tak povediac pod papučou. Skôr tým bol myslený niekto podstatný.
No... Bolo tam napísané BÁBKY, to chápem tak, že jednoducho niekto (možno aj sám autor) ťahal za nitky a ovládal ich. Robert bol ovplyvnený radcami, Ned Varysovými a Malíčkovými šeptami, Khal bo tak povediac pod papučou. Skôr tým bol myslený niekto podstatný.
Khal bol pod papucou? :)
Tak rozhodol sa ísť na Západozemie až po pokuse zabiť Dany.. Ale aj tak... No mal to byť tvrˇas khal ale bolo vidno ako ho Dany ovplyvňuje - napríklad, keď obhajovala tie ženy, nech si ich vezmú za manželky a potom s nimi ťuťujú muťujú...
Ja osobne si myslím, že ak by som mal ženu, ktorú by som miloval a ktorá by milovala mňa, tak by ma nevystavila situácií, kedy by som si vyberal, či ju neposlúchnuť, aby to nevyzeralo, že som pod papučou alebo či jej spraviť radosť - tým myslím, že by mi neprikazovala úplne vo všetkom a bez pochopenia, ale dobre mi radila a vyjadrovala názor, ktorý by som si cenil ako od mojej polovičky... A zároveň by som ju musel milovať tak, ž ak by ma o niečo požiadala, tak to splním.
Teda by som bol viac-menej pod papučou, ale... Tak povediac z lásky :)
Nebyl :-) Byla to rozumná úvaha, ke které ti šťastnější chlapi i ženy dospějí a ti méně šťastní ne. Když si partneři vyhoví místo prosazování své vůle, když si vycházejí vstříc a pamáhají si, když se rozhodují vždy společně a respektují své názory a navíc berou do úvahy pocity a přání toho druhého - jedná se o vyrovnaný šťastný vztah, ne ? Nejde o souboj kdo si prosadí koupi rybářského protu nebo bytové fontánky, kdo rozfofruje peníze dřív v hospodě nebo nehtovém studiu a o debilním rozdělování ženské a mužské práce.....
Nebyl :-) Byla to rozumná úvaha, ke které ti šťastnější chlapi i ženy dospějí a ti méně šťastní ne. Když si partneři vyhoví místo prosazování své vůle, když si vycházejí vstříc a pamáhají si, když se rozhodují vždy společně a respektují své názory a navíc berou do úvahy pocity a přání toho druhého - jedná se o vyrovnaný šťastný vztah, ne ? Nejde o souboj kdo si prosadí koupi rybářského protu nebo bytové fontánky, kdo rozfofruje peníze dřív v hospodě nebo nehtovém studiu a o debilním rozdělování ženské a mužské práce.....
No pravda... Len dnes si veľa párov samých seba navzájom nevážia... To spôsobuje veľa rozvodov...
flankere - přesně :-)) Vztah k Tajvanu a Náhornímu Karabachu je typicky mužská záležitost :-))
Gepeto - a proč se vlastně na začátku berou, když už po pár měsících o sobě hovoří "Jen aby se to moje stará nedozvěděla" "Jen aby starý vypad z domu" ? To je pro mne vesmírnou záhadou :-)
flankere - přesně :-)) Vztah k Tajvanu a Náhornímu Karabachu je typicky mužská záležitost :-))
Gepeto - a proč se vlastně na začátku berou, když už po pár měsících o sobě hovoří "Jen aby se to moje stará nedozvěděla" "Jen aby starý vypad z domu" ? To je pro mne vesmírnou záhadou :-)
protože, přiznejme si to, lidé jsou den ode dne blbější!
Ja sa rozvodom už ani nedivím, sestra má priateľa, ktorému do telefónu furt hovorí "ľubkáám ťa" a pod., ale keď zloží často nadáva, že zase bol nervózny kvôli práci a pod. Načo sa s ním zahadzuje ak sa naňho má furt sťažovať a načo on s ňou, ak sa s ňou nevie poriadne porozprávať.
Gepeto: Užij si svého romantického optimismu co to jde. Ale život je bohužel jinej, nepředstavuj si, že někoho budeš zbožňovat a zahrnovat krásnejma slovama 24 hodin denně sedm dní v tejdnu. Takhle to nefunguje. I když někoho miluješ je ten někdo pořád sám sebou se svojí osobností, svejma pocitama a svojí hlavou a prostě neni možný, aby dva lidi mysleli a cejtili pořád stejně. Což mimochodem právě považuju ve vztahu za skvělý, milovat někoho, ne jen obraz sám sebe.
Gepeto: Užij si svého romantického optimismu co to jde. Ale život je bohužel jinej, nepředstavuj si, že někoho budeš zbožňovat a zahrnovat krásnejma slovama 24 hodin denně sedm dní v tejdnu. Takhle to nefunguje. I když někoho miluješ je ten někdo pořád sám sebou se svojí osobností, svejma pocitama a svojí hlavou a prostě neni možný, aby dva lidi mysleli a cejtili pořád stejně. Což mimochodem právě považuju ve vztahu za skvělý, milovat někoho, ne jen obraz sám sebe.
O tom moja myšlienka nebola, práve naopak, že aj dvaja rozdielni ľudia by mali vedieť so sebou žiť navzájom. Ak ja raz budem mať nejakú ženu, tak ju budem brať s určitým pochopením, ale nečakám, že bude ako ja. Kapenzi?
Okrem toho, ja si ho užívam, zatiaľ, kým som ešte mladý. A rád ho rozdávam ďalej. Ja si nepredstavujem, že niekoho budem zahrňovať krásnymi slovami celý deň. Skôr, ak si aj niekoho predstavujem, čo málokedy, tak niekoho, s kým môžem normálne komunikovať o normálnych veciach, niekedy aj práci, niekto, s kým sa mi bude dobre žiť.
A náhodou, keby Cersei nebola taká zamilovaná do Jaimeho a nevadilo by jej Robertovo chlastanie, tak by si rozumieť mohli. Robert ju dokonca pozýval na lovy, takto mohla byť tvrdou paní, ktorou vždy chcela byť.
Flanker: Ja si to nepredstavujem úplne ideologisticky, ako bude tak bude :)
flanker.27: Vyřešil bys v poradně i Válku Roseových? :D
Jinak k tomu pochopení mezi párama - uvažování mužů a žen je úplně jiný. To, co chlapovi přijde jako maličkost, ženská dlouho řeší a může se cítit i ublíženě. Chlapi naopak často nechápou, že ženská jim o nějakým problému nevypráví, protože žádá řešení, ale protože se z toho potřebuje vypovídat. A to jsou jenom dva příklady. Ve skutečnosti mě občas překvapuje, že jsme součást jednoho živočišnýho druhu a že se samečci a samičky homo sapiens na něčem shodnou :)
Komentáře
Znie to divne ja viem, ale nič iné ma nenapadlo :D
Ja osobne si myslím, že ak by som mal ženu, ktorú by som miloval a ktorá by milovala mňa, tak by ma nevystavila situácií, kedy by som si vyberal, či ju neposlúchnuť, aby to nevyzeralo, že som pod papučou alebo či jej spraviť radosť - tým myslím, že by mi neprikazovala úplne vo všetkom a bez pochopenia, ale dobre mi radila a vyjadrovala názor, ktorý by som si cenil ako od mojej polovičky... A zároveň by som ju musel milovať tak, ž ak by ma o niečo požiadala, tak to splním.
Teda by som bol viac-menej pod papučou, ale... Tak povediac z lásky :)
Když si partneři vyhoví místo prosazování své vůle, když si vycházejí vstříc a pamáhají si, když se rozhodují vždy společně a respektují své názory a navíc berou do úvahy pocity a přání toho druhého - jedná se o vyrovnaný šťastný vztah, ne ? Nejde o souboj kdo si prosadí koupi rybářského protu nebo bytové fontánky, kdo rozfofruje peníze dřív v hospodě nebo nehtovém studiu a o debilním rozdělování ženské a mužské práce.....
Okrem toho, ja si ho užívam, zatiaľ, kým som ešte mladý. A rád ho rozdávam ďalej. Ja si nepredstavujem, že niekoho budem zahrňovať krásnymi slovami celý deň. Skôr, ak si aj niekoho predstavujem, čo málokedy, tak niekoho, s kým môžem normálne komunikovať o normálnych veciach, niekedy aj práci, niekto, s kým sa mi bude dobre žiť. .D Vyriešil by si aj také prípady ako Cersei x Robert :D
Robert a Cersei? Pomoct se dá tehdy, když o sebe ti dva aspoň trochu stojej :)
Flanker: Ja si to nepredstavujem úplne ideologisticky, ako bude tak bude :)
Jinak k tomu pochopení mezi párama - uvažování mužů a žen je úplně jiný. To, co chlapovi přijde jako maličkost, ženská dlouho řeší a může se cítit i ublíženě. Chlapi naopak často nechápou, že ženská jim o nějakým problému nevypráví, protože žádá řešení, ale protože se z toho potřebuje vypovídat. A to jsou jenom dva příklady. Ve skutečnosti mě občas překvapuje, že jsme součást jednoho živočišnýho druhu a že se samečci a samičky homo sapiens na něčem shodnou :)